Bebissnack...

Var på MVC i måndags och fick höra härliga hjärt-ljud dunka på med 145 slag/minut!

Även idag har jag varit iväg på en "bebis-sväng". Denna gång till specialmödravården. Precis som då jag väntade Leo har jag även nu haft massa sammandragningar på tok för tidigt- så en läkarkoll skulle göras för att se så allt stod rätt till å det gjorde det! Fick även göra ett ultraljud för att titta till lillisen. En extra noggrann spaning gjordes på fossingarna, som såg raka och fina ut! Å min nyfikenhet huruvida det är en pojke eller flicka som bor i min mage är nu mättad... Fick veta att det är en prins ♥

Tänk om det ändå kunde bli Mars nu då så jag får pussa de där små fossingarna och hålla i hans småtting händer! Längtar massor ♥

 


Underbara härliga lååånghelg!

4 hela dagar har jag fått kvalitetstid tillsammans med mitt ♥. Så härligt! I fredags var vi på öppna förskolan. Knappt att vi hittade dit- så längesen som vi var där! Efter lunch for vi till Skolis och bakade peppisar tillsammans med Jossan å Fabian. Fredagskvällen tillbringade jag tillsammans med Mio framför Idol. Heja Moa, heja Moa!!!

Lördagen bestod av hemmapyssel. Bakade lussekatter (eller "russinkatte" som Leo sa - han fick nämligen hjälpa till att ploppa dit russinen å därav fick han nog för sig att dem heter så ;) ) och adventpyntade.

Idag har Leos polare varit här på kalas. Dom lekte och härjade på i flera timmar. Mycket trevligt ♥

Imorgon ska jag till MVC och lyssna på ♥-ljud å mäta magen :)

I Övrigt väntar en ny arbetsvecka som säkert kommer gå alldeles utmärkt tack vare all härlig energi man nu fått ladda med dessa lediga dagar!

 


Grattis finaste lejonhjärta!

Idag fyller Leo två år! Grattis älskling!

Jag har semester idag och imorgon så jag och Leo har verkligen fått en kvalitetstidsdag tillsammans där vi har kunnat fira hans andra födelsedag från morgon till kväll ♥

Något som Leo verkligen gillar är att besöka badhuset så det passade ju alldeles utmärkt att fira hans dag med det. Vi badade tills vi såg ut som russin i huden och sedan avnjöt vi en god lunch på badhuscafét. Ikväll har vi haft kalas tillsammans med familj. Leo har fått superfina paket som han tackar så mycket för!

Kussarna provkör bobben, som Leo fick i present av Bobbo å Moffa :)


Besök...

Otroligt tragiskt med bilolyckan som var här i helgen. Jag vet inte vilka de inblandade är, men naturligtvis blir man berörd och tänker på de nära å kära... En eller flera människors liv kan vända så ofantligt fort och man bör verkligen värdera och uppskatta det man har... för man kan omöjligtvis veta vad som är förevigt och vad som en dag kan komma att förändras...

I helgen har vi haft besök av Jonas föräldrar. Dom kom hit i fredags kväll och for hem idag. Leo blev minst sagt överlycklig då han vaknade på lördagmorgonen och insåg att farmor och farfar var hemma hos oss. Han fick spender lördagen tillsammans med dom, medan jag och Jonas åkte en sväng till Sundsvall och uträttade några ärenden. Dom hade haft en härlig dag med pulkaåkning och snögubbsbygge i den första snön!

Idag har vi haft ett litet minikalas för Leo med tårta och paket från farmor och farfar. Riktiga födelsedagen äger rum på torsdag! Allt är förberett inför det redan. Paketen är inslagna, kakor å bullar ligger och väntar i frysen och födelsedagståget är avdammat :)

På eftermiddan idag åkte vi upp till gympahallen på jobbet tillsammans med Anders, Jossan å Fabbe. Grabbarna härjade av sig rejält.

Jag har fortsatt att må bra. Inte en spya så långt ögat kan nå. Så jag njuter i fulla drag av att det "enda" tecknet på graviditet numera är en växande mage och en sparkande bebis ♥

Leo har varit duktig i helgen. Han har både kissat å bajsat på pottan eller toaletten då de behoven uppstått. "Sitta pottan" har varit det första han sagt då han vakant på morgonen. Samtidigt som det är roligt så känns det lite halvläskigt att det verkar vara dags att inse att liten faktiskt blivit stor.

Nu ser jag fram emot en härlig vecka med 3 dagar arbete, 2 dagar semester, ett badhusbesök, en födelsedag, kanske ett öppnisbesök, första advent och förhoppningsvis massa mera snöööö!

 


Toppendag!

Har haft en alldeles tokhärlig dag. Detta behövde jag verkligen och Leo också tror jag bestämt! Jag tog ut föräldraledigt på eftermiddan så jag hämtade Leo på förskolan redan kring 13- snåret. Fick vänta en stund där för han sov fortfarande då jag kom dit. Men då fick jag ju möljighet att prata med pedagogerna en stund och förhöra mig om hur Leo har det och vad han gör på dagarna osv. Leo blev glatt överaskad då han kom upp från vilan å såg att jag satt och väntade på honom :)

Vi började våran kvalitetstid med att åka till en hage och titta på hästar. Det var flera stycken där och Leo var mäkta imponerad av dem! Sen for vi hem och åt cholkadpudding, ritade och pysslade och "läste" kring 10 böcker tillsammans under mysfilten! Såå mysigt! På eftermiddan kom Mio förbi en sväng. Efter vi käkat middag så läste vi ännu några böcker och sedan avslutades dagen med ett bad för Leos del. Där blev han dock lite besviken för då jag sa att han skulle få bada så trodde han först att det var "badda-huset" som gällde... Så det tog ett tag innan han var nöjd med tanken på att jag faktiskt menade bad i badkaret hemma ;)

Ikväll har jag städat både uppe å nere, tvättat ett antal maskiner tvätt och stökat på med det mesta. Var jag fick den energin ifrån kan man ju fråga sig. Brukar vanligen decka i soffan nästan direkt efter nattningen. Att nu sitta med en kopp te i soffan, i ett nystädat hus å känna att man haft en toppendag tillsammans med det finaste vi gjort det är det inte mycket som kan slå... ♥ Nu fattas bara Jonas- som har är ute med sina arbetskollegor ikväll. Men han dyker nog upp snart!


Planer...

Jag trivs verkligen med mitt arbete och jag tycker att det är både väldans roligt och givande att arbeta med det jag gör! Men jag har SÅ dåligt samvete över att Leo har så många och långa dagar på förskolan. Jag jobbar till 17 varje dag i veckan, vilket innebär att jag bara hinner träffa han en yttepytte stund innan det är dags för nattning. Detta gör ont och min önskan är naturligtvis att jag skulle hinna vara med honom betydligt mycket mer än så. Men så här är det och det är lika för många andra. Jag har bara så svårt att ställa om mig från att alltid tidigare ha arbetat kvällar och helger. Då jag gjorde det så var ju Leo nästan alltid med mig. Han var bara på dagis ett par dagar i veckan och näst intill aldrig en hel dag. Det sjuka är att jag hade dåligt samvete även då... Då på grund av att jag oroade mig för att han inte fick träffa jämnåriga barn tillräckligt ofta och på grund av att jag tyckte det blev fel då han aldrig riktigt fick nån chans att "komma in" i dagisrutinerna på riktigt... Så det dåliga samvetet har en förmåga att ta sig fram och "trakka" en lite nu och då.. Av den ena eller den andra anledningen.. Hur som helst så blir ju inget bättre av att jag går runt och har dåligt samvete. Det blir ju liksom varken mina eller Leos dagar kortare utav. Jag har funderat lite på vad som känns rimligt att göra för att det ska kännas bättre. Å nu har jag kommit fram till något som jag tror kommer bli bra! Nästa vecka ska jag ha semester i 2 dagar. Bara för att jag känner att det verkligen är dags att få en lååånghelg tillsammans med Leo. Kommer då att vara ledig to, fr, lö å sö! Tajmar in den ledigheten lagom tills hans födelsedag :) Sedan efter det så kommer jag att vara mammaledig på fredagar framöver (inte alla, men så många som möjligt). På detta sätt förlänger jag våra helger tillsammans samtidigt som den långa dagisveckan blir en gnutta kortare. Fredagarna kommer då inte att ägnas åt något annat än mor- och son- kvalitetstid! Sedan väntar ju en längre mammaledighet snart... och därefter tror jag bestämt att jag kommer att överväga att jobba typ 80% eller så... Men det får jag ta ställning till då!

 


Söndag...

I helgen har vi haft äran att få rå om finaste Fabian. Mitt hjärta smälter då jag umgås med detta lilla charmtroll. Han är helt underbar ♥ I Lördags började vi dagen med lite kojbyggen och bus. Vi for sedan till klädax för att vara smakråd åt Jonas som behövde handla lite kläder. Efter lunch och vila for vi förbi Westerlunds och köpte lite fika som vi åkte vidare med hem till Mio. På eftermiddan kom mamma/farmor/mormor hit och umgicks med oss.

Idag har vi såklart firat farsdag! I övrigt har vi bara varit hemma hela dagen och pysslat på med diverse sysslor! Både Leo och Fabian var rätt trötta idag på eftermiddan. Å det tror jag det efter att ha lekt och härjat med varandra i två hela dagar :).

Härligt, roligt och underbart är att jag inte har spytt å mått dåligt på flera dagar!!! Jag har ju fått erfara att det kan vända fort igen, men just nu i denna stund mår jag i alla fall riktigt gött å ju mer bebisen i magen sparkar å ger sig till känna desto mer längtar jag efter att 4 månader ska halka förbi och jag ska få krama om den lilla krabaten ♥

Duktiga grabbar hjälper mig att baka bullar inför farsdagsfirandet!



Kreativiteten och fantasin flödar då två små stolar plötsligt förvandlas till 

häftiga rutchkanor ;) 


Några mysiga lässtunder har vi också hunnit med i helgen! Här har Fabian valt bok. Barbapapa såklart! 


Ett tag sedan...

Nu var det ett tag sedan jag printade ner något här... Och anledningen till det är inget annant än att dagarna helt enkelt går på tok för fort så plötsligt är dagen en ny dag som i en väldans fart även den byts till nästa..

Igår var jag i Para och firade fina vännen som fyllde år i fredags. Även Linda, Elli å Helena var där. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans!

Leo mår bra! Sovandet i nya sängen i det nya rummet har bara rullat på utan problem och han verkar trivas toppen där. Mina farhågor angående skorna har hittills varit obefogade. Ingen läskig vurpa har inträffat. Om han vaknar på natten så ropar han på nån av oss och har inte gett sig på något försök att åka "skateboard" på skenan ;) En natt ramlade han dock ur sängen. Men han landade mjukt på madrassen som ligger brevid sängen. Han ropade på mig å då jag kom in satt han på madrassen å såg helt förvirrad ut å sa "ojojoj" ♥

Helgen som var hjälpte vi Mio och Fredrik med flyttlass till deras fina hus. Det kommer verkligen bli toppenfint där!

 

 

 


RSS 2.0