Många funderingar..

Leo har mycket funderingar just nu.. Han frågar hur olika gjejor funkar, vem som har gjort olika saker, om olika saker kan gå sönder, varför det blir mörkt ute, om man inte kan tända då det blir mörkt ute osv osv osv... 
 
De bästa funderingarna hittills måste bara printas ner: 
 
Leo: "Har du och pappa gjort mig?" 
 
Jag: "Ja"
 
Leo: "Med tejp och lim eller?" 
 
Hahaha! Ja, vad säger man? Tur han nöjer sig med enkla svar som ja eller nej, För att förklara hur sådant går till tror jag vi väntar några år eller lite till med ;) 
 
Nästa goa fundering kom i samband med att han såg en bild då jag var gravid med Noah. Han kom då ihåg att Noah hade legat i min mage innan han kom ut till oss. Jag sa till honom att han också har legat i min mage, varpå han uttrycker:  
 
"Jaha!! Vad gjorde jag där då?" 
 
Jag: "Du växte och växte och blev en söt liten bebis, sen kom du ut till oss" 
 
"Okej! Men hade jag några leksaker därinne då?"  
 
 
 
 
 
 
 

Hej hopp!

Jag har inte riktigt kommit in i "arbeta-hela-dagarna-rutinen" ännu. Tycker inte jag hinner med något alls nästan. Kvällarna går så fort så fort och helgerna lika så! 
 
I lördags tog jag med mig Leo och for på badhuset en stund. Det var lika skoj som vanligt :) På eftermiddan kom mamma och hälsade på en stund. På kvällen efter vi nattat småskruttarna hade jag och Jonas en myskväll med fläskfilepaj å lite vin! 
 
Söndagen var en mycket trevlig dag. Då var jag och barnen nämligen på "december-barn"-träff hemma hos Gunilla och Elias. Alla barn har blivit såååå stora och det var så roligt att se dem alla. Å att få träffa alla trevliga mammor såklart! 
 
Annars tickar dagarna på... Vi ser fram emot kommande helg på vi ska på namngivningsceremoni för finaste Milian <3 
 
 
 

Det syns vad du tänker lille gosnos ;)

 
"Åååå vad jag också skulle vilja prova dricka ur den där muggen. Det ser ju så roligt ut. Å gott är det säkert också" 
 
"Haha.. Jag fick prova!"
 
"Snälla rara brorsan, jag kan väl få prova en gång till?"
 
"Hihihi, detta VAR verkligen både roooligt och gott!!!" 
 
 
;) 

Bvc

Återbesöket på Bvc gick fint! Noahs vikt har börjat gå uppåt igen. Detta var såklart väldans härligt att se, och den oroliga mammas spekulationer om onödig hunger, eventuella allergier och annat kan därmed läggas åt sidan! 
 
Den oroliga nattsömnen kvarstår dock, men konstateras kan då alltså att detta inte har ett samband med hunger och viktnedgång. Mest troligt är Noah helt enkelt en liten skruttunge som är orolig av sig på natten. På dagarna är han ju en superpigg glaskit! Nattskräck? Ont i magen? Jobbigt med tandsprickning? Listan på "felsökningar" kan göras lång... När det gäller detta får vi helt enkelt se tiden an och hoppas på att han snart inser tjusningen i att faktiskt sova lite mer på natten! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

List - och byråmålningsresultat :)

 
Kom på i sista sekund att jag, innan målningen, skulle ta en före-bild på byrån och listerna i hallen. Därav denna kaosbild...
 
 
Resultatet...
 
 
 
Å de söta ängelbeslagen blev liksom synligare i den vita färgen...
 
 
 
Nöjd?
JAPP!!! 
 
 
 
 

Klätternos fick våra hjärtan att hoppa ur led...

Imorse då jag härjade med barnen i lekrummet reflekterade jag över att Noah gärna vill klättra upp på saker. Exempelvis kämpade han hårt med ett flertal försök att ta sig upp på leksaksspisen, via en box med leksaker som stod tätt intill. Jag var ju nära honom hela tiden så det var ju ingen fara med det. MEN ikväll då vi alla var inne i lekrummet och höll på att stöka undan massa saker så vände jag mig om för att titta till Noah, då han som vanligt var överallt och ingenstans samtidigt. 
Vart jag hittade honom? 
 
Jo, uppe på bordet! (leksaksbordet som står inne i lekrummet). Han var precis i färd med att ta ett krypsteg mitt ut i luften. Jag hann fånga honom. Men jösses så rädd jag hann bli. Härtat i halsgropen liksom! Nu vet vi att han numera är en liten klätternos så nu gäller det att eliminera alla klättervägar som kan leda upp till högre höjder ;) 
 
Vår helg har varit lugn och skön! Vi har målat lite, fixat med lite nyttopyssel, men mest bara umgåtts och inte gjort ett dugg! I lördags var jag och Leo på Bibblan en sväng. Läste lite böcker samt hämtade de böcker som han och Noah fått via Bvc. På eftermiddan var Mio och Milian här och umgicks med oss! 
 
Idag har Fabian, Alexander, Jossan och Anders varit här. Även mamsen kom hit en sväng. Storgrabbarna har härjat på och lekt kurragömma flera gånger om. Leo somnade direkt då han lade huvudet på kudden i kväll så han var nog väldans nöjd och trött efter all lek :) 
 
Viktigast kommande vecka är tisdagen då vi ska på återkoll på BVC pga Noahs viktnedgång. Håller tummar och tår att det har vänt och går åt rätt håll igen. Håll en tumme ni med! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag redan imorrn...

Snart har ännu en arbetsvecka svischat förbi! 
 
I måndags var vi och firade finaste Fabian på 3-årsdagen.
 
Idag blev vi bjuden på middag hos Mio och sötMille.  
 
Leo och Noah verkar tycka det är helroligt att ha Jonas hemma på dagarna :) Då jag kommer hem på eftermiddagarna berättar Leo glatt om vad dom har lekt och pysslat med på dagen. Här om dagen vid nattningen var han dock lite mammakär. Han sa: "Kanske pappa kan åka på jobbet imorgon istället"  ;)    
 
I helgen är planen att fortsätta med lite målning. Nu är det en byrå och en pall som står på tur. Mer planer än så har vi inte. Ser fram emot att bara få vara med garbbarna <3 
 
 
 
 
 
 

söndag

Vilken iskyla som kommit! Men man kanske inte ska klaga, vi har ju varit rätt förskonade från kyla denna vinter! I lördags tog vi en prommis till nipvallen för att titta då pappa/morfar spelade curling. Vi blev dock inte där så länge då Leo inte riktigt var i fas utan helst sprang omkring och gjorde otyg ;) På eftermiddan tittade Jonas och Pa på Modo å jag och småttingarna hade lite myskväll uppe med saltkråkan, popcorn och majskrokar! 
Denna dag har det inte hänt mycket nämnvärt. Vi har bara varit hemma och inte gjort särskilt mycket alls. Sytt upp en massa gardiner FÖR HAND har jag gjort, då symaskinen bestämde sig för att krångla som bara den. Annars bara myst och lekt med barnen. Man får ju passa på att vara med dom så mycket det bara går nu på helgen, för huvvaligen vad man träffar dom lite då man jobbar 8-17..  
 
Noah är en riktigt sötfis då han vaknar på morgonen. Han kastar sig över mig och ger en puss (med hel öppen mun och tungan ute) sen vänder han sig åt andra hållet och gör samma sak på Jonas. Hihihi- Även om detta, vissa mornar, inträffar galet mycket tidigare än vad jag anser vara morgon så kan man inte annat än att ta emot dessa pussar med ett leende på läpparna <3 
Sedan vi ökat på både mat- och vällingportionerna har han sovit en gnutta bättre. Men han vaknar ändå oftast ett par gånger varje natt - å vill äta minst en gång! Det är väl förstås tänderna som spökar också. Dom dyker upp en efter en. 
 
I övrigt känner jag mig till och från lite "ur gängorna" just nu. Antar att sömnfrånvaron som råder, och så har gjort under en ganska lång tid nu, är orsaken till detta. Orkeslös och lättirriterad liksom.. Men det blir nog bättre snart igen!!  
 
På återseende! 
 
 
 
 
 

farmorbesök, förskola å 10 månaderskontroll...

Maud är här och hälsar på och har varit det sedan i måndags. Barnens humör är således på topp, då dom båda får en stor dos farmormsys- å bus! Efter en lång julledighet har Leo varit på förskolan igen igår å idag. Han tycker det har varit roligt att få leka med alla kompisar igen! 
Idag har Jonas varit med Noah på BVC för 10-månaderskontroll. Prinsen är nu 74 cm och väger 10,1 kg. Dessvärre vägde han mer än så vid förra kollen - då han var drygt 7,5 månad.. Han har alltså gått ner i vikt å det känns ju inge vidare. Inte mycket. Bara 100 gram. Men ändå.. Det har ju gått ett par månader sedan förra vägningen så man tycker ju att han inte skulle ha gått ner i alla fall... 
Nu ska vi ge honom extra stora portioner vid varje mål och sedan följa upp vikten om två veckor igen. 
Han är ju som jag nämnt tidigare väldigt aktiv och är inte still många sekunder, så att han inte gått upp i vikt så mycket det förstår jag... Men han ska ju inte gå ner.. Nä- nu skär det i mitt mammahjärta. Tänk om han kryper omkring här om dagarna och egentligen är hungrig som en varg :( 
 
... Å den oroliga nattsömnen... Vem fasen kan sova om man får för lite mat?! 
 
:( 
 
 

7/1 = arbetsstart, 7-årsdag samt 10 månadersdag...

... Ja, förutom att denna dag varit lite speciell för att jag har börjat arbeta igen så har den varit speciell även på två andra sätt! 
 
Samma datum som i dag, fast för 7 år sedan, träffades jag och världens bästa Jonas! Tänk att just jag skulle ha turen att få dela mitt liv med denna underbara människa. Älskar honom mest och lite till ♥
 
Grattis till oss! 
 
 
Det andra speciella med denna dag är att Noah blir hela 10 månader! Våran skruttunge som far runt som en virvelvind här hemma och helst inte vill vara still en sekund. Han ogillar skarpt att byta blöja och klädombyten. Däremot gillar han skarpt titt-ut, att busa å "krypa ikapp" och att härja tillsammans med brorsan i lekrummet. Något mer som är av stort intresse hos våran minsting är bollar. Att rulla boll, att kasta boll, att jaga boll :) 
 
grattis på 10 månadersdagen fina hjärtat! ♥ 
 

Badhusbesök

Idag har vi varit på badhuset. En av Leos absoluta favoritsysslor. Även Noah börjar alltmer uppskatta att plaska omkring i vattnet! 
 
 En kort glasspaus innan fortsatt bad! 
 
Noah blev trött efter allt plask så han slumrade gott i min famn en stund medan Leo och Jonas badade vidare! 
 
 
 
 
 

Inte ok...

Jag och Leo sitter i soffan och myser. Han tittar på Rasmus på luffen å jag försöker sortera massa bilder på datorn - men bildprogrammet strular och gör mig irriterad. Har mest troligt- utan att tänka på det - inte bara tänkt, utan även verbalt uttryckt min irritation. Det blev tydligt då jag upptäcker att Leo sitter och tokstirrar på mig och ser väldigt undrande ut... 
 
Jag: Vad är det? 
 
Leo sitter tyst men fortsätter stirra på mig och ser liksom rätt arg ut.. sen säger han: 
 
Varför får vuxna sitta med fötterna på bordet. OCH säga fyfaan???" 
 
" Det är INTE ok tycker jag" 
 

Hahahah... Näää, det är faktiskt inte ok... ;) 
 
 

dan före dan före arbetsstart...

På måndag börjar jag arbeta. Det känns skumt. Har ju liksom suttit ihop med barna,- i synnerhet med Noah, under så lång tid nu och plötsligt ska jag flänga omkring utan dom 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan.. Blandade känslor. Det känns både roligt och spännande att börja arbeta igen. Skönt att komma iväg och göra något annat än att "bara vara hemma". Men samtidigt har jag en liten klump i magen. En klump som vittnar om att det kommer kännas galet tomt att inte vara med barna dagarna i ända. Att jag såklart kommer sakna dom massor. Att jag kommer bli väldan avundsjuk då Jonas berättar om roligheter som hänt under deras dagar, medan jag varit någon helt annan stans... Men min mammaledighet är ju inte slut helt och hållet. Jag ska ju bara jobba i 3 månader, sedan vara hemma igen till augusti. Å då kommer man i allra högsta grad kunna snacka om klump i magen. Då både jag och Jonas skall arbeta och det är dags för låååånga dagisdagar för våra små <3:an. 
 
Annars då? Förutom att fundera på hur det egentligen känns att så snart börja arbeta igen så har vi åkt pulka, promenerat, umgåtts med nära å kära, börjat måla massa lister i hallen å i samband med det insett att det kanske behövs lite ny färg på väggarna också! 
 
Vidare har vi en bil som plötsligt börjat låta värre än en hellikopter och som därav behöver repareras! 
 
 

RSS 2.0