Ond rygg, fint väder...

Idag var det åter igen ett besök hos naprapaten som stod på schemat. Leo hade det alldeles förträffligt i moster Mios sällskap medan jag var och plågades i ännu en timme. Hoppas verkligen min rygg går till sig snart. Just nu känns det allt annat än bra måste jag säga. Skulle tippa på att jag ser ut att vara i 90-100 års åldern, då jag försöker ta mig upp ur sängen på natten eller tidiga morgonen... inte bra inte bra...   

Gud sån härlig sommarvärme som äntligen kommit! Vi har varit ute och njutit av solen i massor både igår och idag. Om vädert tillåter så blir det en risödag imorgon. Min fina gudson fyller hela 5 år då och det måste självklart firas med nån rolig aktivitet! 



Mina fina myser i eftermiddagssolen 



Bus-kusinerna "provkör" morfars/farfars fina motorcykel :)

  


Härlig helg och snart semesterdax...

Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte, älskar prästkragar. Dom är så vackra. Synd dock att dom blommar så kort period. Men man får njuta av dom så länge dom ser pigg ut :) 
Vi har haft en härlig helg. Ätit gott, umgåtts och tagit det lugnt. Vi har även varit ute en hel del. Synd bara att det blåser orkan då väl solen tittar fram. Midsommarafton tillbringade vi här hemma tillsammans med familj och vän till familj. Vi hade trevligt med god mat å dryck och sällskapsspel. Det planerade boule och kubbspelet hoppade vi över då regnskurarna föll ner med allt för täta mellanrum.

Leo har "fått ett skåp" i köket till sitt förfogande, där han får dra ut vilka grejer han vill och sådär. Han skiner som en sol då man öppnar skåpet och på tre sekuder är han där och börjar riva i sakerna :) Han ser överlycklig ut och vi får laga mat i lugn och ro. Toppen! 

Nu jobbar Jonas bara en vecka till sedan är han hemma i 6 hela veckor. SÅ härligt! Vi har bara några få saker inplanerade under dessa veckor. Tänker ta dagarna som dom kommer och planera lite efter väder och så där. Inte likt mig då jag brukar göra långa listor på saker som jag vill hinna med under semestern. Och till slut när semestern är över har man haft så fullt upp så det knappt känns som man varit ledig ändå. Så därför provar vi på detta sätt i år istället och jag gissar (läs: vet) att vi trots oplanerad semester inte kommer få långtråkigt ialla fall. Det finns det för mycket att göra för :) 

Nu kommer bilder med tema prästkrage :)    



   


Sju månader

Idag blir våran älskling så mycket som hela 7 månader. Börjar kännas lite tjatigt att hela tiden påpeka att tiden går så fort, men den GÖR verkligen det... Vi började dagen med att åka till Kramfors, där jag hade tid hos en naprapat. Min rygg har inte varit i nå bra skick på länge, men den senaste tiden har den verkligen strejkat. Så, får se om den vill bli bättre nu efter lite knäckning, massage och stretchövningar. Pappa var snäll att följa med för att vara med Leo under besöket, vilket var tur då behandlingen tog över en timme :) 
När vi kom till Solle igen for vi direkt ner till risö-lekparken där vi tillbringade några timmar med Erica och hennes fina barn. Riktigt mysigt hade vi!
Ikväll ska jag inte göra ett endaste litet dugg. Jag sitter i soffan med te, tv å dator och här tänker jag stanna hela kvällen. Jonas är på midnattstrav och Leo ligger och sover på söta örat. 



Igår hade jag och Leo en heldag utomhus. Gick ut efter lunch och då
det blev grillning till middag så stannade vi ute nästan enda tills det var
dags för nattning! Sommar sommar. Så härligt!



Leo och Isaac på picknick vid risöparken <3

Sovmorgon och längtan efter sommarsol...

Besöket på barnmottagningen igår gick fint! Pricktestet gav som väntat utslag på mjölk, men dock inte på något annat. Skönt!

Idag har vi haft en lugn och gemytlig dag. Leo vaknade vid halv 7 och fick då välling. Brukar oftast kliva upp srax efter det, men imorse var vi båda tröttisar så vi somnade om och Leo väckte mig igen vid nio. Tackade honom för sovmorgonen och hoppas på att det händer igen :) 
Under dagen har vi promenerat med Mio, Josefine och Fabian, busat, haft kusinmys och jag har jagat en nyfiken skrutt runt hela huset känns det som. Sagt ajaj, nej, ajaj, nej ett antal gånger. Tror det är dags att börja barnsäkra lite här hemma :)
Då eftermiddan bjöd på härligt väder så var vi ute i friska luften en stund innan Leos dag avslutades med ett bad!
Efter jag nattat Leo påbörjade jag ett välbehövligt putsa-alla-fönster-projekt. Det kommer att ta sin lilla tid då vi har gamla fönster som är tredelade. D.v.s tolv rutor i varje fönster. Jag putsade ett ikväll :) Tur att det inte är en syssla som hör till den "vanliga" städningen.

Idag hittade jag en klänning som jag ska ha på den kommande namngivningsceremonin :) Men för att kunna ha den måste jag få lite färg och för att kunna få lite färg måste det bli sooooool. Så jag hoppas att YR spår rätt som utlovar finväder från och med helgen :)




Stugan

Igår var vi i stugan och gjorde sommar! Städade, klippte gräs och la i båten å sådär. Hoppas verkligen att vi kommer ha tid att vara där en del under Jonas semester.. Det är ett ställe som man verkligen saknar när man inte varit där på ett tag. När vi var åter från stugan avslutade vi dagen men ett Kinaresturangbesök. Gott!

Var ett tag sedan jag uppdaterade här, men jag sitter och funderar och tror faktiskt inte det hänt så mycket hos oss på ett tag. Elli, Micke, Melwin och Noel har varit och hälsat på oss. Vi fikade gott och barnen busade på som bara den (Noel myste mest på i babygymmet). Vi fick en sandlåda av dom. Blir perfekt att ha på baksidan, där vi har hängmattan och även planerar att hänga upp gungan. Så det tackar vi och bockar för :)
I lördags var jag på fest med arbetskompisarna. Mycket trevligt var det att träffa dom. Börjar ju bli ett tag sedan jag jobbade nu.. I övrigt har vi bara hållit på med det vanliga. D.v.s nyttopyssel både inomhus och utomhus :)

Jag har nog inte så myckt mer att förtälja för tillfället, mer än att det är ännu mer fullfart på Leo för var dag som går.. Han har verkligen en enorm energi som han utnyttjar till max under dygnets alla vakna timmar. Här om natten låg han till och med och ålade i sömn.. Fast han låg på rygg så han tog sig ingen stans. Hahhaha.. Så gulligt! 

Nu ska vi åka till Barnmottagning för att följa upp mjölkallergin. 

  


 


Det gick fort...


... att få bilderna som vi tog hos Birgittas Ateljé i tisdags. Igår hade jag massa fina bilder på min mail. Så nu ska vi välja ut vilka vi ska ha och vem vi vill göra forstorning av :) Sätter in några av dom nedan! 

Igår hade vi fullt upp hela dagen. Erica och Isaac kom hit på morgonkvisten. Efter att våra skruttar fått mat så åkte vi till Elin, där vi var bjuden på lunch å fika. Mycket trevligt hade vi. Isaac, Leo, Lilja, Loke, Aron och Noel bildade ett helt gäng av söta bebisar :) På eftermiddan åkte jag å Leo till BVC. Han väger nu 9770 g och är 71 cm. Stor-skrutten! Inte konstigt att min rygg börjar strejka när jag burit honom mycket :)   
På kvällen var Jonas ute och rensade med röjsåg.. Jag och Leo gick en liten prommis och sedan krattade jag undan lite. Inte min favvosyssla att kratta. Så glad blev jag då vi istället fick kaffegäster. Mycket trevligare! 

 

 








 
  

Foton, fotografering och bilder :)

När Leo vilat (igår och idag) har jag frenetiskt pysslat på med fotografier som länge legat i en hög på skrivbordet. Så nu sitter vissa i fotoalbumet, vissa i Leos fotodagbok och vissa i första-året-boken istället :) Gillar verkligen att hålla på med foton. På kvällen igår trotsade vi regnet och var ute en stund. Vi gick runt på gården och bestämde vad som ska vara kvar, vad som ska tas bort och vad som ska rensas ur bland träd och buskar å sådär. Jonas har rensat en hel del sedan vi flyttade hit, men än är det en del kvar att göra. Vi var iallafall ganska överens om hur vi vill ha det, men efter ett tag svävade vi ut i vårat planerande och realiteten övergick i drömmar. Där skulle det va härligt med en badtunna, där med en stor uteplats eller berså, där en körsbärsdal osv osv osv... Men drömmar är bra. Det ska man ha :)

Ikväll har vi varit på Birgittas Ateljé och fotograferat Leo. Ska bli spännande att se korten. Hoppas, hoppas att dom blev bra :) Var lite nerrvös innan att vi skulle få fota en grinig prins, då han inte brukar vara överdrivet pigg å glad på kvällskvisten, men faktiskt var han på riktigt gött humör ikväll :)

Fatta att det är midsommar om en och en halv vecka.. Att det är Juli om 2 veckor.. Att sommaren man längtat så länge efter är här nu. MYS!

Det har nu börjat komma upp några grässtrån lite här och där. Så nu har jag återfått förhoppningar om att det snart eller ialla fall tillslut kommer att bli en hel gräsmatta :) 

   




Ålande och hand- å fotavtryck

Tiden räcker inte till.. Den går helt klart för fort. Tänk om varje dag kunde ha några fler timmar :) 
Tycker vi har varit effektiva i helgen, men OJ så lång listan är över vad vi skulle behöva göra på tomten (och även inne för den delen). Sen skulle jag vilja ha ännu mer bus- och mystid med Leo, lite tid för att baka, lite tid för att pyssla, lite tid för att hälsa på vänner och bekanta, för att umgås med familj, för att shoppa, för att bara vara med Jonas, för att göra nån mysig utflykt, för att vila, för att bla bla bla listan kan göras lång...    

Idag har vi tillbringat dagen i garaget. Städat och ställt ordning grejor i skåp osv. Även igår pysslade vi på med diverse sysslor. På kvällen såg vi film med gott sällskap. Än en gång blev jag påmind om att jag INTE ska se skräckfilmer. Kanske låter lite löjligt, men jag blir fasen "knäpp" av dom. Mardrömmar, mörkrädd å nojjig och sådär.. Tänker varje gång att "äh, det kan inte va så farligt, det är ju bara en film". Men, hahaha, det är bara att inse att jag kommer nog aldrig bli kapabel att se en sån film... 

Leo har börjat ta sig fram dit han vill (om det är nåt tillräckligt intressant han vill åt). Det är verkligen fullfart på han hela tiden. Att byta blöja, tvätta å klä är inte alls så enkelt längre. Vill icket vara still. 
Han ålar snabbast bakåt, men har även visat att han kan ta sig framåt. Ibland verkar han dock tycka det är jobbigt och då rullar han fram till dit han vill istället. Ser roligt ut :) Ibland ålar han bara en liten liten bit, sen blir han frustrerad (antagligen för att det inte går tillräckligt fort eller för att det är jobbigt) och då ligger han bara på samma ställe och skriker. Hihi. Även det ser faktiskt lite roligt ut :) 

I lördags gjorde vi hand å fotavtryck på Leo. Det var inte det lättaste att få till, men tillslut så lyckades vi få till ett halvhyfsat resultat :) Roligt att ha kvar sånt!  
 





Mamma-bebisträff och lite annat...

Nu blommar en av orchideerna! Yihoo! Jag är verkligen totalt värdelös att komma ihåg att vattna blommorna här hemma (För att få det att låta mindre negativt kan man säga att jag är enormt bra på att glömma bort) Jonas brukar vara den som tar tag i det då dom ser riktigt törstiga ut. Men att glömma bort att vattna orchideer verkar vara en hit :)



Igår hände det inte mycket hemma hos oss. Det regniga tråkvädet medförde att vi var inne hela långa dan. Mio var här en sväng då hon slutat jobba. Tussade på Leo och snicksnackade lite! 
Jag var en tiktig tröttis även igår, så jag gick faktiskt och la mig nästan samtidigt som lilleman. Skönt! Jag som skrev för några inlägg sedan att jag blivit så pigg. Hehehe. Det varade inte länge. Men det är ändå skillnad på att vara "vanligt" trött eller att vara "ingen energi- trött" tycker jag. Å just nu är jag bara "vanligt" trött (svammel, men kan tro att många fattar vad jag menar).  

Idag har vi varit på mamma-bebis-träff! Mycker trevligt var det. Vi var dock bara fyra mammor å fyra bebisar. Många hade förhinder denna gång. Men vi som var där njöt i solen med gött fika å superhärliga bebisar <3
När vi kom hem sov Leo en stund i vagnen så då passade jag på att sätta mig i solen. Känner att jag vill ha lite färg på min bleka nos snart. När Jonas kom hem från jobbet käkade vi middag ute. Sen tog vi en prommis ner på konsum å köpte glass med Anders, Josefine å Fabian.

Tre kvällar irad nu har Leo varit riktigt svår att natta. Han kommer verkligen inte till ro. Han är så trött så han knappt hänger ihop, men han vägrar slappna av. Kämpar bara emot. Börjde fundera på vad detta kan bero på. Han vaknar ju även på natten. Kanske är det fler tänder på G, magen som krånglar eller en "otrygghetsperiod"... Hur som helst så har en klok person lärt mig att allt inte behöver bero på något, utan det kan faktiskt bara vara tillfälligheter. Så jag ska försöka sluta tänka, fundera och undra så mycket :) Saker och ting ändras ju hela tiden, så vad man än kommer fram till, så stämmer det oftast ändå inte efter några dar. Typ!

  




Nattpigg och städtrix...

Leo är inne i en- vill helst kliva upp klockan 3 på natten-period. Han är SÅ pigg då. "Pratar" på som bara den och sätter sig upp i sängen. Då jag efter några omnattningsförsök bär över han till våran säng för att kunna tussa om han lättare så kastar han sig över mitt hår och tycker det är en väldigt rolig "leksak" att dra å slita i. När han väl somnar om så sovar han bara en liten stund sen är han igång igen med nåt "bus" (Imorse var han ute efter min näsa)  Hehehe tur att bebisar är så söta, gulliga och underbara. Har svårt att tänka mig att man skulle acceptera det uppvaknandet från någon annan utan sura miner :)  

Igår hade vi fullt upp hela långa dan. Tur det. Annars hade jag nog somnat stående, för jag var en riktig tröttis.
Lina var här och sa hej då. Det har varit mycket trevligt att hon varit hemma så vi fått umgåtts lite :) När hon var här passade hon på att ha en liten sångstund med Leo. Bildbivis följer nedan :)
Idag har vi haft en lugnare dag. Erica och Isaac har varit här och hälsat på en sväng. Medan Leo sov passade jag på att vattna där vi sått gräs (som tyvärr inte visat en tendens till att växa trots att det var över en vecka sedan vi sådde). Lagom till att jag var klar med vattningen kom regnet. Så kan det gå! 

Jag kom på ett litet städtrix idag som fungerade alldeles utmärkt (idag iallafall). Har lite svårt att få saker gjort just nu, då Leo inte är särskilt nöjd med att sitta själv med leksaker under längre stunder än en pyttestund. Så idag då jag skulle städa fick han minnsann följa med i "förvaringsbox-Tåget". Han hade massa leksaker i + att han var nära mig samt hade nåt nytt att titta på hela tiden. Tack Jysk! Hoppas det funkar fler gånger :)



 

"Visslande" vällingkille och regnbågsskatt...

Som alla andra helger har även denna gått med raketfart. Men vi har hunnit med en hel del nyttosaker och skoj! Igår kväll kom Lina, Mio och Elin hit. Vi käkade ost å kex, drack lite vin å pratade en massa. Sen for vi ner på Valvet :) Första gången på RIKTIGT länge jag var ut. Vi hade en riktigt trevlig kväll!!! Det ska garanterat hända igen!  Men gud så skumt det kändes att åka hemifrån på kvällen. Jag skickade ett å annat mess till Jonas för att försäkra mig om att skruttern sov på söta örat och att allt gick bra. Och det gjorde det <3

Leo har blivit en vällingkille. När jag slutade amma försökte vi att ge välling, men han totalvägrade. Fortsatte då att ge smakpertion av det lite nu å då för att vänja han, men det gav inge bra resultat. Han har därför ätit gröt som kvälls å morgonmål istället. Men så för ett par dagar sedan (när han vaknade hungrig som en varg vid halv sex på morgonen) gjorde jag ett nytt försök. Å positivt överaskad blev jag då han nöjt slurkade i sig en helflaska. Sedan dess har det bara rullat på med välling morgon å kväll :)

Idag har vi haft en utedag. Fixat och trixat på tomten. Vi har även haft kortvisitar av både Leos morfar och av Anders, Josefine och Fabian. Trevligt! Leo tycker det är roligt när man visslar. Hans morfar brukar ofta vissla för han och han ser då så intresserad ut och betraktar han med glittrande ögon. Idag när vi satt å fikade ute så visslade pappa och då rätt var det var så började Leo göra en massa nya miner och man såg hur koncentrerad han var. Sen så fick han till en "visselmun". Såg så sött ut :) 

Vad FINT det är nu när allt är grönt och slagit ut å blommar. Också luktar det ju så gott. Har doftat på äppelblommor och liljekonvaljer idag! Titta på näst sista bilden. Blev en regnbåge när Jonas stod å vattnade gräset. Undra om det finns en skatt där den slutar? :)

  



  



 


Tråk-blåsdag, men snart blommande orchideér...

Igår började vi dagen med en prommis i blåsten.. Inte så överdrivet härligt väder att promenera i måste jag säga. Vi for sedan på BVC för vägning och efter det åkte vi till Josefine och Fabian för att planera lite inför grabbarnas namngivningscermoni. På kvällen kom min fina vän Lina hit en sväng. Hon bor i Oslo så det är inte så ofta vi ses nu för tiden. Mycket trevligt att träffa henne <3
Idag var tanken att vi skulle till Elin på lunch. Men då det var vattkoppor i farten så valde jag att avstå. Vill inte ha en prickig bebis. Så istället har vi haft en riktigt tråkdag. Bara varit hemma hela långa dagen och städat, tvättat å sådär.. Leo har inte varit på sitt bästa humör. Mycket grin å tårar har det varit. De senaste dagarna har han varit så att han kan sitta på golvet med massa leksaker och se helnöjd ut och så helt plötsligt bara börja gråta och se helt olycklig ut. Så går jag dit å säger "titt ut" eller nåt och då skiner han upp igen, så är det bra en stund till, sen börjar det om.. Han ser så söt ut när han blir sådär olycklig. Putläpp å en massa tårar. Men jag försöker låta bli att skratta åt han, då han faktiskt försöker uttrycka nåt genom sina miner :) 

Annars så är jag mest nöjd över att tre av våra orchideér, som varit bara blad ett bra tag, har släppt nya skott och snart kommer att blomma igen :). 



                                    

 

 

 

   

 

Besök och Pic-nic

Har dom senaste dagarna reflekterat över vad pigg jag har blivit. Har under en längre tid kännt mig som ett levande spöke. Varit trött å slut mest hela tiden. Tror att förändringen kom i samband med att jag slutatade amma. Känner att jag fått tillbaka den energi, som under en period varit som bortblåst.. Härligt!
Idag fick vi besök av Erica å Isaac på förmiddan. Alltid lika trevligt att träffa dom <3 
Efter lunch begav vi oss till parken för att ha pic-nic med massa mammor å bebisar. Fint väder, trevligt sällskap och en hel drös med fantastiskt söta bebisar. Lyckat! 
Eftermiddan har bjudit på diverse hushållssysslor och en hel del bus. Idag har det funkat riktigt bra med mat. Både med och utan coalan :) Nu håller jag tummar och tår för att hans aptit har kommit tillbaka för att stanna! 


Många bilder och lite text

Igår åkte jag å Leo upp på mitt jobb och hälsade på en sväng. Efter lunch blev det broarnarunt prommis, fika och solmys :) Jag MÅSTE verkligen börja träna lite. Jag flåsar av en vanlig promenad. Inte bra inte bra.. Kan inte förså varför jag tappat intresset för allt som har med träning att göra.. Förr tyckte jag ju det var SÅ kul (fast det var verkligen längesen nu). Latmasken har verkligen flyttat in i mig och verkar bestämt sig för att stanna. Har iaf beslutat att jag ska börja göra lite situps å armhävnigar varje dag.. Alltid nåt! 

Igår gick det bra att ge Leo mat igen. Han åt inte med samma aptit som förr, men betydligt bättre än dagarna innan iallafall. En leksakscoala som sjunger en rätt så irriterande men enligt Leo väldigt roande australienskisk sång hjälpte till vid matningarna. Den fick stå på bordet och roa under måltiderna så då blev ju inte ALL fokus på maten.. Det trixet funkade riktigt bra! Igår iallafall... Idag till lunch så strejkade han igen. Trots att coalan kämpade på med sång gång på gång.. Mystiskt detta.

Idag har vi varit på kebablunch hos Elli m. familj. Mycket trevligt var det!!! 



   










  

RSS 2.0