Väntar i lugn och ro på att mamma ska komma ut från "Klo"...

Leo är inte jätteduktig på att leka själv. Han följer gärna efter mig var än jag går då vi är hemma. Därmed även då jag går på toa. Dock så brukar jag då säga till honom att jag vill att han väntar utanför. Att jag vill vara ifred då jag är på toaletten. Oftast vägrar han gå ut. Ibland går han ut, men protesterat högt och står precis utanför och ropar mamma mamma mamma. Idag då jag gick in på toan så följde han som vanligt efter och jag sa att han fick vänta utanför. Han stängde då dörren och gick därifrån. Utan protester. Började ana att nåt bus var på gång då  han var så tyst och det enda jag hörde var nåt som släpades och lät. När jag skulle öppna dörren hade jag först svårt att komma ut. Då jag fick syn på vad han gjort så smälte mitt hjärta en gnutta mer än lite grand :)

Mitt ♥ hade hämtat en stol i lekrummet och burit ut den för att kunna sitta och vänta i lugnan ro på mig utanför toan. Då jag kom ut så klappade han händerna åt sig själv och sa "braaa" :)


Bildbomb från semestertripp...

På väg dit gjorde vi ett litet längre stopp vid Dragon Gate... Stora yter att springa runt på, rätt
mycket att titta på och gott fika :) 

Att besöka  Junibacken var en höjdare. Även om Leo är för liten för att
känna igen och skilja på alla olika karaktärer så fanns det en hel del att uppleva och 
se där. Om inte annat så tyckte hans mor att det var riktigt roligt att vara där ;) Vi åkte även ett sagotåg
som fanns där. Det var riktigt roligt å spännande. Dessvärre fick man inte ta några bilder under den resan... Spännande att åka tunnelbana ;)Roligt att träffa gammelmorfar å Maud :) 

Hemma igen

Vår semestertripp till Stockholm blev väldigt lyckad. Vi kom dit på torsdagseftermiddan så då var vi bara hemma och umgicks med Morfar och Maud. Var även ute och "jagade" harar som skuttade omkring och "rastade" spralliga ben som hade suttit stilla i en bil i ett flertal timmar. På fredagen tog vi en tur ut till Djurgården, där vi promenerade, käkade, åt glass och besökte Junibacken. På Lördagen åkte jag, Maud och Leo till gamlastan och Stan. Tittade på vaktparaden vid slottet, strosade runt i gamlastan och åt glass å spanade på folk på Drottninggatan. Leo tyckte det var roligt att åka buss, tunnelbana och spårvagn. Jag själv var dock mest ett nervvrak som oroade mig för att inte hinna få med mig både barn, vagn, väska å tillbehör då det var av- och påstigning ;) Men det gick det också! Söndagen ägnade vi åt hemresa.  Det är roligt att vara i Stockholm sådär några dagar, men så härligt det är att komma hem. Jag har Aldrig varit och kommer Aldrig att bli nån storstadsmänniska. Vilket tempo och vilken stress. Säger som tjuren Ferdinand: "Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt...". Hur som helst så var det i alla fall härligt att få träffa och umgås med morfar, Maud och hunden Felina :)

I går var jag en sådan mamma som jag absolut inte vill vara. Jag var på dåligt humör och kände mig irriterad på Leo mest hela dagen. Han hade överskottsenergi så det stog härliga till (tror jag det då han spenderade hela dagen innan i en bilstol) och min energi låg långt under "minus-strecket". Mitt tålamod brukar inte tryta så lätt men igår var det helt enkelt en jobbig dag. Fick så dåligt samvete på kvällen då jag tänkte på att Leo skulle säkerligen haft en mycket bättre dag på dagis än vad han hade hemma tillsammans med sin arga mor :( Men men... Idag har vi i allafall en bättre dag :) På förmiddan har vi varit i en lekpark som vi inte besökt tidigare. Ett riktigt mysigt ställe med skog runt om kring och en hage brevid med två hästar. Något som verkligen gillades av Leo, som har hästar som ett av sina favoritdjur :)

Jag gjorde en dundertabbe å glömde laddaren till kameran då vi for till Stockholm. Inte likt mig som brukar vara "Alltid redo" när det gäller att fotografera. Några bilder hann jag i alla fall ta innan kameran dog, sen fick jag använda mobilkameran istället. Ska ladda över några bilder å visa sen :)Ledighet...

Nu ska jag vara ledig Torsdag till nästa Fredag. Föräldraledig! Jonas ska ha semester imorgon och på Fredag så vi börjar ledigheten med en tripp till Stockholm. Planerade denna ledighet redan innan semestern. Tänkte att det skulle vara skönt att ha en vecka ledigt tillsammans med Leo i sluttampen av sommaren. Å det ska verkligen bli Härligt! Men gud så fort tiden har gått. Dessa arbetsveckor har verkligen bara svischat förbi...

Ortopedbesöket igår gick fint. Leos fot fick ännu en "ok-stämpel" och det känns SÅ bra SÅååå bra! Några ärenden i Birsta hann vi också med och ett och ett annat höstplagg följde med hem.

Fina Lina är hemma på besök. Lite kass timing att det var just när hon kommer hem som vi ska åka bort. Men vi hann ju träffas ikväll i alla fall :)

 

 

 


Mmmmmmmmm

Leo säger "Mmmmmm" då han smakar den hemmagjorda svartvinbärssaften som Marie har gjort!
Jag håller med Leo, den var verkligen supergod! 


Imorgon ska vi åka till Sundsvall. Det är dags för en kontroll av Leos fossing. Den ska kollas två gånger om året ett bra tag framöver. Nu känns det dock inte lika nervöst längre, då man börjat lita på att foten faktiskt är okej. Så numera känns det bara lite roligt att få åka dit :) Om orken finns ska vi passa på att titta efter lite höstkläder till Leo också. Har spanat lite på H&M ikväll, och det finns en del fint där nu. Skulle även vilja titta på möbler till hans nya rum, men jag tror bestämt att det får bli ett senare projekt. 
Idag på förmiddan bakade jag och Leo chokladbollar :) En hel del kladd blev det och både bord och golv fick saneras efteråt. Men roligt som bara den hade vi- å det är ju huvudsaken ;)

Överaskningsfest...

Något av det roligaste som finns är att få överaska någon som blir riktigt glad. Det fick jag/vi äran att göra i lördags. Jonas fyllde 30 år i fredags och det firade vi då genom att käka tacos och ha en myskväll bara han, jag och Leo. Han gick i tron om att min familj skulle komma hit och uppvakta honom på Söndagen och att hans familj tyvärr inte kunde komma i helgen då Maud jobbade. Jag tillsammans med nära och kära hade dock smitt andra planer :) På Lördagen tog jag med mig Leo och Jonas och for till Myregården i Resele och fikade. En liten mysutflykt för att fira att världen bästa Jonas fyllt år ;) Då vi kom hem syndes inte alls något ovanligt utanför huset. Inga bilar parkerade å dörren var låst. Precis som när vi for. Jonas gick och öppnade dörren för att gå in och höll ärligt på att, av chock, ramla ut igen. I hallen möttes han nämligen av ett högt GRATTIS av 16 st nära och kära, "Ja må du leva" och en välkomsdrink. Sen var festen redo att starta och vi firade hans 30:de födelsedag med buller och bång :) God mat å dryck, tårta, samkväm, 5-kamp, tipsrunda å massa annat. En mycket lyckad kväll! Tack alla fina som var med och gjorde denna kväll så toppen som den verkligen blev. Jonas var verkligen supertacksam!  Å tack för all hjälp med planering, fix och trix!


Finaste ♥ 30 år!
Mycket trevligt hade vi! Jonas fick mycket fina presenter. Han hade önskat sig
bidrag till en ny garageport, vilket han också fick. Pengar och födelsedagskort som
innan vi kom hem hade klistras fast på insidan av den nuvarande porten nere i garaget. Han fick
under kvällen i uppdrag att gå ner i garaget för att hämta kubbspelet och i samband med det så
fick han upptäcka presenten :)

Eric och Therese hade gjort en finulig grej... En present som han behövde både såg och yxa för att öppna :)
Detta fick dock ske dan efter dan, då han av mig fick yxförbud under själva festkvällen :)


Tisdag

Spådamen skrämde fullkommligt skiten ur mig. Visst, hon sa en del positiva saker som var roligt att höra, men hon sa även något till mig som var allt annat än roligt att höra. Så nu jobbar jag hårt med att intala mig själv att jag inte alls, under några omständigheter som helst, tror på något som överhuvudtaget har med spådom att göra. Jag tror på verkligheten här och nu. Inget annat. Punkt.

I lördags hade vi en heldag i Nordingrå. Pappa och Jonas snickrade. Jag och Leo gick promenader, myste nere vid havet och satt i båten och guppade. Leo var en aning sprallig och vild mest hela dagen så han lyckades med några rejäla vurpor. En pannsmall i båtsitsen och ett oväntat dopp i iskalla havet... Så kan det gå ;)
På Söndagen var vi på pic-nic i parken med trevliga morsor och härliga barn. Full rulle, fint väder och gofika... Ett helt ok söndagsnöje :)


Leo värmer sig lite i solen efter ett plurr i havet :)


Något att tänka på...

Det finns några skrivna rader av någon med namn Sören Kirkegaard som är väldigt klokt. Något som jag brukar tänka på lite titt som tätt i olika situationer. Inte minst på jobbet... Men även till viss mån i andra situationer.. Till exempel då man trilskas med ett argt eller frustrerat Lejon ;) Vikten av att förstå den andres "nivå" "tankar" och "verklighet" är nog större än vad man tror många gånger. 

" För att verkligen kunna hjälpa en annan måste jag förstå mer än han, men först och främst dock väl förstå det han förstår. När jag inte gör det, så är min merförståelse honom alls inte till hjälp. Vill jag ändå göra min merförståelse gällande, så är det för att jag är fåfäng och stolt, så att jag i grunden, istället för att gagna honom, egentligen vill beundras av honom".

Visst ligger det lite klokhet i detta?  :) 


Jobb,dagis,mat å sömn, Jobb, dagis, mat å sömn....

Jag är sämst på att uppdatera här för tillfället. Undra om det kan bero på att det känns som att det är fullt ös helatiden å tiden räcker som vanligt inte riktigt till. Ialla fall så har dagisstarten funkat fint för Leo. Han verkade tycka det var roligt att få träffa alla barn å fröknar igen. Har inte hänt så mycket hos oss mer än jobb, dagis, äta, sova bla bla bla osv. Jo föresten... Leo har kissat på pottan. 2 gånger till och med :) Det är inte illa pinkat ;)

Annars njuter jag av mörkret som börjat innfinna sig på kvällarna (konstigt då jag egentligen är mörkrädd). Men det känns riktigt mysigt att höst, fina färger, härlig luft och värmeljus står bakom knuten och väntar ;)

På söndag ska jag och syster till en spådam. Så efter det kan jag kanske berätta hur hela mitt liv kommer att bli,, istället för att bara skriva sånt här strunt ;)

Gonatt!


Lina: Spana in moroten ;) Bättre eller sämre än dom du lyckades föda upp? ;)
Att döma av Leos min så är icket rädisa det godaste han smakat...


RSS 2.0