Lejonkungen är åter, Skrämmande spöken och Skumt besök...

Vår helg har varit toklugn! Bortsett ifrån otäcka "spöken" som skrämde livet ur oss på lördags kvällen. Tur att man inte är särskillt mörkrädd (lögn). Mer sanningsenligt beskrivet: Ett darrande asplöv, med hjärtat i halsgropen. Då hjärtslagen gått tillbaka till den normala takten, och vi var på väg upp för att sova, var det dags att bli hoppa till ännu en gång... Denna gång på grund av att det plötsligt bankade som aldrig förr på ytterdörren. Ser i fönstret att någon står på bron och hoppar upp och ner. Jonas öppnade och där ute står en svamlande och minst sagt okry tonårsgrabb som såg allt annat än oförvirrad ut.... Skumt? Japp! Här händer det grejer på självaste Halloween ;)

Hur som helst... Leo är betydligt piggare. Man börjar känna igen honom igen <3 Dock så kommer vi att ta det extremt lugnt tills sista penicillindosen är tagen. Men att slippa höra hans hjärtskärande gråt om natten känns hur skönt som helst! Verkar inte ha ont nå längre <3 Han är vår Lejonkung igen! <3 


Trötta Leo gör ett expriment: Har två nappar bättre effekt än bara en?
 

Fabbe och Leo har startat ett band. Här trummas och sjungs det för 
fullt <3 


Far och son har byggt en koja <3 

   


Trick or treat?<3 Halloween-grabben önskar alla en riktigt härlig dag <3
Trick or treat?


Tänkvärt...

           Det är inte många som vet hur bra dom har det... Däremot hur bra andra har det...  Den stora faran är inte människors ondska, utan de goda 
människornas tystnad... Att tänka är så besvärligt att många föredrar att döma...


 

 

           
                                      

Ush, fy å blä...

Intar viloläge så fort möjlighet finns (det vill säga då mitt Lejonhjärta vilar). Har varit ett gäng slitsamma nätter här hemma. Gråt, febertoppar och ögon- öronont. Stackars lilla ♥. Jag som i min enfald var övertygad om att "stanna-hemma-några-dagar-extra-försöket" vid förra förkylningen skulle ge resultat. Men icket. Ögoninflammation, massa feber, hosta och onda öron har präglat denna vecka - och gör det fortfarande. Dock är han på bättringsvägen efter att ha fått en "mirakel"-ögonsalva & penicillin av farbror doktorn. Att se sitt barn ha ont och vara opigg är minst sagt hjärtskärande. Trors att det "bara" handlar om övergående förkylningssymtom. Har ägnat många tankar till de som har sjuka barn. Barn ska vara friska, energifyllda och glada. Allt annat skär i hjärtat. 

Vi har iallafall haft besök av först mamma/mormor och sedan svärmor/farmor, vilket har varit härligt! 
Leos farmor for hem idag på eftermiddan. Hon har skämt bort oss med god mat och annat pyssel. Hon fick inte direkt något toppen-besök här- då Leo varit allt annat än alert. Även hon har varit vaken på natten, då våran ögonsten varit som mest olycklig. Vem kan sova till hjärtskärande barngråt? Idag på förmiddan var han iallafall lite piggare, så dom hann med en stunds skoj och bus innan hon begav sig hemåt. 

Annars går dagarna i lugnets tecken. Känns som jag har en basketboll i halsen - så jag är lur på om nån av Leos bacillusker har hoppat ner där... 

Hittade ett block där jag för herrans många år sedan skrivit ner massa ordspråk och dylikt. Fastnade med att läsa dessa och begrunda innebörden (har man inget att göra så får man finna sig något ;) ).Hur som helst så kom jag fram till att det finns en hel del skrivna ord- som man bara ser som just skrivna ord-, men som i själva verket är bra tänkvärda.... 


Har äntligen införskaffat en overall å varm mössa till Leo. Så nu är vi 
beredd att möta kylan. Jag är nöjd! Visst ser Leo också nöjd ut? Nja...
inte direkt ;)  
Finaste <3
  


Bara en månad kvar till första kalaset...

Idag blir Leo 11 månader. Nästa månad detta datum blir det ett-års-kalas ♥  

Idag har jag varit en seg och slö tröttis. Men det var det helt klart värt. Kvällen igår blev riktigt lyckad. Sådant borde göras oftare! Tack fina vänner för en supertrevlig kväll <3

Till veckan får vi besök! Det ser vi fram emot <3 Imorgon kommer mamma/mormor hit och på tisdag kommer Leos farmor.

   

Öppnis och kebab-lunch...

För en tid sedan tyckte jag att det nästintill varje vecka hände något i Leos utveckling. Typ att han började krypa, stå upp, gå längs möbler osv. Nu har han "stått still" i det läget ett bra tag känns det som. Har liksom inte hänt så mycket på ett par månader. Med förväntan ser jag fram emot den dag han tänker ta sina första stapplande steg :) Däremot tycker jag att han har gjort ett språng i den "mentala" utvecklingen. Pekar på saker, tar för sig mer, uttrycker sig på fler sätt än vad han gjort tidigare osv. Att få följa ett barns utveckling å se både små och stora framsteg är ju bara helt underbart! 

Denna vecka har liksom alla andra veckor gått utan att man knappt hunnit blinka. Vi har varit på 1-årskalas hos Isaac, varit på mamma/bebis träff med lek och go´fika, fortsatt med lövkrattning - vilket känns som ett evighetsgöra, hållit på med det sedvanliga "måste-sysslorna", lekt, busat och myst. Sömn är något som lyst med sin frånvaro denna vecka. Både natt å dag. Finns det en period i barnets utveckling som heter "vägra sova-vill vara uppe", så är Leo i den perioden nu ;) 

Idag har vi varit på Öppnis och efter det följde Elli, Melwin och Noel med oss hem. Barnen busade och lekte och jag och Elli avnjöt en god kebab-lunch tillsammans. 

Ikväll har vi inte några direkta planer, mer än att inta soffläge och kika på tv efter prinsen somnat (om han tänker somna). Med andra ord: Fredagsmys!  

♥ Ha en härlig helg ♥        


undersöker alla finesser med gunghästen som han fick vid namn-
givningen i somras... Att sitta och gunga = sådär... Att står så här
på sidag och ge fart åt hästen så den gungar som bara
den = SÅÅÅ roligt ;)


Morgonpigg, lek i lekpark och stugpyssel...

Nu ligger Leo och vilar efter att ha varit vaken sedan strax efter 5. Av någon outgrundlig anledning är han pigg som få vid den tiden och har fått för sig att det är dax att kliva upp då. Hans trötta mor gör allt som står i hennes makt för att "natta om", men misslyckas så det står härliga till ;) 

Vi har haft en härlig helg. Lördagen spenderade jag och Leo tillsammans med Erica, Ian, Tove och Isaac. Fika, några stadsärenden, lek i lekparken och prommis gjorde våran dag lyckad. På eftermiddan busade Leo med sin farfar som var här på besök! Söndagen tillbringade vi i Nordingrå och pysslade på i stugan inför vintern. En härlig höstdag med en stor dos friskluft blev det <3 

   
   

Fredag <3

Fredag igen! Härligt <3 I helgen kommer Jonas pappa hit och hjälper till med nyttopyssel. Dom ska bla sätta in fönster i lill-huset. Under morgondagen har jag och Leo planer med min gudson, hans syskon och mor. Vi ska gå på stan och fika samt gå till en lekpark. Så nu håller vi tummen för att "stormvindarna" håller sig borta. Det får dom även gärna göra på Söndag. Då ska vi nämligen göra en "höstresa" till stugan för att förbereda inför vinter och kyla.  

Idag snöade det! Inte något länge och inte något mycket. Men det snöade! Snart kan man vara ute och göra snölyktor och dra runt prinsen i pulka :)  

BVC-besöket idag gick fint och än så länge har heller ingen feber visat sig. Skönt! Vågen stannade på 10,5 kg å hans längd är numera 76,5 cm. 

<3 Trevlig helg <3 Våran lilla äppel-tjuv ;)

           
Numera är det full fart upp för trappan (med nån av oss
tätt bakom såklart). Han skyndar upp för trappen, tar första 
höger, öppnar dörren till badrummet och kryper fram till 
tvättmaskinen... Tittar bak på en och skrattar hela tiden,
som om han gjorde nåt bus. 
Sötskrutt <3   


Jobb-plan, Moster-mys och katt-bus...

Idag har jag varit på jobbet och gjort en plan för min arbets-start i Januari. Känns bra. Jag är ju av den sorten som vill att allt ska vara välplanerat och bestämt... Annars kan jag liksom inte slappna av utan funderar bara sönder mig över hur saker och ting kommer att bli. Nu vet jag. Leo har dagisplats från och med 10 januari (eller åtminstånde där omkring - har inte fått ett datum ännu). Då - efter inskolningen är klar kommer jag att börja jobba 50% till typ slutet av Mars (eventuellt nån vecka längre beroende på hur schemaperioderna ligger) och sedan gå upp till heltid igen. På detta vis får Leo en "mjukstart" på dagis och jag, som kommer ha separationsångest i massor då jag inte längre ska vara med honom hela dagarna, får tid att vänja mig sakta men säkert!

Idag har Leo spenderat massa timmar tillsammans med Mio. Dom har, i vanlig ordning, haft en bra dag tillsammans <3 Innan jag for på jobb-mötet hann jag med en lunch hemma hos Linda tillsammans med goda vänner. Något man i allra högsta grad kommer att sakna då arbetslivet drar igång igen!
Ikväll har Leo badat och bokstavligen blött ner Hela badrummet. Var längesedan han badade i badbaljan. Brukar oftast bada i badkaret med nån av oss. Och han satt inte längre särskilt stilla i baljan (läs: inte stilla en sekund). Han plaskade, skvätte, for upp och ner ur baljan och kastade badleksaker. När vi var klar såg det ut som även jag hade badat (dock med kläderna på). Men roligt hade vi alla fall <3    

Imorgon är det dags för ett BVC-besök med vaccination och läkarundersökning. Hade egentligen tid redan förra veckan, men fick avboka eftersom han hade feber då. Vid förra vaccinationen fick han massa feber efteråt, något jag verkligen hoppas att han slipper denna gång. Vore så trist nu när mitt <3 äntligen blivit pigg och alert igen! 


Mitt ♥ - med en massa bus i blicken! Och varför?... Jo, för att: 

han har kommit på att det är roligt att riva ner de fina "klister-katterna"
jag satt upp på väggen. Han river ner, jag sätter upp, han river ner osv. 
Å det är SÅåå roligt ;)
    


Onsdag...

Idag när det var dags för Leos eftermiddagsvila möttes jag av en rolig syn, som fick mammahjärtat att smälta lite :) Jag gick iväg för att hämta en blöja och å då jag kom tillbaka hade Leo tagit snutten å nappen och krypit och lagt sig i "vagnen". Han var nog en gnutta trött <3 

 

Idag har vi haft en hemma-dag med massa nyttopyssel och lek. Medan Leo vilade på förmiddagen passade jag på att kratta, kratta, kratta och kratta... Fortsatte även en stund då han vaknat och gick in igen lagom till mellis-dax. Det blev med andra ord några timmars krattning, men ändå syns det knappt nån skillnad (ännu). Dom är Många dom små löven.

Igår var jag och Leo på stan en sväng och uträttade några ärenden. När vi gick förbi Valvet mötte vi pappa/morfar med kollegor som skulle in dit och äta lunch, så vi gjorde ett impulsstopp där och åt lunch med dom. Efter stadsturen gick vi hem till Josefine och Fabian för mellis, lek, tedrickning och HM- shopping. 

Ja just det ja... Röbettan gick igenom besiktningen! Är positivt överaskad... Fina bilen som är så gammal och skruttig men ändå håller ihop <3 


Att göra en liten koja av en kartong å en filt kan uppskattas mer än vad 
man kan tro... 


Enligt Leo är nog tvättmaskinen helt klart en av de mest intressanta 
prylarna vi har hemma. Han "hjälper" mer än gärna till med tvätten ;) 

                


  


Lille Leo och den långa giraffen...

Det häder ju titt som tätt att man blir irriterad på saker och ting. Ibland befogad irritation och ibland inte. Men få saker kan få mig att bli så irriterad som när tekniska saker stular på ett eller annat sätt. Känns rätt "lågt" att kunna bli så arg på en sak. Ett ting, ett föremål, typ en dator... Men just då man blir så där mäkta irriterad så är det, enligt mig, helt klart Befogat! 

Helgen har som vanligt gått med raketfart. I går bev det ett besök på marknaden. Egentligen inte så mycket att se, men det är ju alltid trevligt när det händer något samt att se massa folk. Leo gillade hönsen och grisen. Det glittrade verkligen i ögonen på honom då vi "pratade" lite med dom :) Idag har Jonas pysslat på ute på gården medan jag och Leo har haft en inne-dag. Planen var att gå ut och fortsätta med krattningen, men då det blåste "orkan" valde vi att avstå. Anders, Josefine och Fabian kom hit och hälsade på en sväng mitt på dan. Annars har vi städat, tvättat, lekt, busat och badat! 

Leo fick en lååång giraff av Fabian för ett par dagar sedan. Denna giraff har blivit en "vän" han värderar högt. Han kryper runt med den så fort han får tillfälle. Lägger den på något ställe, gör något annat en stund, hämtar den sedan igen osv... Så sött. Imorse då han och Jonas hade klivit upp hade han gett ifrån sig ett rejält lyckotjut då han fått syn på giraffen... Och bokstavligen kastat sig över den <3 

Imorgon blir det öppna förskolan. Som vi har längtat! Men innan det är det dags för besiktning av Röbettan. Håller tummar och tår (men tror tyvärr ej) att den ska gå igenom ännu en besiktning.    


Väggklättring, prickfri och Löööv...

Här börjar vi snart klättra på väggarna. Börjar känns att vi bara varit hemma länge nu. Aktiviteter behövs. Det märker man synnerligen då de uteblir. Nu är prinsen inte bara feberfri utan även fri från prickar. Var fortfarande lite prickig i morse, men dom har försvunnit under dagen. Så nu är vi redo att möta världen utanför igen :) Dock ska vi ta det lugnt några dagar extra. Jag vägrar vara "för snabb" att tro han är frisk igen så att allt börjar om. Nu är det färdigt med sjukstuga här för en tid framöver!

Idag kom Mio och Emma hit en sväng och hade med sig gofika från westerlunds. Både jag och Leo uppskattade högt att se andra ansikten än bara varandras (å Jonas på kvällstid) ;) Märker på Leo att han inte är särskilt nöjd längre när det inte "händer" något. Han behöver träffa folk, aktiveras och se nya saker... Inte som förr då han var nöjd bara han fick utforska saker här hemma. På kvällen fick vi ytterligare besök. Denna gång av Anders, Josefine och Fabbe, som gjorde ett kaffe/testopp när de var på promenad. Leo fick en toksöt "krya-på-dig-present" av sin fina kusin <3 Sen kom pappa/morfar förbi en sväng och busade lite med Leo också <3 

På eftermiddan medan Leo vilade passade jag på att kratta lite... Kändes en smula onödigt då det, medan jag krattade, blåste ner minst lika mycket löv igen... Ungefär som att skotta när det snöar. Men det var härligt att få lite friskluft iallafall :)

Har inga speciella planer för helgen. Ska i allafall elda massa värmeljus med smultrondoft (tack Mio). Hoppas även på härligt väder så vi kan vara ute mycket. Kanske göra ett besök på marknaden?!
Ett "I Lööööv U" konstverk ;)

Piggare men dessvärre prickig...

Är lite fundersam på om det är tredagarsfebern som spökar/spökat hos våran prins... Idag har han varit nästintill feberfri hela dagen med dessvärre har han fått röda små prickar/fläckar över hela ryggen och magen. Då denna upptäckt gjordes kunde jag inte låta bli att googla lite (inte helt otippat). Å nog stämmer hans symtom med beskrivning av tredagarsfebern alltid. Det som dock känns lite skumt är att både jag och Jonas också varit febriga. Står att man brukar vara immun mot sjukdomen vid treårs-ålder ;) Men, det är ju inte omöjligt att vi har nåt annat än Leo... Svammel... Hur det än är så har vi en prickig prins.. Och är det symtom på tredagarsfebern så skulle prickarna lägga sig efter typ ett dygn. Vi får se!

Efter inspiration av Josefine gjorde jag mjölkfria pannkakor till Leo igår. Tyckte själv att dom blev både fina och goda, men det tyckte inte Leo. Han totalratade dom. Då fick han ändå prova äta dom i alla dess former. Hel- som att äta en macka, delad i pytte pytte bitar samt körd i mixern. Men icket. Han var helt enkelt inte så van smaken ;) 

Idag var jag på jobbet en sväng och fixade lite inför ett skrivarbete som jag ska göra klart. Började med det förra hösten och hann inte riktigt klart med allt innan Leo kom till världen, så ska göra det sista nu istället. Ska bli skoj :) 

Annars har vi bara tagit det lugnt. Skönt att Leo börjar bli piggare igen. En Leo som inte orkar leka och busa är ingen glad Leo! Nu börjar jag känna igen honom igen <3 

Nu ska jag å Jonas heja på Modo en stud till (ser ut som dom redan vunnit), sen hoppas jag på att karlavagnen har nåt spännande att förtälja ikväll! 


"Hjälpa till" med dammsugningen orkars med trots opigghet :)


  

Lördag: Massa fynd, Söndag: Massa feber...

Gårdagen, med bytesmarknad i Kramfors, var lyckad. Jag, Elli och Noel hade en heldag tillsammans och en hel del fynd gjordes. Leksaker, vinterkängor, stövlar, regnkläder och lite annat smått och gott. Och allt för i princip noll och ingenting. Sånt gillas! Dock hittade jag ingen vinteroverall som jag tyckte kändes bra. Men det känns heller inte så akut eftersom han har täckbyxor, jacka och väst som han kan ha tills den riktiga vinterkylan kommer :) 
Leo hade också en härlig dag igår. Han var hos sin gudmor och fick som vanligt en stor dos lek, bus och mys! När jag hade hämtat Leo och var åter hemma så provade vi kläder, skor och invigde de nya roliga leksakerna. Kvällen spenderade vi i tv-soffan och hejade på Modo. 

Det första Leo gör nu för tiden när han vaknar på morgonen är att snabbt sätta sig upp i sängen och peka på allt runt omkring. Ser så sött ut. Som om han försäkrar sig om att allt som var där innan han somnade fortfarande är kvar ;) Sedan när vi kommer ner fortsätter han sitt pekande och "babblar" förfullt. Sötskrutten! 

Idag har vi haft sjukstuga här hemma. IGEN. Både Leo, jag och Jonas har massa feber och våran lilla prins har varit så ynklig. På förmiddan gjorde han tappra försök att leka som vanligt. Men orken tog snabbt slut. Stackars lilla ♥ som varit så förtvivlad då han inte ens orkat krypa dit han vill. Han har mest sovit sig genom denna dag. Bara varit vaken några timmar då och då. Hoppas han kan sova bra i natt ändå. Var varm som en kamin vid nattningen. Besvärliga förkylning som verkar totalvägra att ge med sig. Jag gissar att jag varit för snabb med att tro att han varit frisk och därför varit iväg på massa saker som vi egentligen skulle ha hoppat över. Nu ska vi isolera oss tills han blir riktigt kry!      


Mina fina vilar efter en stunds lek <3


Ett av gårdagens leksaksfynd! Leo verkar gilla den massor <3
Och vad betalade jag för den? Jo, hela 45 kr ;)


Härliga höst...

Jag är en tröttis. Imorse då jag såg mig själv i spegeln trodde jag först att jag såg ett spöke.. Blek, finnig och rent ut sagt spöklik. Jag måste sola. Och jag måste gå och lägga mig tidigare på kvällarna, för att få några fler timmars sömn. Men då tycker jag ju att den där "efter-nattningen-tiden" är så oerhört värdefull, så jag har liksom svårt att gå och lägga mig i tid. Det finns alldeles för mycket annat som lockar när nyttosysslorna är avklarade... Pyssla, baka, fixa med foton, umgås med Jonas, prata i telefonen, titta datorn (bloggar, FB å annat roligt) och inte minst se på tv... Tanken att man inom kort ska hinna med att jobba heltid också skrämmer mig lite ;) 

Dagen började på ett ovanligt, men härligt sätt. Leo var nämligen på "goshumör" (vilket händer allt för sällan enligt mig), så vi låg kvar i sängen och drog oss till 8. Då somnade Leo om en stund och jag klev upp och gjorde mig i ordning. När han vaknade begav vi oss, ganska omgående, till Öppnis för lek och bus! Gillar verkligen Öppnis. Leo ser så lycklig ut då han får härja omkring blad roliga leksaker och vara tillsammans med massa andra barn. Sen är det ju toppenroligt för ens egen del också att träffa så många trevliga mammor- och deras barn! 
Jonas har haft semester i två dagar för att fixa med infiltrationen från brunnen å lite annat. Så eftermiddan har vi spenderat ute på gården och hållt honom sällskap då han pysslat på med diverse sysslor. Har sagt det förut, men säger det igen - hösten är härlig. Så fina färger. Leo fick inviga sina nya täckbyxor. Såg mäkta nöjd ut då jag äntligen lät honom krypa på kalla marken :)  Imorgon ska jag och Elli åka till Kramfors på en bytesmarknad som Elin har rekommenderat. Har förhoppningar om att komma hem med en overall, vinterskor och kanske nån rolig leksak!  
   


RSS 2.0