Inga röda prislappar, men däremot rött öga å röda tomater...

Igår spenderade jag, Leo, Mio och Fabian några timmar på stan. Strosade runt, spanade på vinterkläder och fikade. Otroligt egentligen vad dom tar betalt för barnkläder... Trodde jag såg fel då en overall jag fastnade för kostade hela 699 kr. Men då vi tittat runt på alla affärer och sett samtliga prislappar, var det bara att konstatera att det faktiskt är så dyrt... Känns ju inte så lockande att betala så mycket för något som är urvuxet på några månader... Så, jag blev snål och beslutade mig för att avvakta. Än är det ju ett tag kvar innan vinterkylan är här! Köpte ialla fall Ljung (vit och röd/lila) till krukorna på bron. Så då vi kom hem passade jag på att göra lite fint medan Leo tog en vilostund ute i vagnen. 

Idag har vi varit på rytmik. Oj så många bebisar och mammor som var där. Helt klart fullsatt. Trevligt! Efter vi sjungit klart och givit skruttarna mat så tog jag, Erica och Josefine en prommis med våra utslagna hjältar till kläddax och sedan vidare till Albagrillen. På eftermiddagen blev det en hel del kusinbus! 

För ett par helger sedan, då vi gjorde en liten höststädning på gården tog jag in typ 20 tomater och la dom i ett fönster för att ge dom en sista chans att mogna... Det funkade toppen. Så nu ångrar jag att jag inte tog in varenda en. Så får det bli nästa år då det blir för kallt att ha dom utomhus! 

 

Ikväll inträffade "riktiga" olyckan nummer 2 här hemma. Leo stog och lekte mot byrån i hallen då han plötsligt krashlandade med pannan före rätt på ena hörnet... Kan tro att det gjorde ont och AJ så det skar i mammahjärtat. Han var så ledsen så han skakade. Resultatet blev en rejäl bula i pannan å ett rött uppsvullet ögonbryn. Hoppas att det lägger sig så han slipper bli blå. 

Efter nattning av Leo har det verkligen inte blivit mycket gjort här hemma ikväll. Jag har, den senaste tiden, verkligen blivit en soffsittare om kvällarna. Igår slocknade jag i soffan typ 20:30. Ikväll hade jag tänkt att baka twix-kaka, men fastnade framför tv och dator istället... Nu hoppas jag på att Jonas snart kommer hem och håller mig sällskap <3

     


  


Måndag...

Nu ligger Leo nedbäddad i vagnen och vilar. Det börjar bli kallt nu. Tycker det är rätt svårt att veta hur mycket det är lämpligt att klä på... Blir ju alltid så konstigt innan man ställt om sig... Nu tycker man den känns iskallt med nån minus- eller nollgradigt, men om några månader kommer man vara ute och promenera i minus 15 och inte tycka det är nåt märkvärdigt alls...

I lördags hade vi (läs: Jonas) eldningsdag. Alla kvistar, träd å buskar som röjts ner eldades upp i en härlig brasa. Gick lite trögt från början, eftersom det var så blött. Jag och Leo var ute en sväng och beskådade elden. Leo såg helt fascinerad ut! Efter utepysslet var avklarat fick vi besök av finaste Fabian och hans föräldrar :) Vi fikade gott och grabbarna fick busa av sig lite. 

Sedan fredags natt har Leo sovit bra igen. Härligt för honom (å för oss med såklart). Minst sagt välbehövligt! Dessvärre så var han väldigt opigg under gårdagen. Febrig och rejält missnöjd med det mesta. Bestämde därav att vi skulle hoppa över "öppnis" idag och bara vara hemma och ta det lugnt. Vill ju inte riskera att han smittar andra skruttar om det nu är en förkylning som är på G. IGEN. Han är dock mycket piggare idag. Lite snorig och rosslig... Men det har han ju varit till och ifrån sedan förra förkylingen. Har liksom aldrig släppt riktigt. Så gårdagens missnöje och opigghet var förhoppningsvis bara tillfälligt <3 

Fick i uppdrag av Leos faster att fota honom (med skjortan å västen han fått av henne), så hon kan förstora bilden och trycka på canvasduk. Roligt uppdrag, men dock inte helt enkelt då prinsen inte vill sitta still en kortaste sekund. Efter mycket pyssel och skratt så fastnade han till slut på bild. Visar några av dom nedan:    



     


<3 Tio månader <3

Kom just på att det idag är datum 24, vilket innebär att våran älskling är hela 10 månader <3
Det har vi firat med:

1). Ännu en, till största dels, vaken natt
2). Lek och stoj på "öppnis"
3). Ännu mera lek och stoj hos bästaste kusinen och Josefine
4). I skrivandes stund, härlig och i allra högsta grad välbehövlig vila ute i vagnen :) 

          
Första månaden....


10 månader...



 


Längtar efter nattsömn...

Nu har jag myst ner mig i soffan å tänker stanna här resten av kvällen. Jonas är på remsle och hejar på Modo å Leo sover på söta örat (än så länge ialla fall). Det känns alltid lite trist då sommaren är över, men jag tycker ändå att hösten har sin tjusning med lövens fina färger och lugnet som infinner sig på kvällarna då det blir mörkt som bara den och man kan tända massa ljus. Rofyllt! 

Idag har vi varit hos Annica och Alicia på mamma/bebisträff. Verkligen roligt att få följa alla bebisars utveckling. Vi har, sedan dom bara var pytteskruttar,  träffats en gång i månaden (med undantag i Juli, då många hade semesterplaner). Dom alla växer så det knakar och är SÅ söta! 


Trodde inte det var möjligt att få så många energifyllda bebisar på en
å samma bild... Men då var det också den ända korta stunden dom satt
stilla under träffen :)

Nätterna har fortsatt vara så som jag beskrev i tidigare inlägg. Rätt sömnlösa med andra ord. Kan inte förstå att Leo är så pigg på dagen, då nattsömnen är som den är... Själv var jag ett levande lik imorse då han ville kliva upp och busa. Men då har jag ju världens underbaraste sambo, som tog med sig Leo ner en stund innan han skulle bege sig på jobbet. Jag fick sova en stund till å det var värdefullt <3 Skulle jag ge mig på en "operation-felsökning" om varför nattsömnen är obefintlig, så tror jag att svaret hade blivit BISSINGAR. Han är svullen i munnen, magen är kass å igår märkte jag att ytterligare en har spruckit igenom.  

En tid tillbaka skröt jag ju om att flera av våra orchideer hade börjat blomma igen, efter att bara varit blad under en längre tid. Nu måste jag skryta ännu mer å visa en bild på en som i början bara var blad och nu blivit den finaste orchideen jag någonsin ägt :)




Lugn dag, dålig sömn å krashlandning...

Under natten söndag till måndag var Leo mer vaken än vad han sov. Flyttade över honom till våran säng kring två-tiden och då sov han lite bättre iallafall, men vaknade dock minst ett par gånger i timmen... Efter morgonvällingen var han grinig å missnöjd som bara den (inte konstigt då han sovit så dåligt). Han totalslocknade i min famn, å lyckade sova gott i ett par timmar <3 Hade tänkt hoppa över "Öppnis", för jag hade tippat på att han skulle vara fortsatt trött. Men inte han inte. Han vaknade pigg och glad trots sömnlös natt, så vi pallrade oss iväg för lek och stoj. Trevligt! Efter lunch uträttade vi några ärenden på stan. Eftermiddan/kvällen bestod av pappa - son - bus! Efter nattning av prinsen slocknade jag i soffan å vaknade till vid 22-tiden för att byta sovställe :) Så idag har jag varit lite piggare än den totaltröttisen jag var igår. Tänk om man hade kunnat låna lite energi av sin skrutt ibland ;) 

Leo far ju fram som en virvelvind och slår sig lite nu och då. Men i dag inträffade den första "riktiga" vurpan. Han snubblade när han skulle ta sig ner från stående (vid ett bord), hann inte ta imot sig å krashlandade med munnen
rätt i golvet... När jag såg att det kom massa blod trodde jag först han skadat nån tand, men som tur var satt alla tänder kvar där dom skulle å efter lite tröstning så var han på banan igen :) Lillskrutten <3  

Idag var den egentliga planen att vi skulle ta en långpromenad tillsammans med Alfred och Elias och deras mammor. Men då vädergudarna inte var med oss blev det istället en inne-dag som gick i lugnets tecken. Rätt skönt att vara hemma och "bara vara" emellanåt! 


Dansande å kvackande anka från Jysk! Mäkta roande :)

     


Söndag...

Så har även denna helg nått sitt slut. Vi har haft en härlig helg, där vi har hunnit med en hel del. I lördags tillbringade jag och Jonas några timmar ute i lill-huset. Vi påbörjade målning av väggar och tak. Tror det kommer att bli fint där inne. Ska visa bilder på resultatet då det börjar bli lite mer klart, vilket dock kan dröja då detta inte är något "prio 1-projekt" utan snarare ett roligt "pyssel-projekt". Under de timmarna vi stökade på med detta var Leo i mosters goda händer! Även dom hann med en hel del. Prommis, bus å lek och mys <3 På eftermiddan beställde vi hem mat från Kinaresturangen. Sen hade jag och Mio peppat för att se nån lättsam "tjejfilm" då Leo somnat och Jonas åkt på remsle för att se hockey. Men det blidde inte riktigt som vi tänkt oss då det var nåt strul hos telia så filmen inte gick att få igång, trots cirkar hundratio försök... Men chips, morötter, dip å cola stog på bordet, så kvällen blev ju lyckad även utan film!

   
Mio och Leo på vandring i höstvädret <3 

Idag har vi haft höststädning på gården. Jonas har svängt omkring med röjsågen bland buskar och träd medan jag och Leo har påtat på med diverse sysslor. Plockade ner lite äpplen... Tycker dock att dom är för sura för att äta som dom är, men ska ge mig på ett försök att göra lite kräm och mos ialla fall. Efter middan tog vi en prommis med mål att göra våran röst hörd... Efter det hann vi med ett sista buspass innan Leo somnade på söta örat. Hoppas han får sova bättre i natt än vad han gjort den senaste tiden, så han samlar på sig "lek-energi" inför öppnisbesöket imorgon :) 

Efter nattningen lämnade jag Jonas å Leo ett tag för att dricka te och titta på tv hos syster. Nu är det ett tag kvar av valvakan, sedan kommer nog jag, liksom Leo att somna ovaggat ;) 



              


Farmor-besök <3

Leos farmor åkte hem i eftermiddags efter att ha varit hos oss sedan i onsdags. Vi har haft härliga dagar. Leo har fått en stor portion farmor-mys & -bus och jag har fått hjälp med massor av nyttopyssel samt fått tid till att städa hela huset i lugn och ro (medan farmor var "Lejonvakt"). Hon hann även med att ge mig en matlagningskurs i dels goda köttfärsbiffar och dels smarrig kålpudding :) Med anledning av att vi hade besök så hoppade vi över öppna-förskolan idag. Laddar inför bus och lek på måndag istället!  

Har nu fått de två tröjorna från Blingo som jag beställde då jag och Josefine var hos Malin på visning. Superfina!!! 

 

Leo har de senaste två nätterna sovit en smula oroligt. Varit vaken en del, men framförallt snurrat runt, runt i sängen å gnytt i sömnen. Igår när Jonas hade gått och tittat till honom så hade han suttit upp i sängen och sovit. Framåtlutad å nästintill dubbelvikt.. Hehe måste ha sett söt-roligt ut :) Kanske det är drömmar som spökar i nattens mörker..., för på dagtid har han minsann varit pigg och alert. Fullt ös som vanligt å det som han verkar finna mest intressant, givande och roligt just nu är att gå runt i huset med lära-gå-vagnen <3



                                 

Nu har jag beslutat mig för att ta tag i att göra en anmälan mot sjukhuset med anledning av vad som hände (läs: vad som inte hände) kring Leos sneda fossing. Vi lyckades ju inte, trots otaliga försök, att få gehör och hjälp med foten förrän han var hela tre månader gammal å våran "fotkamp" började då han var typ 10 minuter gammal... Har kännts lite tungt att ta tag i detta nu, då foten numera är bra... Men det som skedde var ändå fel.. SÅ fel så jag känner att man inte kan låta det gå obemärkt förbi... Känns som en anmälan är ett självklart måste... För Leos skull. Och även för alla andras skull... Ingen ska behöva utsättas för att totalignoreras och inte tas på allvar... En anmälan kanske även kan göra att dom tänker till nästa gång det kommer en liten skrutt till världen med sned fot...   

Annars sitter jag mest och funderar på vad i sjutton man ska hitta på i helgen, om regnet tänkte fortsätta ösa ner på detta vis... Vi som skulle göra en höststädning i trädgården! 
   

Öppna-förskolan, bus å bad...

Har börjat fundera en del över den tid som närmar sig med stormsteg. Tiden då man ska börja arbeta igen och lämna det bästa man har på dagis... Visst, det är inte förrän i Januari.., men det känns som om det bara kommer att rassla till så är vi där... Får en klump i magen då jag tänker på hur lite tid man egentligen kommer att ha tillsammans med sitt barn framöver. Hade jag varit rik hade jag helt klart valt att vara hemma ett par år i allafall... 

Igår efter att vi varit på öppna-förskolan fick jag äran att vara barnvakt åt finaste Fabian i några timmar. Både han och Leo var helt slut efter all lek på förmiddan, men efter lite vila så var dom fylld av ny energi och vi busade som bara den här hemma <3 Kan tänka mig att mammor till tvillingar har det dom gör ;) 

Idag blev det ett besök på badhuset igen! Lika lyckat som förra gången. Ska försöka gå dit en gång i veckan framöver :) 



  

     


Härlig helg...

Helgen har varit lugn och härlig, men dock alldeles för kort som vanligt. I fredags fick jag en överaskning! En försenad fördelsedagspresent av min älskade vän Lina. Jag blev så glad :)
Det var två skivor med Melissa Horn. Helt fantastiska låtar. Är rädd att jag kommer lyssna sönder skivorna inom kort... Har fått lov av Leo att, för en stund framöver, byta ut "ketchup ska prutta" och "Krokodilen i bilen" mot lite "Melissa-låtar", medan vi busar i lekrummet ;) 

I går tillbringade vi eftermiddagen/kvällen tillsammans med Elli och Micke och deras goskruttar. Vi blev bjuden på god middag å smarrig efterrätt. Leo blev väl omhändertagen av lille Melwin, som busade med honom och underhöll honom med sina roliga leksaker. Sen när det var dags för Leo att sova på söta örat så hjälpte Melwin helhjärtat till med nattningen. Så sött <3

Idag har jag och systeryster varit på en tripp till Dollar, och som vanligt blev billigt dyrt... Men trevligt hade vi! Leo var hemma med pappsen, som är hans absoluta favorit för tillfället. De senaste dagarna har han rent tjutit av lycka när Jonas kommit in efter att ha varit ute en sväng eller varit på jobbet... Likaså har han tjutit (dock inte av lycka) då Jonas gått hemifrån. Fina <3

Ikväll var jag och Leo på Me&I-party hos Johanna och Liv. Det var mycket trevligt. Massa söta bebisar, gott fika och superfina kläder! Har sagt det förut, men säger det igen... - Jag önskar att mammapenningen vore högre!


Leo gillade skarpt Melwins alla leksaker 


Leo och Melwin leker <3 


Gör ett tappert försök att med sina vackra blå få pappa att låta 
bli att gå... <3

 


Bad...

Igår efter vi varit på BVC åkte vi till Mio, där vi blev bjuden på nybakat bröd och te... SÅ gott! På eftermiddan åkte vi på en snabbtripp till "svampskogen". Våran lilla kantarellgömma hade fyllts med nya färska kantareller, så ännu en liten bytta fylldes :) 

Idag har vi varit och badat med Josefine och Fabbe. Det var faktiskt premiärbad för Leo på badhuset... Har icket varit där tidigare. Men fler gånger blir det garanterat... För det var kul. Riktigt kul! Efter badet blev det fika på stan innan vi promenerade hem. 

<3 Ha en härlig helg <3 


Finaste kusinerna i morbrors/pappas trygga famn <3 


Mina hjärtan <3

 





  


Soliga September...

I mitten av augusti läste jag i Expressen att vi i september skulle få Spanien-värme i Sverige. Ett flertal sidor av tidningen var fylld av den Stora nyheten... Skrattade å tänkte att nu har dom bra lite att skriva om :) Dom hade till och med intervjuat en svensk kvinna som bodde i Spanien, så att hon kunde beskriva för oss hur varmt det skulle bli... Hehehe... Trodde dom gjort en rejäl felbedömning då hösten kom med stormsteg för ett par veckor sedan... Men se, nu är solen å värmen här :) Dock tycker jag det var lite väl tilltaget att kalla den för Spanien-värme. Men visst är det varmt och skönt för att vara en bit in i september? Hoppas det håller i sig! Härliga sensommar-värme! 

Igår kom Fabian, Isaac, Lilja, Loke och Noel hit och hälsade på Leo. Deras morsor och Leos moster var med också, så vi passade på att käka våfflor och snacka lite skit medan barnen busade :) Jag har SÅ fina å bra vänner <3 

Dagen har vi tillbringat tillsammans med Erica och Isaac. Vi promenerade i "Spanien-värmen" och tog en gofika på stan. När vi var hemma igen kom snälla Mio hit och busade med Leo så jag fick göra en rejäl städning av övervåningen i lugn och ro. Ikväll har jag och Leo varit hos Elin och spanat på kläder. Leo tjatade SÅ mycket så jag var bara tvungen att köpa en tröja åt han ;) 

Imorgon ska vi till BVC. Har inte varit där på flera månader, så det ska bli spännande att se vad vågen stannar på :) 



 


Måndag

En sån dag... En dag som denna känns det inte helt rätt att sätta sig och skriva ett inlägg om roligheter vi varit med om. En dag som präglats av allt annat än positiva känslor... Jag skulle dock aldrig få för mig att skriva om jobbiga och tuffa känslo-händelser här... Just därför kan det kännas lite "falskt" att skriva ibland... Men jag nöjer mig med att skriva att jag är väl medveten om att livet inte alltid är en dans på röda rosor...

SÅ... Helgen i Hallen hos Leos farföräldrar och faster var riktigt lyckad! Jag och Jonas fick verkligen vila, då farmor, farfar och faster med en gärna var med Leo <3
Vi har ätit god mat, varit ute och njutit av härligt höstväder, åkt fyrhjuling, umgåtts och som sagt VILAT... Härligt!
Dom har ett oerhört fint ställe... Där kommer nog Leo spendera många sommarlovsveckor i framtiden <3



     



 

Se bild nr 3: Sötaste kläderna som Leo fick av sin faster




Låååång vecka... Äntligen piggare...

Äntligen har förkylningarna börjat ge med sig... Leo är fortfarande lite snorig, men annars pigg som en lärka igen. Idag har det verkligen varit full fart på honom. Skönt! 
För första gången på länge är jag benägen att säga att tiden inte gått så fort. Den gångna veckan har verkligen känts LÅNG. Dock inte så konstigt, då vi i princip inte gjort något alls... 
Idag har vi busat på som bara den... På eftermiddan var vi och åt pizza med Josefine, Fabian och pappa. Efter det for vi till Niiranens och valde ut några foton som Ville tog vid namngivningsceremonin. Mycket fina bilder! Dom tackar vi för! 

Har inte mycket mer att förtälja just nu... Bilderna får tala istället :)  

   
Smörgåsrån med blåbärspuré på var en hit... SÅ gott tyckte
Leo! Men ack så kladdigt... <3

   
Att "spexa" å busa med mamsen från andra sidan fönsterrutan till lekrums-
dörren är något som Leo finner både intressant och
ofantligt roligt just nu!!!

 
Sen tror jag bestämt att vår lille prins har funderingar på att bli jurist eller nåt.
Några lässtuder av lagboken har det blivit denna vecka. Även barnrättens-grunde
verkar falla honom i smaken, då han gärna haffar den när han får möjlighet.
Bra att han är uppdaterad så han kan ryta ifrån om han känner sig felbehandlad :)

 
Det gäller att vara snabb att klä på sig när vi ska ut nu för tiden...
Trappan är extremt spännande och vips har Leo bestigit de första trappstegen...
Busungen <3


RSS 2.0