Söndag

Blev en heldag i Sundsvall. Misslyckades med nattningsförsöket av Leo då vi kom hem. Han trodde förmodligen att det var morgon igen då han sovit gött under hela hemresan. Så vi sköt på nattningen lite och tittade istället på Solsidan tillsammans. Varje gång Jonas skrattade till så skrattade även Leo. Då jag skrattade så tittade han bara på mig som att jag var knäpp. Så nu vet vi. Han har sin fars humor! Eller så skrattade han bara för skrattandets skull. Kanske mer troligt ;)

Nu är iallafall färg å lite annat pyssel inhandlat så nu är det fritt fram att sätta igång att börja fixa det rum som med tiden kommer att bli Leos nya sovrum. Ser fram emot detta :)

Igår var vi hos Elli med familj och uppvaktade henne på födelsedagen (dock en dag förtidigt). Blev bjuden på gofika och efter det blev det en massa bus i Melwins och Noels lekrum. Melwin är så glad över att Leo börjar bli stor å äntligen kan leka med honom :) Full fart var det på dom. Söt skruttar!


Leo och Melwin


Leo hade nog kunnar stanna hur länge som helst på barnavdelningen
på IKEA... Det fanns ju oändligt med grejer att spana in... 


... den ena prylen roligare än den andra.. Helt rätt ställe för en grabb 
med spring i benen som "tvingats" sitta stilla i vagnen allt för länge :)  
Hade inget speciellt att skriva, men det blev ett inlägg ändå :)

På förmiddan har vi varit på öppna förskolan. I ärlighetsen namn hade jag ingen vidare lust att gå dit i dag, då jag var trött som få och hade huvudvärk i massor. Men Leo ville :) Han var det sån fullfart på här i morse, så jag insåg snabbt att det inte skulle innebära något lugn och vila att vara hemma istället!

Det var några dagar sedan jag printade ner något här. Har inte hänt något särskilt hos oss, så har egentligen inget att förtälja. Känns som tiden, om möjligt, går ännu fortare nu när jobb och dagis också innfunnit sig som en del av vardagen.

Har iallafall fått erfara att det numera inte går att säga vad som helst- när som helst utan problem, då Leo blivit ganska snabb att snappa upp vad det handlar om. För ett par dagar sedan sa jag till Jonas att " Tänkte att Leo ska få bada ikväll" Leo lyste upp å satte spång mot badrummet å drog fram badbaljan och pekade på duschen. Sedan kan jag lova att det var totalt omöjligt att "avleda" honom genom att göra eller visa något annat. Han skulle bada NU nu nu nu. Gick ner med honom (för det fanns annat att göra innan badet skulle äga rum), men han stod bara vid grinden till trappan och visade sitt missnöje med tydlighet ;)  

Har börjat planera lite renovering här hemma. Det är dock planer som sträcker sig LÅNGT fram i tiden. Först ska det sparas pengar! Men det är roligt att planera och känner ingen panik å stress över att det måste göras snabbt. Förhoppningsvis ska vi bo här resten av livet, så det finns ingen anledning att stressa. Det som står på framtidsschemat är att hallen blir större genom att lilltoan tas bort. Samt en tvättstuga och ny lilltoa (dock lite större än den nuvarande) på nedervåningen! Så titta in här om cirka 5 år så får ni se resultatet :)  

Ett litet mindre projekt är att vi ska börja fixa iordning det rum, som ska bli Leos sovrum inom en snar framtid. Ska åka till Sundsvall ihelgen och tänker då passa på att kika på färger å lite annat :) Bra att sätta igång med det nu så att det inte blir ett projekt över sommaren. Då finns det ju SÅ mycket annat att ta tag i! 

Nån bild får sätta stopp på detta svammel!

Ha en fin helg <3


Leo har börjat uppskatta att "rita". Är dock roligast att ta av och hä på
"korken" på pennan


Resultatet av att äta yougert på egen hand :)


Gömma nyckel...

... eller gömma telefon verkar gå lika bra! Leo brukar ibland få lyssna på musik på min telefon på morgonen då jag gör mig i ordning.. Det fick han i morse. Förmodligen blev han urless på "oljudet" (vi verkar inte ha samma musiksmak), så han stoppade helt enkelt undan telefonen. När vi skulle gå ner fann jag den ingenstans. Hade dessutom på ljudlös, så att ringa den hjälpte inte ett skvatt. Jag frågade honom var den var å han pekade på gestrummet... Såklart tog jag fasta på ledtråden och började söka.. Var så säker på att jag hade letat överallt då jag tillslut hittade den i en byrålåda under massa handdukar. En erfarenhet att bli utmanad av en 1-åring i "gömma telefon", å dessutom hålla på att förlora ;)

Söndag...

"Gå-inomhus-med skor-träningen" har börjat ge lite resultat.. Så nu slår vi på stort och gör ett försök utomhus imorgon :)

För nån vecka sedan lärde Josefine Leo att ramla. Alltså som bus. Hon sa "nu ramlar jag"... å la sig på golvet. Detta lilla "rammelbus" fastnade Leo för. Så numera, då han är på bushumör brukar han "ramla" lite då och då. Roligast av allt tycker han är om man kittlar han lite när han har "ramlat" :)

Helgen har varit lugn och gemytlig. I går hade Jonas och Leo en grabbdag, medan jag spenderade några timmar  med Josefine och Fabian. Sedan på eftermiddan blev det hockey och middag på remsle. På kvällen var vi sugen att se nån bra film, men hittade ingen som föll oss i smaken. Längtar efter att se en riktigt bra film. Nån som har nåt tips kanske? Dock ingen tokläskig, för jag har äntligen insett att det verkligen inte är något  för mig ;)

Idag har vi varit hemma hela dagen. På förmiddan hade Leo gått ut i hallen och ställt sig och vinkat åt Jonas, sedan ställt sig vid dörren. Undra vart han tänkte att han skulle... Kanske bara ut en sväng ... :)
Mamma har varit här idag och givit min nacke å mina axlar en välbehövlig massage. Sen har vi haft besök av Fabian med familj en stund också!


Nu funkar det fint att gå i skorna inomhus... Nästa utmaning blir att gå
i snön :)


Leo tycker det är roligt att "hjälpa till" då man pysslar med olika saker.
Idag skötte han dammningen lite överallt och ingenstans!
Nya intryck föder lätt trötthet...

Här rullar dagarna på med jobb å dagis. Det har gått fortsatt bra för Leo på dagis. Han verkar trivas bra och det känns toppen. Dock så tror jag att han sliter lite ont medan dom är utomhus en stund på förmiddagarna. Han kan ännu inte gå i skor, så han blir mest sittande i pulka eller vagn. Det verkar inte vara överdrivet populärt enligt Leos mening, vilket man faktiskt kan förstå, då han ser många av de andra barnen springa omkring å leka i snön.. Har påbörjat lite gå-i-skor-inomhus-träning här hemma. Har dock inte gett så bra resultat ännu, men vi fortsätter kämpa på en stund varje dag :) Sen sliter han lite ont om kvällarna också på grund av att han blir SÅ trött. Är  nog lätt att det bli så, då dagisstart i allra högsta grad för med sig en hel del nya intryck. Det är som att han "ger allt" medan han är på dagis, lite till då vi kommer hem och sedan "faller ihop" å bara vill sova. Ikväll stod han vid bänken inne i köket och grinade å pekade på vällingflaskan redan 17:30.. Lyckades hålla ut honom ett tag, men det blev en riktigt tidig kväll... Han var så trött så trött.. Därav har jag bestämt att han ska få vara hemma imorgon. Vi har nämligen besök av hans farmor som mer än gärna vill tillbringa lite tid med honom. Var tänkt att han skulle gå på dagis samma tider måndag till torsdag denna vecka (för att bli van å få regelbunden tid där så här i början  ), men då jag ser hans trötthet så är det väl lov att ändra planen lite? Det tycker jag iallafall! Lite farmormys är nog precis vad han behöver nu :)

Och, hur känns det att ha börjat jobba lite sakta men säkert igen då? Jo tack, det känns mycket bra! Trevligt att träffa arbetskompisarna igen å att träffa tjejerna. Skoj att få börja tänka lite igen å analysera å fundera :) Det gillas!

Hör och HÄPNA, men idag har jag ingen nytagen bild på lager att visa.. Men det hör ju som till att mina inlägg här avslutas med en bild eller fler... Så det får bli en bild på en fin tavla istället. Ett riktigt konstverk faktiskt, enligt min mening ;)


Ett verk utfärdat av Fabian och Leo, december -10.
Julklapp till faster/moster :)
Lugn helg...

Nu är det bara en liten stund kvar innan Solsidan drar igång igen... Som jag har längtat :)

Våran helg har varit lugn som bara den. Inga stora utsvävningar alls. Var hemma hela lördagen å gjorde i princip inget alls. Bara var. Men det är ju något det också. Att bara vara alltså... Vi hade besök av min bror å Fabbe. Mio kom också förbi en sväng. På kvällen utförde jag mitt allra första arbetspass på VÄLDIGT länge. Jobbade dock bara några få timmar. Men det var riktigt skoj!! Ser fram emot att komma igång med arbete nu. Kommer att jobba 50% fram till början av mars, efter det går jag upp till heltid igen.. En mjukstart alltså! Känns så skönt att massa oklarheter börjat klarna.. Dagis, inskolning, jobb, tider, scheman osv osv... Ogillar starkt att inte ha koll på hur saker och ting ska bli, men nu känns det äntligen som jag har det. Å då kan jag slappna av!

Även denna dag har gått i lugnets tecken. Mitt på dan tog vi en prommis med Leo på pulkan till Nipvallen där pappa/morfar spelade curling. Härligt väder å galet mycket snö. Utöver det så har det bara varit nyttopyssel som stått på dagens schema.

Imorgon blir det dagis och jobb på förmiddan!

Nu är det riktigt nära... Till Solsidan alltså ;)

Leo hejjar på morfar som spelar curlingmatch.

Fredag...

Idag är det Leos kusin Fabians första födelsedag! Ett helt år skiljer det på kussarna, trots att det i själva verket bara skiljer 7 veckor och 2 dagar (för att vara exakt). Vi har varit och kramat om å grattat födelsedagsbarnet idag på den stora dagen. Men självaste 1-års-kalaset ägde rum igår. Ett mycket fint och trevligt kalas ♥ Jag är en stolt faster till denna underbara lille individ ♥


Bild tagen för nån vecka sedan på mig tillsammans med de två små
underbara grabbarna som alltid får ens hjärta att bli varmt
♥ Älskar dom massor ♥


Leos första dagispass (igår) hade gått lika bra som det har gått tidigare i veckan då jag var med. Innan jag var och hämtade honom hann jag med en god lunch tillsammans med goa vänner hemma hos Linda. Nu har eller ska vi alla börja jobba igen, men vi får hoppas att vi kommer att hinna med lite träffar nu och då trots arbete. Om än inte lika ofta.
Idag började vi dagen med ett besök på öppna förskolan. Var rätt längesedan vi var där, så det var riktigt skoj!
På eftermiddan idag har Leo varit allt annat än nöjd. Gråtit riktigt mycket, vilket verkligen inte är likt honom. När han skulle äta middag blev han riktigt olycklig å grät så tårarna sprutade. Har starka misstankar om att han har ont i magen (misstankar som, förutom onöjdhet, grundas på gaser å "uppsvälldhet"). Han fick lite välling och slocknade sedan som en riktigt slut tröttmössa redan strax efter 18. Så hoppas att han sover bort det onda och vaknar med sitt glada och pigga jag imorrn ♥ Finns dock risk för att hans morgon kommer att börja tidigare än tidigast med tanke på vilken tid han somnade... Men Morgonstund har guld i mund... eller... ;)

♥ Ha en fin helg ♥


Leo är på dagis...

Här sitter jag i min ensamhet. Med datorn, en kopp te och Melissa Horns vackra musik! Leo är på dagis och gör sin allra första dag där, utan mig.. Ett stort steg! Att lämna honon gick bra. Han nästan sprang in till de andra barnen i lekrummet då han fått av sig ytterkläderna. Vinkade när jag gick gjorde han också <3 Bara att inse att liten börjar bli stor. Det känns en aning skumt att vara här hemma, mitt på ljusa dagen utan Leo. Det är så stilla och tyst här. Och det kändes verkligen pirrigt att lämna honom idag. Vi har inte lämnat bort Leo så mycket och det är ju en himla skillnad att lämna honom till nån närastående som man vet att han känner sig 100procentigt trygg med än att lämna på dagis. Men som jag skrev tidigare så har jag fått ett väldigt bra intryck av fröknarna. Dom verkar vara väldigt duktiga och utstrålar trygghet. Att vara där i tre dagar och observera å "lära känna" verksamheten och fröknarna fick mig att känna mig trygg i att lämna honom där. Å min trygghet speglar förmodligen av sig till Leo :)


Liten börjar bli storDagis...

Nu har Leo gått inskolning på dagis i tre dagar! Jag har varit med varje dag, hela tiden. Allt har gått fint. Han verkar trivas som bara den. Han skiner som en sol då han är där och idag blev han grinig en gång på hela dagen- å det var då vi skulle klä på oss och åka hem ;) Vilan, som jag var så säker på att skulle bli problematisk, gick istället alldeles förträffligt. Han somnade på bara några minuter och sov sedan gott. Där imonerade han verkligen på mig min lille kille. För jag trodde som sagt inte att det skulle gå så enkelt. Imorgon är det dags för honom att göra sitt första dagispass utan mig. Han ska vara där från morgonen till efter vilan (om allt går bra). Men det tror jag att det kommer göra! Pedagogerna som arbetar på avdelningen verkar vara helt suveräna! 

Första dagarna på dagis! Spännande, roligt och mycket nytt att upptäcka å utforska

 

Imorgon kväll ska vi på ett-årskalas hos Fabian- som fyller år på fredag! Det ser vi fram emot. Tänk att det nu gått ett helt år sedan jag blev världens stoltaste faster ♥

 


 


Dagisväskan är nu packad...

... å imorgon är det dags för första inskolningsdagen. Spännande! Det som känns som den största utmaningen är att få Leo att somna på en madrass på golvet tillsammans med flera andra barn. Man ska ju aldrig säga aldrig, men jag har faktiskt ytterst svårt att tänka mig att det kommer gå utan problem. Han sover ju inte ens i sin egen säng på dagtid. Bara vagnen som duger. Där somnar han på 0-tid då det är dags för vila. Men barn är ju mästare på att anpassa sig och ställa om sig, så förr eller senare så går det nog fint :)

Det har varit superhärligt att Jonas har varit långledig. Härligt avslut innan vardagen nu drar igång, denna gång för oss alla tre! Även om det inte kommer att bli så mycket dagistid för Leo på grund av mina arbetstider, så blir det ju ändå en omställning att jag börjar jobba. Om jag kortfattat ska sammanfatta mammaledigheten så skulle jag säga att det har varit en helt fantastisk tid. En tid med mycket känslor. Mycket kärlek. Och mycket Nytt. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte varit jobbigt ibland. Speciellt nånstans i mitten av denna tid. Då jag fortfarande ammade, var trött, slut och kände mig lite borttappad någonstans under resans gång liksom. Självklart är det en omställning att få ett barn, bli mamma, vara osäker på allt nytt,  sluta arbeta, "BARA" gå hemma, vara vaken många nätter osv... Men på det stora hela så har detta varit en underbar tid som jag sent kommer att glömma! ♥

Igår var vi på Högakustenhotellet och åt gomiddag! På väg dit blev det ett stopp på Dollar, där vi bunkrade nyttoprylar till hemmet. Leo var med sin moster och dom hade haft en bra dag tillsammans. Idag har vi städat bort julen. Känns alltid lite tomt, men ändå skönt på nåt vis. Mitt på dan blev det grillmys på Skolis med familjen och på eftermiddan var vi bjudna på middag på remsle hos pappa/morfar. Den godaste köttsoppa jag någonsin ätit!

Maten var god och utsikten fin!

Grillning på Skolis!


♥ Leo och Fabian provspelade pianot på remsle ♥

5 år tillsammans idag!

Min gudson har blivit stor. Han klarade av att sova över hos oss utan att få hemlängtan. Han kom till oss strax efter 13 på onsdagen. Eftersom att Jonas bara jobbade halvdag då så passade det ypperligt att åka på stan och ta en fika tillsammans. Sedan hyrde vi film och köpter godis å pizza. Vi hade en bra dag/kväll tillsammans. Mycket lek och stoj blev det också. Jonas blev ganska fort Ians favorit. Dom byggde kojor och hade bollkastartävling. Vi lekte även kurragömma. Det var kul, men Ian blev dock lite "irriterad" på Leo som, genom att låta, hela tiden avslöjade var han och jag hade gömt oss. Så fick man ju inte göra: " Du måste vara tyst om du ska vara med i den här leken. Annars hittar man ju er på en gång ju" ;) Igår vid 11snåret kom resten av familjen Niiranen hit för att hämta sin son. Dom stannade på fika så då fick vi ju umgås med dom en stund också. Trevligt!


Son och gudson bygger kojor med Jonas

♥♥♥ Idag är det en lite speciell dag. Jag och Jonas har nämligen varit tillsammans i hela 5 år idag. Han är bäst och jag älskar honom massor ♥ Min trygghet, lycka å kärlek! Vi ska åka till högakustenhotellet och äta en god middag för att fira våra 5 år vi haft tillsammans. Men det blir imorgon. På dagens schema står det badhus, fika och tacos-middag ♥♥♥ 


Tisdag

Idag åker Lina hem efter att ha varit hemma i Solle i hela 2 veckor. Kommer kännas tomt som attan. Önskar att vi kunde förflytta Oslo till typ Långsele eller nåt. Eller flytta Sollefteå närmare Oslo. Men Oslo skulle ändå få vara Oslo och Sollefteå skulle få vara Sollefteå. Gillar inte att säga hejdå. Hon är en fin vän ♥ och fina vänner vill man ju vara nära å inte en herrans massa mil ifrån.

Igår hade jag och Leo besök av familjen Niiranen. Vi hade en trevlig dag tillsammans och min fina gudson vill inte alls åka hem då det var dags för det. Så nu har vi bestämt att han ska komma hit imorgon igen och eventuellt sova över tills på torsdag. Härligt att få spendera lite "egentid" med sin gudson. Jag kommer att skämma bort han. Det är ett som är säkert. Film å godis ska det bli!

Idag har vi varit på ortopedtekniska å provat ut nya skor åt Leo och efter det blev det en stadstur och fika med Moster Mio och Fabbe! Härligt, men jag är besviken på vädergudarna som har isat ner temperaturen igen.. Huvva. Minus 10 räcker.

En liten rolig grej: Mio har haft "hårdträning" med Leo om att man måste hålla för munnen då man hostar (på skoj alltså). Hon har visat honom hur man gör typ ända sedan han var lill-liten. Å för några månader sedan så lärde han sig det. Och nu håller han inte för munnen bara då han själv hostar, utan även då någon annan gör det. Han tittar på den som hostar- håller upp handen för sin mun- och hostar. Så nu ska han lära alla andra ;) (ex. så tillrättavisade han ortopeden idag, då han harklade sig lite utan att hålla för munnen)

Snart kommer min mor hit och hälsar på. Då Leo är nattad och kommit till ro så är jag lovad rygg- och nackmassage. Det gillas!


Barnen Niiranen å Leo


♥ Pulkpromis ♥


Nytt år!

Så har vi lämnat år 2010 och gått in i år 2011. Första dagen på året idag. Gott nytt år alla vänner! Av detta år följer nu ytterligare 364 dagar som förhoppningsvis ska fylla våra liv med en mängd nya erfarenheter! 

Vi hade en mycket trevlig nyårsafton. I väntan på att få skåla in det nya året avnjöt vi supergod mat som min pappa kockade ihop. Vi aktiverade oss även med diverse trevligheter och kvällen blev som sagt riktigt lyckad. Kusinerna firade genom lek och bus tills det var dags att sova på söta örat. Men dom båda var allt för nyfikna på det nya året för att sova ända till morgonkvisten så även dom var nere och firade med oss en stund innan John Blund hämtade dom igen ♥

Nu pepprar jag på med ett "bildfyrverkeri"

♥Kusinerna var uppklädda å fina ♥

 

Kocken fick betyg: MVG, med plus i kanten


Sen behöver man inte vara barn för att ha skoj med ett bokstavspussel.. Det kan med säkerhet samtliga festdeltagare intyga ;)


Det nya året skålades in...


... och kvällen avslutades med en ostbricka och med att vi med hjälp av ett skojigt spel satsade på att bli Absolut Överens :)
RSS 2.0