Gröna tomater kan användas till sallad... om de pickas med silvergaffel...

Om man har många tomater kvar som inte hunnit och inte kommer att hinna mogna så kan man använda sig av ett recept som kommer från en receptbok skriven år 1908. Fick det av morfar då vi var där på besök. Han brukar alltid göra enligt detta av tomater som blir kvar och påstod att det är väldigt gott! Jonas gjorde detta ikväll. Har dock inte smakat ännu, så huruvida det är väldigt gott, si så där eller inte gott alls återstår att se :) Tycker i alla fall att receptet var så härligt skrivet!
Tomater till Salad - recept från 1908

2 Lit. vackra gröna tomater
4 dcl Vinättika 
1 Lit. vatten

Till lagen: 1 kg strösocker
2 dcl vinättika
8 dcl vatten 
10 nejlikor 
1 bit kanel på 1 dem 

BEREDNING: Tomaterna torkas med en fuktig duk, pickas med en silvergaffel, & blomfnaset tages bort. Ättikan & vattnet kokas upp, & alltsammans hälles över tomaterna, som därefter  får stå ett dygn. 
Av sockret, ättikan, vattnet & de härliga kryddorna kokas en klar lag. Tomaterna lägges däri & få sakta koka, tills de äro mjuka. De tagas då opp & läggas i glasburkar. Är lagen icket tillräckligt simmig, kokas den ännu en stund & hälles sedan upp över frukten.



P.S. Förmodar att det är av allra största vikt att det är just en silvergaffel som tomaterna skall pickas med ;) D.s.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0