Mamma, moster och faster på nästan samma gång :)

Trots att jag börjar känna mig lite less och mest av allt önskar att bebisen snart bestämmer sig för att komma ut så måste jag säga att jag mest av allt känner mig sådär galet lycklig å glad mest hela tiden! Går mest runt och ler hela tiden och är varm så varm i hjärtat :)
Jag känner mig förväntansfull och längtar... Å kanske är det inte så konstigt då jag ska bli både mamma, moster  och faster! Å allt inom bara några månader!!!

Härlig utedag...

Igår var vi ute mest hela dagen. Leo, som varit halvskraj för skotern innan har plötsligt blivit lite kaxigare och skulle nog ha kunnat åka skoter med sin morfar och sin pappa hur länge som helst! Han tyckte verkligen det var superroligt. Imorse sa han "Leo inte dagis" Jag frågade då vad han hade tänkte att pyssla med hela dagen då både mamma å pappa ska jobba å svaret blev inte helt otippat " Leo åka skoter morfar" :)

 


38 fullgångna veckor...

Idag går jag in i vecka 39. Ingen bebis ännu å i ärlighetens namn är det inget som tyder på att det börjar närma sig heller. Förra veckan hade jag en hel del sammandragningar och förvärkar, men vart dom tagit vägen nu har jag ingen aning om. Borta är dom i allafall. Jag börjar känna mig ganska nöjd nu. För att vara riktigt ärlig ska jag istället säga att jag börjar känna mig riktigt less. Jag vill träffa vår bebis NUUUUUU! Tänk om jag kommer att gå över tiden... Gaaaa! Dumt av mig att tänka att bara för att Leo kom ut tidigare så gör nog denna lille filur det också... Det är ju faktiskt inte alls säkert att så är fallet. Men man kan alltid hoppas och önska! Å det gör jag. Snälla rara lille pys i min mage. Vi vill träffa dig nu.. Kom ut snarast så vi får krama dig <3

Vår bebis har ännu inte något namn. Vi funderar för fullt och få hoppas att vi "känner" vad som passar då han kommit ut. Vad vi än väljer för namn så blir det nog bra. I alla fall inte samma uppståndelse och diskussioner som stackars kronprinsessan å prins Daniel måste utstå ;) Så galet fjantigt kan jag tycka. Kan man inte istället glädjas åt att det fötts ett friskt och välmående barn. Vad lilla tösen har för namn måste väl ändå ha mindre betydelse.. Prinsessa blir hon ju oavsett namn!

Vi har haft besök av svämor sedan i onsdags. Mycket trevligt! Leo har varit på toppenhumör och både busat,lekt och myst med sin kära farmor <3 Vi har blivit bortskämda med matlagning och hjälp med diverse annat pyssel. Sådant uppskattas massor! Från torsdag till fredag fick vi även äran att låna Fabian. Hans mor och far skulle båda arbeta och jag hade semester halva torsdag å hela fredag så det passade lixom utmärkt! Han är verkligen ett riktigt charmtroll som alltid får mig att känna mig varm i fasterhjärtat <3

Nu ska jag bara jobba i tre dagar till sen väntar mammaledighet en tid fram över. Känns både underbart och lite overkligt samtidigt!

 

Så här ser jag ut nu i vecka 38+0 (39)... Visst borde väl denne lille krabat som gömmer sig där i vara redo att komma ut snart! Hoppas hoppas hoppas!!!


Lugnaste helgen på läääänge...

Denna helg har verkligen gått i lugnets tecken. Har inte gjort mycket alls. Bara vilat, vilat och vilat! Skönt, men lite rastlös blir man allt. Leo har haft en lindrigare variant av magsjuka. Mådde kasst och spydde i fredags. Men redan igår var han på bättringsvägen å idag var han helt på banan igen! Tur att det inte var någon monstermagsjuka som smittade ner oss alla. Skulle bli jobbigt för bebisen i magen då...

En stadstur å lite curlingtittande med Mio var jag iväg på i lördags, annars som sagt bara hemma i hemmets lugna vrå. Idag har vi varit i väg på några ärenden samt gjort ett besök på Nipvallen för att heja på "moffa" då han skulle spela curling. Dessvärre lyckades vi komma dit precis då matchen var slut. Men lite fika å snack han vi med i alla fall!

Imorgon innan jobbet väntar ännu ett besök på MVC!

Nedan följer några bilder från en lugn hemmahelg :)

Medan Jonas var på hockey passade jag å Leo på att han en liten pic-nic här hemma!

Björnen fick såklart också haka på ;) 


"Leo pussa bebisen" 


Tro om han kommer sakna sin "kudde" då den försvinner ;)


Ledsen lejonunge, växande bebis å önskan om mer ordbajseri...

Det har fortsatt kännas piss att lämna Leo på dagis. Han är så ledsen så det riktigt skär rakt in i hjärtat. En del omstruktureringar gör att personal byts ut, vilket icket gör saken bättre. Jag känner min lejonunge väl vid det här laget å han känner sig inte riktigt trygg där för tillfället. Så enkelt är det. För många olika personer som rör sig en dag hit å en dag dit, oftast som mest ett nytt ansikte att möta... Hur ska ett litet barn då veta vem som egentligen är den vuxna tillitsfulla personen?! Rutiner, förutsägbarhet och struktur måste väl ändå vara bland det viktigaste för ett barn...

jaja.. det som känns bra är i alla fall att det för Leos del snart, för en tid fram över, är slut med toklånga dagar 5 dagar i veckan. Naturligtvis ska han få fortsätta gå till förskolan även under min mammaledighet, då vi ser det som en viktig del i hans utveckling. Men det blir färre & kortare dagar!!!

Annars då? Jo, magen fortsätter att växa, bebisen att sparka å dagarna går... Snart börjar vi räkna dagar istället för veckor å det känns såååå härligt! Allt är förberett å klart så det är bara bebisen som fattas! Min gissning är 24/2 eller 29/2 (på självaste skottdagen)... Vi får se :) Har en del förvärkar, sammandragningar å "tröttattacker". Men annars så måste jag säga att jag mår oförskämt bra för att vara i sluttampen av en graviditet!

Sen önskar jag fler "ordbajsarvänner" - jag ser allt att det är några som går in å läser här då och då & några av er spelar nog Wordfeud. Så hit med en utmaning. karinh82

 


Morgonstund HAR guld i mund...

Jag har, av förklarliga skäl, lite svårt att sova många timmar på raken nu mera. Höfter, fogar å rygg pallar inte trycket helt enkelt ;) Jag får baxa mig upp ur sängen å går runt i huset å promenera lite för att efter en stund kunna göra ett nytt sovförsök! Den senaste veckan har jag blivit less på morgonkvisten å valt att kliva upp istället för att gå som en jojjo upp å ner från sängen. Jag må vara galen, men gud så jag har börjat uppskatta dessa små stunder! Att vara vaken ett par timmar innan det är dags att åka på jobbet. Att inte stressa utan ta allt i den takten man vill, att gå ut å hämta tidningen å läsa den i lugn och ro. Att hinna äta frukost i lugn och ro och sedan dessutom hinna med det goa morgon te:et. Å sist men inte minst, gå upp å väcka mina fina och då känna att jag bara behöver koncentrera mig på Leo. För jag själv är minsann klar sedan länge :)

Å nu på helgen är ju det hela ännu mera bättre. För skulle jag bli trött senare på dagen så är det nog lov att ta en liten middagslus!

Vad har hänt med mig? Jag som alltid älskat att sova så länge jag bara kan å har möjlighet... "Agda-95-varning" kanske? Eller så är det en undermedveten psykisk förberedelse på att det snart är dags att vara vaken var och varannan timme med en hungrig liten skrutt ;)

 

 


1 månad kvar...

Idag har jag varit hemma från jobbet. Min kropp eller snarare knopp sa att jag behövde det och jag var för en gång skull klok och lyssnade på den! Jäkla järnvärde som vägrar bli bättre. I några dagar har jag varit riktigt yr i knoppen å mått som halvilla lixom. Men efter dagens vila så känns det en gnutta bättre i alla fall! Gick ut i friska luften och tog en liten prommis på förmiddan. Bortsett från det så har jag i stort sett bara sovit hela dagen. Riktigt härligt!

Imorgon jobbar jag bara till 15 å sen är det helg, å då ska jag satsa på att vila ännu mera!

I slutet av förra veckan & denna vecka har det varit jobbigt att lämna Leo på dagis. Han vill verkligen inte å har varit ledsen och bara gråtit och gråtit. "Leo följa mamma vemura" har han sagt då det varit jag som lämnat honom å tårarna har bara sprutat.. Sådana gånger skär det så ont i hjärtat. Vi är verkligen inte vana med att han protesterar på det sättet. Då han gick på Bävern var det aldrig några problem överhuvudtaget. Han gav kramen å sprang raka vägen in till de andra barnen. Men jag hoppas verkligen att det bara är nån "period" han är inne i, för jag blir så rädd att det är så att han inte trivs på den nya avdelningen. Men mest troligt går detta över snart å fram till dess är det bara att fortsätta att torka tårar å ha ont i mammahjärtat!

Idag är det precis en månad kvar till bebisen beräknas titta ut. EN MÅNAD. Det är ju ingenting ju. Å Leo kom ju ut 9 dagar tidigare så det ska bli spännande att se vad denna lille filur har för plan ;)

 


Kusinbus...

För en tid sedan kom Leo och Fabian på den geniala idén att de kunde vända omkull dessa stolar för att åka rutchkana på dem! Detta har dom fortsatt med och finner det väldans roligt :) Leo fick dock lite problem vid ett tillfälle då han hade halksockar på sig.. det stoppade upp farten å det blev som lite svårt att åka. Jonas sa då till Leo att han kunde ta av sig strumporna, vilket han nappade på direkt. Han har sedan dess alltid tagit av sig strumporna då han tagit fram rutchkanestolen. Sist Fabbis var här så la han märke till detta och ville såklart göra likadant. Kruxet var bara att han hade strumpbyxor på sig så för att få vara barfota var han tvungen till att ta av sig till bara blöja. Detta la Leo i sin tur märke till å kontentan av det hela är att grabbarna numera...
1) Springer in i lekrummet å hämtar varsin stol
2) Bär stolarna till en lämplig plats
3) Tar av sig byxorna å kastar dom åt sidan å...
4) ... åker rutchkana om å om igen :)
Vad dom gör här har jag däremot ingen aning om... Men roligt hade dom i alla fall ;)

Tisdag

Ikväll har jag varit på Kajsas å käkat tillsammans med Elin, Linda, Mio, Ellen å Lina! Väldans gott och trevligt! Är så roligt att träffa Lina. Önskar att man hade kunnat setts oftare. Igår var jag mammaledig och spenderade en heldag tillsammans med Leo och Lina. Lina vaktade sin gudson då jag var hos barnmorskan på morgonen. Å sen var vi bara hemma på förmiddan och på eftermiddan for vi till Weaterlunds och fikade samt uträttade några ärenden på stan. Leo var dock inte på sitt bästa humör på eftermiddan. Så det blev en hel del trilskande med ilsket lejon!

Besöket hos barnmorskan gick bra. Som vanligt var järnvärdet påtok för lågt medan allt annat såg bra ut. Bebisen har nu lagt sig tillrätta och sjunktigt långt ner, men huvudet var fortfarande ruckbart. Han hade växt lagomt mycket sedan förra mätningen så något tillväxt ultraljud blir det inte. "Tyvärr" ;)

Jag lääängtar nu!

 


Idag är jag en tjock latis...

Vad hittar man på då det är över 30 minusgrader utomhus? Jo man stannar inomhus och eldar å myser! Vi klev upp vid 8-snåret i morse, fixade frukost å satte oss i soffan. Där sitter jag fortfarande och har inga större planer på att förflytta mig heller. Massor av saker skulle behöva göras.. Tvätt, städning å annat pyssel. Men det får allt vänta. För det var så väldans härligt att bara sitta still och göra ingenting ;)

Medan Leo å Jonas påtar på med diverse sysslor så unnar jag mig minsann att stanna kvar i soffan under mysfilten en stund till. Med en eld en bit ifrån och en dator å en kopp te alldeles bredvid. Ibland är det härligt att vara lat!

 

 


Me&I, förskole-besök å snart Lina-träff...

I går var jag på Me-and-I-visning hos Gunilla. Mycket trevlig kväll med trevliga människor, gofika å superfina kläder! En tröja å en mössa till Leo blev det.. Med traktorer på.. Tror han kommer att gilla dem skarpt :)

Här om dan var vi på "studiebesök" på Leos nya avdelning. Han tyckte det var roligt då både jag och Jonas kom dit och visade oss mer än gärna runt i lokalerna :) Det verkar fungera bra för honom där. Det var roligt att få se och få lite info om vad dom gör på dagarna och så där.. Sen kan jag tycka att det låter helt galet att dom är 3 pedagoger på 21 barn (2-4år). Men det är den bittra sanningen. Varför ska det alltid dras in resurser på ställen där de faktiskt behövs som mest? Det är ju inte direkt långsiktiga lösningar på saker och ting... Hur vore det om dom som tar beslut om indragna resurser skulle dra in på sina egna resurser å skicka hem någon "vända-papper-på-kontor-människa" å istället göra satsningar inom barnomsorg, äldrevården å andra Viktiga områden...

Imorgon kommer finaste Lina hem och hälsar på. Som jag har längtat! Känns som det var evigheter sedan vi sågs sist. Å Leo kommer såklart bli glad över att få umgås lite med sin gudmor :)

 

 

 


RSS 2.0