Hemmamys med feberpys...

I natt hade Leo det jobbigt. Han var febrig och hostig och kunde inte riktigt komma till ro. Idag har han varit hemma från dagis. Han har dock inte haft någon mer feber, men han är rätt onöjd och vill icket äta något. Jonas är också sjuk så helt otippat var det ju inte att Leo också skulle bli krasslig. Får se hur han mår imorgon. Kanske blir han hemma en dag till. Själv vägrar jag bli sjuk. Det går bara inte, för jag har planer i helgen som jag inte vill ställa in :)

Nu är förådet städat och iordningställt och garderoben förflyttad. Så ikväll har jag börjat med projekt "skruva-ihop -Ikea-möbler".. Hittills har jag inte stött på något problem, så nu ser jag fram emot att fortsätta skruva imorgon. Innan kommande helg är över har mitt hjärta nog ett nytt rum att flytta in i :)

 


Ett steg närmare nytt rum...

I går var vi på IKEA och införskaffade möbler till Leos nya rum. Ska bli så roligt att börja ställa iordning. Men innan vi kan börja med det ska en stor, tung, ful garderob krånglas ut från rummet... Och för att kunna göra det ska förådet som garderoben ska stå i rensas, fixas och sorteras. För just nu är det belamrat med grejor som ska bort bort bort... Men efter det så är det dags att börja skruva möbler ;) Så varför sitter jag då här och häkkar framför datorn då det finns allt det där att pyssla med? Jo, för att jag är en riktig tröttmössa som är lite småfebrig och har huvudvärk som heter Duga.. Å då är det lov att vara soffpotatis. Även om det hade varit roligt att komma igång med allt pysslande... Imorgon kanske :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Helg...

Denna vecka har rullar på i samma takt som alla andra veckor. Tokfort med andra ord. I Onsdags kom Maud hit så Leo har varit hemma från dagis torsdag och idag och hållt sin farmor sysselsatt ;)

I måndags var jag och Jonas på vårat första föräldramöte. Spännande och roligt. Kul att få lite info om vad småttingarna pysslar med på dagarna. Är imponerad av pedagogerna som  arbetar på avdelningen som Leo går på. Tycker dom gör ett fantastiskt jobb och jag känner mig verkligen Trygg i att lämna Leo där om dagarna.

I helgen har vi inga speciella planer. Eventuellt en Sundsvallsresa, men inget spikat ännu. Jag skulle vilja plocka kantareller, men har ingen idé om var jag ska leta. Får se vad som händer och sker. Nu är det i alla fall dags för Idol och fredasmys sen en välbehöööövlig nattsömn.

Ha en fin helg ♥


Ett barn...

Tänkvärt och klokt, av Dorothy Law Hotle

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk lär sig att slåss. 
Ett barn som som hånas lär sig blyghet. 
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete...

Men... Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende. 
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod. 
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta. 
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa. 
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet. 
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro. 
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig känna kärlek i världen... 

♥ ♥ ♥ 

Söndag...

Förra vecka var Jonas på kurs i Karlstad hela långa veckan. Mio var under tiden inneboende här så jag skulle våga sova på nätterna. Veckan gick i raketfart och nu har det till och med hunnit vara helg. I fredags var dagis stängt så jag var hemma med Lejon. Vi hade en rolig dag tillsammans. På förmiddan var vi på öppna förskolan och på eftermiddan umgicks vi med mamma/momor. På kvällen kom Jonas hem så då blev det fredasmys!

Jag har nu börjat arbeta bara dagtid. 8-17, Må-Fr. Det kommer nog att ta sin lilla tid att ställa om sig på detta. Jag har Alltid haft kvälls- helg- jobb och är således van att ha nån ledig vardag både här och där. På grund av att jag jobbat en del kvällar så har det ju inte blivit så mycket dagistid för Leo heller. Utan han har varit med mig på dagarna och men Jonas på kvällarna. Nu blir han dagisgrabb på heltid. Men det ska nog gå bra. Han har ju fått en Lång "deltidsinskolning"...

I går fixade Jonas, Anders och pappa med isoleringen här hemma. Jag och Leo passade på att göra en stadstur under tiden. på eftermiddan for vi till Remsle och hejjade fram Modo till vinst :)

Idag har vi haft en riktigt lugn dag. Leo har haft kvalitetstid med sin far och jag har pysslat på med Foton som halkat efter, tvättat, städat min och Leos garderob och diverse andra nyttopyssel! På eftermiddan for jag och Leo upp på Skedom och grillade korv tillsammans med Melwin, Noel, Mario, Lilja och deras fina mammor! Mysig dag!

Nu har Leo och Jonas åter lite kvalitetstid medan jag sitter här och häkkar framför datorn. Ska ta ett varmt bad och sedan natta Leo!

Kan ni tänka er lyckan att ha en stor lastbil på gården hela helgen :)

Leo fick stolt öppna sin egen post här om dagen ;) Rolig idé :)

En bild fån några veckor sedan då kussarna målade och gjorde handavtryck på ett lakan!

 


Bilen

Känns lyxigt att numera ha stort bagage :) Nog för att det har gått alldeles utmärkt med lite mindre bagageutrymme också, men nog har jag svurit både en och en annan gång då man fått packa om- packa rätt, för att allt ska kunna få plats ;)
Nu ska min käre vän Rödbettan säljas (Toyota Camry -85). Så om någon vill slänga ut en tusenlapp eller två och komma hit och hämta den så är det mer än välkommet! Den är gammal och skruttig men enligt mig en toppenbil! Perfekt som andra-bil att exempelvis bara ta sig till och från jobbet med. Köp köp kööööp :)
Så nu när jag ändå är i farten och "raggar" bilköpare så kan jag fortsätta att "ragga" spelkompisar.. Jag har nämligen blivit lite lätt besatt av spelet Wordfeud (tack vare Josefine och Anders) :)
Tycker ni ska skaffa det och bju in mig som vän (karinh82)... Snälla gör det så ska jag utmana i ordbajseri :)
Elli.. Tror definitivt att du kommer att tycka det är skoj (kanske har du det redan) Till och med bättre än Yatzy :)

Ny begagnad bil med stort bagage och tyvärr några repor...

Idag har Jonas och pappa varit i Sundvall och hämtat hem en bil som vi köpt. Så nu har vi äntligen lite större bagage att packa i :) Det gillas! Dessvärre hände något som känns högst osannolikt att det skulle hända en timma efter man köpt en ny bil (begagnad, men ny för oss). När dom varit och hämtat bilen så for dom till Jula för att göra några ärenden. Våran fina nya bil stod på parkeringen och väntade under tiden. Dock så blev den påkörd och den lille busen som gjorde detta valde att smita därifrån. Inte snällt, inte snällt. Hur som helst så var det två killar ute på parkeingen som såg det hela och var till och med så klok så dom tog fram en mobil och fotade. Så då Jonas och pappa kom tillbaka fick dom veta och på bild se vad som hänt... Bilägaren blev en smula obekväm å paff då pappa ringde upp henne ikväll och frågade hur vi nu skulle lösa detta. Å Självklart skulle hon stå för det hela. Det blev inte jättestora skador på bilen. Men det blev lite repor och färgränder... Så kan det gå! Ska visa en bild på bilen imorrn!


 

Påväg till dammen för att kasta stenar i vattnet :)

Grabbarna leker fångarna på fortet eller nåt :)

 


Aj lav jooo

Leo är inte jätteduktig att prata ännu... Man har lärt sig vad vissa ord han säger beyder men dom flesta orden sägs långt ifrån ordagrant :) Men hur som helst har han lärt sig konsten att prata lite engelska... Närmare besämt I love you ♥




Gröna tomater kan användas till sallad... om de pickas med silvergaffel...

Om man har många tomater kvar som inte hunnit och inte kommer att hinna mogna så kan man använda sig av ett recept som kommer från en receptbok skriven år 1908. Fick det av morfar då vi var där på besök. Han brukar alltid göra enligt detta av tomater som blir kvar och påstod att det är väldigt gott! Jonas gjorde detta ikväll. Har dock inte smakat ännu, så huruvida det är väldigt gott, si så där eller inte gott alls återstår att se :) Tycker i alla fall att receptet var så härligt skrivet!
Tomater till Salad - recept från 1908

2 Lit. vackra gröna tomater
4 dcl Vinättika 
1 Lit. vatten

Till lagen: 1 kg strösocker
2 dcl vinättika
8 dcl vatten 
10 nejlikor 
1 bit kanel på 1 dem 

BEREDNING: Tomaterna torkas med en fuktig duk, pickas med en silvergaffel, & blomfnaset tages bort. Ättikan & vattnet kokas upp, & alltsammans hälles över tomaterna, som därefter  får stå ett dygn. 
Av sockret, ättikan, vattnet & de härliga kryddorna kokas en klar lag. Tomaterna lägges däri & få sakta koka, tills de äro mjuka. De tagas då opp & läggas i glasburkar. Är lagen icket tillräckligt simmig, kokas den ännu en stund & hälles sedan upp över frukten.



P.S. Förmodar att det är av allra största vikt att det är just en silvergaffel som tomaterna skall pickas med ;) D.s.

Måndag...

Skoj att idol dragit igång igen. Det bästa är ju nu från början då man får både skratta, bli rörd, skämmas, förvånas å förundras över folks insatser :) Jag tror starkt på den där tjejen Moa som var med igår. Hon som såg lite halvosäker ut, men körde en klockren egenskriven låt som gick rakt in i hjärtat. Hos mig iallafall. Gissar på att hon kommer gå långt i år!

Min arbetshelg har gått bra, men varit låååååång. Var mer död än levande imorse då Leo ville kliva upp kring halv 7. Idag har vi bara tagit det lugnt. Bara gjort absoluta måstegrejer, vilket idag inefattade handling, lite undanplockning och matlagning. I övrigt har vi inte gjort ett skvatt. Mamma, eller Bobbo- som Leo säger var här och hälsade på en sväng. Ikväll har vi varit och firat P-A som fyllde år. Trevligt!


Fredag...

Jag och Leo har haft en härlig vecka tillsammans. Har inte haft något alls inplanerat (förutom resan till Sthlm) utan bara tagit dagarna som dom kommit och haft det bra! Att ta en vecka eller ett par dagars föräldraledigt bara för Att kommer jag definitivt göra fler gånger. Nu kom precis Mio och hämtade Leo. Han ska sova hos henne i natt. Jag jobbar hela helgen och Jonas har en hel del att pyssla med ute på gården så då Mio undrade om Leo kunde tillbringa lite tid med henne och Fredrik så passade ju det alldeles utmärkt :) Ikväll kommer vi att sammanstråla en stund då vi alla (utom Anders, som är på resande fot) ska hem till finaste mamsen och fira henne på födelsedagen.

Idag har vi varit på badhuset med Josefine och Fabian. Grabbarna var riktiga vattendjur och verkade ha mycket roligt. Sen att vi lyckades pricka in baby-badet, så vattnet var varmt och skönt var ju ett riktigt plus!

Känns riktigt roligt att jobba i helgen. Var ett tag sedan jag jobbade på avdelningen nu, så det ska bli kul att träffa tjejerna! Kommer dock inte träffa Leo förrän på måndag igen då jag jobbar från Lö kl 12 till Söndag kl 22... Men då är det ju tur att vi fått så mycket kvalitetstid i veckan istället :)

Nä, nu ska jag ta tillvara på min "egentid" och läsa lite!

Ha en fin helg!


RSS 2.0