Tröttmössa, gnäggande hästar och morsdagspresent...

Det har inte hänt många gånger i mitt liv att jag har försovit mig. Sedan Leo kom till världen har det definitivt aldrig hänt. Men i morse hände det. Kändes dumt, oansvarigt och väldigt pinsamt. Jag hade sovande jour på jobbet och skulle börja jobba på kontoret klockan 8. Jag hade ställt klockan på 7 för att hinna ta en dusch och käka lite frukost. Klockan ringde, jag snoozade, klockan ringde, jag snoozade- sen kommer jag inte ihåg något mer förrän en snäll kollega knackade på och väckte mig ganska precis 23 minuter över 8. Så kan det gå då man inte sover hemma och har en "snoozare" som aldrig ger upp förrän man verkligen klivit ur sängen ;)

I fredags var jag och Leo hos mamma/mormor och uppvaktade henne på morsdag, eftersom jag inte hade möjlighet att göra det på självaste dagen. På eftermiddagen umgicks vi med världens bästa Lina. Hon villa ta med sin gudson på äventyr, så vi åkte till ridskolan och spanade på hästar. Leos första nära möte med sådana stora djur. Han verkade tycka det var riktigt spännande och roligt. Förutom då en häst började gnägga... Då såg han faktiskt riktigt rädd ut.. Men han tyckte det var roligt att härma gnäggljuden efteråt :)




Måste även visa vad som väntade på mig då jag kom hem från jobbet ♥
Mina fina ♥ är verkligen världens bästa och jag älskar dom såååå mycket!



Lekpark, pic-nic å jobb...

Har jobbat ikväll. Har en smula svårt att gå och lägga mig direkt då jag kommer hem, även om det egentligen hade varit välbehövligt... Jag får således skylla mig själv då "väckaren" sätter igång i ottan i morgon. Jag och Leo är lediga imorgon och sedan jobbar jag helgen.

Idag har vi varit en snabbsväng till lekparken. Efter lunch och vila hade vi pic-nic på gården. Tänk vad en liten liten grej kan kännas stort, roligt, häftigt och spännande för ett litet barn. Bara en sådan grej som at äta mellis ute på en filt istället för inne i köket... och samtidigt få titta på traktorer och bilar...

Vi vuxna skulle behöva vara lite mera barn ibland. Njuta av nuet, få litet att bli stort och med spontanitet i blick å sinne se de små detaljerna istället för att hela tiden fokusera på helheten ♥ 








så... varför åka till Bodens gång efter gång då den finaste blomman i själva verket
finns tätt intill? ;) ♥



Nu är det bara att vänta och se...

I går hjälpte min snälla pappa oss att frakta hem sand till gården, vilket öppnade upp för slutklämmen av trix, fix och planterande. Så nu är sandlådan äntligen fylld med sand. Potatis och rödbetor är satt i landet. Frön som är tänkt att bli morötter, ärtor och rädisor har fått sig en plats i varsin planteringsbox och jordgubbsplantor är utplacerade. Kan se "genom dataskärmen" att i allafall två som läser detta (läs: Erica och Lina) ler och tycker att jag tagit pensionärspoäng på hög nivå ;) Så bara därför får ni se en till bild också :) Till er skall också tilläggas att jag hoppade över mitt favvoprogram på tv, för att prioritera planteringen istället ;)... Nu blir det till att rensa, vattna och att med spänning och förväntan hoppas på att nåt av allt som planterats också kommer att komma upp!    

Imorgon ska Leo på 1 1/2 års kontroll på BVC. Håller tummar för att han slipper feber efter vaccinationen!  






Innan det var dags för nattning hjälpte även Leo till att pyssla på gården :) 


Idag efter dagis fick han inviga sandlådan. Det var kul ända tills grannen 
började klippa gräs med åkgräsklippare- då var det nämligen bara den 
som gällde :) (titta-brumm-titta-brummm-titta-brummm)...

 


Fix, trix och umeåresa...

I torsdags var vi på utvecklingssamtal för Leo på förskolan. Även dom upplever att Leo verkar trivas bra där, vilket var skönt att höra. Leo fick vara ute och leka med sina dagispolare medan jag och Jonas var på samtalet. Han tyckte nog att det var lite skumt att "dagisdagen" blev så kort, då vi "hämtade" honom redan efter mindre än en timme :)

I fredags hade jag och Leo en ledig dag. På förmiddagen var vi på bodens och fixade lite fint och eftermiddagden spenderade vi i lekparken, där Leo fick härja runt med Fabian och Elias. Mycket trevligt. Fredagkvällen ägnade vi åt att fixa och trixa i trädgården. Vi (läs: Pappa och Jonas) har gräft upp ett land där vi, till veckan, ska sätta potatis och rödbetor. Vi ställde även ut "träboxar" som vi ska plantera morötter, ärtor, jordgubbar och rädisor i. Detta ska bli riktigt roligt. Har verkligen sett fram emot att få pyssla på med detta! Jag målade träboxarna med samma färg som lillhuset är så dom skulle smälta in lite mer. Kom då på att sandlådan som Leo fick förra sommaren av Melwin med familj också skulle kunna målas med den färgen. Så så fick det bli och det blev bra. Nu fattas bara sand i den, vilket vi ska försöka hinna med att fixa i veckan.

Helgen har jag och Jonas spenderat i Umeå. Vi har bott på hotell, träffat världens bästa Karro med sambo, ätit och druckit gott och haft SOVMORGON :) Supermysig helg har det varit. Då jag inte kunde närvara vid Karros 30-årsfest så tog vi nu tillfället i akt att fira henne genom en gomiddag på resturang under lördagskvällen!
Leo har haft en alldeles förträfflig helg tillsammans med sin kusin med familj. Dom har hittat på en massa skoj och allt hade gått superbra med nattning, vila osv. Tack ännu en gång kära ni för att vårat Lejon fick tillbringa helgen med er ♥
Vi kom hem vid middagstid idag. Efter att ha hämtat hem Leo hann vi med lite bus och mys innan han somnade på söta örat. Efter uppackning och annat nyttopyssel spenderades nån timme med plantering och i ordningsställande av det jag handalat på Bodens...


Ett litet "kryddbord" på altan med basilika, timjan, oregano och gräslök. I de små krukorna under är tanken att det skall växa upp krasse och persilja... Om jag lyckas bättre med denna krasse... Den jag sådde inomhus för nån vecka sedan möglade och har fått kastas... Skam den som ger sig....
I vita krukan står solrosor som jag fått av min mamma. Dom var från början yttepytte strån,
men börjar nu växa på sig så dom snart ska få flytta ner i marken :)


Potatisland och planteringsboxar... Nu fattas bara det som ska i och en väntan på att det som ska i ska växa upp ;) Även en nyinförskaffad rabarberplanta har fått sig en liten plats i hörnet av vår lilla planteringsplats :)


Å såhär blev sandlådan när jag målade den. Visst blev den fin Elli?

Nu säger jag godnatt och sov gott!


Ny vecka, nytt tak...

Tiden har som vanligt sprungit i väg i en rasande takt och en ny arbetsvecka har startat. Vädret var inte direkt på våran sida i helgen. Som sagt så är det inte det optimala drömscenariot att utföra ett takbyte i ösregen. Igår, då det bara var yttepytte kvar att göra så kom ösregnet igen. Detta innebar att en del av taknocken inte hanns sättas dit (var för halt för att lyckas med det). Men bortsett från det så har vi numera ett nytt fräsht och fint tak på lillhuset. Ska visa en före och efterbild sen, men vill vänta tills det är helt klart och ställningarna är borttagna och så. Det har varit intensiva renoveringsdagar, dom har verkligen jobbat som bara den och jag uppskattar oerhört mycket all hjälp vi fått med detta <3

På torsdag ska vi på utvecklingssamtal för Leo på förskolan. Det ska bli spännande och intressant. Är väldans nöjd med pedagogerna som arbetar på förskolan, vilket jag då tänker ta tillfället i akt att tala om. Leo verkar trivas toppen där och jag hoppas och tror att dem delar min uppfattning om det!






Leo har gått runt och hamrat å spikat i luften medan vi varit inomhus.
Kan man visa tydligare än så att man vill gå ut till renoveringsgänget?
Jo då, man kan sätta på sig skorna, kepsen och ropa på sin mamma
:)








Gissa vad han har i händerna och var han ska och varför han är så glad...


å roligast av allt är att då det regnat kan man även kasta sten i skottkärran, det
plumsade och skvätte som bara den ;)

 




Bara lite krasse...

Gjorde ett snabbbesök på Bodens i förmiddags. Förra året var jag för sent ute, så det var svårt att få tag i det jag ville ha. Konstaterade nu att jag istället var för tidigt ute, får nog vänta ett tag till... Inga körsbärstomatplanter fanns och heller inte frömattor (det skulle dom dock inte ens få in, så jag får väl satsa på vanliga ört å kryddfrön ändå då). Sen vill jag såklart ha jordgubbar och lite annat smått och gott, men får som sagt avvakta en stund till.  Det enda som följde med hem var krasse. När Leo vilat klart ska vi så den och sedan ska han få vara med och spayvattna varje dag för att sedan få en god krassesmörgås om nån vecka. Det blir kul!   




Fredag...

Igår jobbade jag kväll, vilket innebar att jag fick spendera dagen tillsammans med mitt lilla ♥. Vi gick en promenad och var i lekparken. Utöver det gjorde vi inte så mycket. Vi bara var. Något som jag värderar högt, i synnerhet nu då man börjat arbeta igen och "bara vara"-tillfällena inte är allt för många längre. Min energi har verkligen inte varit på topp denna vecka. Jag har gått på lågvarv medan jobb, renovering och vardagssysslor krävt högvarv... Ingen bra kombination med andra ord. Hur som helst så har dom fortsatt jobba på som bara den med takbytet. Skulle tippa på att det blir klart i helgen! Idag har ju inte vädret varit det optimala direkt, men lite ösregn stoppade inte renoveringsgänget från att jobba och slita!

Jag och Leo har varit lediga idag. Vi har tillbringat en del av dagen tillsammans med Jossan och Fabian. Lika trevligt som vanligt <3 På eftermiddagen fick vi besök av Mio en stund. Medan jag lagade mat lekte och busade Leo med sin moster och han blev positivt överaskad, häpen och väldans glad då hon lät honom plaska, leka och bada i köksslasken ;)

Helgen har vi inga direkta planer för ännu. Vi hoppas såklart på att det snart har regnat klart så vi kan vara ute mycket! Men åt andra sidan så är vi ju inte gjord av socker, så lite regn stoppar inte lite uteaktiveteter...


Renovering, faster-Fabbemys och kusinkärlek...

Renoveringen har satt i gång här hemma. Dom har jobbat och slitit hela helgen och kommer att fortsätta under kommande vecka. Vädergudarna var på våran sida och har låtit vädret vara stabilt och fint. Tur det med tanke på att ett takbyte helst inte görs i ösregn ;) Jag har gjort en lista över vad jag ska köpa för roligt och fint från Bodens, så nu väntar jag bara på lite bevis på att värmen kommer att hålla i sig så det är dags att börja plantera :)

I helgen har vi haft äran att få rå om sötaste Fabian. Hans föräldrar har varit på lite äventyr så han sov över hos oss från igår tills idag. Detta lilla charmtroll får mitt hjärta att smälta ♥. Har sagt det förr, men säger det igen: jag är en stolt faster till denna underbara krabat! Grabbarna har busat, busat och busat! Och Kramats ♥ Idag efter frukost gick vi ut i det härliga vädret och efter det har vi spenderat i stort sett hela dagen utomhus, bortsett från mitt på dag då det var dax för grabbarnas lunch och vila. Efter att Fabian åkt hem for jag och Leo till Berg för att uppvakta Melwin och Noel i efterskott- och förskott! Linda och Loke kom dit medan vi var där, vilket passade oss alldeles förträffligt då våran tanke var att vi även skulle åka förbi hemma hos dom för att uppvakta nyss blivna 1-åringen Loke också! Efter våran presentutdelartripp å lite ärenden så for vi hem och såg så renoveringsgänget skötte sig ;) Leo skulle nog kunna stå en hel dag bland sågljud, verktyg å renoveringsprylar och titta på när hans far, farfar och morfar jobbar på!

Ska sätta in lite bilder på renoveringen nån dag till veckan, men idag blir det en bildbomb av kusinkärlek ♥ 




♥ Kramglada grabbar ♥


Oftast som mest strider Leo och Fabian, så som många andra barn, om samma
leksaker, samma vattenflaska, samma gosedjur och samma stol... Men ibland finns det ju två av "samma"
å då kan båda vara nöjda och glada :)...











 




Mor och son dag...

Idag har jag och Leo haft en riktigt härlig dag tillsammans. Vi började dagen med att åka och handla. Efter det var vi ute på gården en stund. Vi stog länge och tittade på en traktor som körde däck till och från däckia. Leos ögon lyste och han stog som förstelnad och bara stirrade på den häftiga traktorn. I samband med detta kom det en lastbil hem till oss också, för att lämna material som vi beställt inför renoveringen. Snacka om att Leo såg helnöjd ut ;) Vi tog en tidig lunch och medan Leo vilade pysslade jag på med diverse saker som halkat efter en tid. Väckte honom vid 12 och då for vi raka vägen till badhuset. Ville göra något roligt tillsammans med honom och då vädret inte heller idag var det optimala för en utomhusutflykt så kändes lite plask och lek på badhuset som ett bra alternativ. När vi badat klart tog vi en fika på badhuscafét, uträttade sedan ett par ärenden och åkte hem igen. Väl hemma var både Leo och jag tröttmössor så vi satt och degade en stund i soffan (något som har hänt på sin höjd två eller tre gånger tidigare- Leo brukar nämligen våga vägra att sitta still i soffan). Leo somnade efter en stund i min famn och även jag passade på att slumra lite till och från. Efter middagsstök och lite lek så avslutade vi våran mor och son kvalitetstidsdag med en kvällsprommis ner till dammen för att kasta lite stenar!   


Jag och Leo var alldeles ensamna i barnbassängerna. Lite otippat faktiskt, då jag trodde
det skulle vara fler som "gömde" sig där i regnvädret...


Han blev lite ledsen i ögat då det var dags att gå upp ur vattnet, men med
fika efteråt känndes det lite bättre i alla fall ♥


Med händerna fyllda av småstenar beger vi oss ner till dammen en sväng :)



Mekar-grabben...

Lustigt detta med hur bilar, brumljud och maskiner tar en naturlig plats i en liten grabbs intresse, utan att man "lär" dom tycka om just det. Leo har både dockor och andra "mindre grabbiga grejor" i sitt lekrum, men dessa skulle han icket under några omständigheter föredra framför bilar, brum och verktyg.... När Jonas för ett par veckor sedan bytte däck på våra bilar stod Leo och inspekterade honom noga och väl. Efter detta har han lite nu och då tagit fram sin leksaksbil och verktyg för att meka och pyssla på med den. 

   


Ledig några dagar...

Idag jobbade jag bara halva dagen och nu är jag och Leo lediga tills på måndag. Ska bli härligt att få tillbringa lite kvlitetstid tillsammans med goskrutten! Jag började min ledighet med att avnjuta en lunch på stan tillsammans med älskade Erica. Helt galet vad längesedan vi sågs innan det. Tiden räcker som inte till något längre. Vi hade i allafall en trevlig stund tillsammans och nu hoppas jag att vi får till en date snart igen! Efter lunchen åkte jag och hämtade Leo på dagis. Han hade precis vaknat från vilan så det blev ju perfekt! Min utgångsplan var att ta med honom på en utflykt, men då vädret var lite ostabilt och lurit så ändrade vi planen lite. Vi åkte till Jossan och Fabbis och lekte och fikade. Nära till tak över huvudet om vädret skulle ha busat till sig igen. Men vi slapp regn/snö/blåst och hade en trevlig eftermiddag tillsammans!

Till helgen påbörjas renovering här hemma igen. Det som står på renoveringsschemat nu är att byta tak på lill-huset. Tror det kommer bli bra!

Bävern har börjat simma omkring i dammen igen. Vi stog och spanade på den här om dagen. I år är mitt mål att lyckas fånga vår simmande lilla granne på bild :)


Såklart hade vi fika med på "utflykten", vilket grabbarna mumsade i sig sittandes
på en släpvagn. Här var det en högljud kamp om ett kexpaket :)



I påskas, då vi var i Hallen, hade vi glömt att ta med oss barnstol till Leo så han fick helt enkelt vara "stora-grabben" och sitta på en vanlig stol vid måltiderna. Resultatet
av detta har dock blivit att han även fortsättningsvis har ansett sig vara stor nog att sitta på en vanlig stol.
Så fort han får chansen klättrar han och tar sig en plats vid köksbordet ;)


 

 

 

 


Hej hopp!

Nästan en vecka sedan jag printade ner något här sist. Då skrev jag om tidig "govärme". Känns inte så aktuellt längre, då jag tidigare ikväll kikade ut genom fönstret och konstaterade att det snöade ;) Aprilväder kallas det va? Men nu är det ju Maj...

Känns som jag har jobbat dygnet runt den senaste tiden. Så är det naturligtvis inte, utan det känns bara så. Leo har haft långa dagar på dagis förra veckan och kommer även att ha det större delen av denna vecka. Men hör och häpna, - Han har hållt sig frisk som en nötkärna :) Hoppas det håller i sig ett bra tag nu! Han verkar fortfarande trivas fint på dagis. Han tycker att det är roligt att komma dit och det är sällan något problem att lämna honom. Han vinkar och ger puss å kram <3

I lördags firade vi pappa/morfar på hans födelsedag. Vi åt gomiddag och hade en trevlig kväll tillsammans.

Har inte så mycket mer att förtälja just för tillfället. Varje dag har sett i princip lika dan ut och Leo har ju som sagt varit mer på dagis än hemma, så därav har jag heller inga bus, roligheter eller annat att förtälja kring honom heller... Ser fram emot fredag då jag är ledig. Den enda, men ack så viktiga planen som finns då är kvalitetstid med världens bästa Leo <3


Leo och Fabian grattar morfar/farfar på födelsedagen!





RSS 2.0