Jodåsåatteeee...

Plötsligt funkar det att ladda upp bilder. Men bara ibland.. Å jag har även gett mig på ett försök att testa nån ny funktion där man kan göra bildcollage å sådär.. Där gick jag dock bet.. Trots att jag fick se en introduktionsvideo på hur man skulle göra. Herregud, jag känner mig som en stenåldersmänniska... Men man väljer ju sin egen sanning å jag vägrar tro att det är jag som inte förstår mig på detta utan väljer istället att tro att det är sidan som fortfarande krånglar en del ;)
 
Nu har Jonas gått på semester å det känns helt såklart toppen och lite till!
 
Vi har haft en härlig dag idag trots att vädergudarna har missuppfattat innebörden med Sommar.
 
Det är roligt att umgås med Leo just nu för han har en galet härlig fantasi som får mig att skratta både en å en annan gång under dagarna. Idag sprang han in i köket. Tvärstannade å kastade sig på golvet å sa "OJJJJ". Jag frågade såklart vad det var som hände å till svar fick jag "jag krockade med ett spöke"... Hahaha. Nog för att jag ibland fått för mig att det "spökar" i vårat hus, men om det nu vore så att det finns "spöken" hemma hos oss så håller jag det knappast för troligt att dom skulle välja att tackla en tvååring på köksgolvet ;)
Barns fantasi är härlig. Den ger en energi å glädje. Barn ÄR verkligen ett folk som bor i ett främande land. Det gåtfulla folket liksom.. precis som texten i Beppe Wolgers låt beskriver!
 
Här är ett annat exempel... För nån vecka sedan då vi var ute på gården så fann jag Leo så här.. Hans min var oslagbar, såg liksom både förväntansfull å lite halvskraj ut... Frågade vad han höll på med å han svarade kort och koncist: Jag åker luftballong!
 
å här är vi ute på en skogsprommis. Leo hämtade en pinne till mig å en till sig själv å sa "Vi åker motorcykel istället mamma" Pinnen skulle då vara styret och oj så fort våra motorcyklar gick ;)
 
 
 
 

Struligt värre...

Det går inge vidare för mig att få till nå inlägg här för tillfället. Blogg punkt se har gjorts om å antingen har det medfört en hel del strul eller så är jag helt enkelt totalt okapabel till att förstå mig på detta... Bilder går icket att ladda upp och jag skriver inlägg som försvinner bort utan att lämna ett spår efter sig. Så mest troligt kommer detta heller inte att hamna rätt utan är väl ännu ett misslyckat bloggförsök kan jag tro ;) Men skam den som ger sig! 
 
Vad har jag att förtälja då? Inte jättemycket egentligen, hade mest bara tänkt att visa massa bilder som vanligt.
Annars så... 
 
¤ Jonas jobbar nu i 4 dagar till sedan har han SEMESTER!
¤ Vi hade en härlig helg med midsommarfirande i solsken
¤ I lördags då vi var på biltur fick vi se elefanter som stod och åt gräs alldeles intill vägen. Det kändes häftigt. Nästan häftigare än tanken på att få se en björn. Om man bortser från anledningen till att elefanterna stod just där, just då (det var ju faktiskt Cirkus i stan) ;) 
¤ Imorrn ska jag träffa Karro, vilket jag ser fram emot massor då det som vanligt var alldeles förlänge sedan vi sågs sist
¤ Jag är i planerartagen och spånar en hel del på Noahs kommande namngivning 
¤ Leo har nu varit utan blöja i hela 3 veckor. Visst skulle det kunna ske bakslag men jag tror nog att jag med lite försiktighet vågar mig på att säga att han faktiskt är blöjfri nu! 
¤ Noah händer det massor med hela tiden känns det som. Han är en riktig goskrutt å om precis 12 dagar så har han åldern inne för första smakportionen ;) 
¤ Jag förstår att det finns en å en annan som tror att jag ljuger när jag skriver detta, MEN: JAG har börjat träna. Inte nån träning som är tokseriös eller så, utan bara lite övningar som jag gör hemma utifrån ett träningsschema som jag fått av min mamma.. Å detta ger mig inte helt otippat förbannat mycket träningsvärk! Får se hur många dagar jag håller detta. Känner jag mig själv rätt så är dom inte svårräknade ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bvc, trilskande, utvecklingsamtal å snart ännu ett byte...

Igår var vi på BVC och Noah blev stucken i benen. Fick lite feber igår kväll och är lite hängig å onöjd idag. Denna gång stannade vågen på stadiga 8,2kg å längden tror jag var 63 cm. Vårat lilla hjärta växer mer på bredden än på längden om man säger så ;) Eter lunch kom Mio, Milian, Erica, Ian, Tove och Isaac  hit. Vi tog med oss lite fika och for ner till lekparken i parken. På eftermiddan kom Fabian hit och hälsade på oss. En mycket trevlig dag med andra ord! Men Leos mest använda fraser under gårdagen (främst isamband med missnöje över att inte kunna får hjälp med en gång) var "Var är min pappa" "Mamma gå härifrån- jag letar pappa" samt "pappa var är du pappa- kom hem nu pappa" ;)

Men denna dag.. Hej hopp å tralla la vilken morgon vi hade här hemma. En liten grabb som gjorde precis tvärt emot vad man sa, som vägrade klä på sig, som vägrade borsta tänderna, som vägrade gå till bilen själv osv... Å en ännu mindre grabb som vägrade vara i babysittern,gymmet eller nån annan stans än i famnen medan den "inte-så-bra-på-att-hantera-stress- mamman försökt lirka med, bara göra åt, höja rösten till å övertala han som hade en "våga-vägra-vara medgörlig-morgon...

Hahaha, tur att allt kan vända snabbt igen för bara vi tagit oss ut i bilen så var Leos humör helt okej igen å han sa till och med att det skulle bli roligt att komma till dagis! Efter jag lämnat Leo så var jag på utvecklingssamtal för honom. Det verkar gå bra för honom där nu å han verkar trivas bra. Så det kändes inte direkt tokupplyftande att höra att han redan i Augusti återigen skall byta avdelning p.g.a. omorganisering.. Men det blir nog bra!

 

 

 


Möte med lillkussen...

En bild från Noah och Milians första möte! Det skiljer precis 12 veckor och 1 dag på grabbarna :)
Dom kommer garanterat hitta på en hel del bus tillsammans då dom blir lite äldre!   

Å Leo är stolt storkusse till sötaste Milian :)


Soffpotatis med storslagna planer...

Jonas frågade mig tidigare idag om jag hade nåt jag tänkte göra idag/ikväll. Jag funderade en stund å kom på: JA, jag tänkte försöka hinna duscha :)

Storslagna planer man har för sig själv numera ;)

Noah har ända fram till nu varit en riktigt kvällspigg liten kille.. Oftast har han inte somnat för natten förrän ca 22. Detta har inneburit att man inte haft nån "egentid" att tala om, eftersom  jag stupat i säng ganska direkt efter eller samtidigt som honom. Nu har han börjat bli trött lite tidigare och har de senaste kvällarna kommit till ro och somnat för natten redan typ 20:30-21:00. Så plötsligt uppstod det nån timmes "barn-fri-tid". Har en miljard saker (minst) som jag skulle kunna ta mig för att göra, men hitills har varje kväll slutat på samma sätt.. Jag blir soffpotatis och tar på sin höjd fram datorn och kikar lite.. Kommer ihåg detta från att då Leo började lägga sig tidigare på kvällen också.. På dagarna gjorde man storslagna palner på allt man skulle pyssla med då han nattats å så då den stunden inföll så tog ens egen trötthet över och man blev sittandes rakt upp å ner!

 

...Så HÄR sitter en soffpotatis ikväll och gör precis INGENTING! :)


Imorgon äre vardag igen.

I morgon börjar Jonas arbeta igen. Lite gruvar jag mig allt för "omställningsdagarna", innan Leo köper att han får hålla till godo med "bara" mamma igen. Då man är två hemma är det ju ingen konst att få dagarna att flyta på och dessutom hitta på massa roligheter..

Imorse tog jag och Noah sovmorgon (efter morgonamningen) och klev inte upp förrän närmare 10! Att ligga tätt intill och få dela kudde med en liten skrutt å mysa en bit in på dagen är det inte mycket som slår. Det fick i alla fall mig att fyllas med massa ny energi och det fick mig att glömma bort att nattens sömn faktiskt lyst med sin frånvaro!

Imorgon väntar ett BVC-besök, med 3-månaders vaccination. Leo har lovat att han ska hålla lillebror i handen så det ska nog gå bra ;)

 

 


Hej hopp!

Nu har Jonas varit hemma i 2 veckor.. 1 ledig vecka kvar innan han ska jobba 2 veckor för att sedan ha semester i 4 veckor! Det känns galet lyxigt att få vara hemma så länge tillsammans! Vi har verkligen tagit tillvara på dagarna och hunnit med en hel del. Idag har vi fixat lite ute på gården. Planterat lite blommor, satt ut tomatplantor, sått i lådorna nere vid potatislandet och ställt ordning lite på altanen..

Annars har vi städat och fixat inomhus, firat nationaldagen i ådalsbyn, varit på små utflykter, haft besök av barnens farfar och farmor, myst och lekt, promenerat, äntligen övertygat Leo om att det INTE finns döskallar å troll på övervåningen (han har galet livlig fantasi just nu), kastat sten i älven, ätit glass i både sol och regn, uppvaktat å myst med finaste Milian, varit på barnmottagningen och tagit allergitester på Noah, samt gjort ingenting och bara njutit av att vara ledig tillsammans!

Förra veckan hade jag några mindre roliga dagar med hormon-spöken som hälsade på... Var dum nog att börja med mini-piller.. som jag egentligen redan innan visste att skulle göra mig galen. Då hormon-spökerna är i farten så kan man skippa allt prat om att "fånga dagen" då gäller det snarare att "fånga minuten" för humör å mående kan minst sagt göra en tvärvändning. Min kropp och knopp pallar inge mer hormoner - jag blir verkligen knäpp av dom. Kan känna mig toklycklig, apdeppad, arg, sur, ledsen inom loppet av några timmar (eller som sagt minuter) - snacka om snabba vändningar lixom. Ena stunden glad som bara den för att sedan tokböla för nån liten skitsak (eller helt utan anledning) .. Stackars mina fina. En dag stod jag inne i köket och sa "Men åååå vad less jag blir" Kommer inte ihåg vad det var jag var så less på.. mest troligt nån ytte-pytte-skitsak... Men jag kommer aldrig att glömma vad en liten röst innifrån soffan i vardagsrummet sa... " mamma säga less.. Brukar vara bannad (läs: förbannad) eller jätteledsen också"... Stackars söta lilla gubben som var tvungen att hänga med i svängarna av en hormongalen mamma! Så... jag tror bestämt att skippar dessa livsfarliga piller!

Några bilder får avsluta detta inlägg, sen äre dax att krama kudden!

 

Leo fick rida på en liten ponny då vi var å firade nationaldagen.. På bilden ser han mest vettskrämd ut, men jag kan lova att det var en stolt å lycklig grabb som klev av hästen :)De säkraste sättet att få höra lyckotjut från Noah är då Leo sitter med honom! Han verkar gilla sin storebror massor <3 Vi var på skogsutflykt en dag. Min önskan var att få se en björn. Leos önskan var att få se en groda eller en fisk.. Ingen av oss fick dessvärre våran önskan uppfyld, men mysigt hade vi! Soffmys med mina världens bästa får även en hormongalen mamma att blir lugn och harmonisk ;) 


 

 


Noah 3 månader


Idag blir Noah hela 3 månader. Ett halft halvår!!! Vi kom ju "nyss" hem från BB med denna lille filur...  Vår lille filur som "plötsligt" börjar bli för stor för vagnens liggdel, som växer ur plagg efter plagg, som bjuder på härliga lyckotjut och leenden och som har börjat gråta tårar då han är ledsen...

Var tar dagarna vägen?

11 Veckor12 Veckor13 Veckor

Äntligen slipper vi se rött :)

 

Det gjorde Jonas bra tycker jag! Mycket mysigare å finare blev det :) Nu fattas "bara" lite nya möbler å fin inredning... Men det får minnsann bli då pengar och mer tid finns att tillgå. Inte inom de närmsta åren med andra ord ;)


Välkommen till världen finaste Milian

♥ ♥ ♥

Igår födde min syster en son. Han heter Milian och är hur söt som helst.
Så nu är jag en oerhört stolt syster och moster 


Välkommen till världen finaste Milian!!!

♥ ♥ ♥ 

RSS 2.0