Måndag

 

I lördags var jag på 30-årsfest hos finaste Elli! En helhärlig kväll med govännerna ♥ Idag är den egentliga födelsedagen och jag fick äran att käka lunch med 30-åringen å gratta henne igen!

Igår var det Sundsvallsresa med besök på drakborgen som stod på schemat. Mycket lyckad dag! Grabbarna sprang runt å lekte så dom var helt slut efteråt. Även vi föräldrar var nog rätt möra efter timmars härjande och en ljudnivå på ett antal decibel :) Dit kommer vi definitivt att åka igen! Nedan följer bilder från äventyret:

 

 

 

 


Bild

Leo och kotten morgonmyser i soffan ♥

Mysdag...

Lycka är att få sovmorgon till klockan 08:15 å då väckas av en liten hand som stryker mig över håret och en röst som säger "Leo vaken, mamma vaken nu" å sen ligga kvar i sängen å mysa en låååång stund för att sedan förflytta sig till soffan nere, äta frukost i lugn och ro och bara fortsätta att mysa <3 Vi har med andra ord haft en toklugn förmiddag!

På eftermiddan mötte vi upp Josefine och Fabian och gick till Westerlund och fikade samt uträttade några ärenden på stan. Jag har blivit så ofantligt virrig. Lyckas hela tiden glömma, tappa bort, förstöra, tappa, säga fel eller prata typ baklänges... Undra om jag kan skylla på nå graviditetshormoner eller om det är nåt annat, förhoppningsvis tillfälligt, fel på mig. Idag då jag skulle betala fikat på Westerlunds så hade jag ingen plånka i väskan... Dåligt pinsamt.. Den hade jag lämnat i en påse i bilen efter att ha handat å bilen hade jag kvar på konsum då vi valde att ta en bob-prommis därifrån... Tur jag har en snäll svägerska som kunde "köpa ut mig" från fiket ;)

Nu blir det soffmys å tv-tittande!

Ha en fin helg!

 

 

 


Torsdag

Idag blev jag inlåst i min egen bil (dörren måste ha gått i baklås eller frusit eller nåt- gick icket att öppna i alla fall) och ack så galet roligt det måste sett ut då jag, höggravid å minst sagt osmidig, fick lov att baxa mig över till passargerarsätet för att ta mig ut den vägen... Var en smula kämpigt måste jag säga, men till slut så gick det :)

Leo har haft en bra vecka på Igelkotten verkar det som. Vi har bokat in ett besök där nästa vecka så vi får lite koll på det nya stället som det bästa vi har spenderar mertiden av sin vakna tid på. Ska passa på att fråga då också om hur det kommer se ut för Leos del då jag blir mammaledig. Upp till 15 timmar i veckan kommer han nog att vara där, men är det nån timme varje dag eller får man välja dagar å så själv? Återstår att se.

Imorrn ska jag å Leo vara lediga tillsammans. Det ska bli härligt! Två mornar i rad nu har han inte alls varit pigg på  att kliva upp då klockan ringt. "Mamma jobba Leo sova mer" har han sagt... Då skär det lite i hjärtat då man får "tvinga" upp han för att hinna i tid. Men sätter en liten slant på att det ser annorlunda ut imorgon bara för att vi då har möjlighet att sova längre. Rätt vad det är är han pigg som en lärka redan kl 6. Vi får se, jag håller i alla fall tummen för en sovmorgom :)

I helgen har vi fullbokat schema! På Lördag är det föräldragrupp. Har dock inte riktigt bestämt om vi ska gå ännu, men är ju såklart lite nyfiken på vilka fler som kommer att vara där. På kvällen ska jag på ännu ett 30-års kalas. Denna gång hos Elli! På Söndag planerar vi att åka till Sundsvall och besöka drakborgen! Fullt ös med andra ord!

 


MVC Besök...

Idag har jag varit hos barnmorskan. Mitt järnvärde verkar inte vilja bli bättre hur jag än försöker, men i övrigt såg allt fint ut! Hjärtat tickade på med 138 slag per minut och Sf måttet visade sig vara - hör och häpna- hela 32! Har hela tiden legat under normalkurvan och varit lite småskraj för att bebisen inte växer tillräckligt mycket och nu ligger den helt plötsligt över normalkurvan så "karin-orolig-för-nåt-hela-tiden" börjar nu fasa över att denna bebis kommer att bli STOR innan den vill komma ut! Om kurvan fortsatte i samma takt rakt uppför så lovade dock barnmorskan att vi ska få göra ett tillväxtultraljud å kolla läget!

 

 


Söndag igen...

Hoppsan... En hel vecka sedan jag skrev något här.. Tiden går lika galet fort som vanligt! Under veckan som var skolades Leo in på sin nya förskoleavdelningen. Så nu har vi sagt hej då till Bävern och Hej till Igelkotten! Övergången hade gått bra och jag hoppas och tror att han kommer att trivas. Ska försöka boka in nån dag som jag kan gå dit och vara med en stund. Man vill ju ha lite koll liksom :)

I övrigt har vi jobbat, ätit och sovit typ... Å Skottat såklart. Det har ju kommit en hel del snö. Minst sagt.

Fredag till Lördag var Jonas på resande fot så jag och skrutten var allena! Vi hade vårat vanliga fregagsmys och då han somnat fick jag sällskap av mamma och Mio en stund! Då Jonas kom hem igår så var vi ute och skottade å busade i snön ett otal gånger under dagen. Vi hann även med en fika på Westerlunds tillsammans med Anders, Fabian och Mio. Idag har jag, Leo och Mio varit på badhuset. Lika roligt som vanligt! Hoppas vi hinner med några besök till innan min kropp börjar strejka allt för mycket. Börjar som sagt känna mig en smula otymplig nu ;)

Vad resten av denna dag har att erbjuda får vi se. Just nu ligger Leo och vilar en stund. Jag sitter och försöker övertyga Jonas om att mina namnförslag till vår kommande bebis faktiskt är bättre en honoms... Mycket bättre! Vi är dock föga överens vad gäller detta, men det är ju ett tag kvar så jag har tid på mig att få honom med på mina förslag ;)

Se upp i backen...

 


Söndag...

Idag känns det som att jag är tokbakis. Kan dock bedyra att så inte är fallet. Däremot så har min kropp sagt ifrån efter en "lång"-prommis med Jonas, Leo och bobben igår förmiddags. Skönt med friskluft, men ack så oskönt det känns såhär efteråt. För första gången strejkar mina fogar och min rygg.. Sedan var jag på 30 års fest hos finaste Linda igår kväll. Detta medförde att jag inte sovit särskilt mycket- vilket nog är den största orsaken till "bakiskänslan"

I alla fall så hade vi en fantastiskt trevlig kväll och Linda är verkligen en hejdundrandes kock! Sååå god mat och efterrätt. Har sagt det förr, men det tåls att sägas igen: Jag har de finaste vännerna i hela världen <3

I går var det minsann ingen vanlig dag, för det var älskade Fabians andra födelsedag. Hurra hurra hurra!!! Snart ska vi på kalas och fira charmtrollet <3

Igår gick jag in i vecka 33. Bebisen ger sig till känna med jämna mellanrum. Ibland, då han rumlar runt som mest, känns det som att det plötsligt ska sticka ut ett ben eller nåt genom magen. Vid några tillfällen har jag kunnat se konturerna av en liten fossing ovanpå magen. I bland fastnar jag vid att bara sitta och titta på magen och det lilla liv som faktiskt rör sig där inne.. Trots att jag varit med om detta en gång tidigare så tycker jag att det känns riktigt häftigt, en aning overkligt och en smula läskigt... Hur ser han ut? Hur mår han? Är han lik sin bror? När tänker han komma ut? Vad ska han heta? Kommer allt gå bra? Å det som känns häftigast av allt är ju att jag vet att alla dessa frågor inom kort kommer finna sina svar och då kommer det plötsligt kännas som att detta, i nuläget, lilla ?frågetecknet? är den självklaraste i världen och alltid har funnits hos oss :)

Lääängtar!!!

 

 


Lugn ledighet, lite pyssel & firande av 6-årsdag...

I går fyllde mitt å Jonas förhållande hela 6 år. Galet vad snabbt tiden har gått. Han är bäst och jag älskar honom ofantligt mycket. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan honom <3 Vi firade våran 6-års dag med att gå ut och äta i lugn och ro. Vi besökte fina Ullis nyöppnade restaurang "Gyllene parken". Mycket god mat! Leo spenderade kvällen å natten hemma hos Mio.

I övrigt har vi inte gjort så mycket dessa lediga dagar. Jäkligt skönt faktiskt att inte haft fullt upp hela tiden. Vi har träffat familjen å fikat tillsammans. Annars har vi bara påtat på med diverse pyssel, trix å fix. Har tvättat upp alla småttingkläder och vikt in dom i garderoben. Har även städat och fixat ordning i barnkammaren. Har kliat i fingrarna länge- har verkligen längtat till att få börja förbereda. Så nu tyckte jag det var lov att göra det :)

Nu är vi utvilade och peppad för en ny arbets-/dagisvecka. Blir bara en 4 dagars-vecka då dagis har stängt för planering på fredag!

 

Ut med julen å in med fina tulpaner och andra doftljus än juldofter :)


Helg å ledighet. Igen.

 

Nu har vi ledigt igen. Har varit mycket ledighet nu på slutet. Inte så tokigt detta med dag-jobb ändå ;) Hade bara halvdag idag så jag kom precis hem. Mellanlandar här fram och tillbaka innan jag ska åka å hämta Leo på förskolan. Tänkte han ska få vila klart innan jag hämtar honom! Vi ska möta upp Jonas och gå på stan och käka nåt tillsammans!

Nu har jag planerat å ansökt om föräldraledighet. Känns lite overkligt att det är så snart. Planen är att jag ska arbeta till sista Februari och då ta en semestervecka. Hoppas på att bebisen behagar komma någon gång under den veckan, å sedan ska jag vara mamma-ledig. Sökte fram till September till att börja med. Då kan vi ha lite öppet huruvida jag ska vara ledig längre eller om Jonas ska vara hemma något också... Men vi börjar så här!

Leo ska snart byta förskole-avdelning. Han är nu stora-grabben och ska inte längre gå på småbanrsavdelningen. Är med lite sorg i hjärtat detta byte kommer att ske, då jag ännu en gång måste säga att pedagogerna som arbetar på hans nuvarande avdelning är helt fantastiska. Men vi hoppas och tror att det kommer att vara bra på den nya avdelningen också. Leo gillar namnet ialla fall. Igelkotten. Ett av hans käraste nattsällskap är nämligen en mjukis-igelkott som han värderar högt ;)

I Söndags kom pappa hit med sin skoter. Han skulle köra upp ett bobb/pulkaspår här på gården. Tanken var också att Leo skulle få åka lite skoter. Han var förväntansfull innan å ville gärna ta på sig overallen och gå ut. "Moffa skoter- leo- åka" Men då dom kom ut var han inte lika "kaxig" längre. Det blev inte så mycket skoteråkningn utan det slutade med att pappa sprang runt med Leo på bobben och Jonas åkte skoter... Han tyckte helt enkelt att den stora brummande maskinen var lite läskig!

 


Gott Nytt År

Nytt år, Nya möjligheter. Blir spännande att se vad år 2012 har att erbjuda. Just i skrivandets stund är detta år ännu ett oskrivet blad som för var dag som går kommer att fyllas av nya erfarenheter och händelser! Vad det nya året hittills har bjudit på är en hejdundrandes förkylning med halsont, feber och hosta. Inte helt otippat kanske, med tanke på att Leo varit krasslig så länge. Förr eller senare brukar bacillerna hoppa över till mig ;) Hoppas jag känner mig piggare imorgom så jag inte behöver börja året med att sjukanmäla mig.

Nyårsafton firade vi här hemma tillsammans med Anders, Josefine, Fabian, Mio, Mamma, Pappa och P-A. En mycket trevlig kväll hade vi med supergod mat, spel, nedräkning och raketer!

 


RSS 2.0