Magfoton...

Jag tar bild på min mage varje vecka för att kunna klistra in i den graviditetsdagbok som jag skriver. Gjorde samma sak då jag väntade Leo och jag vill såklart att det ska vara lika! I alla fall så har Leo fastnat lite för det där, så i lördags då jag tog fram kameran och tog ett foto så drog han upp sin tröja och ville att jag skulle ta ett kort på honom också... Å självklart gjorde jag ju det :)

 

Vecka 21+0 (22)


Härlig helg!

Vi har haft en mysig helg! I Lördags på förmiddagen umgicks vi med Anders och Fabian. Efter lunch och vila for vi ner på skolis och fikade tillsammans med Mio och Fredrik. Middag åt vi ute på gården. Jonas har köpt en eldkorg eller vad det heter. Så vi invigde den och grillade korv till middag :)

Idag på förmiddan åkte vi, till Leos stora förtjusning, till badhuset. Både bad, lek och lunch blev det där. På eftermiddan har vi haft besök av mmm-bobbo (mamma/mormor) och av moffa (pappa/morfar). Å nu ikväll har vi bara varit soffpotatisar... Så helgen har som sagt varit mysig, lugn och skön!

 

 

 


Helg!!!

Har längtat till denna helg. Inte för att vi ska göra något speciellt, utan för att vi bara ska vara! Leo slog upp sina blå redan vid 6-tiden imorse. Pigg som en lärka- minst sagt. Nu i veckan har det varit några dagar som jag har fått väcka honom på morgonen då det varit hög tid att kliva upp för att hinna med innan dagis och jobb startat... Så lite typiskt är det allt att den tröttheten inte infaller på helgen istället för på vardagen ;) Känns så hemskt då man måste väcka... En morgon sa han: "nono (Leo) sova" å då känns det ju faktiskt lite tungt att han måste kliva upp. Det är dock inget "problem" vi stöter på så ofta här hemma. Oftast är han som sagt pigg som en lärka innan man själv ens förlikat sig med tanken att natten faktiskt nåt sitt slut och en ny dag har startat ;)

Leo har njutit till fullo av farmorbesöket! Han fick vara hemma med henne hela onsdagen och hans humör var på topp!

var man inte riktigt vaken innan så lovar jag att man är det efter att

fått höra en truddilutt av Leo på munspelet :) 

 

 


Lite klagande, men ändå inte...

Men seriöst, allvarligt talat. Hur länge kan man må illa då man är gravid? Har läst om skräckexempel som kräkts fram tills förlossningen (GAAA!) Jag har ju i ett par veckor mått som en prinsessa och hade verkligen hoppats, trott och nästan varit övertygad om att illamåendet å kräkningarna var ett passerat kapitel. Men ack så fel jag hade... Tur att jag har nära till toan på jobbet, annars hade detta varit ohållbart! Läste min graviditetsdagbok som jag skrev då jag väntade Leo. I denna vecka (21) hade jag gått upp 13 kg då jag väntade honom. Nu har jag gått upp 3 kg... Lite skillnad ;) Får lita på att det är som det sägs: "då mamman mår som sämst mår bebisen som bäst"... Sen är det bara att avvakta och se om jag har 20 veckor kvar att spy eller om det tänker ge med sig!

Men jag vill egentligen inte klaga. Det finns ju de som får sådana symtom under graviditeten så de har ont, svår foglossning, å diverse andra komplikationer som leder till svårigheter att hantera vardagen och sjukskrivning. Jag kan i alla fall leva på precis som vanligt, med en å en annan spya kastande omkring mig :) Då jag väntade Leo jobbade jag sista dagen på en fredag. Sen var jag ledig på måndagen och på tisdagen föddes han! Jag håller tummar och tår för att jag ska kunna arbeta in i det sista även denna gång!

 


Söndag...

I går var jag på lunchdate tillsammans med goa vänner hemma hos Linda! Ofta tar det lång tid mellan våra dater nu för tiden. Blir så när vi alla har fullt upp med jobb å annat. Annat var det när vi alla var mamma-ledig samtidigt och kunde ses OFTA... Det saknas massor! För jag har världens finaste vänner. Så det så ♥

I alla fall så var det en parfymvisning i samband med lunchen så nu kommer jag inom kort lukta väldigt gott. 3 godingar till parfymer beställde jag!

Idag var jag och Leo hemma hos Niiranens och firade Issac som fyllde 2 år i veckan. Leo blev så blyg då vi kom dit så jag kände nätt och jämt igen honom. Han lättade upp och såg tjusningen i att leka med de andra barnen lagom tills det var dags för oss att åka hemåt igen ;) I övrigt så kom vi lite sent till kalaset. Vi tog nämligen en liten "björn-spanar-tur" innan och det var nära att jag inte hittade ut från alla småvägar jag körde runt på i skogen. Men till slut så ;)

Till veckan blir det lite färre dagisdagar för Leo, då hans farmor kommer hit på besök. Gissar att det besöket kommer uppskattas högt av honom!

 

Trodde "klättermusen" i våran son hade lagt sig lite, men icket. Så här fann jag honom en dag efter några minuters "icket-omedelbar-närhet". På frågan (eller snarare utropet) - "Men Leo, vad gör du?" kom ett kort och konsist svar: -"diskar" :) Var bara tvungen att ta ett foto!


Fredagsmys och bebissnack...

Fredagar är bäst! Så härligt att komma hem efter en arbetsvecka och veta att man har en hel helg tillsammans med familjen. Vi har sedan några fredagar tillbaka infört lite fredagsmys då vi äter nåt gott tillsammans och bara myser i soffan. Att sitta stilla i soffan och bara vara är verkligen inte Leos favoritsyssla, men då det finns något gott att snaska på och då man gör det till en gemensam grej så skiner han som en sol och verkar vara nöjd och glad. Blir ett bra sätt att varva ner för honom också efter en Lång dagisvecka! Förra helgen byggde vi en koja och satt där och hade fredagsmyset :)

 

Imorgon går jag in i vecka 21. Detta betyder, hur svårt jag än har att fatta det, att jag redan gått halva tiden. Jösses vad snabbt det har gott. Går resterande 20 veckor lika fort så sitter jag snart här med ett litet knyte i min famn ♥ De senaste två veckorna har jag slutat må illa. Peppar peppar... Jag kan äta som vanligt igen och det känns så bra, sååå braaa! Annars har jag spytt som en toka i tid och otid från vecka 6 och framåt.. Nu kräks jag bara ibland på mornarna och det är ju en jädrans lättnad i jämförelse! Annars har jag mått toppen. Igår fick jag känna de första små-sparkarna och jag lääängtar massor efter den lille krabaten! Leo klappar i bland på min mage och säger "bebis". Ibland får den en kram eller puss också. I bland går han och spänner ut sin egen mage och säger "bebis" :) Det ser lite sött ut. Då jag är lite av en "nyfiken i en strut" så kunde jag inte hålla mig från att frågan barnmorskan som gjorde RUL om hon såg om det var en flicka eller pojke. Så här blev utlåtandet:

"Här ser man ju inte så mycket så det borde ju vara en flicka... eller... där sticker det ut något.. Skulle ju kunna vara för att det brukar vara lite svullet... men det kan ju även vara en snopp,, men jag ser ingen pung.. Men det kan ju bero på att testiklarna inte fallit ner ännu..

Hmmm... Blev ni nå klokare av det. Det blev inte vi, så nyfikenheten får helt enkelt ge sig till tåls ett tag till ;)

 

 

 

 


Tandis

Idag har Leo varit på sin första tandkontroll hos tandläkaren. Han var peppad då vi gick dit. Visade mer än gärna hur man gapade stort för att visa alla tänder. Då vi kom fram och fick komma in till tandläkaren var han dock inte så behjälplig längre. På frågan om han kunde gapa och visa tänderna svarade han bestämt NEJ. Mycket lirkande med föga resultat blev det. Av det lilla tandläkaren hann se såg det i alla fall bra ut. Men någon riktig undersökning gick helt enkelt inte att genomföra då "våga-vägra-grabben" icket ville ändra sig ;)

 

 


Krattning...

Vi har haft en helg som har gått i lövens tecken. Vi har krattat, krattat och krattat. Å hoppat i lövhögar såklart! Utstickaren under lördagen var en tur till kläddax för lite klädinköp och dagens var ett höstmarknadsbesök tillsammans med familj, med "vikt-på-grisen-gissning, "gott-att-äta-inhandling", djurtittning, langos och fika. Leo och Fabian fick provsitta en häst, vilket uppskattades ;). I övrigt har vi som sagt KRATTAT!

 

Å Tummen upp för en drickpaus...

... innan "rond 2" med lövbortkörning sattes igång ;)

 

 

 


Yabba dabba dooo...

Ibland händer det saker som gör att man, i samma stund som man får vetskap om det, bara vill skrika ut det till hela världen. Man fylls av ett lyckorus. Vill bara hoppa och studsa och kan bara inte sluta le... Efter en stud samlar man sig dock lite och inser att man behöver inte skrika ut det. Hela världen kommer varken hoppa, studsa eller le. Man känner sig istället bekväm med att inse att detta är stort för oss å att man bär på en liten lyckohemlis. Man fortsätter därmed att inte kunna sluta le. Att hoppa och studsa- fast i smyg ;)

Dock så skrek jag ganska tidigt ut detta till min inre värld- min familj, mina nära- de som ville le med oss och de som skulle finnas om leenden skulle bytas ut mot tårar. 

IDAG kändes allt så himla verkligt! Så verkligt å så fantastiskt så att jag fick den där känslan igen av att bara vilja skrika rakt ut...


JAG ÄR MED BARN! 

VI SKA FÅ EN BEBIS! 

LEO SKA BLI STOREBROR! 

YABBADABBADOOOO!!! Lillisen idag vecka 19 (18+5) Beräknas komma till oss 9 Mars ♥


Ingen björn, men "myrstackare"

Första natten i nya rummet gick ganska bra! Han sov där fram tills typ tre då han vaknade och var lite ledsen å fick komma in till oss istället!

Ihelgen har vi inte gjort särskilt mycket. Mest bara varit hemma och pysslat med lite av varje. I Lördags var jag och Leo på stan en sväng och uträttade några ärenden och gick efter det och hälsade på mamma/mormor en stund.

Idag har vi varit på en liten utflykt i skogen. Passade även på att åka runt och spana efter björn. Men heller inte denna gång fick jag min "se-en-björn-genom-bilrutan-och hinna fotografera-önskan" uppfylld... Men då vi senare stannade för fika och promenad så fick vi i alla fall se tecken på att en björn har varit på samma plats som vi var. Å bara det är häftigt tycker jag ;) Ett steg närmare önskningen liksom!

Två myrstackar i närheten av varandra som var urgröpta... Å vem är det som brukar göra så, om inte björnen?!

Lite varmchoklad...

... å lite bus!

 

 

 


Invigning...

Ikväll fick Leo inviga sin nya säng! Nattningen tog en stund längre än vanligt då han både en, två och tio gånger ville försäkra sig om att råttan, björnen, snutte å kotten var med :) Men till slut somnade han på söta örat! Så nu blir det spännande att se hur de första nätterna i nyrummet går.. Jag är en gnutta orolig hur det ska gå om han vaknar på natten och får för sig att gå in till oss. Det blir ju som lite svårt med skor och skena... Ser otäcka vurpor framför mig... Men åt andra sidan så är han nog inte den enda med skena och skor som inte sover i spjälsäng till fyra års ålder (inte förrän då han är skofri). Så det ska nog gå bra! Men för att känna mig lite lugnare har jag i alla fall lagt en madrass nedanför sängen :)


Fredag...

Imorse då jag skulle lämna Leo på dagis så gick mitt hjärta sönder lite grand. Då jag parkerat och öppnade dörren för att bära ut honom så höll han sig krampaktigt fast i bilbarnstolen och sa "mamma hem, mamma hem" När han sa  heeeem heeem lät han lite som ET i filmen å detta fick mina ögon att fyllas med tårar. Hur som helst gick det bra då vi väl kom in på dagiset men då var mitt hjärta redan trasigt och jag hade svårt att släppa det där under dagen. Brukar alltid sakna honom lite medan jag jobbar, men i dag saknade jag honom extra mycket! När jag var och hämtade råkade jag dock ut för det omvända. Han vill till en början icket följa med hem utan ville helst stanna med lola (Carola) :)

Nu är det heeeeeelg å det känns SÅ skönt!

Hoppas på härligt väder så man kan åka på nån skogsytflykt eller så... Känner att det är dags för en "björn-spanar-tur" :)

 

 

 

 

 


Höstdag i fina Nordingrå...

Vi har haft en härlig höstdag i stugan tillsammans med familj...
Eldning och fix på gården
Lek å bus inne i stugan
Skogsprommis på span efter kantareller (dock utan resultat)
Delar plats i framsätet i väntan på att bilarna ska packas klart så
hemresan kan påbörjas
Men var tog sommaren vägen... Tycker att det var alldeles nyss som grabbarna sprang omkring i värmen, plockade smutron, byggde sandslott och badade...

Kika in i Leos nya rum :)

På vägghyllan brevid sängen står det härliga barnböcker av bla. Elsa Beskow & Astrid
Lindgren. Dom är kvar sedan jag å mina syskon var små. Älskar bilderna i dessa böcker 
och ser fram emot den dagen Leo kommer uppskatta att höra dessa sagor! 

Leo blev glad då han upptäckte att hela hans "gosegäng" satt och väntade på
honom då han kom in i rummet. Björnen, kotten, snutte, råttan å katten :)

Fyndardag och nytt rum...

Idag har jag varit i Kramfors tillsammans med Elli, Josefine och Mikaela. Det blev en likadan tripp som i våras då vi var iväg. Först bytesmarknad sedan Erikshjälpen och därefter matstopp på Sylos innan vi avslutade med Dollar. En hel del fynd gjordes även denna gång och man känner sig nöjd så nöjd över att ha betalat nästan noll och ingenting och ändå komma hem med både vinterkläder, vinterskor och diverser annat. Dessutom hade vi en ypperligt trevlig dag tillsammans!

Nu är Leos nya rum äntligen klart! Vi stötte på en del klater på vägen. Bland annat så hade vi tagit med oss fel färg på sägen hem från IKEA... Men nu är som sagt allt färdigt och klart och resultatet blev inte exakt som den bilden jag från början hade i mitt huvud, men det blev bra! Leo har inte fått vara med då vi fixat och trixat i rummet. Har gjort allt medan han sovit. Meningen med detta var att jag ville att han skulle få det nya rummet som en överaskning och gå runt och titta och upptäcka allt i lugn och ro då det var helt klart. Så på eftermiddan idag var det dax. Han tyckte  det var mycket roligt att få leka i och utforska det nya rummet :) Sängen gillade han skarpt å lade sig tillrätta ett flertal gåner å sa "sova" "ny" ;) Han har en krokodilspegel på rummet som har en ficka där jag bestämde att vi ska förvara hans napp på dagarna. Tanken är att han ska hämta den där då det är dags att sova och lägga tillbaka den igen då han stigit upp på morgonen. Jag visade honom detta och för varje gång han provlåg sängen gick han först och hämtade nappen och lade sedan tillbaka den i krokodilens ficka då han klev ur sängen.  Verkade tycka att det var ett roligt påhitt att krokodilen vaktar nappen ;)

Nu ska han få bekanta sig med detta rum ett tag och sedan börja sova där. Känns inte riktigt som rätt läge att byta sovplats precis nu. Han har nämligen sedan någon vecka tillbaka vaknat nästan varje natt och varit tokledsen. I natt var han helt förkrossad i över en timme och gick nätt och jämt att lugna ner... Förmodligen en massa drömmar som spökar... Så då känns det bra att kunna vara nära snabbt! Men så fort han börjar sova tryggt om natten igen så får han inviga den nya sängen :)

Imorgon ska vi åka till Nordingrå och höstfixa. Det ska bli mysigt att tillbringa en till dag där. Så nu hoppas vi på goväder!

 


RSS 2.0