Härlig dag i vårvädret

Vilket tokhärligt väder det varit idag! Det beställer vi mer av tack :) Vi utnyttjade denna vårdag till max och var ute både på för- och eftermiddan. På förmiddan tog vi en prommis till lekparken som bara är en liten bit i från huset. Leo tycker att det är roligt att vara ute och promenera och den sträckan är nog ganska lagomt för vad hans småben orkar med utan att det ska bli jobbigt. Å det är en rolig väg att gå, för vi får gå över en bro på vägen dit och en annan bro på vägen hem, vilket innebär att det passar utmärkt att stanna till för att kasta lite sten i vattnet :) Efter några timmars inomhusvistelse för amning, mat å vila så gjorde vi en till utflykt. Denna gång tog vi med oss fika och for till en annan lekpark som är lite längre bort. Noah fick sova gott i vagnen, Leo fick leka och jag fick njuta i solen. Så vi är nog alla nöjd med dagen! Då Jonas kom hem blev det taco-middag. Å nu har jag däckat i soffan och tycker att det känns rätt så härligt att veta att Jonas nu är ledig i 4 hela dagar :) ♥

Denna lille sötnöt fick vi se då vi var på promenad :)

Pic-nic, lek å sol!!!

 

 


Ändrade tider...

I tisdags då jag hämtade Leo på förskolan så fick vi veta att våran önskan om att återgå till 3 dagarsvecka med 5 timmar om dagen hade beviljats! Känns såklart superbra! Men nu går jag omkring med känslan av att upplevas som en riktig gnällspik å en Besvärlig förälder, som inte bara gillar läget och rättar sig efter vad som sägs.. Men jag måste se förbi denna känsla, för den besvärliga gnällspiken till förälder gnällde å protesterade av en enda anledning: För att mina barn ska ha det bra! Nu kan min lejonunge få vila då han faktiskt är trött å vi slipper stressa sönder oss för att få vardagen att fungera bra! Å då det är "gnäll" å protester som krävs för att få igenom det jag anser vara det bästa för mina barns välmående så kommer jag minsann fortsätta att vara "besvärlig". Så det så!

Känner så väl igen denna känsla från då leo var en liten skrutt å jag "gnällde" å "var besvärlig" i 3 månader innan vi tillslut fick hjälp med hans fot. Då kände jag verkligen hur dom tyckte jag var riktigt tjatig och "jobbig"! Men då visade det sig i efterhand att det var en jäkla tur att jag var så "jobbig"... Så... jag tror man ska göra det som känns rätt för en själv, å försöka bortse från att andra då och då uppfattar en som besvärlig!!!


7 veckor

Våran lilla sjuveckorsgrabb har precis somnat i vaggan efter en besvärlig "mag-förmiddag". Han har kämpat hårt med fisar å knip! Men innan magontet satte fart så hann vi med en 7veckors bild :)Tänker försöka fortsätta att ta en bild på honom då han ligger på mjukfilten, varje vecka. Roligt att se redan nu hur många gånger utseendet har ändrats på bara sju veckor! Det är härligt att ligga på mage en liten liten stund... Det bästa "fisframkallningsläget" ;) 

"snäll bebis"

Har alltid stört mig på och ogillat uttrycket "snäll bebis" (den vanliga frågan då någon fått barn, som jag även kommer på mig själv med ibland att ställa till andra: Är han/hon snäll då?)...

Kanske ogillar jag detta främst för att motsatsen till snäll är dum & i min värld finns det såklart ingen bebis som är dum! Skulle en bebis då i så fall vara dum för att den inte kommer till ro och kan sova, för att den vill äta ofta, vill vara nära och för att den (med det enda sättet den faktiskt har att förmedla sig) skriker...

Å i så fall snäll då den sover som en stock eller alternativt är vaken å nöjd...

Nä, alla bebisar är minsann snälla! Å sen kan dom ju förstås, av olika anledningar, vara mer eller mindre nöjda.

I går och i natt har vi i alla fall haft en väldans nöjd bebis. Då magen inte krånglar så är han verkligen en nöjd liten filur som börjar bjuda på ett å ett annat leende. Å då sömnen slipper störas av en orolig mage & massa fisar så tar han verkligen tillfället i akt. I går kväll åt han klockan 20:00, somnade strax därefter och vaknade 04:00 för mat igen... Låg sedan i mörkret och "snackade" lite med mig innan han somnade på söta örat igen...

Så hade nån frågat idag om jag har en snäll bebis, så hade jag då alltså lätt kunnat svara JA utan att ljuga ;)

Idag är Leo på förskolan. Då vi lämnat honom for vi på konsum och köpte planteringsjord (5 säckar för 100 kr... nästan gratis ju). Då Noah verkade sova så gött i babyskyddet så passade jag även på att åka upp på jobbet och införskaffa några penseér. Så nu är dom planterade i krukorna på bron och väntar på att få välkomna våren!!!


Lugn helg, bättre mage å feber...

I helgen hade vi som sagt inga direkta planer. Vi var hemma i princip hela helgen och tog det lugnt. Lördagen ägnades mest åt nyttopyssel. Jag hann även med att pyssla lite med foton. Har påbörjat Noahs fotodagbok och har även sorterat en hel del bilder som jag framkallat men ännu inte hade hunnit göra något åt. Så nu blir det lättare att sätta sig och pyssla då det finns nån stund över, då allt är sorterat och det bara är att börja klistra!

På söndagen var jag iväg och solade på morgonkvisten. Så skönt att få lite färg på sin bleka nos. Efter lunch gick vi ut på gården å fick oss lite friskluft. Jonas fixade med diverse sysslor och jag å grabbarna tog en prommis till ok för att köpa glass!

I helgen och i dag har Noahs mage varit betydligt bättre. Peppar peppar... Jag har slutat dricka mjölk och undviker även det som innehåller mycket mjölk och jag tror faktiskt att det hjälper en hel del! Dumt av mig att inte testat det innan... Idag var vi återigen på BVC och ännu ett "ingrepp" på lillnaveln gjordes.

Natten som var fick jag hemska febertoppar igen.. Så jäkla jobbigt. Lätt att sova i närmare 40 graders feber? Näpp! I alla fall så var Mio en snäll syster/moster som kom hit idag och hjälpte mig att "roa" grabbarna. Så jag har kunnat vara en soffpotatis större delar av dagen! Tack! Febern gav med sig ganska fort å nu hoppas jag att den håller sig borta. Tror att det även denna gång var mjölkstockning som spökade.. Nu har jag laddat med fetvadd och vägrar drabbas av denna åkomma igen.

 

Här om dagen var jag bara tvungen att ta fram kameran då Leo ropade innifrån köket att han hittat en spinder i taket, men kunde inte fånga den... Hahaha han testade både en liten pall och trip-trapp stolen innan han tog fram en vanlig stol...


... men dessvärre så var han ju trots det en smula för kort i rocken ;) 


 

 


Bvc, möte, stadtur å fredagsmys...

Idag på förmiddan har vi varit på BVC. Det har blivit många besök där, å fler kommer det att bli. Noahs navel har nämligen strulat en del, å vill inte riktigt läka ihop. Idag gjorde dom ett litet "ingrepp" på den, så nu håller vi tummen att den fixar till sig fint! I alla fall så har denna lille krabat bråttom med att bli stor. Några gram från 6 kg visade vågen idag.. Inte konstigt det börjar bli lite tungt att kånka omkring på babyskyddet ;) Magen har fortsatt att krångla, men vissa stunder är den ju bra å då är han en riktigt glad liten filur! Han äter alltifrån var 3 till var 4 timme på dagen. På kvällen ammar jag honom då jag ska gå och lägga mig å då kan han ibland sova 6-7 timmar innan han vaknar för påfyllning! Det jag har märkt är att magen blir lite bättre då han äter med lite längre mellanrum... Men detta är ju inte det lättaste att styra.. Ja menar det är ju som lite halvklurigt att försöka "avleda" en hungrig bebis ;)

Jonas jobbade bara till 13 idag så på eftermiddan var vi iväg på ett möte på förskolan angående dagistider. Vad det mötet gav, eller inte gav vet vi inte ännu. Känns skönt att vi fick möjlighet att framföra våra åsikter och önskemål i alla fall! Efter mötet for vi på stan en sväng. Leo är i stort behov av en uppfräschning av garderoben, så vi införskaffade lite nytt till honom. Skulle egentligen behöva köpa lite kläder jag med, men jag tänker avvakta tills några fler överskottskilon "trillat" av mig. Känns som lite roligare då.

Nu ska vi laddat upp med fredagsmys. Att slappa i soffan med popcorne, Pippi långstrump, två underbara ungar å en högt älskad sambo är inte helt fel. Sämre kan man ha det ♥

Denna helg har vi inga särskilda planer å det känns sååå skönt!


6 veckor

Idag fyller Noah hela 6 veckor, å såklart har vi tagit bilder på mjukmattan även denna vecka!


Han växer så det knakar å tiden går så snabbt så snabbt... Imorse då vi kom till förskolan så sa en fröken att det var ett barn som hade kräkts där alldeles nyss samt att det var några barn som var hemma å hade magsjuka idag. Detta fick mig att tvärvända i dörren så det blev den kortaste förskoledagen hittills. Typ 1,5 minut ;). Vill verkligen inte få hit magsjuka en gång till. Tycker det var så hemskt då Noah blev dålig. Så vi tar det säkra före det osäkra! Vi for och handlade istället och sedan hade vi en lugn förmiddag hemma.. På eftermiddan kom Erica, Ian, Tove och Isaac hit. Mycket trevligt att umgås med dom i ett par timmar. Å skönt för Leo att få leka av sig lite, då det blev som det blev med dagis idag!

Tisdag...

Jag har bestämt att Leo ska fortsätta gå ti-to på förskolan, så vi har de andra dagarna "fria" å kan hitta på precis vad vi vill, när vi vill å när det passar sig! Då får han gå 9 timmar varje vecka å de där 6 återstående timmarna som erbjuds kan knappast vara mer värda än att även ha dagar som inte behöver präglas av stress. Så känns det just nu i alla fall så vi testar det ett tag!
Så igår hade vi en lugn och härlig dag! På förmiddan var vi ute och njöt av härligt vårväder- tur att vi passade på, för nu ser det dessvärre ut som att det blir vinter igen! På eftermiddan var vi i väg på M&M en sväng. Planen var att hitta några roliga utomhusleksaker, men där gick vi bet. Blev lite nyttoshopping istället. Men mest bara en rolig liten "utflykt", då Leo verkligen tycker det är skoj att gå runt och titta på grejor! "Vad heter den" "Vad äre där" "är det där en ...... eller? Då vi kom hem från det äventyret så gick vi en liten promenad innan det var dags för att gå in igen.
Idag var jag och Noah på mitt jobb och hälsade på en sväng. Saknar både kollegor och tjejerna så det är tur jag har nära så man kan åka dit nån gång då och då å hälsa på :) Då vi kom hem efter hämtning på dagis så började projekt " försöka att få ett övertrött lejon att vila samtidigt som lillebror skriker som bara den" Det gick inge vidare. Leo är så trött då jag hämtar honom så han håller på att somna i bilen, men då vi kommer hem å det är dags att vila så är allt annat än vila intressant å han blir snabbt övertrött och då är det kört... Å att det är dags för Noah att äta i samma veva som detta inträffar gör det hela en smula komplicerat. Men som sagt. Jag kanske inte är speciellt stresstålig men kommer garanterat att bli det inom kort ;) Å övning ger ju färdighet hoppas jag. Allt kan ju inte funka klockrent på en gång! På eftermiddan kom mamma och hälsade på en sväng. Mycket trevligt! Å Leo som har frågat efter Bobbo i flera dagar blev minst sagt nöjd!
Imorgon har vi bokat in en date med Erica och barnen. Ska bli mycket trevligt. Kommer inte ihåg sist jag träffade min fina gudson, så det är verkligen på tiden!!
Lek och stoj på gården!

Observera trädets rötter. Tycker att det är lite gulligt att de håller om och "skyddar" det andra trädet!
Leo hjälper mig att samla grenar å kvistar som blåst ner under vintens "orkanperioder". Det finns en del att plocka vill jag lova!

Lite blandat...

Har varit en tröttmössa de senaste dagarna.. Först massa feber, sen magsjuka, sen oro över Noahs magsjuka gjorde mig lite slut helt enkelt. Men nu är jag på banan igen. Å Noah mår Bra!

Den gångna veckan har vi provat på vår nya vardag med förskola 9-12 varje dag. Det gick si så där. Måndag var ju en röd dag, så då blev det ju av den anledningen ingen förskola. Tisdagen fick jag ringa och säga att Leo inte kunde komma, för Noah var inge pigg å jag bedömde det som "icket-okej" att han skulle behöva vara med om lämning, hämtning, amning, magont, diarré - inom loppet av 3 timmar... Onsdagen fick han gå på förskolan å det hade då gått bra! Torsdagen fick jag återigen ställa in Leos dagisvistelse, då Noah hade tid för 5-veckors-kontrollen kl 11:15 å jag skulle därmed inte hinna hämta Leo i rätt tid. På fredagen fick vi dock till det, och Leo kunde nöjd och glad få gå 3 timmar på förskolan.. Dessvärre hade Noah så gräsligt ont i magen den dagen så han var orolig och skrek i princip hela förmiddan - å gissa vad som inträffade i samma veva som han äntligen kom till ro och fick somna? Jo, då var det minsann hög tid för påklädning och hämtning av storebror! Hahaha, tur att man är stresstålig (läs: Ironi)... Å vilken hejdundrandes struktur å förutsägbarhet det blir för ett litet barn, då man från en dag till en annan inte kan veta om man får ihop det hela (läs: Ironisk igen...)

Bortsett från denna stress och detta hattande så har vi det bra. Såklart är det en omställning att ha två små att ta hand om, men jag tycker att det oftast som mest går väldigt bra. Det som är en gnutta kämpigt är de stunderna jag ammar Noah. Leo hittar under den stunden på AllA bus han kan komma på.. Har försökt med att läsa för honom samtidigt, låta honom se film, titta på vidioklipp på telefonen osv. Men ingenting är intressant just då, förutom att göra något som han vet att han inte får göra. Men det ger sig väl med tiden kan jag tro.. Sen behöver jag "öva" lite på att inte bli så lätt stressad över småsaker hela tiden. Saker som egentligen inte betyder något. Att jag till exempel inte hinner med att städa, tvätta & hålla efter i samma utsträckning som det egentligen skulle behövas. Vem bryr sig om det egentligen? Säkert ingen alls. Definitivt inte Leo och Noah.

Noahs mage är verkligen en "till-och-ifrån-mage". Vissa dagar har han inte alls ont å de dagarna brukar han oftast sova extra mycket. Han verkar då ta igen den sömn han missat de dagarna som magen krånglar rejält å den sammanhängande sömnen lyser med sin frånvaro. Leos mage krånglade också en del då han var ny i världen å det gick över då han var typ 2-3 månader, så vi håller såklart tummen för att det går över hyfsat fort för Noah också!

I kväll har vi premiärgrillat. Mycket gott! Vi har besök av barnens farmor och farfar så Leo är nöjdare än nöjdast :)

 

I går på eftermiddan tog jag å grabbarna en prommis i vårvädret. Vi plockade tussilago och spanade på traktorer. Å på Leos begäran gick vi även och "letade" en lekpark...


... å tänk att vi hade sån tur att vi hittade en också... Då blev det fart på småbenen vill jag lova "Leo inte sitta vagnen, Leo hittat lekpark" ;) 


 


Påskägg vid grabbarnas träd...

Även i år hade påskharen hittat till Leo och Fabians träd som dom fick i samband med deras namngivningsceremoni!


Förra året: 

I år:


I år låg det 3 ägg där istället för 2. Påskharen hade ju såklart tänkt på lille Noah också ;)Både grabbarna och trädet har växt en del ;) 

Tänk nästa år... då kommer det att ligga 5 st ägg vid trädet :) ♥


5 veckor

Idag är är det Noahs 5-veckors-dag å då vill han visa att han numera både kan se...
... hyfsat nöjd å glad ut... samt...
... hyfsat sur ut...

Med andra ord så tränas det här förfullt på att utföra olika miner beroende på mående ;)

Bilder...

Grillning och solmys!


Äggmålning :)


Mys i soffan! :)Usch, fy å bläää...

Vi har haft några jobbiga dagar här hemma. Tvättmaskinen har minst sagt gått varm. Det är minsann inte varje vecka som tvättmedelkostnaden blir dyrare än matkostnaden... Som jag tidigare nämnde så fick Leo magsjuka i onsdags. Han blev så dålig. Helt utslagen - stackars liten. Tack och lov så blev han i allafall bättre på bara ett par dagar! Då var vi naiva nog att tro att resten av familjen hade klarat sig. Så de dagarna vi gick i tron om att magsjukan hade lämnat vårat hus så hann vi med att fira lite påsk. Vi har målat ägg, varit ute och njutit av toppenväder, grillat korv, träffat familjen samt blivit bjuden på påskbuffe av pappa/morfar på Nipan-restaurangen. Sen var det slut på det roliga. Jag fick en hejdundrandes magsjuka som jag ett tag helt ärligt trodde skulle ta kål på mig. Fy! Efter det var det Jonas tur att ligga däckad. Bedrövlig sjukdom det dära. Å lille Noah, som jag hållit tummarna det hårdaste jag kunnat för att han skulle klara sig undan, gjorde dessvärre inte det. Han var slö och sov sig igenom hela gårdagen och på kvällen fick han diarre i mängder. Vår lilla prins. Det kändes riktigt jobbigt. Han är ju bara en månad gammal. Han ska inte behöva vara sjuk ju :( Efter samråd med sjukvårdsrådgivningen gjorde vi så att jag väckte honom var 3-4 timme för att amma honom och kolla så han kissat. Han har varit en tröttmössa även idag, men har inte haft nå mycket diarre. Å han har varit lite mer vaken än vad han var igår. Så nu ber vi till den/det som det är värt att be till att han fortsätter att piggna på sig och blir helt kry snabbast!!!

 


1 månad (i lördags)

Det var de här småfossingarna som sparkade mig som bara den inne i magen.
De här småfossingarna å tillbehörande bebis har vi nu fått snusa på i en hel månad ♥
Underbara unge, vi älskar dig så ♥

Vad heter bebisen?

Leo klappar mig på magen, pussar den sedan och säger "Leo pussar bebisen". Försöker, på det mest pedagogiska sätt jag kan, förklara att det inte längre finns någon bebis i min mage.. Bebisen som låg där i var ju Noah, å han är ju här hos oss nu... Leo säger då "Hette bebisen Noah?" Ja, han heter Noah säger jag, och känner mig nöjd över att han verkar förstått min förklaring...

Jo pytsan...

Samtidigt som han återigen klappar mig på magen blir hans nästa kommentar: " Vad heter den bebisen?"

Hahahaha...  ♥ Barn är härliga!!! 


PåskpysslarLeo å 4veckorsNoah...

Vi hade en riktigt trevlig påskpysslar stund igår! Mindre trevligt blev det dock då jag, eller snarare Leo, upptäckte att det kröp små läskiga småkryp på bordet (typ små små löss) ... Antingen kom dom från fjädrarna eller från riset.. Undersökte inte saker närmare.. "Titta mamma en Spindel" Titta titta ännu flera, vi måste fånga dom" :)
Huvva, jag hade tänkt att vi skulle ha det fina påskpysslet inomhus, men av förklarliga skäl åkte det ut kvickare än kvickast!
Påskriset (med tillbehörande småkryp) får pryda vår bro istället!
Leo säger att han börjar lära känna Noah nu, å igår höll han i honom för första gången :)
"Leo tycker om lillbrorsan jättemycket" ♥Lillbrorsan blev igår hela 4 veckor! 

Idag har vi varit på BVC. 5230 g väger skrutten nu och är hela 55 cm lång!
Mindre roligt är att Leo har fått magsjuka. Ytterst ovälkommet! Magsjuka är ju i och för sig alltid ovälkommen, men lite extra nu då Noah fortfarande är så liten. Håller såklart tummar å tår för att han slipper undan och att det är snabbt övergående för Leos del!
Ha en fin påskhelg!!!

Amningshormoner, bara lite trött eller extrem känslomänniska...

... Ja, det är frågan det...

 

Idag då jag hade lämnat Leo på dagis så började jag tokgrina på vägen hem. Anledningen: Jag stannade vid övergångstället för en gammal tant som gick långsamt långsamt med rullator. Hon såg så förbaskat ensam ut. Så övergiven å ledsen liksom...

 

Andra saker som fått mig att gråta floder de senaste dagarna är tex:

 

¤ Att det började snöa igen

¤ Att jag fick ett fint sms av världens bästa Jonas

¤ Att Leo sa "Leo tycker om mamma"

¤ Att Leo sa "Leo inte tycker om mamma"

¤ Att soptunnan ute på gården var full 

¤ Att jag bara tittat på Noah eller Leo och tänkt på hur mycket jag älskar dom och hur tacksam jag är över att vi har dom i vårat liv.

¤ Att pippi långstrump blir så glad då hon får träffa sin pappa igen, men ändå väljer att stanna kvar i villa villerkulla...

¤ Att jag glömde köpa brieost då jag var på affären...

¤ Att en kassörska på konsum var snäsig och otrevlig mot en gammal man som tog lång tid på sig med betalningen.. Han försökte "skämta bort det", men hon såg inte det lustiga i det hela så hon bara snäste istället å mannen såg sååå besviken ut... (då grät jag dock inte floder - bara nån liten enstaka tår- å inte förrän jag kom ut i bilen å såg samma farbror gå med tunga steg från affären)

 

Ja, listan kan göras ännu längre, men jag stoppar här ;)

Måntro om det till största del är hormonerna som spelar mig ett spratt?


Ny vecka, ingen feber å ändrade dagistider...

Nu är jag kry igen. Peppar peppar, men jag har inte haft nån feber på hela dagen!!! Tur det var snabbt övergående å nu håller jag tummen för att det inte kommer tillbaka nån febertopp å skrämmer mig igen!

Idag efter lämning på dagis så for jag å Noah och shoppade påskpyssel och lite påskpynt. Så på onsdag, då vi inte har nån dagistid att passa så ska jag försöka få till en liten pysselstund tillsammans med Leo. Det ser jag fram emot. Hoppas han kommer att tycka det är roligt också :)

Fick idag veta att dom gjort om reglerna för 15 timmarsvistelse på Leos dagis. Hittills har han gått 5 timmar, 3 dagar i veckan. Detta är det dessvärre slut med nu. Nya regler gäller och det som erbjuds är numera 3 timmar varje dag (9-12). Bara att gilla läget antar jag. Men det gör jag inte egentligen. Gillar läget alltså. Tycker att det känns pissigt med ännu en förändring för Leo nu när det ÄNTLIGEN har börjat fungera hyfsat bra... Men anledningen var den att det skulle vara lika för alla samt att det skulle vara det bästa för verksamheten. Å det kan man ju inte säga så mycket om. Men jag vill ju såklart att det ska vara så bra som möjligt för min lejonunge och för mig å Noah. Å då vågar jag mig till att påstå (utan att ens testat ännu) att 3 timmarspass kommer att vara lika med ett drygt hattande hit å dit, vilket i sin tur kommer att betyda att det återigen kommer bli svårt för Leo att "gilla" dagis samt svårt för mig att få ihop vardagen med vad det faktiskt innebär att ha en liten (snart) 1 månadersskrutt också! Jag tycker som jag tidigare skrivit att förskola är en viktig del i ett barns utveckling å jag vill såklart att Leo ska få möjlighet att gå där (trots att jag är hemma), men inte till vilket pris som helst. Om jag kommer att märka på honom att det blir jobbigt med denna ändring så är jag inne på att skippa detta helt ett tag! Tycker faktiskt att han (och vi) har kämpat nog snart för att få detta att funka. Börjar bli less på alla ändringar hela tiden... Vi får ta oss till Öppnis så han får träffa jämnåriga där istället!! Så det så!!

 


RSS 2.0