Första stegen...

Här rullar dagarna på i sin vanliga takt. I helgen var vi i Sundsvall och inhandlade julisar, presenter å lite annat smått och gott. Blev verkligen en heldag och det känns SÅ skönt att kunna bocka av några punkter på "att fixa listan". konstaterade även att Leo har bra mycket bättre tålamod än Jonas. Han hade humöret på topp hela långa shoppingdagen, medan Jonas var less efter bara några timmar ;) Hahaha, det är mammas grabb det!

I lördags överaskade Leo oss genom att ta sina första steg! Några små staplande steg från mig till Jonas.
Han sken som en sol och såg SÅÅ stolt ut ♥ Även hans mor och far blev såklart superstolta!

Idag har vi spenderat dagen tillsammans med Erica och Isaac. Som vanligt mycket trevligt! Planen var egentligen att gå en promenad. Men då iskylan kändes ända in i märgen bara av att titta på termometern, så fick det bli lunch, fika, snack och lek här hemma istället!


<3 Mammas bästa shopping-kompis <3








1-års-kalaset i bilder...

Leo fick en fin ett-års-dag igår! Han har SÅ många fina människor omkring sig, både vänner och familj, och det är jag så tacksam över <3 Har inte frågat dem som var med och förgyllde denna dag om det är okej att lägga upp bilder på dem, därav håller jag mig (till mestadels) till bilder på födelsedagsbarnet!




Självklart började firandet direkt på morgonen med ett paket och
grattisskramar från hans mor och far :) "Morgonpaketet" innehöll
dagens out-fit. Västen sparar vi dock till jul/nyår!

,
Efter förmiddagsbus och vila kom några av Leos polare och deras
morsor hit på födelsedagslunch och fika. Mycket trevligt hade vi!


På eftermiddagen var det dags för tårtkalas tillsammans med familj!




Självklart hjälptes kusinerna åt att inspektera alla paket och dess innehåll <3


Sedan öppnade Leo (med hjälp av oss) paket för paket med humöret
på topp! Här kramar han om nallen som han fick- och som även jag har
haft en gång i tiden- då jag var en liten skrutt ;). Sen testade han instrumenten
han fick och dom funkade bra vill jag lova :)

Dagen blev som sagt toppen! Och jag tackar alla som var här och gjorde Leos första födelsedag minnesvärd <3
Och Leo tackar än en gång för ALLA superfina presenter!  






Ett år sedan...

Nu vilar Leo en stund och samlar kraft inför nästa kalas. Födelsedagslunchen och fikat blev lyckat och Leo fick SÅ fina presenter <3 Själv sitter jag och tänker tillbaka. Är en smula sentimental. Tänk var fort tiden går. Jag vet att jag tjatar om det ofta, men det är ju helt sjukt. Att ett år kan gå SÅ fort...

För ett år sedan vaknade jag på natten av att vattnet hade gått och jag hade känningar i magen. Väckte Jonas och sa att det kanske börjar dra ihop sig till ankomst. "Lugnet-själv-Jonas" frågade om jag hade ont- och täta värkar. Då svaret blev Nej somnade han lugnt om. Men icket jag. Jag klev upp och tog en dusch och skrev sedan klart min graviditetsdagbok. Ringde till förlossningen på morgonkvisten kring 8. Dom sa att vi skulle komma in för en undersökning- se så att allt såg bra ut- sen få åka hem i väntan på att värkarbetet skulle komma igång.
Så.. Vi gjorde oss iordning och begav oss iväg. Självklart lämnade vi BB-väskan hemma, eftersom vi bara skulle dit fram och tillbaka. Trodde vi då :)
Väl på förlossningen säkerställde dom vattenavgång och erbjöd oss sedan att äta lite frukost innan undersökningen skulle göras. I detta skede började jag få riktigt ont. Sa till Jonas att: " Gör det så här ont redan nu, vet i f--n hur jag ska klara när det sätter igång på riktigt"?!. "Det kommer du klara galant"- sa Jonas, men jag såg allt en gnutta oro i hans blick ;). Jonas fixade en kopp te till mig. Jag stod dock mest bara och hoppade så den var svår att få i sig. Gick istället tillbaka till det rum vi blivit tilldelade och frågade en barnmorska som kom in om dom skulle kunna göra undersökningen snart... " för nu känns det verkligen som om det trycker på". Undersökningen gjordes och hon såg rätt förvånad ut då hon med ett leende sa att " inte konstigt att du känner av detta... Du är öppen 10 cm och här känner jag ett huvud" :)
Fick värkstimulerande dropp och sen gick allt fort.
För ett år sedan, klockan 12:41, födde jag våran underbara son.
För ett år sedan var lyckan total - och är det fortfarande ♥

Vi har nu fått spendera ett helt år- Vinter, Vår, Sommar och Höst- tillsammans med denna underbara individ. Ett fantastiskt år! Älskar dig mest av allt!

♥ Leo ♥

Om det skulle tändas en stjärna varje gång jag tänker på hur stolt jag är över dig och
på hur mycket du betyder för mig, så skulle natten vara
lika ljus som dagen...


Grattis på din första födelsedag älskling!



Alldeles ny






♥Från en månad till Ett-års-dagen ♥

Så...

... Nu är paketen inslagen, födelsedagslunchen förberedd, ballonger uppblåsta, kakor bakade och födelsetåget framställt! Nu väntar vi bara på att morgondagen skall infinna sig så vi får börja ett-års-firandet :)

På förmiddan kommer några av mina kära vänner och Leos polare på fördelsedagslunch och fika. Sedan på eftermiddan blir det ännu ett kalas. Då med familjen. Tror det kommer att bli en toppendag! Synd bara att Leos farfar, farmor och faster bor så långt ifrån. Hade ju såklart varit ännu mera toppen om dom hade varit med också. Men dom kommer och firar honom nån helg istället! Sen håller vi tummar och tår för att Leos bästatse kusin kryar på sig så han kan komma hit och fira med oss <3




"Måndag gör vi ingenting, ingenting, ingenting..."

Igår började jag baka inför Leos födelsedag. Min käre sambo hade en endaste önskekaka, vilken var knäckflarn. Så självklart gav jag på mig ett försök att uppfylla hans önskan. Tyvärr gick jag bet. Ganska rejält faktiskt. "Klicka ut smeten med en sked på bakplåtspapper"- Låter inte så svårt, ellerhur? Men det blev inte bra. Första plåten gjorde jag tydligen aldeles för STORA klickar, så hela plåten blev full av en bubblande "lavamassa". Det rann till och med över... Skam den som ger sig... Gjorde mindre klickar på nästa plåt och vips sa det så var samtliga små flarn näst intill kolsvarta. Okej- tänkte jag (måttligt irriterad) tredje gången gilt... Och dom på sista försöket smakar iallafall flarn. Ser dock lite defekta ut.. Så några få små flarn blev det åtminstånde- till Jonas stora glädje <3 Jag som hade fått för mig att jag var ganska bra på att baka. Inget jag kommer att skryta om igen. Inte flarn iallafall ;) 

Hade planerat att besöka öppnis idag, men Leo var en tröttmössa. Han fick välling vid 7-snåret och somnade sedan om, och slog inte upp sina blå förrän 9:30. Så det blev en rejäl sovmorgon för oss :) Händer ju mer näst intill aldrig än sällan... så det var bara att njuta till fullo :)

Idag ska jag ge mig på ett nytt försök att lyckas hitta ljus till födelsedagståget... Tycker jag har tittat överallt men jag kan inte finns ljus i den storleken. Någon som vet? Håller tummen att skattkistan har det jag söker!

Ha en bra dag!




Fullt upp

Här har vi fullt upp hela tiden känns det som. Veckan och helgen har rusat förbi. I veckan har Leos farmor varit här. Hon har tagit hand om prinsen medan jag har haft uppföljningsdagar med jobbet. Nu närmar sig min arbetsstart med stormsteg och det känns både bra och lite skrämmande ;) Är bra att "öva" sig på att vara borta från Leo nån dag här å där, så man är redo då det sätter igång på riktigt. Leo verkar inte ha några problem med att vara utan mig iallafall. Han var på strålande humör då han var med farmor. Sov då han skulle sova, åt då han skulle äta och övrig tid så använde han all sin energi till att busa med farmor!

Till veckan är det dags för den stora dagen. Dagen då vi ska fira Leos första födelsedag. Känns overkligt, men väldans roligt <3





Idag på förmiddan har vi varit på "tält-tivoli" och åkt "tält-karusell" ;)
Om man sätter sig på tältväggen (bild 1) så tippar tältet (bild 2) och det är
ju bara SÅÅÅ roligt (bild 3 å 4) <3



Hemma igen...

Igår kväll kom vi hem igen efter att ha spenderat några härliga dagar hos Lina. Vi har haft det superbra och jag önskar att det hade varit närmare dit så vi hade kunnat hälsa på ofta. Vi har ätit gott, pratat massor, myst, härjat med Leo, varit på stan samt fått sightseeing kring Oslo. Leo har varit på bra humör mest hela tiden och det finns nog inte en penal i Linas hem som han inte har utforskat. Spännande med miljöombyte ;)
Även bilresan dit och hem gick fint. Hade varit lite nerrvös över den innan, då det är en bit att åka- och jag var rädd att det skulle bli allt för drygt för Leo. Men hör och häpna.... Hela 13 timmar (med matstopp och en del felkörningar) stod prinsen ut och höll god min. Behöver jag påpeka att jag anser att det gick över förväntan och att jag är enormt stolt över honom? ♥

Har tagit en hel del bilder dessa dagar. Så nu låter jag några av dom berätta mer om våran resa!


Torsdag: Åkte från solle vid halv 7 och var framme i Oslo 19:30. Jag och Leo mådde gött i baksätet medan P-A (Linas pappa) körde.
Åkte fjällvägarna dit så då vi passerade Klövsjö, Vemdalan och senare Funäsdalen och Tänndalen minns jag den tid då vi åkte på fjällsemestrar för att åkta slalom. Något som är givet att vi ska återuppta då Leo blir lite äldre! Och vädret var fantastiskt där. SÅåå fint!




Fredag: Leo var så trött efter lunch så han somnade medan jag klädde på honom <3 Han fick en välbehövlig vila i vagnen medan Lina visade mig staden. På eftermiddan blev det lek och bus hemma!




Lördag: Sightseeing i Oslo! Och Leo busade massor med finaste Lina såklart ♥


Söndag: Först prommis sedan ännu mera sightseeing där vi bland annat åkte runt i ett område där det var otroligt snygga hus... Och sjuka priser vill jag lova!


Måndag: Hemresa! Mat, bus och mys... Björnen kunde jag inte låta bli
att köpa åt Leo när vi var in en sväng på IKEA. Så mjuk och go. Och den blev
ett härligt myssällskap åt Leo de sista milen :)




Packat och klart...



Imorgon åker jag och Leo till Oslo för att hälsa på världens bästa Lina. Bättre sent än aldrig ;) Ska bli så trevligt! Har dock en gnutta resfeber. Och vi kommer att sakna Jonas såklart. Kommer inte ihåg sist vi var ifrån varandra flera dagar. Har icket hänt sedan Leo kom till världen i alla fall. 
Vi kommer att kliva upp med tuppen så ikväll blir det en tidig kväll. Får se om jag smyger in ett inlägg från utlandet eller om jag väntar med att uppdatera då vi kommer hem igen.

<3 Kram <3


Hmm... Hur var det nu man gjorde med denna pryl??.......


...Ja, just det ja., så här var det ju... <3  

 

 
 

Att tänka, att göra = Skilda begrepp...

Nu inviger jag våran nya dator och tänker "ja ha... det är så här snabbt det ska gå" Hahaha... Härligt att äntligen slippa vänta sönder sig för att öppna olika sidor och dylikt :)

Är lite less på mig själv, för jag har stora problem med att göra så som jag tänker att jag ska göra. Jag är med andra ord, enligt mig själv, relativt klok i tankarna. Men icket i mina handlingar. Nu låter detta väldans seriöst men i själva verket handlar det om en sån simpel sak som att ex. städa och plocka undan saker. Mina tankar går så här: "Idag ska jag baka, eller sitta vid datorn, eller pyssla med foton osv. Städning och annat får vänta... För det är inte hela världen om man inte dammsuger och plockar undan allt hela tiden... Sen är det ingen mening heller... Eftersom det oftast ser lika dant ut bara efter en stund" I tanken är jag alltså väl överens med mig själv att det är helt ok att hoppa över vissa sysslor och istället unna sig att bara vara, sitta ner och läsa en bok eller så, medan Leo vilar. Men krukset är att jag KAN Inte göra som jag tänker.... Jag lägger Leo för vila sedan far jag runt som en "uppskruvad anka" (tänker då på jyst-ankan som inte är still en sekund) och ger mig inte förrän allt är undanplockat, det är dammsuget, tvättkorgarna är tomma och diverse saker är fixade. SEN efter det kan jag sätta mig ner en stund... Brukar bli lagom till att min lille prins vilat klart och behöver aktiveras...
Vill poängtera att jag inte skriver detta för att beklaga mig på något sätt... Utan jag tycker bara att det är så väldans skumt hur man funkar (läs: ialla fall jag). Kan liksom inte slappna av förrän allt är gjort och jag har koll på läget :) Sen kan jag dessutom bli grinig på mig själv då jag inte hunnit det jag tänkt... Vilket inte är så konstigt, då det jag tänkt plötsligt hamnade längst ner på prioriteringslistan... Jag gissar dock att det finns fler än jag som "lider" av denna problematik... Men se, idag har jag gjort som jag tänkte och bara ÄR medan Leo (i skrivandets stund) ligger och vilar. Och vad gör jag. Jo, istället för att inte GÖRA- det jag inte hade tänkt, så SKRIVER jag om det hela istället. Hahahaha. Färdigsvamlat. Undra om nån hängde med? 

När Leo vaknar ska vi träffa Josefine, Fabian och farmor/mormor en sväng. Sedan ser jag med förväntan och lite pirr i magen fram emot den stundade kvällen. Då ska jag, Mio, Jossan, Emma och Matilda nämligen bege oss till Hammarstrand för att delta vid en sians... Spännande värre! Men egentligen en aning dumt av mig att göra sådana aktiviteter. Man blir ju inte mindre mörkrädd av det direkt. Men men det ska bli super spännande :) 

Tänkvärt: Det är inte det man tänker, utan det man gör som kan förändra tillvaron... 

Sen finns det en snutt i en av Melissa Hors texter som mer än väl kan ses som 
tänkvärd:   

"Så mycket man kan göra - och borde och vill. Men mitt i allt så ska man räcka till"
    


Jag ser det snöar ja ser det snöar det var ju roligt....

...Hurra!!! Äntligen snööö. Hoppas det fortsätter så det inte bara töar bort och blir slask.
Idag har vi varit på en liten bil-utflykt. Vi åkte bland annat till stugan en snabbsväng och satte upp bilder av hackspättar på husväggarna. Tydligen tror de riktiga hackisarna då att reviret redan är upptaget- så då låter dom bli att hacka sönder väggen.. Hahaha.. Låter ju otroligt att det ska vara så.. Men vi får väl se om det funkar :)

I går var jag på fest hos Mio. Vi hade mycket trevligt! Alias-spelande, mycket skratt, gott att äta å dricka... Sådant behövs lite då och då! Här hemma hade dom grabb-kväll, med hockey på tv:n! 

Nu är det slut på Leos penicillinkur och jag hoppas av hela mitt hjärat att han får vara frisk nu! Han är så glad igen. Han har börjat härja på precis som han bruka och han sover bra på natten igen! Tänkte att vi ska hoppa över öppnis imorgon- bara för att vara på den säkra sidan liksom... Och på fredag kan vi heller inte gå dit, för då är vi nämligen på resande fot :) Jag och Leo ska ut på äventyr. Vi ska åka utomlands :) Hela långa vägen till Norge... Längtar!!!!  

Annars känner jag mest att jag har rätt mycket i huvudet just nu... Mycket som ska planeras, fixas, göras, julklappar som ska handlas, att jag snart ska börja jobba osv osv osv... Så listskrivarkungen har minst sagt kramp i fingrarna ;) 


Nu är dom tillbaka... Våra fina "gårdsrådjur"... Dom står och äter äpplen. 
Dom är inte särskilt rädda av sig.. Jag öppnade fönstret för att fota dom, 
och dom stog bara och tittade innan dom fortsatte att äta :) Men när jag kastade 
ut melon åt dom så blev dom skrämda och sprang sin kos-- Men i morse var trion 
tillbaka igen - och då slank även melonskivorna ner :) 
När jag visade Leo våra fina gäster så pekade han å sa där-där-där... Sen lät det
som han "gnäggade". Trodde nog det var hästar.. Hihihi Så sött <3 


Leos första möte med snöflingorna... Han gjorde allt som stod i honoms makt
för att försöka fånga dom :) 







 


  

Skrattande tröttmössa får börja så smått med mjölk....




I går kväll då vi precis lagt oss för att sova fick vi höra högljudda läten innifrån Leos rum. Han skrattade och skrattade å skrattade (I Sömn). Blev alldeles varm i hjärtat. Lät så fantaktiskt gulligt. Jag undrar vad han drömde?!

Gårdagens besök på barnmottagningen gick över förväntan. Alldeles förträffligt faktiskt! Pricktestet gav inget utslag. Då gjorde läkaren tester genom att ge Leo mjölk. Först uppvärmd - utspädd mjölk (bara någon droppe). Sedan fick vi vänta ett tag innan hon gav honom lite mer, sedan vänta osv. Sista steget var att hon gav honom några milliliter helt vanlig mjölk. Vi väntade en halv timme och då detta inte heller gav någon reaktion så fick han en "OK stämpel" och diagnosen komjölksproteinallergi kunde med gjädje tas bort :) 
Dock så ska vi börja sakta men säkert. Även om han inte är allergisk finns det ju en risk att han har en viss överkänslighet som finns kvar. Kan ju visa sig genom magont eller så istället... Så vi tar inte ut ALL glädje ännu... Bara lite ;) 

Idag är vi bjudna på födelsedagslunch i Para. Denna gång är det mamman i huset som skall firas <3 

  


Tisdag...

Leo ligger i vagnen och snarkar och jag har precis gjort mig en kopp te och tänkte passa på och titta runt lite på datorn. Vi har köpt en ny dator. Tror den kommer idag. Hoppas det i alla fall. Denna dator sjunger verkligen på sin sista refräng. Ingen skulle tro mig om jag skulle ge mig på ett försök att förklara Hur seg och långsam den är. Sist jag for och handlade satte jag i gång datorn innan- så den kanske skulle ha hunnit komma i gång lagom tills jag kommit hem igen- packat upp varor - och nattat Leo :) Det är Sannt! Helt tokigt.

Igår hade vi en toppendag. Bara det faktum att Leo var pigg och glad hela dagen. Han lekte med samma energi som han brukar (då han inte är vissen) så penicillinet har verkligen gjort susen :). Sen att Mio, Fabian, Erica, Ian, Tove och Isaac kom hit och umgicks med oss några timmar, gjorde dagen ännu mera toppen! Gofika, lek och stoj!

Idag ska vi till barnmottagningen för uppföljning av Leos mjölkallergi. Håller tummar och tår för att testet inte kommer att ge lika starkt utslag som sist. Att det blivit en förbättring!

Ha en fin dag!

Tänkvärt: Döm aldrig i vredesmod... Vreden går över, men domen står kvar....


RSS 2.0