redan ny vecka igen...

Dagarna går så fort så jag hinner inte riktigt med.
 
I helgen var Jonas på övning med hemvärnet. Då jag är en smula mörkrädd och nojig av mig då jag är "ensam" så var Mio och Mille snälla att sova här i helgen. Vi hade en mysig helg tillsammans. Barnen var dock väldigt trötta och otåliga i helgen. Inte konstigt kanske med tanke på tidigare lång dagisvecka, feber och opigghet... 
 
Leo gjorde sin sista dag på Haren i fredags. Nu har han gått sina två första dagar på Aspen. Han verkar vara nöjd med att vara där och det känns riktigt härligt att ha barnen på samma dagis!
 
Så mycket bär som jag har plockat i år har jag aldrig tidigare plockat. Jag och Josefine har varit i väg i två omgångar till sörgåssjön och plockat både lingon och blåbär. Ska åka dit en kväll denna vecka också. Sen har vi plockat sjukt mycket hallon här hemma. Och rödvinbär. Har kokat saft och sylt av en del, men har ändå kvar en hel del i fysen - vilket känns väldigt lyxigt :) 
 
Fina sörgåssjön
 
Noah "skurar" altanen :) 
 
Lek i sandlådan 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

 
Bilder tagna av www.babbi.se 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Det var så mysigt att sova i tält med Leo i helgen. Han sov som en stock fram till 6-snåret. Då vi vaknade upptäckte vi att det hade börjat regna in i tältet.. Vi tog då våra sovsäckar å sprang in å la oss på soffan :) 
 
I söndags var Babbi (en väldigt duktig fotograf) här och tog lite bilder på oss. Inte den lättaste uppgiften då både Leo och Noah till en början var lite "svårflörtade". Men Babbi gjorde ett bra jobb och vi är supernöjda med bilderna :) Ska visa några bilder här sen! 
 
Både Leo och Noah har haft feber och varit hängiga. Idag har dom varit ganska pigga igen så jag hoppas att det var nån kortvarig sjuka! Maud är här och häslar på så trots opigghet hos grabbarna är deras humör på topp då dom får leka och härja med farmor :) 
 
 
 

fredagsmys

Taco-middag, popcorn å saft i soffan, sedan tältmys med Leo - som precis har slagit igen sina blå..
Precis vad vi behövde efter en lååång första dagis/arbetsvecka!Vardag igen

Nu har vardagen dragit igång igen för hela familjen. Jag har arbetat mina två första arbetsdagar och barnen har varit på sina förskolor. Det har gått bra!
 
 
Vi har beslutat att Leo ska byta förskola från Lillänget till Aspen. Så han kommer bara att gå på Lillänget denna vecka och nästa vecka, sedan är det Aspen som gäller för båda grabbarna. Tror det blir bra! Magkänslan säger så i alla fall :) 
 
Grabbarna är ute och ser till så pappsen och farfar sköter grävningen på ett bra sätt ;) 
 
En pirat ;) 
 
 
 
 
 

Fredag

I går var vi på stan och käkade lunch och fikade med Niiranens. Efter det åkte vi till en lekpark, sedan efter jag hade varit och hämtat Noah på förskolan sammanstrålande vi här hemma för ännu mera snack, lek och stoj :) 
Efter middagen åkte jag och Josefine till Sörgåssjön och plockade blåbär. 
 
Idag har vi bara varit hemma hela dagen. Vi har haft en lugn och härlig dag. Kokat blåbärssylt, haft små kort-besök av både Mio, Mille, Anders och P-A., pysslat lite samt ägnat en hel del tid till nyttopyssel. Jonas har hyrt en liten grävmaskin och ska gräva massa olika saker på gården i helgen. Han ska bla. gräva upp ovanför garaget och dränera där. Owe kommer hit i morgon och hjälper till också. Jag och barnen har inga större planer i helgen. Hade hoppats på finväder, men den önskan verkar dessvärre inte slå in. 
 
Ian (min fina gudson), Leo, Tove, Isaac och Noah äter glass och mår gott <3 
 
Leo, Milian och Noah "spelar bandy-match" i lekrummet :) 
 
Roligt att rita på tavlan :) 
 
Sedan Jonas kom hem med grävaren i eftermiddags har grabbarna ägnat stor del av tiden till att stå så här!  Spännande att se pappsen gräva ju :) 
 
 
 
 
 
 

Pyssel med LejonHjärtat!

 
Egentid och pysseltid med Leo. Något som uppskattades av både mor och son :) 
 
 
<3 
 
 
 
 

Risön, dagis å snart arbetsstart...

Noah blir hjärtskärande ledsen då jag lämnar honom på förskolan. Även om jag vet att det går över efter bara en liten stund och även om jag, då jag hämtar honom, ser och får höra att han har haft det jättebra så är de där lämnings-stunden förbannat jobbig. Huvva! 
 
Leo fick sin risö-önskan uppfylld. Vi har haft heldagar där både i måndags och igår. Riktigt härligt! Noah var på dagis igår mellan 8-13:30 och ska vara där samma tider idag och imorgon också. Övning inför att allvaret börjar nästa vecka. Jag har varit ledig väldigt länge nu. Så länge att jag blivit rejält bortskämd på kvalitetstid med barnen och jag kan inte riktigt förlika mig med tanken på att det redan på måndag blir ändring på det. Jag har gått ner lite i arbetstid och kommer att arbeta 80%. Men trots det blir det väldigt långa dagisdagar för barnen och det gör ont i hjärtat då jag tänker på hur lite tid man faktiskt kommer att ha tillsammans. Men jag vet att detta kommer kännas bättre bara man kommer in i de nya rutinerna. Jag tycker alltid att det känns lite jobbigt då en förändring står och väntar bakom knuten ;) 
 
Bilder från gårdagen: 
 
Efter vi lämnat Noah på dagis åkte vi ner till park-lekparken och älven i väntan på att affären skulle öppna. 
Leo gjorde sig av med sina nappar som sedan en tid tillbaka har legat i en "ut-ifall-att"-påse. Då napp-påsen var tom samlade vi lite fina stenar i den. Stenar som vi tog med oss hem och tänkte måla på idag! 
 
Sen blev, precis som i måndags, en härlig dag på risön! 
 
Noah hade tagit en lång-vila så då jag kom och hämtade honom hade han precis vaknat och satt och käkade lunch! När han ätit färdigt for vi ner till risön igen så även Noah fick svalka sig i värmen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

 
Lite solmys på gården efter en lååång vecka med dagis-inskolning
 
Gott! 
 
Busfrö <3 
 
 
 
 
 

Dagis, grävlingbesök, bad & solmys...

I torsdags var det dags att lämna Noah en stund på dagis. Det hade gått superbra! Jag har gruvat så mycket inför detta, då Noah alltid varit ganska reserverad och rätt "mammig". Då jag lämnade honom grät han så mitt mammahjärta höll på att gå sönder :( Jag ringde då bara efter en stund för att höra hur det gick och då satt han och lekte och var glad igen :)  Så det kändes såååå skönt då jag kom och hämtade honom och han faktiskt inte alls hade nån plan på att genast följa med hem. Han ville visa alla saker och leka vidare i sandlådan :) 
Till veckan ska han få vara där några dagar för "övning" inför att det veckan därpå blir dagis-start på allvar! 
 
I fredags kväll då Jonas och jag satt ute på altanen såg vi nåt som rörde sig i jordgubbslandet. Det var en grävling! Vi gick lite närmare för att spana in den å då sprang den och gömde sig i hallonsnåret. Jonas kastade en sten i närheten för att den skulle bli rädd och springa därifrån. Det gjorde den. Två andra också. Det var alltså 3 grävlingar som smaskade hallon på vår gård :) 
 
Vad har vi gjort annars då? Jo, vi har plockat hallon i massor, badat, varit i sörgåssjön, umgåtts å haft det bra! 
I går kväll kom Owe hit. Idag har han och Jonas varit på båt/fiske-tur på älven. Jag och grabbarna har roat oss hemma på gården med spring genom vattenspridaren å lite bad. I morgon hoppas vi på ännu en dag med fint väder så jag kan uppfylla Leos största önskan för tillfället: Att åka till Risön :) 
 
 
 
 
 

RSS 2.0