Leo 2,5 år sjunger bä bä vita lamm


Å Ett på Leo också såklart :)


Noah snart 3 månader

 


Haha, Det verkar som mitt försök med att få in ett videoklipp funkar.. Man lär sig nåt nytt varje dag ;)


Vår stora lilla kille :)

Jag fick en kommentar om Noah som löd ungefär enligt följande: " Nämen å vilken sötis,.. det är en liten en som gillar att äta mest hela tiden ser jag".. Hahaha... En sån här kommentar skulle inte ha tagit så hårt om det inte var för att jag just gått omkring och resonerat med mig själv om huruvida jag ammar honom lagomt mycket, för ofta eller för sällan osv... Så Egentligen är detta inget jag känner att jag varken behöver försvara eller förklarar. Men tänkte ändå... "gaaaah, tänk om det finns fler som går omkring och tror att jag ammar honom i tid och otid.. Att jag ger honom alldeles för mycket mat"... Så för att försöka få bort den dära kommentaren som etsat sig fast i min skalle så måste jag klargöra hur det faktiskt ser ut (just nu: Allt ändras ju fort). Jag ammar honom var 3:dje till var 4:e timme på dagen. På kvällen ammar jag honom precis innan han somnar för natten vid ca 21, så då har det ibland bara gått 2  timmar sedan han åt gången innan... På natten äter han inte en droppe... Utan sover till morgonammningen vid 7-tiden (men som sagt... det kan ändras fort)... Så han ammas alltså 5-6 gånger per dygn! Å det kan väl ändå inte vara för mycket?!?!? :) Han är pigg, go å rund och jag tror faktiskt att han äter alldeles lagomt mycket! Så det så!

 





Söndag

Sådana dagar som det nu varit har man lätt att förstå varför man alltid går omkring och längtar till sommaren. Det är ju helt fantatiskt! Bara att ha dörren öppen, hänga tvätten ute, sitta ute och äta mat, äta en glass i solen, ha vattenkrig å få sitta och titta på lyckliga grabbar som springer runt i gräset så dom blir helt slut! Å att Jonas nu ska vara ledig i 3 hela veckor känns ju toppen. Vi har en lång "att-göra-lista", men bara roliga saker som att fixa på gården å sådär. Den viktigaste planen är att bara njuta av ledighet och umgås.

Igår var vi på Skolis och grillade. Alltid lika gott & trevligt. Idag har vi uträttat lite ärenden på förmiddan. Efter vila för Leo å lite lek/mys med Noah så var vi ute på gården och njöt av finvädret. Jossan, Fabbe, Mio och mamma kom också hit och solmyste med oss.

Tycker det är så roligt med Noah nu. Han har börjat med så mycket olika ljud å ser så koncentrerad ut då han "snackar" med något. Oftast är det hans egna händer han håller upp framför ögonen och "pratar" med :) Filmade han idag då han låg och "pratade", ska se om jag får till att få in den videosnutten här nån dag. Inte min grej att veta hur man fixar sådant, men med lite hjälp kanske ;)

 

Hela mitt grabbgäng på en å samma bild <3

 


Härliga dagar

Vi har haft härliga dagar i den första riktiga sommarvärmen! Igår firade vi in Leos sommarlov genom att spendera eftermiddan ute på gården med bad, fika och lek (å en härlig sovstund för Noah i skuggan). Jag hade lovat Leo att han skulle få bada även idag på eftermiddan. Då han kom ner efter att ha vilat så hade han redan tagit på sig badbyxorna. Det han dessvärre just då var lyckligt ovetande om var att solsken å värmen hade bytts ut mot regn och rusk... Så jag lovar att det var en besviken grabb som ställde sig ute på bron och ropade " sluta blåsa... Jag vill ha sommarlov ännumera" :)
Å det tror jag det när det kan vara så här härligt att vara ute i solen...
Att spruta vatten på mamma och moster var riktigt roligt...


han skrattade så tårarna sprutade :) 


Skojigt är även att lukta på maskrosor som plötsligt "hoppar" upp i ansiktet på en :) 

Fint hjärta

Det här fina hjärtat fyndade jag på marknadsmässan! Det hänger nu i sovrummet ovanför vår säng å jag tycker det är så fint!

Torsdag

Har egentligen inte så mycket att skriva. Dagarna ser oftast som mest hyfsat lika ut och det har inte hänt mycket utöver det vanliga.

Jonas jobbar bara denna vecka, sedan är han ledig i tre veckor. Då ska vi väl passa på att få lite saker gjort, som av naturliga skäl halkat efter lite.. Leo går sin sista förskoledag idag, sen har han sommarlov :) Jag for förbi konsum i morse och köpte melon å jordgubbar som vi ska äta då han kommer hem från dagis - å fira att sommaren äntligen är här :)

Noah växer så det knakar. I skrivandets stund ligger han i babygymmet och snackar med sina händer ;)

Igår var jag å Noah på mitt jobb och hälsade på. Noah blev uppvaktad av mina kollegor å fick superfina kläder :) På eftermiddan var Erica, Isaac och Tove här en stund. Vi var ute och njöt av härlig sommarvärme.

Nu meddelar gosnosen att det är dags för mat!

Ha en fin dag!


bara en sak till...

Som sagt skulle jag ju sluta tjata om detta med komjölksprotein nu... Men först måste jag bara visa denna "lilla" lista på vad man Inte får äta! Är man "beroende" av brieost, ost överhuvudtaget och
gosaker så är det faktiskt lite kämpigt. Men jag tycker inte synd om mig själv. Absolut Inte ;)
Ps. måste tillägga att jag "driver" lite grann, om det nu är någon som tror att jag tokklagar på allvar! Jag har ju ett fritt val och kan sluta amma vilken minut som helst, så mig är det minsann inge synd om. Men att sluta amma känns inte som ett alternativ så därför kör jag på så hära å lite måste man väl få pipa... Bara för att lixom ;) Ds.

Hej hopp...

Lina har varit hemma sedan i onsdags, vilket gör mig så glad sååå glad! Hon är en fin vän å jag önskar att det hade varit några mil närmare än vad det faktiskt är mellan Oslo och Solle...

I fredags var Linda, Elin, Mio och Lina här. Vi käkade middag och samkvämade hela långa kvällen. Mycket trevligt, något som man borde göra oftare!!

Igår besökte vi marknadsmässan. Mycket tid spenderades vid karusellerna :)

Noah verkar Nöjd med att jag håller mig undan komjölksprotein! Var nu över en vecka sedan jag slutade och hans exem blev bättre bara efter några dagar och har nu försvunnit helt och hållet. Magen har också varit betydligt bättre. Så det blir nog till att fortsätta på detta vis! Om jag håller mig borta från det nu så ökar mest troligt chansen att han ska kunna äta komjölksprotein sedan... Leos allergi mot mjölk var hyfsat snabbt övergående. Det är ju såklart olika, men jag håller tummar och tår för att Noah också kommer att slippa den allergin framöver! För det är minst sagt roligt att inte kunna äta komjölksprotein.. Det finns ju fasiken i Allt känns det som.. Jag har varit  gnällig och tjatat hål i öronen på mina nära och kära på grund av denna koständring. Jag äter som en häst men känner mig ändå konstant hungrig, vilket vittnar om hur mycket mitt småätande av Brieost, kakor, choklad och andra gosaker egentligen betyder för mättnadskänslan... Visst finns det en hel del mjölkfria alternativ.. Men inget som är riktigt fettigt, gott, sliskigt och mättande.. Tur att det är under en begränsad tid! Lider med dom som har denna allergi! MEN.. Är Noah nöjd så är jag nöjd SÅ nu ska jag sluta tjata om detta :)

 

Lite bilder från marknaden, sen får det vara nog för denna gång.

 

 

 

 

 


En jätteläskig tomte...

I morse kom Leo inspringandes i köket och sa att det var en jätteläskig tomte inne i förrådet...
Han har, som alla andra barn en livlig fantasi, men jag följde såklart med honom för att titta på den läskiga tomten :) ... 




... Å när vi tände lampan och tog oss en närmare titt så kunde vi tillsammans konstatera att det bara var Jonas regnrock som hängde på tork ;) 

10 veckor



♥ Idag fyller denna lille jollrande sprattelkillen hela 10 veckor ♥

Måndag

Dagarna springer som vanligt i väg fortare än vad man hinner med. Ännu har jag inte blivit moster, men vi hoppas att lillskrutten är nyfiken på världen utanför Mios mage och vill titta ut snart <3 I lördags var vi på Mora träsk. Leo och Fabian satt helt förstenad i princip hela tiden. Rörde knappt en fena utan blev nog lite tagna av allt stoj ;) Men den mora träsk dvd:n vi köpte där har gått varm här hemma sedan i lördags då vi kom hem så jag tror ändå det var lite roligt :)

I söndags hade Jonas en fixardag med bilen, ved och diverse andra pysselgrejor så jag och grabbarna roade oss med lekparkslek, promenad, pic-nic, lite handling och en träff med "Bobbo". Idag har vi inte gjort mycket alls. På förmiddan hälsade vi på Jonas på jobbet en sväng å på eftermiddan var vi bara hemma.

Noah har sedan nån vecka tillbaka haft utslag i ansiktet som blossat upp och blivit värre i samband med att jag ammat honom. Har haft mina misstankar om att han kanske är allergisk mot mjölk så nu har jag gjort slag i saken och uteslutit all komjölkprotein då jag käkar. Ska testa i ett par veckor och se vad som händer!

 

Å lite bilder såklart ;)

 

 


Tigerjakt

Leo gick runt runt i vardagsrummet, hade för sig massa konstiga ljud och rörelser. Han såg minst sagt en aning suspekt ut...
Jag frågade vad han gjorde och han började då tokspringa kring vardagsrumsbordet, skrattade  och sa "Nu ska vi på tigerjakt, nu ska vi på tigerjakt..." Hahaha... Vi har laddat inför Moraträsk, som vi ska på imorgon, genom att ha tittat på youtube tidigare i veckan, och tydligen verkar han ha fastnat för just tigerjakten ;)





9 veckor


♥ 9 veckor ♥


Onsdag...

Idag gör jag som det sägs att man ska göra emellanåt. Jag vilar då bebisen vilar! Min plan var att vila på en stol ute i solen med en god bok i handen, men vädergudarna hade en annan plan ;) Leo är pigg och kry idag så han är på förskolan. Dom skulle gå ut på promenad idag, vilket fick Leo att skynda sig att ge mig kramen å säga " Hej då, Leo gå promenad, mamma och Noah inte följa med" :)

Annars då? Jo, jag går mest omkring och längtar till roligheter som sker inom kort: 

¤ om bara dagar eller nån vecka blir jag stolt moster

¤ bara ett par månader efter det blir jag stolt faster (igen!)

¤ Lina kommer hem snart

¤ Bara några veckor kvar tills Jonas är ledig i 3 veckor

¤ Bara en tidsfråga innan det är vår, sommar å sol på riktigt!

 

SÅ det är minsann en heldel att se fram emot!

 

 

 


Trött Leo

Tyckte allt att det blev alldeles för tyst här hemma idag då jag stod och fixade med middagen.
Leo fick hoppa över förskolan i dag, för även i morse var han en riktig tröttis. Han bara grät å grät. Å inget jag sa eller gjorde fick honom att bli gladare. På frågan vad han hellst av allt skulle vilja göra svarade han "jag sova nu". Å mycket riktigt slocknade han i sängen efter att bara varit uppe nån timme... Men efter detta var han pigg som en lärka igen så på eftermiddan kom Erica, Tove och isaac hit och samkvämade ett par timmar. Mycket trevligt! Men som sagt så slog tröttheten hos Leo till igen på eftermiddan... Tror det är den besvärliga hostan som han haft ett tag nu som gör honom så hängig. Får se om det blir förskolan eller vilodag imorgon!

Kanske är det fortfarande Mars ändå?...


Kanske har jag rätt ändå, då det i min värld fortfarande känns som Mars?! ;)


Vilket skitväder det varit i helgen. Snö i maj-månad är inte OK. För en vecka sedan gungade jag å Leo i denna hängmatta en solig och varm dag.. Nu såg det inte så mysigt ut nå längre ;)
Idag har vi varit hos Elli, Micke, Melwin å Noel. Gofika och trevligt samkväm! Det måste göras om snart igen. Annars har vi inte gjort mycket alls i helgen. Idag bytte jag gardiner i vardagsrummet å insåg snabbt den största anledningen till att jag allt för sällan, näst intill aldrig byter gardiner (bortsett från lathet å ointresse). Det finns nämligen inget fint som passar till den ful-röda fondväggen som vi har i vardagsrummet. Jag kräks snart på denna vägg. Nu SKA den målas om. Så fort tid finns vill säga... Å jag Läääängtar!!!
Imorgon är det vardag igen och vi beställer bättre väder så vi kan vara ute!

Liten drake

Idag har vi en liten drake här hemma!
Men denna drake sprutar ingen eld, han sprutar istället glädje, kärlek & lycka ♥





Trött, skryt, host å envis navel...

Fredag igen! Har varit dagvill denna vecka eftersom det varit valborg å röd dag.. Hade måndag i onsdags å idag känns det inte alls som fredag. Blir lite konstigt då man själv är ledig å hemma varje dag, vardag som helg.. Då är det inte alltid så lätt att hålla reda på dagarna ;) Idag har jag en sån dära dag då jag känner att jag skulle behöva fixa tokmycket saker. Har skrivit ett X- antal "att göra listor", men tro inte att jag har börjat beta av någon syssla. Nä, orken tryter och då tid finnes så hamnar jag lätt i soffan och blir sittandes där utan att röra en fena. Gillar inte tröttdagar, dom stressar mig!

Nu ska jag skryta! Så den som inte kan med skryt måste sluta läsa här. Jag hoppar ner nån rad extra så ingen råkar läsa mitt skryt av misstag ;)

 

 

 

 

Jag har gått ner alla mina 20 graviditetskilon + några hekton till!!! Å som jag har kämpat (eller inte). Alla "Äta-nyttigt-eller-i alla fall- tänka-på-vad-man-äter-metoder" kan slänga sig i väggen. Amning, magsjuka, feber och promenader funkar ju det med :) Men trots att dessa kilon försvunnit hyfsat fort så är en del av magen kvar ändå (Leo frågade senast idag vad bebisen som är i magen nu heter). Så jag känner mig allt annat än "bikini-redo". Å sen får man ju se hur det blir den dagen då jag slutar att amma. Minns allt att vikten gjorde en tvärvändning och gick stadigt uppåt från och med den dan jag slutade amma Leo. Men då den dan kommer är min plan att ge mig på ett LCHF-försök. Har hört så många som talat gott om den metoden - så jag ser fram emot att testa!

 

 

 

Färdig skrytet!!

 

Leo är inge vidare pigg. Han är rosslig, hostig och småfebrig så idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Har blivit ett och ett annat Pippi-avsnitt :) Då Jonas var hemma på lunch så åkte jag och Noah till BVC för ännu en check av naveln. Han verkar verkligen ha en envis navel denne lille man. Ännu ett "ingrepp" (Lapisering?) fick göras å vi ska dit på koll även nästa vecka... "Ingreppen" gör inte ont så det känns ju skönt i alla fall. Tycker mest att det känns trist att vi inte kan bada honom innan detta är klart. Men snart så :)

Planer för helgen = Inte nåt. Eller jo föresten, på söndag ska vi nog träffa Elli med familj och uppvakta både den stora å den lite mindre grabben som fyllt - och fyller år!

 

Ha en fin helg!


Hej hopp...

Noah sover i vaggan å Leo är ute på gården med sin käre farmor som är här på besök, så då passar jag på att printa ner några rader här :)

I lördags var jag och Mio på bytesmarknad i Långsele. Jag blev snål, trots att det var billigt. Men ett fynd gjorde jag och det var en "ståbräda" till vagnen. Den har Leo fått inviga under helgen som gått och jag tror bestämt att det var ett bra köp! Söndagen tillbringade Leo tillsammans med Mio. Dom hade haft en mycket trevlig dag tillsammans. Jag, Jonas och Noah hade en "vårfixardag" ute på gården med diverse fix & trix!

På Valborg hade vi gomiddag och samkväm här hemma. Inte mest för att fira valborg utan snarare för att fira pappa som fyller år den dagen. En trevlig kväll hade vi. Vi skippade dock Majbrasa då "orkanvindar" gjorde att det inte kändes särskilt lockande att vistas utomhus.

Annars har vi varit i lekparker i vanlig ordning, besökt bilens-dag och hoppat hoppborg, promenerat i solsken samt hunnit med att bara vara också! Vi har planerat inför Jonas ledighet till sommaren. Planen är att han ska vara 3 veckor föräldraledig i början av juni och sedan jobba i 2 veckor för att sedan ha 4 veckors semester. Det betyder i så fall att vi kommer att vara lediga tillsammand i hela 7 veckor, å det känns ju riktigt lyxigt!! Å det känns helt galet att det bara är 1 månad kvar till sommarmånaderna sätter fart. I min värld är det Mars fortfarande inte Maj... Jag har verkligen inte hunnit med i svängarna... :)

Nedan kommer en bild från valborg, då Noah slumrade gott i storkussens trygga famn ♥

 

 


8 veckor


Go å gla´på min 8 veckors da´





RSS 2.0