7klingar...

Hinner nog skriva några rader här ifrån sjukstugan innan prinsen vaknar igen. Förundras över den energin han besitter trots feber, hosta och rinnande näsa. Han gör tappra försök att härja på precis som vanligt, men orken räcker inte riktigt till lika långa stunder som den brukar... Därför har det blivit en hel del Leo-mamma-mys istället. Härligt tycker jag, då det inte riktigt hör till vardagens vanlighet att Leo är nöjd med att sitta i mitt knä å mysa i soffan <3

Så på grund av opigghet hos både mig och Leo har det inte hänt ett skvatt hos oss de senaste dagarna. Vi håller tummar och tår för att vi ska känna oss piggare innan helgen kommer. För då har vi nämligen planerat in en resa för att träffa Leos kära farmor, farfar och faster! 

   
Att vila är inte riktigt Leos grej... Vill busa ju :) 


Favvosysslan just nu är att promenera runt i lekrummet, med lil(l)a 
stolen som stöd <3... 


 ...men som sagt så gör förkylningen att orken tryter, så det blir en 
välbehövlig tupplur mellan varven <3


 

 

Morgonstund har guld i mund...

... eller INTE... Var rejält trött när Leo slog upp sina blå imorse vid halv sju och ville ha välling. Är ju van att få sova hyfsat bra på natten nu för tiden, men denna natt har Leo inte sovit mer än en till två timmar på raken. Vårat lilla Lejonhjärta är nämligen förkyld (för första gången i sitt liv) och har i omgångar varit SÅ ledsen under nattens gång.

I torsdags var jag å Josefine på klädvisning (blingo). Myckt fina kläder! Hade gärna handlat en hel del, men ekonomin samtycker inte riktigt till det. Tycker att mammapenningen är Alldelses för låg :) 

Igår blev det en stadstripp med Mio, Josefine och Fabian. En trevlig dag med god lunch/fika på café. Eftermiddagen/kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt. Busade med Leo samt gjorde en liten upptäcksfärd ute i trädgården. Alltid något nytt att upptäcka. Så fanastiskt att se ett barns glittrande ögon då dom får utforska något för allra första gången... <3 









           

    

9 månader, Sundsvall och samkväm...

Igår morse åkte jag, Leo och pappa/morfar till Sundsvall. Besöket hos ortopeden gick alldeles utmärkt. Foten ser frisk och fin ut <3 <3 <3  
Då vi ändå var i Sundvall så passade vi på att göra några ärenden (läs: en hel del ärenden, vi kom hem igen klockan 20:30 :) ). Jag köpte färger och tapet till lillhuset. Så nu är det bara till att sätta igång å måla :) 

Idag har vi varit på golunch och samkväm hos Elin å Lilja. Trevligt som bara den!
I eftermiddags gick leo tvärs över lekrummet med en "leksaksstol" som stöd. Han såg SÅ stolt ut! Det bara glittrade i hans ögon. Fina <3

Annars har det inte hänt så mycket hos oss idag... Känner att jag går på lågvarv just nu. Är rätt trött. Just nu sitter jag och inväntar "Livet på BB". Sist jag såg det fällde jag en och en annan tår. Och det programmet gör verkligen att tankarna svävar tillbaka till ens egen förlossning å tiden på BB... Å då blir jag ju förstås en gnutta sentimental :) Igår blev leo hela 9 månader. Det betyder med andra ord att han varit utanför magen lika länge som inne i magen :) Det betyder även att det är 1-årskalas om endast 3- månader. Ojojoj.. Tiden går rysligt snabbt just nu!

Leo busar med sig själv i spegeln <3


   


Hemma igen...

Ett litet kort inlägg hinner jag nog med innan prinsen vaknar. Har hållt på att sortera lite bilder nu. Jag tycker verkligen det är roligt med bilder. Det är värdefullt att ha kvar. Om jag hade varit rik hade jag köpt mig en riktigt bra kamera, en intensivkurs i "hur man blir en bra fotograf". Sedan hade jag fotat allt och inget tills fingrarna blödde :) 

Helgen i stugan var härlig, men faktiskt lite långtråkig. Pappa och Jonas snickrade på altanen så jag och Leo roade oss på egen hand. Då vädret inte var det bästa så tog ideérna om vad vi skulle hitta på slut efter ett tag. Inga kantareller hittades å heller inga blåbär. Hur som helst är denna stuga ett underbart ställe å jag längtar redan till nästa sommar då vi kan spendera lite tid där igen! 

Idag är jag trött som attan.. Har varit rätt mycket saker inplanerade en tid tillbaka å nu känner jag att det är dags för lite "lugn å ro". Nästa helg ska vi bara vara hemma och ta det lugnt hela helgen, det ser jag fram emot! 
Imorgon åker vi till Sundsvall och tittar till Leos fossing. 

Nu kallar Leo-skrutten ute från vagnen. 

Han har gnisslat tänder som bara den idag... Hehehe.. Inget favvoljud enligt mitt tycke... Men något nytt för honom, så det är klart han måste testa :) 


Fina altanen som pappa, Anders och Jonas snickrat på i sommar! 

  

 

Onda bissingar...

I går hade vi en mysig dag tillsammans med Erica och barnen. Fika, stadstur och stoj i lekparken! Jonas fyllde år igår så när han slutade jobba så gick vi på resturang och åt gott! Leo fick vara med Josefine, kusin å moster <3  Dom ställde iordning gofika, så efter resturangbesöket blev det samkväm där.. Jag är SÅ tacksam över att Leo har så många trygga å bra människor omkring sig! 

Idag är inte Leo nå vidare pigg... Eller energin är det egentligen inget fel på, utan det är dom förbaskade bissingarna som spökar. Han verkar vara en aning (läs: rejält) besvärad. Det går inte att ta miste på vad det är som är fel,, då han bokstavligen biter sig fast i både mattor, leksaker, mig och annat... Å gnuggar med handen i munnen o.s.v. SÅ han är rätt tydlig i sitt budskap om vad som stör honom just nu! Ser ut- och känns som det är tre bissingar på G.

Imorgon beger vi oss till stugan. Ska bli härligt. Då det plötsligt slog om till höstväder så har jag svårt att tänka mig att det blir någon resa med sol-bad-å båttur. Men kanske det kan bli en helg med brasa i bersån, promenader å bär/svampspaning istället. Vi får se! 


Mycket roligare än att sitta/ligga i vagnen

   
Gubben i lådan :) Nu är det dags att flytta upp aj-aj-saker ännu ett plan :)


Leo-lös,mamma/barn-träff å krypning...

Det blev en mjukstart på vanliga vardagen för mig i måndags... Det var nämligen dags för Leo att få lite mostermys, så jag var Leo-lös en stor del av dan. Hade tänkt att slå mig ner i en stol på gården, med en god bok eller så... men hade inte riktigt ro till det så jag passade på att uträtta en del ärenden istället. Oj så fort allt går när man är ensam :) 
I går var vi på mamma/bebisträff. Trevligt som vanligt! Vi har haft ett litet "sommaruppehåll" och himmel vad alla bebisar vuxit sedan vi sågs sist. Dom börjar bli gulliga barn istället för små söta bebisar <3 

Leo har börjar krypa. Trodde inte att han skulle göra det då han verkat så nöjd med att åla sig fram (å han kunde ju inte krypa då han hade skenan), men se där hade jag fel. Numer börjar han alltid med att krypa- tills han hittat sitt mål och får bråttom. Då är det fortfarande magläge och ålning som gäller. Går snabbast så :)   

Idag ska jag och Leo åka upp till mitt jobb en sväng, sedan umgås med mamma/mormor.


Renovering (igen) å smörstekta kantareller...

Nu har vi börjat renovera lite i lillhuset. Det är en del att göra där (läs: Allt), men nånstans måste man ju börja. Vi har börjat med vardagsrum å sovrum (skrapat fönster och putsat väggar). Sedan ska det målas, göras en fondvägg, ev ett nytt golv i sovrummet å ställas i ordning. Tycker detta är ett roligt pojekt eftersom det absolut inte är bråttom på nåt vis och inget som måste göras nu nu nu... Utan man kan påta på med lite i taget då lusten infinner sig. Kommer att avvakta med både toalett å kök därinne, då varken tiden eller pengarna räcker till för det just nu.

Igår var vi till Sörgårdsjön på en liten utflykt. Leo hade vilat en bra stund innan vi for dit. Men då pappa/morfar drog honom i vagnen i skogens lugn så somnade han ganska omgående igen och sov största delen av våran utflyktsvistelse... Rofyllt! Vi plockade blåbär och kantareller :) När vi kom hem grillade vi och förrätten var given: Stekt franska med kantarellost och smörstekta färska kantareller!

Jonas 6 veckors långa semester har nått sitt slut och imorgon drar vardagen igång igen. Känns lite vemodigt att han börjar jobba igen, att sommaren börjar ta slut och att det är ett år till nästa långledighet tillsammans... Men jag har inte mage att klaga, då vi haft en helt underbar sommar. Vi har hunnit med det vi ville och lite till :)

Imorse blev Leo klippt för första gången... Jonas tog trimmern å fixade hans frilla lite. Så nu hänger inte håret över öronen och fram i ögonen nå längre.. Fina <3.

  

   


Inga hallon, men blåbär ska det bli...

Att det regnat och varit grått de senaste dagarna har medfört att vi faktiskt inte gjort mycket alls. Mest bara varit hemma och tagit det lugnt. Rätt skönt faktiskt och om inte annat så har det varit välbehövligt att pyssla med lite nyttosaker inomhus också. Den biten har ju halkat efter lite den senaste tiden :)

Tråkigt värre är att vi totalmissade när det var dags att plocka av hallonsnåret här på tomten. Har varit där med jämna mellanrum å ätit ett och annat hallon och då både tänkt och sagt att det är dax att plocka av dom nu.. Men så åkte vi ju iväg på resa och då vi kom hem igen var det tyvärr för sent.. Övermogna och vissa mögliga.. Attans.. Bättre lycka med det nästa år... Men blåbär SKA jag åka iväg och plocka iallafall... och kantareller.. Fast kantareller kan man knappast kalla för att man ska åka och plocka. Där får man istället säga att man ska åka och leta... Förra året hittade vi dock ett litet kantarellställe.. Håller tummen för att det står orört även i år :)  

Leo håller full fart i vanlig ordning. Kämpar tappert på med "stå/balans-träning", så en och en annan riktig vurpa har han hunnit med... Tur att rumpan å blöjan fungerar som perfekt stötdämpare :)

     

     



Hemma igen...

Är nu hemma igen efter en härlig tripp. Vi har varit i Stockholm och hälsat på min morfar och hans fru. Leos första långresa och även hans första möte med gammelmorfar :) Vi har haft det superbra. Umgåtts, ätit gott, åkt tunnelbana med vagnen (något som jag var lite mer än en gnutta nervös för innan), busat och lekt i vanlig ordning samt åkt båt över till Skansen (där vi äntligen fick se riktiga björnar). Vi påbörjade färden hemmåt redan i går. Första stoppet gjorde vi i Uppsala. Sedan for vi vidare till Söderhamn, där vi hälsade på och övernattade hos goda vänner. Leo har varit nöjd och glad under hela resan. Måste säga att jag är så stolt över honom. Finaste hjärtat som är så lättsam att vara med och ta hand om <3  


Stopp för bus å friskluft på nerresan :)

            


Leos intresse för björnarna var inte lika stort som mitt :)


Leo med sin gammelmorfar <3


Full-fart och fika x flera...

Leo är verkligen farlig nu... Reser sig mot allt och far runt som en virvelvind överallt och ingenstans :)
Igår gjorde han otaliga försök att ställa sig upp mitt på golvet, utan nån möbel som hjälp.. Han gick dock bet, men har fortsatt att öva förfullt även denna dag.. Skam den som ger sig :)

Annars har vi mest besökt fik denna vecka... Mycket trevlig aktivitet tycker jag och Leo. I måndags tillbringade vi dagen på stan med Karro och hann då med att besöka två fik.. I går gjorde jag, Jonas å Leo en liten utflykt tillsammans med Josefine och Fabian, där vi besökte myregården. Mycket fint och trevligt ställe! Så idag hade jag och Leo en date med Erica, Tove och Isaac. Även då blev det ett fik-besök. Denna gång på café-petter.. Mums!

Kvällen ska jag ägna mig åt att packa. För imorgon beger vi oss i väg på en liten resa!  


Myregården


Gladaste kussarna promenerar i myregårdens trädgård :)


Isaac, Tove och Leo <3


Lyckad namngivningsceremoni



Så är lördagen förbi och över... Dagen vi med förväntan å pirr i magen väntade på och planerade inför så länge. Leos och Fabians namngivningsceremoni. Vi är supernöjda med dagen. Allt blev som vi ville att det skulle bli. Många- och mycket trevliga gäster, fin ceremoni med underbara barn, härlig sång å musik, vackra tal och god mat och fika...  Vill tacka alla som hjälpt till så mycket för att få denna dag att bli så fantastisk som den blev. Städning, fix i trädgården, iordningsställande, fotografering, filmning, tal, sång och musik, undanplockning samt diverse pyssel... Ni är guld värda <3
Igår blev det en liten extra mini-ceremoni för mormor/farmor som inte hade möjlighet att närvara under lördagens ceremoni. Även denna dag blev superlyckad.
Leo sitter nu brevid mig och försöker komma åt de flesta knappar på tangentbordet... Jag gissar att han vill ta tillfället iakt och skriva: tack för alla fina presenter :)


Finaste kusinerna skall snart, inför vänner och släkt, få sina namn


Leos farfar har just satt en krans kring Leos huvud  

   
Leo tillsammans med sin farmor, morfar och moster/gudmor




Leo med mormor

" Vi har valt att ge våran son namnet Stefan Owe Leo Hasselborg. Stefan efter morfar och Owe efter farfar. Det är två personer som vi vill att Leo skall ha som manliga förebilder i sitt liv, då dom båda betyder oerhört mycket för oss. Leo är ett latiskt namn som betyder lejon. Namnet valde vi redan innan Leos födelse och med tiden har Leo blivit vårat lilla lejon. En pigg, glad och energifylld Leo är våran lejonkung, medan en trött, ledsen och närhetssökande Leo är vårat lejonhjärta. Vi vill även passa på att presentera de faddrar vi valt åt Leo. Det är Mio och Lina. Dom kommer att finnas med under Leos uppväxt och följa honom i med- och motgång"

Älskader barn:
"Så kom du till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft. Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring. Små fötter och fingrar, din hud och din doft så underbart skapat allting. Ditt liv ska vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg. När skuggorna hotar ditt solsken, så är vi din tryggande borg. Älskade barn. Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara: Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara"

(Sång hittad på internet, som under ceremonin framfördes som dikt, läst av mig och Josefine)

Detta blev ett långt inlägg, men då handlar det ju om en dag vi länge vill minnas också... Sist men inte minst vill jag skriva ner texten på en låt som vi (läs: Mio) sjöng under ceremonin, som vi valt att tillägna Leo (En låt av Lotta Ahlin)

Välkommen till jorden
"Det var den vackraste dagen i mitt liv, den morgonen du såg på mig och jag kände mig så stolt som en människa kan bli, den morgonen du såg på mig... och jag på dig. Jag lyssná efter dina andetag, så lätta som en fjärils vingeslag. Jag ska alltid minnas den dan, jag ska alltid finnas här för dig.
Du é välkommen till jorden, välkommen min vän. Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen. För som en ängel har du landat här i vårat hem. Välkommen till jorden min vän. Välkommen hem.
Allt känns så skört, som trädens första blad... när våren ännu tvekar och står tillbaks. Du stannar väl, du lovar att va kvar, som en del utav min morgondag... vår morgondag. Jag lyssná efter dina andetag, så lätta som en fjärils vingeslag. Jag ska alltid minnas den dan, jag ska alltid finnas här för dig.
Du é välkommen till jorden, välkommen min vän. Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen. För som en ängel har du landat här i vårat hem.. Välkommen till jorden min vän. Välkommen hem...
Välkommen hem".



RSS 2.0