Snögubbe

Denna vinters första snögubbe!
 
 

Måndag

Vår plan för den gångna helgen var att kratta! Shi fick vi då det under fredagen kom så pass mycket snö så krattning icket kändes aktuellt längre ;) Men den som spar den har... Så till våren har vi det vi gör da...
 
Leo har höstlov denna vecka. Idag har vi varit och hälsat på hans kompis Kevin med familj. Mycket trevligt!
 
Noah spidar på förfullt här hemma. Han har börjat intagit krypposition, men då han får syn på något som han vill komma åt så kastar han ner sig i magläge igen och ålar i en väldans fart tills han når sitt mål. Kommer han till en tröskel så här han dock upp sig i krypläge igen... För att vara säket att ta sig över det höga hindret liksom ;)
 
Busnosen gillar att slinka in vid kaminen... och att dra i kablar å kontakter...
Hur mycket leksaker det än finns i närheten så är det oftast som mest "aj aj"-sakerna som är de intressanta!
 
GoUngar ♥
 
 
 
 
 

Hämta DIN dammsugare mamma

Leo frågade om vi kunde leka kurragömma å jag sa att jag inte hade tid just nu för jag ska gå upp och dammsuga övervåningen. Gjorde mig dock ingen brådska med detta då det fanns annat att pyssla med innan...
 
Leo: Men mamma hämta din dammsugare da!
 
Jag: Jag ska hämta den nu... Men det är inte MIN dammsugare. Det är ju vår familjs dammsugare. Inte bara mammas...
 
Leo: Nähädu mamma...
 
Jag: Johodu Leo...
 
Vid det här laget hade Leo sprungit och öppnat städskrubben och då jag kom dit sa jag lite övertydligt " Där är ju VÅRAN dammsugare", varpå Leo säger:
 
"Ja! Pappa lånade den en gång. Men han har lämnat tillbaka den"
 
Hmmmmmm... Fortsätter det så här så har jag nog en del att lära grabbarna i familjen ;)
 
 

Då och då...

Då och då dyker det upp tillfällen då det liksom känns falskt att enkom skriva om roligheter och positiva saker vi har för oss. Det känns då ibland som att undanhålla en helhet. Som att påstå att jorden är platt som en pannkaka liksom...
Allt är ju inte guld å gröna skogar hela tiden. Istället går det vid vissa tillfällen att med lätthet konstatera att livet kan vara surt, tufft, orättvist och rent ut sagt förjäkligt!
 
Jag står dock fast vid att inte skriva om Allt som sker eller om Allt jag berörs av, känner, tycker och tänker här. Bloggen får, trots att det ibland känns lite fel, fortsätta vara så "pluttinuttig" (jora - lite självinsikt har jag ju ;)) som den faktiskt är, medan jag hoppas och tror att ni som läser förstår att det som skrivs inte är ALLT. Att livet med allt vad det innebär består av mer och annat än bara pyssel, mys, hjärtan och positiva känslor! 
 

I lördags hade jag och Erica vår gemensamma 30-års fest för våra vänner (Lina fattades dock, vilket såklart kändes tråkigt). Festen blev mycket lyckad och jag tror jag vågar mig på att säga att samtliga festdeltagare var nöjda med kvällen!  "Lite" trötthet dagen efter var det lätt värt :)
 
Idag har Leo varit på sitt andra tandläkarbesök. Vid förra årets kontroll totalvägrade han gapa - så egentligen skulle man kunna säga att detta var den första kollen. Idag lydde han tandis och gapade stort, å bissingarna såg fina ut!
 
Noah är fortfarande lite till och från förkyld, men har de senaste dagarna trots det varit ganska pigg och fartfylld!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallååååå...

 
... Jag är hungrig morsan, hur svårt kan det va att förståååååå.... ;)
 
 
 

Lövpyssel

 
 
Vi har rätt mycket löv på vår gård just nu. Löv som är fina och som man kan hitta på mycket roligt med - innan det är dags att kratta bort dom! Idag plockade vi in ett gäng och hade lite lövpyssel :)
 
Jag och Leo klippte, målade, klistrade å fixade. Vi gjorde en liten räv - som faktiskt blev ganska söt. Hörde dock att Leo fick försvara denna söte lille räv ikväll då Jonas påstod att det var en råtta vi hade gjort ;)
 
Noah tyckte det var roligast att försöka pillra bor det som satt fast :)
 
Å här har vi en fladdermus - eller ett snällt litet lövspöke - jag vet inte riktigt :)
 

Annars är dagens bästa att jag fick visa leg. då jag var på OK/Q8 och köpte LOTTER... HiHihihi. Jag som har tjatat sönder Jonas om att jag tycker jag börjar se så gammal å förfallen ut.. Inte då - 17-18års-åldern.. Inte en dag äldre ;) Hahaha!    
 
 
 

söt då dom sover ;)

 
En sån eftermiddag/kväll vi haft här hemma! Det har varit grin, grin, grin och grin. Å lite skrik och lite mera grin! Huvudet har värkt och försöken att få stämningen att bli bättre genom att kittla, leka, sjunga, mysa har gett föga resultat. Ett bad hjälpte till att göra ett avbrott i grinet, men dusch å tvättning av hår tog strax därefter det hela till en ännu högre grinnivå ;) Å vad har orsakat allt detta grin då måntro? Kanske att dom båda bara hade en sådan dag helt enkelt. Men mest troligt även att vi skippade vilan idag och åkte på höstmarknaden istället. Om det var värt det? Jo då, Leo gillade karusellerna och kantarell-/västerbottenost-tosten var väldans god! Nu sover dom gott och är så söt så sööööt!
 
 
 
 

Torsdag...

Vardagen rullar på & rätt så ofta önskar jag att varje dag hade haft några fler timmar. Det är fullt upp helala tiden!
Idag kom Lina hem på besök. Ska bli riktigt roligt att få umgås lite med henne!
Det är nu tre saker som sker inom kort som jag ser lite extra mycket fram emot:
 
1) Träffa Lina
2) Min å Ericas gemensamma 30 års-fest
3) Mys- å Spa-helg i Härnösand med goa vänner!
 
Annars då?
 
Vi har varit ute och njutit av fint höstväder. Idag har vi promenerat, promenerat och promenerat!
Vi har varit på babyrytmik, varit i lekparker, haft "lövkrig", pysslat, fixat med vardagssysslor, varit trött, varit pigg, blivit frisk, blivit sjuk igen, å sen frisk igen... Hälsat på Mio och Mille i deras nya lya, Varit på skolis, träffat Erica å planerat lite inför festen, träffat Bobbo, Fixat med foton, skakat en vällingflaska mitt i natten utan att ha hätt på locket - å därav svurit och skurat, varit på bytesmarknad i Kramfors, plockat äpplen, gjort ärenden på stan...  
 
Ja, ungefär så har det sett ut sedan jag skrev något sist!
 
På återseende!
 
 
  
 
 

Leo <3 döskallar :)

Snicksnack med Leo påväg ner till förskolan:
 
 
Jag: Du vet väl att jag älskar dig
 
Leo: Näääähädu mamma!
 
Jag: Nämen.. Jo, det gör jag visst det. Å kanske är det så att du älskar mamma också?
 
Leo: Jaaaa! Å pappa, å Beppe, å Anders, å Lina, å P-A, å Fabbe, å Marie, å Nosen, å Josefine, å Alex, å Mio, å Mille, å farmor, å morfar, å bobbo, å farfar
 
Älskar jag nån mer mamma?
 
Jag: Jag vet inte vännen, gör du det?
 
Efter en stunds funderande blev svaret 
 
Joooo, Döskallar såklart!  
 
;)

Garaget

 
 
 
Var lite seg med att ta ett före foto. Men på detta kort ser man lite av den grönfärgen som var innan det målades grått. Å så här blev det efte målning, ny dörr, ny garageport å lite annat trix å fix :)
 
 
 
 
 

Kakbak...

 
idag på förmiddan har vi bakat syltkakor!
 
 
Jag har rullat, plattat till å gjort hål medan Leo har klickat ut sylten. Riktigt bra teamwork :)
 
 
Sen bestämde vi att vi ska göra en hel plåt med "roliga- figurer-sylt-kakor" då det blir dags att baka inför hans kalas! Det ska bli kul :)
 
 
 
 

Sju månader

Idag blir Noah hela sju månader! Det är full spid på honom nu för tiden. Han har en härlig energi som han utnyttjar till max, dygnets alla vakna timmar. Han har faktiskt lite svårt att vara still även då han sover. Han snurrar ofta omkring i sängen och då och då hittar man honom med fötterna på huvudkudden :)
 
Nedan följer några bilder på 7-månaders-grabben, som idag har orkat med en hel del bus å lek  trots en envis feber!
 
Han har...
 
  
"spelat hockey"
 
Busat i lekrummet
 
försökt fånga kamerasnöret då jag fotat honom ;)
 
"promenerat" med pappsen!
 
Å i Onsdags...
 
... var han en riktig glaskrutt som vägrade ligga still i ens de 2 sekunderna det tar att ta ett foto. Så den veckobilden blev så här :)
 
 

Men ursäkta da...

Lite så kändes det som att det förväntades att jag skulle säga idag då jag besökte vårdcentralen tillsammans med Noah som plötsligt fått hög feber igen plus att han har större, mindre, å mellan prickar på hela magen.  Även om doktor vi fick träffa var väldigt snäll och småpratade med Noah å mig med väldigt len och lugn röst så kändes det liksom som att jag kunde läsa hans tankar. Typ: "En-överdrivet-orolig-mamma-som-det-är-bäst-att-prata-lite-med-innan-jag tar-tag-i-alla-som-behöver-mig-påriktigt" Han berättade i alla fall att bebisar brukar kunna få hög feber utan att det behöver vara nån katastrof. Att det är viktigt att dom får dricka mycket vatten. Att jag kan ge alvedon om jag tycker det verkar behövas. Att Noah är väldigt "med" och ser ju faktiskt pigg ut. Att jag inte behöver oroa mig. Han tyckte inte vi behövde störa Noah med några prover hit å dit, utan vi kunde åka hem och se tiden an helt enkelt! 
Prickarna var mest troligt virusprickar. Något som också verkade höra till det normala och inte alls var några prickar att oroa sig för! 
 
Så... Nu är jag inte orolig nå längre... eller... Jo! 
 
Ett skumt vårdcentralenbesök med andra ord. Nu håller vi tummen för att prickar å feber försvinner och sedan håller sig borta ett bra tag!
 
 
 
 
 
 

Fin fossing

Hur gick besöket hos ortopeden?
 
Jo, tack, det gick alldeles förträfligt! Foten ser fin ut :) Nu är det bara ett år kvar med skenan sedan är den ett passerat kapitel. Minns fortfarande känslan i min mage den dagen ortopeden visade oss de där skorna med skenan och sa att Leo skulle ha den först dygnet runt i 3 månader och sedan på nattetid fram tills 4 års ålder. Det gick inte riktigt att greppa utan jag tänkte bara "Neeeeejjj - stackars vår lille prins- hur ska det gå? -  det kommer aldrig att funka". Sedan när man fått smälta det hela så tänkte jag istället "Jaaaaa - nu får vi den hjälp som behövs med lillfossingen - och även om skenan är besvärlig, klumpig och otymplig så är den bra - Det kommer att funka alldeles utmärkt- för det måste det göra". Å visst har det funkat bra. Bättre än jag någonsin vågat drömma om. Vår älskade prins har sovit i skor med skena i snart 2,5 år å han har inte klagat en gång. Det tycker jag är enastående och jag är en oerhört stolt över våran kämpe ♥ 
 
Förutom ortopedbesök blev det lite shopping. Sedan avslutade vi dagen med ett besök på drakborgen innan vi käkade middag och begav oss hemåt igen!
 
Idag har jag och Noah varit på badhuset tillsammans med Mio och Milian. Mysigt med bad! Vi käkade lunch där efter badet och sedan tog vi en prommis och hämtade Leo på förskolan. Härlig dag!  
 

RSS 2.0