Imorgon = vardag för oss alla...

Imorgon drar vardagen igång även för Jonas och Leo. Semestern är nu över och förbi å dagis och jobb väntar bakom knuten. I helgen har vi knappt varit hemma nåt alls. Igår hade vi en heldag i Östersund. Vi var först på namngicningsceremoni för söta Thelma å sedan var vi på stan (yran) och strosade runt ett tag tills himlen öppnade sig å regent öste ner... Då for vi hemmåt! Väl hemma blev nattning av litet lejon inte den lättaste uppgiften då han slumrat till då å då under bilturen ;) 
Idag har vi spenderat dagen i Sörgårdsjön tillsammans med familj. Plockat lite blåbär, några kantareller (nån hade hunnit före), grillat, fikat och badat. Var riktigt varmt och skönt i vattnet. Till och med jag tog mig en simtur, och det vill jag lova att inte hör till vanligheten...

Förra veckan var Jonas och Leo i Nordigrå en dag. Jonas hjälpte pappa att snickra och Leo hade en härlig dag med Mio. I allafall så hade Mio och Leo varit nere vid havet och då hade nåra "grannar" kommit dit med sin hund. En lite kungspudel närmare bestämt. Leo hade med förtjusning i blicken gått fram och klappat den lilla vovven och sagt bäää bäää bäää ;) Enligt honom var det alltså ett lamm eller ett får å ingen hund... Tur att ägarna valde att skratta istället för att ta illa upp ;)




Mycket tid spenders såklart utomhus å bärplockning/ätning är en favoritaktivitet
just nu! Hallon, vinbär, ärtor, rädisor å rabarber... Även nån sur äppelkart och ett rönnbär
har han hunnit smaka på ;)


Se här... Skam den som ger sig!

  
Till middan idag plockade vi både ärtor, rädisor och tog upp lite potatis...
Extra gott smakar det då man odlat det själv :) 

 
En kvällstur i kärran ♥



Trevligt besök X flera å kaffebjudning i gröngräset...

I lördags hände det något roligt. Det ringde på dörren och där stod en äldre kvinna som berättade att hon var uppvuxen i detta hus. Vi bjöd in henne och gick husesyn å hon berättade om hur det sett ut förut och berättade bland annat att den stora kistan som står på övervåningen är hemraktad från USA en gång i tiden då hennes farfar var ung. Innan hon gick grävde vi upp en bit av en pion som vi har i trädgården. Denna pion hade nämligen hennes farmor planterat för en herrans massa år sedan och hon hade aldrig riktigt kunna släppa tankarna på denna fina växt. Nu fick hon ta med sig en del av den, vilket hon verkligen blev tacksam för! Hon lovade att hon nu skulle kolla upp lite mera historia om huset, se vad som finns skrivet och kika på fotografier och sedan höra av sig till oss igen :) 

Igår hade vi fullt hus här hemma. Jag hade en liten försenad födelsedags-fika-bjudning för mina govänner. Detta innebar att Leo fick en hel del lekkamrater på besök, närmare bestämt Ian, Tove, Isaac, Loke, Melwin, Noel, Fabbe, Mario å Lilja. Vi hade en trevlig dag tillsammans ♥


Tripp trapp trull (Melwin, Leo och Loke) härjar loss i baksätet på röbettan ;)


Leo och Fabian på åktur i skottkärran.


Kaffebjudning på Skolis:
- vill herr´n ha lite påtår?
- Jo tack, en halv kopp hade smakat fint ;)





 

Fredag...

Fy så otäcka nyheter från Oslo. Ofattbart å skrämmande! Är oerhört tacksam och glad för att Lina och Jörgen turligt nog är på resande fot och inte hemma i Oslo ♥

Denna vecka har passerat i raketfart. Jag har bara arbetat dagtid så kvällarna har vi kunnat tillbringa tillsammans. Vi har mest varit utomhus hela tiden. Lekparker å stoj på gården. Två dagar denna vecka har Leo spenderat tillsammans med Mio medan Jonas har snickrat. Dom har hittat på en massa roligheter, bland annat varit på Risön.

Nu är Leo å Jonas lediga en vecka till sedan drar vardagen igång på riktigt igen. Tycker sommaren tickar förbi i allt för rask takt. Någon som håller med om att det vore gött att stanna upp tiden lite?

Ha en fin helg ♥


För en tid sedan såg lill-huset ut så här! Numera är det klart (utvändigt)
och ser ut...


... så här! Även om nykameran är jäkligt bra så är det inte bara dennes
förtjänst att bild nr 2 ser bättre ut ;) 
Planen var att detaljerna på ingången till lill-huset skulle efterlikna stor-huset.
Något som jag tycker Jonas har lyckats fint med! Dock så sägs det ju att det är 
insidan som räknas, så ännu finns en hel del kvar att göra. För tillfället är lill-huset utan kök 
samt belamrat med prylar som inte hör hemma där. Så en invändig renovering står nu på schemat.  




En sista bild bara... Bara för att visa hur skarpa å fina bilder jag
numera kan få till ;) En liten orädd duva som stod och tittade på när
Jonas snickrade här om dagen!






Hipp hipp hurra...

... för mig som fyller år idag :)

Igår njöt vi tillfullo av en heldag ute på gården med sol och bad. Min sista semesterdag. Nu är det ett år till nästa långledighet. Men det går så snabbt så. Har haft en helt underbar semester, så även om jag såklart inte hade tackat nej till några bonus-semester-veckor-, så känns det faktiskt helt okej att ha börjat arbeta igen.

Denna stora dag har jag firat genom arbete 8-17, sedan gofika och samkväm tillsammans med familj <3 Mycket fina presenter som jag tackar ödmjukast för! Av min syster fick jag en upplevelse kan man säga. Jag ska om några veckor besöka en spådam som jag hoppas har något roligt att berätta för mig ;). Sen så fick jag EN NY KAMERAAAAA :) :) :) :) En mycket fin sådan. Så de bilder ni ser idag är de sista bilderna som är tagna med gammskrutten... Fina bilder, med min nya fina kamera kommer framöver att pryda denna blogg!


"Gunghäng" i vackert väder <3


Har man varit duktig att hjälpa sin mor att hänga tvätten, så är en åktur
i tvättkorgen given :)




Äntligen...

... Idag kunde Leo plocka en röd å fin tomat från plantan... Han har varit på dom
var och varannan dag och nån kart här å där har han allt hunnit norpa. Men idag
fick han som sagt plocka en, helt lovandes, och dessutom äta upp den. Lycka :)


"Hmmm... jag har just plockar ner en tomat och mamma säger inget..."


" Är det alldeles säkert att detta är okej nu da...?"


Hemma igen...

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar i Hallen. Vi har njutit av lugnet och Leo har som vanligt haft det förträffligt i farmor, farfars och fasters sällskap ♥

Bilder får fortsätta tala:


Har varit nere vid sjön å lekt!


Goda rabarber fanns på gården :)


Fin sommarkväll

På torsdagen stannade Leo hemma med farmor och faster medan jag,
Jonas och Owe for på hjortronjakt några timmar... Något som gick över förväntan... :)




... så nu står syltkokning på "att-göra-listan"

Idag besökte vi Arve-Museét, något som vi alla fann både väldans intressant och roligt:



   
Fanns SÅ många häftiga prylar att titta på och att provsitta ;)



Mellanlandning...

I torsdags hade jag, Jonas, Leo, Erica, Ian, Tove och Lina årspremiär på Risön. Mycket härligt var det! Leo är verkligen ingen badkruka som sin mor. Utan han badar mer än gärna, helst hela tiden :) 

I fredags for vi till stugan där vi har tillbringat några underbart fina dagar tillsammans med Anders, Josefine, Fabian, Beppe och Pappa. Vi har myst i solen, badat, ätit gott, busat å lekt, varit på utflykter, metat, plockat smultron och bara varit. Jag hoppas att vi får tid till att åka dit snart igen, trots att vardagen inom kort drar igång igen. Men nån helg iallafall. Nu är vi bara hemma på mellanlandning en dag, för imorgon beger vi oss till Hallen i några dagar :) 





Mina fina myser på bryggan vid havet ♥


Middag på Mannaminne: Att få stå nära, titta på och klappa en
Mammut = Skräckblandad förtjusning ;)


Smultron som även dom får heta "gobba"


Finaste Fabian har samlat stenar för att kasta i vattnet ♥


En dag på Storsand!


Tar igen sig en stund innan middagen :)


Jag tog fram kameran och frågade Leo och Fabian om jag fick ta ett kort
på dom två tillsammans... För några sekunder satte dom sig båda så här på huk brevid
varanndra. Leo hann dock försvinna ur bild innan kortet var taget ;)


Hej hopp...

Igår åkte jag, Leo och Lina till stugan och stannade tills idag. Härliga underbara ställe! Det blev en kortvisit, men vi hade det supermysigt. Till helgen åker vi dit igen och stannar då några dagar längre. Jonas har snickrat denna vecka. Han håller på att fixa trapp/bro till lillhuset.

Annars tar vi mest dagarna som dom kommer och njuter av semestern!

Leo är nästan helt prickfri nu. Han har några få skorpor kvar bara. Så imorgon ska vi nog våga oss till risön en sväng, om vädret tillåter!




Lina och Leo tittar ut över havet!



Nordingråtripp, färre prickar och utflykt...

I går var vi med familj i stugan och hade en riktig jobbdag. Skurat och gjort fint inomhus. Röjt, klippt och fixat på gården. Så nu står stugan och väntar på att vi ska komma dit och bara njuta, vilket förmodligen kommer att ske inom den närmsta tiden :)

I övrigt har det inte hänt så mycket hos oss på några dagar. Vi har tagit det lugnt och tyckt att det har varit skönt med lite svalare väder. Inte det optimala för en vattkoppskille då det är klibbigt och varmt överallt hela tiden. Leo var lite rolig då han gick ut på bron en morgon och sa brrrr å kurade ihop sig. Det var visseligen första dagen efter högtrycks-dagarna som det var grått och molnigt, men det var trots allt 19 grader varmt ;)

Idag på eftermiddagen packade vi med oss matsäck och begav oss till Sörgårdsjön på en liten utflykt tillsammans med Anders, Fabian och Mio. Grabbarna tyckte det var kul att plaska lite i vattnet och att kasta stenar <3

Nu har vattkopporna börjat ge med sig... De flesta har blivit skorpor och många har försvunnit helt och hållet, så snart kan vi vistas i offentlighet igen :) Leo har varit pigg och alert under hela vattkoppstiden.. Ingen feber och heller inte mycket kli och obehag, så man kan väl säga att han klarade sig lindrigt undan trort rätt så många koppor! 



Fortfarande lite prickig, men glad ändå!


Slappar en stund (läs: nån sekund) i fåtöljen och spanar ut genom fönstret 
där regnet öser ner.. 


Utflykt i Sörgårdsjön... Det var mycket roligt tyckte Leo... Faktiskt så 
roligt så han... 


... icket ville följa med hem. Han sprang allt vad han hade då vi började 
packa in allt i bilen för hemfärd... 


...så det blev en liten springtur/promenad för mig och Leo, innan det 
tillslut verkade kännas okej att hoppa in i bilen för hemfärd ;) 

 



Är inte alltid som det ser ut att vara...


Titta här! Ett tillsynes välväxande och mastigt rädisland... 
Kan säga att det var med förväntan på lagomt stora, goda och 
fina rädisor som de första drogs upp...  




... blev dock inte riktigt som vi tänkt oss ;) Men, men bättre lycka
nästa gång... Å blasten var ju fin ialla fall :)


RSS 2.0