Bebisen

Vår bebis verkar må bra. ♥:at tickade på med 145 slag per minut även denna gång. Magen har växt som den ska sedan förra mätningen. Dock så är den betydligt mindre än var den var då Leo låg där i. Om inte barnmorskan vid UL hade avslöjat att det var en grabb i magen så hade jag varit övertygad om att det var en flicka. Det är så mycket som har skiljt sig från då jag väntade Leo. Illamående i typ 25 veckor nu. Då inget illamående alls. Leos hjärtljud var aldrig över 132 slag per minut. Har gått upp 9 kg nu (30 fullgångna veckor), med Leo gick jag upp drygt 25 kg.. Hormonranden som var skarp och sträckte sig över precis hela magen då jag väntade Leo har jag nu inte sett en skymt av. Men nu är det ju så att varje graviditet är olik och det där med att lista ut kön med hjälp av hjärtljud å annat är nog mest påhitt.. Men hur som helst så hade jag minsann gissat på tjej om det nu var så jag inte redan visste ;) Just nu sitter jag och njuter av härliga sparkar och ser SÅÅ mycket fram emot att få träffa denna lilla krabat. Min högsta önskan är att han mår bra och är frisk och att han hör då jag och Leo brukar sjunga bä bä vita lamm och lilla snigel för honom ♥

Mitt järnvärde hade blivit sämre (nu endast 101). Kanske inte så konstigt att man är lite trött, blek och yr i bollen vissa dagar. Nu Måste jag se till att komma ihåg att inte glömma bort att ta de där icket-magvänliga järntabletterna..

Har lite svårt att greppa att det börjar närma sig nu. "Snart" är vi 4 i vår lilla familj! Längtar massor!!!

Julafton Vecka 29+0 :)

 

Efter att vi varit på MVC idag så åkte vi till badhuset. Leo blev lika glad som vanligt då vi parkerat bilen och gick mot den nu väl igenkända byggnaden. Och att Jonas var med och badade denna gång gjorde ju allt ännu roligare :) Efter lunch fick vi besök av Elli, Micke, Melwin och Noel. Mycket trevligt!

 


Hallen

Idag kom vi hem igen efter att ha spenderat några dagar hos Jonas föräldrar i Hallen. Vi har haft det mycket bra!   Trodde först att vi inte skulle kunna åka i måndags på grund av stormen. Men den gav ju som tur var med sig ganska fort. Vi kunde dock se spår av den längst hela vägen. Stora träd som låg både här och där. Huvva.

Både jag och Jonas är lediga året ut så vad vi ska hitta på resterande dagar av ledigheten återstår att se.. Imorgon ska vi i alla fall till MVC en  sväng å lyssna på ♥-ljud!

 


Bilder från julafton



Detta lektält hade tomten varit och lämnat i lekrummet under natten så Leo blev glatt överaskad på julaftonsmorgonen :)


Tomtenissen är redo att åka till Skolgränd och fira jul tillsammans med familj! 


Grabbarna hade trots lite opigghet roligt tillsammans under dagen 


Å på kvällen fick vi såklart besök av tomten... 


Å även om tomten till en början mest skrämdes så visade det sig snart att han faktiskt var ofarlig. Han ville ju bara ge lite klappar till snälla barn :) 


Lyckliga grabbar inviger sina wiggle-karts som de fick av farfar/morfar och farmor/mormor :) 

Ge dig i väg Dagmar...

Nattsömnen har varit lite svajig då det ett tag lät som att taket skulle storma bort eller trädgrenar skulle komma in genom sovrumsfönstret.. Otäckt detta.. Hoppas det ger med sig fort. Vi ska ju åka till Hallen idag. Till Jämtland - fjällvärlden - där det stormar, om möjligt, ännu mera än vad det gör här.. Hmmm. Vi avvaktar lite och ser vad som händer..

Vi hade en helt underbar julafton tillsammans med familj hemma hos Anders, Josefine och Fabian. Trots att båda grabbarna var lite opigga med småfeber och hosta så blev dagen/kvällen mycket lyckad. God mat i massor, Tomtebesök och klappöppning. Grabbarna blev dock lite rädd för tomten då han kom. Fabian sa att han var "farlig" å Leo såg förskräckt ut då tomten närmade sig å sa "neeej, neeej".. Men som tur var så lättade dom upp lite då dom upptäckte att tomten hade julklappar med sig ;)

Återkommer med lite julbilder senare :)


God Jul!

♥ Till er alla från oss alla, En riktigt god Jul ♥





Dan före dan...

Idag tyckte jag att Leo var så pass pigg så han kunde gå på dagis igen. Jag jobbade bara halvdag så det skulle ju heller inte bli så många dagistimmar för han. Dessvärre gjorde jag en felbedömning.. Dom ringde från dagis och sa att han var väldigt slö och hade fått feber igen. Så jag for och hämtade honom så fick han hänga med och "hjälpa" mig med de sista sysslorna på jobbet innan vi tog julledigt och for hem och käkade tomtegröt :) Lite slö är han allt. Jäkla förkylning som vägrar ge med sig. Även Fabbis har blivit krasslig så vi får väl se om dom orkar med klappar, tomte och julfirande imorgon eller om dom helt enkelt är för opigga. Stackars smågrabbarna :(

Ikväll ska jag och Jonas fixa en liten julklapp inne i lekrummet som Leo får se imorgon då han vaknar. Sen blir det bingolotto med förhoppning på storvinst, julskinksmacka, julmust och soffmys..

Imorgon firar vi jul med familj hemma hos Anders, Josefine och Fabian!

 

 

 

 


Bad, nyttopyssel å krassligt Lejon...

I fredags var jag ledig. Jag frågade Leo på morgonen vad han ville göra idag å svaret blev inte helt otippat "badda huset". Letade å fann bikinitrosor i modellen större än de som "krymt i tvätten" och åkte sedan iväg med min förväntansfulla och överlyckliga son till badet. Dessvärre hade jag missar att på fredagar öppnar dom 12 och INTE 11 som klockan var då vi kom dit.. Attans.. Hur förklarar man för en "badredo" tvååring som redan är otålig att vi får vänta en timma å åka tillbaka sedan? Han blev helt förkrossad stackarn... Han såg ut som han sålt smöret å tappat pengarna då vi gick ut från badhuset utan att ha fått badat å tårarna rullade ner för småkinderna :(

Vi for och tittade på hästar och efter det for vi och åt på Sibylla och därefter kunde vi återvända till badhuset för att äntligen få bada! Trots att det sägs att man alltid känner sig smidig i vattnet så kännde jag mig som en valross.. Men roligt hade vi å Leo var supernöjd och det är ju huvudsaken :)

Efter badet mötte världens bästa Bobbo (mamma) upp oss och vi fikade tillsammans innan vi for hem!

I övrigt har helgen bestått av hemmamys och nyttopyssel. Har bakat, fixat å trixat, slagit in de sista julklapparna och skrivit rim till dom. Hunnit med att åka några svängar på bobben har vi såklart också hunnit med. Dessvärre har Leo varit krasslig i helgen. Han har fått en riktigt otäck hosta så nattsömnen har varit näst intill obefintlig å han har verkligen slitit ont... Hoppas den ger med sig fort! Han blir nog hemma från dagis ett par dagar denna vecka..

Nu börjar det verkligen klia i mina fingrar.. Jag vill ställa ordning och börja förbereda allt inför bebisens ankomst. Fixa fint i barnkammaren. Men än känns det lite för tidigt. Tänkte försöka vänta till efter nyår i alla fall. Men idag tog jag i alla fall fram alla småttingkläder och sorterade upp dom å kastade det som först kommer att användas i tvättkorgen. Att Leo har varit så liten... Det känns konstigt ;)

 

Medan Jonas var ute å eldade tog jag å Leo en "traktor-spanar-tur" med bobben!


Bebisen i magen växer så det knakar.. Är i vecka 29 nu :) 


Mums...

Ser detta inte gott ut så säg! Dessvärre hade jag påtok för få ischokladformar.. Där av några STORA ischokladisar. Blir nog rätt maffiga.. Men ett litet hjärta gjorde dom fina i alla fall och jag tror nog allt att någon kan offra sig på dom trots att dom är stora å maffiga. Jag till exempel ;)

 

 


Pepparkaksbak å degätning...

Ikväll har jag och Leo bakat pepparkakor! Leo tyckte det var roligt i ungefär 15 minuter. Efter det var det roligare att kladda ner sig med mjöl och springa å titta i spegeln :) Men en liten stunds bakande tillsammans är ju bättre en ingen stund alls. Bäst av allt tyckte han var att äta av degen å där är jag nog beredd att hålla med honom!


Julmysigt!

I går var vi på kvicktoten och tittade på lite djur! Mycket uppskattat! Innan vi for dit var vi på en stadstur och fixade de sista julisarna. Nu är allt klart å betalt så nu är det bara rim och inslagning kvar!

Vi har även ställt upp granen både inne och ute, julpyntat och städat lite. Brukar vänta lite längre med tomtarna och granen men nästa helg har jag planerat in att baka en massa så jag tänkte det var lika bra att fixa medan tid fanns! Så nu är det alltså julmysigt här hemma!

Idag var jag och Leo och uppvaktade fina Lilja som fyllde två år i onsdags. Vi blev bjuden på gofika och hade en mycket trevlig eftermidda tillsammans <3


Ledig dag!

Idag har jag varit mammaledig å umgåtts med Leo hela dan. Tanken var att vi skulle gå på badhuset.. Men Leo är inne i en liten "bus" - "missnöje" - "kan själv" - perido så jag visste inte riktigt om det verkligen skulle bli lyckat med ett badhusbesök. Är ganska övertygad om att det hade varit svårt att få med honom hem igen.. Men ialla fall så ångrade jag mig å tänkte att det är klart vi ska åka på badhuset. Han får trilskas hur mycket han vill - just medan vi badar kommer det bli lyckat i alla fall.. Men se då var jag så klok att jag provade min bikini innan å precis som jag misstänkte så har den totalkrymt i tvätten eller nåt ;) ... Min rumpa får verkligen inte plats i den längre ;) Så det blev en hemmadag istället! Förmiddan spenderde vi i lekrummet med modellerapyssel och lite annat. Efter vilan var vi ute i snöyran i ett par timmar. Självklart invigde vi den nya bobben, vilket var väldigt roligt tyckte både jag och Leo. Än om jag egentligen börjar bli en aning för otymplig för att sitta och åka utför backen :) Jag skottade gården i två omgångar och vi stog läge och betraktade en traktor som röjde snö! Härlig dag med andra ord!

Då Jonas kom hem från jobbet blev det tacopajmiddag och fredasmys. Till Leos stora förtjusning var pappa/morfar här och hälsade på en stund också.

I övrigt så hade jag lovat mig själv att låta bli att städa idag. Får sån foglossning då jag dammsuger (låter påhittat att det är just då jag får foglossning med det är faktiskt sannt).. I alla fall så svek jag mitt löfte till mig själv då Leo för tredje gången bara på en stund kom fram till mig med nåt skräp å sa "dammråtta hitta ja".. :) Dom är rar dom små!

Ikväll har jag bakat Raiderkaka och kokostoppar. Idol hoppade jag över då jag är tyckte det var så trist att inte Moa var med!

Nu ser vi fram emot ytterligare två lediga dagar där massor med saker förväntas hinnas med! Å mer snö får det gärna komma!

 

Premiär för bobbåkning!

Då jag tar fram dammsugaren så tar Leo fram dammvippan å springer runt med den å "dammar"

Fabian och Leo förra helgen då vi byggt en mysig koja i lekrummet!


Tröttmössa...

Jag är en riktig tröttmössa nu för tiden. Det är så frustrerande då orken tryter å man känner att man inte orkar allt man vill orka med... Jag antar att det är mitt järnvärde som spökar då det var väldigt lågt (100). Men jag har börjat knapra järntabletter nu och äter blodpudding titt som tätt så det vore väl attan om det inte blev bättre snart ;)

I Lördags var Leo hos Mio några timmar medan jag passade på att införskaffa lite julklappar på stan. Jonas hade fullt upp här hemma med att foga om golvet i badrummet. I söndags var Fabian här och ungicks med oss medan hans mor å far arbetade. Vi hade en härlig dag tillsammans!

I tanken är jag nu klar med alla julklappar, men jag har några kvar att fixa! Nu när det äntligen kommit lite snö så känns det plötsligt lättare att förlika sig med tanken på att det faktiskt snart är jul. Snart är det dags att baka sju sorters kakor, koka knäck och fixa ischoklad. Myspys!!!

Lillgrabben i min mage har fått allt starkare muskler i ben och armar. Han gör sig påmind titt som tätt med härliga sparkar. Leo fick känna en spark en dag. Han tittade helt chockat på mig å sa "oooojjj". Inte helt lätt för en liten skrutt att förstå att det gömmer sig en ännu mindre skrutt i mammas mage ;)

Nu väntar en härlig nattsömn!

KRAM!


RSS 2.0