Gungning och såpbubbelblåsning...

 
Att gunga är så här roligt... 
 
 
Såpbubblor är roligt det också... 
 
 
 

Bilder

Som vanligt tar det allt för lång tid mellan gångerna jag tar mig tid att skriva här. Vi har det bra! Vi njuter av att "hopp-i-skorna-så-går-vi-ut" säsongen är här. Att tiden med besvärliga kläder, kalla händer och fötter är förbi för ett tag framöver!   
 
Har egentligen inte så mycket att skriva för tillfället, så jag pepprar på med en herrans massa bilder i stället :) 
 
Soffbus :) 
 
Lite lek då vi var i Sundsvall 
 
 
Busiga Noah!
 
Leo trixar! 
 
Soffmys 
 
Lekparksbesök
 
 
 
 
Stenkast i älven
 
Bus i gröngräset 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första klippningen...

 
 
Har vid ett flertal tillfällen försökt få klippa Noah lite för att han inte ska behöva ha håret över öronen och ner i ögonen, men han har inte varit så samarbetsvillig ;). Nu blir han varm så varm i detta lång-hår, så i går tog Jonas fram kippmaskinen och numera är denna kalufs ett minne blott...
 
Lite läskigt var det allt med den där brummande maskinen... Men lite underhållning av en tokig mamma samt lite russin att äta på fick det att gå bra ändå :) 
 
Skööönt att slippa ha "mössa" på sig nu då värmen börjar komma fram!
 
<3 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plötsligt händer det...

... Imorse sov Noah till klockan 07:30 och Leo sov till klockan 08:00. Plötsligt händer det. Vi brukar annars vara uppe tidigare  än tidigast så detta blev en rejäl och skön sovmorgon! Håller tummen för att det sker inom kort igen!
 
I onsdags var vi hos ortopeden för en återkontroll av Leos fot. Han fick ok-stämpel även denna gång och i samband med nästa återkontroll kan vi säga "tack-och-hejdå" till skor och skena. Alltså bara 6 månader kvar nu! 
Då vi ändå var i Sundsvall fick det bli en heldag med lite shopping och så också! 
 
I går var Erica, Ian,Tove och Isaac här och hälsade på! Mycket roligt att träffa dom <3 
 
Idag har vi varit på Öppnis. Eftermiddagen tillbringade vi tillsammans med Mio, Mille och Mamma med lite gofika, bus och mys!  
 
Några planer för helgen finns inte ännu, bara en önskan och det är SOOOOOL! 
 
På återseende! 
 
 
 

Härlig sommarvärme...

I fredags gästspelade jag en dag på arbetet. Det var roligt! På eftermiddagen var vi ute och njöt av den härliga sommarvärmen. Grabbarna fick ta årets första utomhusbad, vilket uppskattades väldans mycket :) Hela helgen har ju bjudit på fantastiskt väder så vi har tagit tillvara på det och njutit i solen och mått gott! 
 
Vi har rensat hallonsnår och jobrdgubbsplantor, satt potatis samt satt små frön som förhoppningsvis kommer att bli ärtor, morötter, rödbetor och rädisor. Jag har tvättat en hel hög med vinterkläder, som smidigt och snabbt torkade ute i värmen. Vi har grillat, badat och umgåtts. En mycket bra helg! 
 
Första badet för i år 
 
Sååå roligt :) 
 
<3
 
I Lördags kom Anders, Josefine, Fabbis och Alex och hälsade på en sväng. Då blev det ännumera bad å solmys! 
 
Fabian och Leo sprang i vattenspridaren! 
 
Alexander och Noah satt still precis så länge så jag hann få med dem på samma bild ;) 
 

Å i Söndags var vi på go´grillmiddag hos pappa. 
 
 
Lite bus i lekparken efter maten! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett familjeporträtt...

 
... Ritat av Leo! 
 
Tyckte det var roligt att höra hur han resonerade då han gjorde detta. Han började rita en gubbe och sa att det var "mamma", sedan skulle han rita "pappa" och sa då "pappa är större än mamma", och gjorde då längre hår på den. Samma sak då han gjorde "Leo" och "Noah". Leo är större än Noah och därav fick den gubben längre hår! Härligt att höra barns resonemang kring olika saker :) 
 
Konstverk av Noah! 

En tupplur på (i) maten :)

 
Pytt i panna och ägg är gott! Noah åt upp sin portion i rekordfart. Sedan vände han på tallriken och somnade :) 
Jag tog upp honom, torkade av honom ett rödbetsrött ansikte fyllt av matrester, bytte blöja, gick upp och lade honom i sängen utan att han vaknade till. En mycket mycket trött Noah med andra ord <3 
 
 

Måndag

Idag hade vi en härlig förmiddag tillsammans med Ann-Louise, Kevin och Nathalie. Barnen har lekt och härjat på som bara den :) 
 
Leo och Kevin
 
Noah och Nathalie leker i sandlådan 
 
Att åka rutchkana var superroligt! 
 
 

På eftermiddan kom Mio och Milian och hälsade på oss en stund! Kvällen har ägnats åt att på bästa vis ta hand om trilskande och bestämd liten ung kille med namnet Noah. Han har inte alls varit på humör, utan varit arg så arg så arg. Tror han håller på att få alla kvarvarande bissingar samtidigt. Han är så svullen i munnen och har småpiggar både här och där. Hans mage är kass och han är märkbart irriterad i munnen, vilket märks då han gärna biter i allt som kommer inom räckhåll. Stackars min lille kille, han sliter lite ont just nu! 
 
På återseende! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Idag har vi varit och hälsat på Elli med familj. Mycket trevligt, var alldeles för längesedan vi sågs. Vi fick träffa deras nya familjemedlemmar också. Två helt underbart söta kattungar. Jag blev kär! Nu håller jag på att tjata hål i öronen på Jonas om hur underbart det hade varit med en liten kisse här hemma. Mina övertalningsförsök går dock inge vidare!
 
Annars har vi till största del spenderat denna långhelg med att bara vara hemma och inomhus. Det har regnat, regnat och regnat! Vi har dock hunnit med en snabbsväng på marknaden, lite ärenden på stan, grillning, hopp i vattenpölar och en del nyttopyssel. 
 
 
En av favoritsysslorna just nu är att rita. Leo ritar gubbe efter gubbe och berättar gärna vem det är han har ritat. Jag har klistrat fast "mig", "Jonas", "Leo" och "Noah" på ett stort papper för att spara. Ska ta en bild på den teckningen så jag kan sätta in den här :) 
 
Karusell på marknaden! 
 
Påväg på en liten miniprommis :) 
 
För nån dag sedan då vi var nere i garaget sa jag till Leo att vattna lite så de fina blommorna som brukar kommar upp där kunde slå ut snart. Han tyckte det var roligt så han tog vattenslangen och vattnade länge och väl. Å lite lägligt så passade en blomman på att slå ut redan dagen efter. Idag då vi gick förbi den sa Leo "Jag har gjort den dära blomman med lite vatten jag" :) 
 
Sen hittade vi en vattenpöl och det var ju bara SÅÅÅÅ roligt :) 
 
 
 
Lite bus på gården <3
 
<3 
 
 
 
 
 
 

Rensa, städa, sortera, rensa, rensa...

Jag har fått nån slags städmani och har snart röjt samtliga skåp och gömmer här hemma. Denna mani har pågått sedan i måndags då jag insåg att det var stökigt och struligt i köksskåpen. Efter att ha avklarat projekt "äntligen-ordning-och-reda-i-köksskåp och lådor" har jag inte kunna öppnat något annat skåp, låda, garderob eller annat utrymme utan att se det stora rensningsbehovet. Men nu börjar jag äntligen bli klar och det känns riktigt skönt att ha detta gjort!
 
Noah tyckte det var roligt då alla grejor försvann ut ur skåpen. Då fanns det ju plats att själv vara där inne :) 
 
Noah med sin favoritpryl. En sop :) 
 

Idag har vi gjort lite annat än att rensa och städat också. Leo har spöat mig i både memory och kasta gris. Vi har pysslat en del samt bakat en, förhoppningsvis smaskig, sockerkaka. Helt perfekta inne-sysslor då vädergudarna idag bjöd på detta tråk-regn-pissväder! 
 
Noah står och spanar på farfar som är här och hjälper oss med massa saker på lill-huset!  

Sommarvärme...

Vilken underbar dag! 
Har njutit av superhärlig sol och värme hela långa dagen. Det gillas massor!
 
I kväll då småttingarna hade somnat satt jag ute på bron och drack en kopp te i lugnans ro och bara njöt av att den bästa tiden på hela året är här nu. Det var fortfarande varmt. Hela 19 grader varmt. Detta väder beställer vi mer av! :) 
 

Puttad av ett spöke och en priat...

I morse då jag höll på att stöka undan efter frukosten hörde jag att Noah blev lite ledsen inne i lekrummet. Då jag kom dit för att se vad som hänt så satt Leo med Noah i sitt knä och strök han på kinden och sa " Hur gick det lille vän. Gjorde det ont? Ska jag blåsa? Stackars lille vän.. osv." 
Jag sa till Leo att jag tyckte han var väldigt snäll som tröstade sin bror då han ramlat (jag bara antog att han hade ramlat eftersom han drar en å en annan vurpa om dagen). 
 
Leo: " Han har inte ramlat mamma, han blev puttad av ett spöke. Det var en pirat som puttade på han lite också... Så får man väl inte göra va?" "Jag sa till dom att man inte får göra så och då stack dom iväg" " Med ett flygplan for dom".... 
 
Hahaha... Härliga fantasi.. Och huruvida det nu var så att Noah bara hade ramlat eller om det var ett spöke, en pirat eller en busig storebror som hade puttat lite på honom kan man bara spekulera i ;)
 
 

Härjande gosnos med bus i blicken <3

 
 
 
 
 
Tänk om man skulle besitta samma mängd energi som ett litet barn gör. Oj, oj vad effektiv man skulle vara :) 
 

RSS 2.0