Bildbomb från semestertripp...


Första dagen var vi på ett fint ställe, där det fanns en gammal kvarn,
massa fina vattenfall och lite djur. 


Stolt som en tupp..


Dom hade ett enormt jordgubbsland på gården, vilket passade Leo 
alldeles förträffligt då just "gobbar" är en stor favorit :) 

Å sen åkte vi som sagt till Furuvik.. 


Leo ville såklart helst gå med Erik ;) 


Att få sitta hos apan var roligt och spännande...

  
... likaså att klappa får, titta på en sköldpadda som simmar omkring
samt åka båt i "tropisk regnskog" med mamma och pappa...

Även hemresan...


... var trevlig då han hade resesällskap som han fick i present av Erik :)

Sen blev det badstopp, innan vi återvände till Sollefteå...




Vakta munnen...

Leo går runt med flugsmällan och jagar flugor- och säger faan då han missar.
Är det då man ska börja tänka efter på vad man egentligen säger... eller är det
kanske redan försent ;)



Härliga sommarvärme,midsommarfirande,mini-semestertripp och prickigt lejon...

Gud vilket väder. Så varmt, så skönt, så sommrigt. Fantastiskt! 

Midsommarafton firade vi här hemma tillsammans med familj och vän till familj- precis som förra året :) Det som var nytt för i år var att vi mitt på dagen, efter en god midsommarlunch, besökte ådalsbyn där firandet var i full gång, trots en gnutta ostabilt väder. På kvällen blev det grillat, tårta, kubspel och trevligheter.  

På midsommardagen drog vi iväg på en liten mini-semestertripp. Söderhamn var målet, där vi besökte goda vänner (Erik och Therese) och hade en mycket trevlig helg tillsammans. Erik hade både fyrhjuling, åkgräsklippare och diverse cooola (läs: brummande) saker som han visade Leo, och därmed blev han blixtsnabbt en storfavorit hos lille-man :). På Söndagen åkte vi till Furuvik och gick på djurparken. Leo verkade verkligen njuta av denna tripp och resterande tiden av resan gick han glatt runt och gjorde olika djurläten ;) I måndags åkte vi hemåt igen. Vi stannade i Sundsvall för lunch och några ärenden. Sedan mötte vi upp Lina och Jörgen som var påväg till Sollefteå. Tillsammans gjorde vi en liten utflykt till en badstrand, där vi spenderade ett par timmar innan vi begav oss hem igen. På hemvägen upptäcktes prick efter prick på Leo. Något som jag då "klassade" som bett eller värmeutslag kan jag med all säkerhet nu säga är vattkoppor. Nu har han prickar mest överallt. Men han är inte opigg på nåt vis, så det är ju skönt iallafall.

Annars har vi bara Njutit av sommar, sol och semester. Leo har lekt och busat en hel del med sin kusin och vi har badat i massor. Igår kväll var Lina, Jörgen, Elin och Tony här på middag. Mycket trevlig kväll hade vi! Att sitta ute på altanen mitt i natten och fortfarande känna att det är varmt ute hör inte direkt till vanligheten.




Midsommarfirande!



  

Härliga sommarvärme...


Påhittiga Josefine har gjort bananglass till grabbarna. Fryst banan rullad
i kokos som avnjöts på pinne. Riktigt gött tyckte grabbarna!


Grabbarna hjälps åt att vattna potatislandet ♥


Bad, springa genom vattenspridare och bus på gården!




Cykel

Leo har fått en cykel...



...å den är bara SÅ häftig och rolig...

  

...man kan stå på flaket, luta sig fram och hålla i styret och man
kan sitta på flaket ;)... och som om inte det vore nog så kan man...

 

...meka med den också...



... det ni, det är lycka det...

♥ Jag och cykelgrabben passar även på att önska alla en härlig och glad midsommar ♥


Övernattning...

Igår sov Leo över hos sin gudmor. Mio ville ha lite Leotid och Leo verkade vara väldans nöjd med lite moster/gudmortid också! Dom hade haft det bra och han hade varit på gott humör hela tiden ♥ Jag och Jonas fixade lite på gården i går kväll och i morse hade jag en riktig mysmorgon. Sov till strax efter 9, åt gofrukost och pysslade sedan på med diverse sysslor i lugn och ro. Riktigt härligt faktiskt. Men nå blir det väl allt för tyst, lugnt och trist i huset utan ett Lejon som håller farten uppe ;) Åkte hem till Mio vid 12-snåret idag för lite surr och fika (hon och Leo hade bakat bröd). Då Leo vaknade från vilan så tog jag med mig honom för att möta upp Erica, Ian, Tove och Isaac. Vi hade en trevlig dag tillsammans som innehöll fika, lekpark, promenad, stadstur och glassätande!  


♥Glassätande i regn och blåst med fina vännen och fina barn ♥


Bilder...


Idag var våran "att-göra-i-dåligtväder-plan" att baka bullar.
Roligt tyckte både jag och Leo. Å gott blev det!


Vanilj å kardemumma!

  
Igår tog vi fram vattenfärger och gav oss på ett försök att vara lite
konstnärliga ;) Leo har lite för dåligt tålamod för denna syssla, men en
stund är det roligt iallafall. Lite gulligt var att då han hade målat ett tag så
sprang han iväg och hämtade en handduk i köket... Färgen skulle icket vara kvar på
papperet, den skulle torkas bort ;)

  
Att vara med och dammsuga är fortfarande mycket populärt! Sen har det ju inte
regnat dygnet runt så vi har såklart varit ute en del också. Leo är bra sugen på
tomatkartarna som kommit fram.. En har han redan hunnit norpa... Men oftast är han med på 
att det är "se men inte röra" som gäller ;) 
I övrigt så hjälper han gärna till att vattna! 

 





Fungerande dator men trasigt M-H...

Yes! Äntligen kan jag sitta vid datorn igen utan att få smärre irritationsutbrott ;) Min fina sambo har nämligen lyckats knappa på rätt knappar, fixat och trixat så nu verkar det som den håller ihop igen! Hade ställt in mig på en Sundsvallsresa för att lämna in den på lagning så jag är positivt överaskad!

I går kväll gick mitt mammahjärta sönder och det är fortfatande lite trasigt. Det sticker och skär i det. Leo har
nämligen råkat ut för en liten åkomma och har så ont, så ont, så ont. Stackars lilla hjärtat-må det gå över raskt♥  




Datorn lär ju krascha inna jag hinner skriva klart....

j---a dator... Denna gång sparades iallafall en del i utkast, så jag ger mig på ett nytt försök...


Då datorn kraschar med allt för täta mellanrum så lyser blogguppdateringarna med sin frånvaro. Vi har inte haft denna dator särskilt länge, men ändå håller den på att totalkolapsa. Behöver jag säga att irritationen myllrar inom mig då jag sitter mitt uppe i något och allt plötsligt släcks ner i utbyte mot en helblå dataskärm med massa siffror och bokstäver... GAAA! Ska se till att lära mig hantera min nya telefon, så kanske uppdateringarna här börjar ramlar in med jämna mellanrum. I nuläget har jag dock lite svårt att skriva på den, då bokstäverna lätt flyter samman och jag känner mig som Agda 92 då jag ska skriva mess eller dylikt. Men i övrigt är det en toppentelefon. Eller hur Erica ;) Hihihi ;)

I allafall så har semsterkänslan innfunnit sig, trots att vädret inte är det optimala semestervädret ännu. Känns bara skönt att vara hemma med Leo. Får använda fantasin och hitta på några "att-göra-i-regn-planer" denna vecka. Om solen dyker upp är våra planer redan given. Risön, lekparker och utflykter!

Inga vattkoppor har dykt upp. Men till och ifrån har han haft några skumma prickar som gång efter gång blivit misstänkta som vattkoppor... Men dom har blossat upp sedan lagt sig igen.. Tycker att det är en aning svårt att veta om han går runt och är smittbärare nu- bara att dom inte brutit ut ännu, eller om han faktiskt klarade sig undan denna vattkoppsepidimi... Vi avvaktar och ser!

Annars har vi umgåtts med nära och kära, varit på födelsedagslunch/fika hos Elin, Fixat ute på gården, grillat, haft en heldag ihop med världens bästa gudson- med mor, å lite annat smått och gott!

HA! Rekord på tiden mellan krascharna. Bäst att sätta punkt. Bilder får bli i ett separat inlägg.


En prickig semester?

Är lur på om det väntas vattkoppor här hemma. Det är bara några få barn på Leos avdelning som inte har vattkoppor. Här om dagen hade Leo två prickar på kinden och typ lite små prickar/knottror lite här och var. Han var då hemma en dag eftersom vi var säker på att även han blivit smittad. Prickarna blev dock mindre å han har varit pigg och alert hela tiden. Idag har han varit på dagis och inga flera prickar har synts till... Har dock förstått att det kan ta upp till 16 dagar från smittotillfälle tills att prickarna kommer, så det lär ju märkas hur det blir.. Kanske väntas en prickig semester... För imorgon jobbar jag nämligen sista dagen innan 4 veckors ledighet :)



Söndag

Kändes lite halvdrygt att jobba hela förra veckan då govärme och stekande sol syndes utanför fönstret. Men vi tog vara på kvällarna istället och i helgen har vi njutit till fullo av härlig sommar! Nu jobbar jag i fyra dagar till sedan har jag semester i 4 veckor. Jonas jobbar en vecka längre än mig innan han har semester och föräldraledigt i 5 veckor. Så Leo får sommarlov från dagis i 6 veckor.
 
I lördags spenderade Leo en heldag i hop med sin moster. Dom hade haft en härlig dag tillsammans. Jag och Jonas passade på att göra massa nyttopyssel. Vi målade bland annat klart lillhuset. På eftermiddagen åkte vi till skolis och åt med familj innan vi hämtade hem vårat hjärta igen. Idag var planen att besöka Junsele djurpark tillsammans med Anders, Josefine och Fabbe. Då vi kom dit möttes vi dock av ett enormt åskväder. Det var allt för tätt mellan blixtar och dunderknallar för att vi skulle våga oss in och titta på djuren i lugn och ro. Vi åkte istället hem till Jossans familj en stund. Sedan besökte vi pizzerian innan vi rullade hem till Sollefteå för lite lekparkslek istället. Blev inte exakt som vi hade tänkt, men det blev en trevlig utflyktsdag ändå!  

Nu kommer före- efterbild på lillhuset: 



Som nytt :) Det "enda" som återstår nu är att måla dörren och snickra en 
trappa/bro. Tanken är att den ska se ut ungefär som trappan till stora huset.
Men i trä istället för i sten :)

   


Ett badande spöke säger Bu!


Leo njuter till fullo av ett härligt kvällsbad. 
Titt som tätt blir han ett läskigt spöke och säger Bu! 



Å då rycker såklart hans mor och moster till å blir superrädda
och det är ju bara SÅ roligt ;) 



I Övrigt så tror jag bestämt att det är dags att fixa en större badbalja el
pool åt grabben... Liten har ju blivit stor och får numera nätt å jämt plats ;) 

 


Härliga dagar..

Vi har haft riktigt härliga dagar under långledigheten. Var trött som en tok förra veckan, så 5 lediga dagar satt fint! Jag har haft besök av fina Fia. Var ganska precis ett år sedan vi sågs innan det, så det var verkligen superskoj att få spendera några dagar tillsammans. Leo fastnade för henne ganska snabbt, så dom har både busat, lekt och myst en hel del. Under dessa dagar har vi varit på stan, tagit härliga långpromenader, varit på marknad, varit i lekparker, njutit av solen, blåst bort i "halvorkan", ätit gott och bara varit! Tomt blev det då vi lämnade henne vid bussen i morse.

Leo är inne i en härlig period just nu. Har så många gåner skrivit om då han är inne i jobbiga perioder, så nu måste jag skriva när det är en härlig period också... Det är en "gör-ofta-så-att-mammahjärtat-smälter-period". Han ger titt som tätt varma kramar som går rakt in i hjärtat och han skrattar mycket och ger en så mycket positiv energi ♥ En favortitsysselsättning just nu är att skrämmas. Antinger gömmer han sig och hoppar fram och säger bu eller så sitter han bara och tittar åt ett annat håll och plötsligt vänder om och säger bu.. Då hoppar man såklart till och det tycker han bara är SÅ roligt! 3 mornar i rad nu har det första vi hört från honom varit bu, också har han suttit i sängen och skrattat då nån av oss gått in till honom :)  

Jonas har pysslat på med målning i helgen. Han fick även hjälp av sin far i två dagar. Det är lillhuset som har målats. En sida är kvar innan det är klart. Även dörren skall målas om och sedan ska en ny trapp göras också-

Idag har vi varit i ådalsby och firat nationaldagen samt tittat på och blivit stolta då pappa/morfar/svärfar/farfar blev tilldelad pris från västernorrlands idrottsförbund! På eftermiddagen blev det grillning, samkväm och kusinbus på skolis. Imorgon är vi redo för en ny arbets/dagisvecka och min allmenacka har just visat mig att jag bara jobbar två veckor (sju arbetspass) till innan sommarsemestern. Hallå... Var tar tiden vägen?

                                              
                                                              Fiabesök ♥







Trädgårdesmästaren Leo ♥



   

Kanske måste förtydliga vad sista bilden egentligen visar. Den 
visar en liten grabb som tycker att det är roligt att klappa myror :) 

Prismottagning ♥




 


RSS 2.0