Bra vecka men verkar bli en jobbig helg...

Veckorna går så fort så man tror inte det är sant. Det har gått bra för Leo på dagis denna vecka. Inga protester vi påklädning å lämning. Det känns skönt. Tror att det är bra för han att vara där några timmar i veckan. Han skulle nog klättra på väggarna här hemma annars. Medan Leo har varit på dagis har jag och Noah bara tagit det lugnt. Mest suttit och myst i soffan. Nån liten prommis har det också blivit. I torsdags var Elin, Linda, Erica och Elli här och käkade lunch. Mycket trevligt att få träffa dom en sväng. Men dom har ju alla ett jobb att sköta så visiten blev inte särskilt lång. Får bju hem dom på fler lunchraster :)

Igår var en lite jobbig dag. Ingenting blev som jag ville att det skulle bli. Hade planerat att åka till en lekpark för att komma ut en sväng. Men vädret busade ju till sig rejält. Då det väl såg ut att vara acceptabelt väder för utevistelse så fick Noah ett skrikskov. Då det gick över och jag äntligen lyckats göra iordning både stor-å lillgrabben så började det regna. Grattis! Det regnade dock inte så mycket så vi ignorerade det och for till lekparken i alla fall :)

Väl där så fick jag så sjukt ont i kroppen. Kändes som en grym träningsvärk över hela mig liksom. Funderade inte så mycket mer på det förrän vi kom hem igen och det blev sju reser värre. Kollade tempen å som jag misstänkte så hade jag feber. Närmare bestämt 39,7! Är inte förkyd eller så i övrigt - så det kändes ju inte allt för upplyftande. Tror jag har mjölkstockning för det gör som en gnutta ont i ena bröstet också.. Får avvakta och se. Natten blev som jag redan hade förutspått allt annat än en trevlig upplevelse. Frossa, ont i kroppen å svettattacker om vart annat. Idag på förmiddan har jag dock mått lite bättre, men nu verkar febern bestämt sig för att komma tillbaka igen.. Typiskt! Nu är googlekungen igång igen.. Tänk om det är bröstinflammation.. tänk om Noah blir påverkad av att jag knaprar alvedon.. Tänk om han också blir sjuk... Gahhh!

Trots lite smågrått väder och inte alltför klockrent mående hos mamsen så hade i alla fall Leo superroligt i lekparken. " Leo inte åka hem mammma. Leo stanna här jättelänge" ;) Å Noah sov som en stock i vagnen å hade det nog rätt så bra han med!!

Idag passade vi på att gå en liten promenad, medan Jonas var ute på gården och röjde runt med röjsågen. Målet  med promenaden var att titta om vi såg nån traktor samt titta om vi hittade nån vattenpöl att hoppa i. Till Leos stora förtjusning uppfylldes båda målen. Dock så stod traktorn stilla och avstängd, å Leos kommentar på det var "Trakton kanske sover mamma, kanske vaknar senare" !

Älskar barns reflektioner över saker och ting!!!

 

 

 

 


Bilder på 3 veckorsdagen...


pic-nic...

Tyvärr fanns det inga gogrodor på Westerlunds idag. Typiskt. Leos kommentar på det var att han pekade på en kvinna som stog framför oss i kön och sa: "Hon kanske ätit upp allihopa"... Ja, vad säger man? Bättre lycka med gogrodan nästa gång. Vi köpte lite annat smått å gott och for hem och hade pic-nic i vardagsrummet!

Tisdag...

I söndags var vi på badhuset å badade och käkade lunch. Eller jag och Noah badade såklart inte, vi satt istället och tittade på :) På eftermiddagen blev vi bjuden på tokgoda våfflor med tillbehör hemma hos Josefine, Anders och Fabian.

Igår var Jonas hemma så vi hann då med en massa nyttopyssel. Skönt att stöka undan en hel del så där på samma gång så man slipper bli stressad över att "bara vara" vissa dagar också. Som typ idag!! Jag och Noah var även iväg på BVC en sväng. Han går upp i rask takt vår lille kille. Han väger redan 4700 - får nog börja gå igenom kartongen med lite större kläder än nyföddskläder redan nu... ;)

Lördagen var, som jag tidigare skrev, ingen höjdardag.. Som tur var gav det med sig fram mot kvällen å han fick då äntligen komma till ro och sova en längre stund.. Så ont som han hade i lördags hoppas jag av hela mitt <3 att han slipper ha igen!! Dock så har han lite småont och knip lite nu och då... Verkar vara omöjligt att undkomma. Denne lille krabat äter gärna väldigt snabbt, väldigt mycket och i perioder hyfsat ofta. Då han äter så sväljer han en hel del luft och jag är näst intill övertygad om att det är det som är boven i magontsdramat... Vi får fortsätta öva på att få till riktigt bra rapar hellt enkelt ;)

Idag VILLE Leo åka till dagis. Han frågade flera gånger innan det var dags "Leo åka dagis nu mamma?" Oj så mycket enklare allt plötsligt kändes då det inte blev som att man "kör iväg" honom, utan att han faktiskt själv tyckte att det skulle bli roligt!!!

Leo har sedan Noah föddes hela tiden sagt "Leo inte känner Noah". Vi har bara svarat med att han kommer att lära känna honom snart.. Så imorse sa han "Leo känner Noah nu, Leo kanske hålla Noah". Då jag precis skulle lägga Noah i Leos knä så ryckte han till och sa "Nejjj... Inte riktigt än.. Bara klappa på huvet" "Kanske Leo  känner Noah en annan dag" Sötskrutten! ♥ Inte så lätt att plötsligt lära känna en helt ny människa ju ;)

Så... vad ska vi hitta på idag då? Tror bestämt att jag stannar i soffan ett tag till medan Noah sover på söta örat.. En promenad var tanken, men vädret känns inte särskilt tilltalande. Efter vi har hämtat Leo så tror jag att jag ska överaska honom med att gå på Westerlunds och köpa en gogroda!

Ha en fin dag!

 

"Leo sova nu, natt natt" ;)


 


En sån dag...

... Ja, huvva, Idag har det inte varit lätt för lille Noah. Han har haft så förbannat ont i lillmagen och skrikigt i princip hela dagen. Stackar fina hjärtat :( Det gör så ont att inte kunna ta bort det onda.. Att inte kunna hjälpa honom fullt ut. Visst kan vi underlätta genom att vyssa, bära runt, massera å så men han har ändå ont och det svider skär och sticks i mitt hjärta just nu...

I skrivandets stund halvsover han mellan fisarna i Jonas famn här i soffan. Han har inte sovit nån sammanhängande lång stund på hela dagen. Huvva vad jag bara skulle vilja kunna trolla bort detta magont..

Sen blir jag så sjukt stressad.. Framförallt stressad över att inte kunna hjälpa han då han har så ont, men också mycket stressad över att inte ha möjlighet att finnas till för Leo längre än yttepytte stunder... Jag hoppas verkligen att det är en "extra-ont-imagen-dag" idag så att det inte är så att han ska behöva ha såhär ont varje dag... Å tur att det är helg så Jonas är hemma!!!

Vi hoppas på en bättre dag imorgon!

 

 


2 veckor, massa besök och massa bilder...

Dagarna har rasslat till och plötsligt har vi en 2 veckor gammal bebis här hemma! Vi hade besök av BVC igår. Vågen visade nu 4300 g så det går undan vill jag lova! Jonas har börjat jobba igen så lite vardag har vi allt kommit in i, om än att allt fortfarande känns så nytt så det känns ännu inte riktigt som vardag precis.. Å varje dag ser ju så olika ut beroende på om det är dagis eller inte för Leo och vissa dagar är Jonas hemma, då vi valde att plocka lite dagar här å där istället för att beta av alla 10 i samma veva.

Sen har vi haft besök i massor! I helgen var Jonas pappa och syster här. I måndags var Erica och barnen här och lekte och igår kom Maud hit! Så Noah har nu fått träffa sin farmor, farfar och faster för första gången :) Å Leo tyckte det var riktigt roligt att ha besök av dom. Han höll dom syselsatta hela tiden ;)

Det gick bättre med lämningen på dagis igår än vad det gjorde gången innan. Leo protesterade inte en enda gång utan upplevdes snarare tycka det var rätt roligt att få komma iväg på dagis en stund! Å sen att han visste att farmor skulle komma på eftermiddan gjorde ju sitt. Han var på strålande humör. Medan Leo var på dagis passade jag och Noah på att handla lite, sedan åkte vi på mitt jobb å hälsade på en sväng för att sedan åka hem och invänta BVC.

Idag har vi varit på en prommis i härligt plus-grader-väder. Vi gick och spanade in hur länge det är kvar innan lekparken tinar fram. Å till Leos stora förtjusning så är det riktigt nära nu.. Idag gick det alldeles utmärkt att åka rutchkana :)

Om det finns några bilder att visa även idag??? Jodå, visst finns det väl det ;)

 

Andra badet var betydligare härligare än första, men det är nog ett tag kvar innan  baden uppskattas lika mycket som dom görs av storebror :)

Har försökt att få mina grabbar på en å samma bild. Men ännu har jag inte lyckats ;) "Leo inte sitta brevid Noah, Leo sitta brevid katten"


2 veckor gammal! 

 

 

 

 


Fossingkoll och Viktkoll...

Igår var Leo och Jonas i Sundsvall för ett besök hos ortopeden för koll av Leos fossing. Han fick återigen en ok-stämpel, vilket såklart känns superskönt!!! Jag och Noah var hemma hela dagen och hade en riktigt lugn och skön dag. Vi sov i princip hela förmiddan, bortsett från lite sömnuppehåll för amning! Erica kom hit och tussade lite på Noah på sin lunchrast och då hon återgick till sitt arbete så återgick jag och Noah till drömmarnas land! På eftermiddan kom mamma hit och hälsade på en sväng. Hon fick då äran att träffa en väldigt vaken Noah (kanske inte så konstigt då vi sovit nästan hela dagen).

Idag har vi varit ute och promenerat i det fina vädret! Vi har även haft besök av Elli, Micke, Melwin och Noel. Mycket  trevligt! På eftermiddan var vi på Bvc för en viktkoll på lillskrutten. Han vägde ju 3915 då han föddes, hade dock gått ner till 3730 då han vägdes på BB. Men nu vägde vårat lilla matvrak 4070g, så han har gått upp bra! Å han har även blivit 1,5 cm längre :)

Nu är det helg. Å även om vi har haft typ helg varje dag den senaste tiden så känns det ändå extra mysigt då det är helg på riktigt ;)

Ha en fin helg!

 

 


1 vecka gammal <3

♥ Idag är Noah hela 1 vecka gammal ♥

å det har vi firat med...

 

en massa mys i soffan och...


... några längre "vara vaken utan att vara hungrig eller ha ont i magen stunder" 

♥ ♥ ♥

 


Huvva...

Imorse var det slut på den dära "allt-känns-så-underbart-enkelt-och-perfekt-känslan". Jösses så tårarna sprutade ur mina ögon. Det var dags att återuppta lite rutiner och Leo skulle på dagis. Redan vid påklädningen höll det på att brista för mig.. "Leo inte åka dagis... Leo hemma med mamma och Noah". Han har inte varit på dagis på en vecka och då det brukar vara lite svårt med lämningar överhuvudtaget så kan man ju bara tänka hur det skulle gå nu :(

Hela vägen från bilen till vi kom in på dagis försökte Leo på alla sätt han förmådde meddela att han INTE ville vara på dagis. " Leo inte dagis, leo baddahuset" " Leo vara med mamma" Leo inte igelkotten, Leo åka hem" Jag ville helst bara tokgrina men försökte istället förklara att han kommer att tycka det är roligt att få vara på dagis och leka med sina kompisar en stund och att jag och Noah kommer tillbaka och hämtar honom då han lekt färdigt... Svar på detta blev dock: "Kanske Leo kan leka med Fabbe istället?" "Mamma följa med" "Kanske Noah stanna på Igelkotten?"

Gaaaaah!! Då jag lämnade honom grät han inte (som han brukar). Han bara tittade på mig med tomma ögon, som om jag var dummast i hela världen :( Sen brast det för mig å jag grät bilen helblöt på vägen hem... Så kan det gå! Jag vet ju dock att han har det bra på dagis och jag VET även att det var på tiden att återuppta rutiner. Leo har nämligen klättrat på väggarna här hemma de senaste dagarna... Men känslan av att lämna honom mot sin vilja samtidigt som han ser att Noah får vara med mig var inte alltför trevlig... 

I allafall så ska jag nu hämta hem honom om en stund.. Å jag är övertygad om att han har haft en bra dag medan jag suttit här å slitit med mina känslor ;)

 


Mysiga dagar...

Vi har haft riktigt härliga dagar här hemma. Myst och tagit det lugnt mest hela tiden! Leo tycker att det är roligt att ha en lillebror. Han springer och hämtar nappen å snuttezebran då det behövs ♥. Men han vill inte hålla i honom. Är fortfarande lite avvaktande liksom. Han vill dock ha stenkoll på var han är hela tiden. I morse då jag hade lagt Noah i vagga nere så hittade inte Leo honom på en gång å sa förskräckt "Mamma mamma Noah borta". Igår frågade jag honom om han ville sjunga en vaggvisa för lillebror. Han funderade en stund å började sedan "sjunga" Heeeej Macarena, Heeej Macarena!!!! (Då jag hade tippat på att han skulle ta nån av dom visorna som jag brukar sjunga för han så blev det lite roligt ;) )

Noah gör inte mycket väsen av sig. Han sover, äter (massor), bajsar å verkar må gott. Natten lördag mot söndag var han dock inte särskilt lugn. Lillstackaren verkade ha rejält ont i magen och gallskrek i flera timmar, med bara några minuters vila emellan... Ojjj så det skar i mitt hjärta då.. Efter detta började vi omedelbart att ge honom Minifom och sempers magdroppar och (peppar peppar) så har han inte verkat haft så mycket ont efter det!

I Lördags hade vi besök av Mamma, Pappa, Mio, Anders, Josefine och Fabian. Mycket trevligt! Roligt var att Fabian tyckte så mycket om Noah. Han var med och bytte blöja, höll i honom och ville mer än gärna krama honom. Såg så sött ut ♥

I kväll är Jonas på hockey så jag har fått haft premiär med att vara ensam hemma med 2 smågrabbar! Det gick alldeles utmärkt. Noah somnade medan jag nattade Leo i lugn och ro och vaknade lagom till att Leo somnade :) Så dom hade nog pratat ihop sig om att ge mamsen en mjukstart ;)

Noah är nu 5 dagar gammal och jag kan inte sluta förundras över hur snabbt allt kan kännas så givet! Det känns som han alltid har funnits hos oss, att jag alltid älskat honom och att jag alltid vetat att just han är han liksom... Å då är det i själva verket bara fem dagar sedan jag inte visste ett skvatt... Alla frågetecken som fanns under graviditeten är som bortblåsta och allt känns bara självklart!!

Naturligtvis går kameran varm här hemma så även idag finns det bilder att visa :)

Första badet var allt annat än en trevlig upplevelse. Jösses så lillhjärtat skrek! Å som det syns här så ser han inte allt för nöjd ut...

Här är han just i färd med att spotta ut nappen och hade han bara kunnat så är jag övertygad om att han hade sagt "Gör aldrig någonsin såhär mot mig igen" ;)

 

Däremot är det mysigt att...


vara nära och må gott i famnen...

... att sova djupt tättintill pappa...

... eller att med mätt mage och nybytt blöja slumra in i vaggan ♥

 

 


Bildbomb :)

Medan jag väntade på att Jonas skulle komma hem så vi kunde åka till förlossningen så passade jag på att ta ett foto på bebismagen (vilket jag tänkte förhoppningsvis skulle bli det sista, vilket det även blev :) )
Sedan fick vi som sagt ganska snart träffa den lille goskrutten som låg där i...
Stolt (men väldigt blek) mor någon timme efter första mötet med Noah
Å en lika stolt pappa såklart :)
Dagen efter kom storebror- som plötsligt verkligen blev Stooor, och hälsad på!
På denna bild var han i full färd med att "Leo ta Noahs näsa". Han ville nämligen gärna busa med lillbrorsan :)
♥ ♥ ♥

För den som vill veta och för att vi vill minnas...

 

Så är han äntligen hos oss, vår älskade Noah! 3915 g och 50 cm.

Onsdag 7/3 2012:

Jag lämnade Leo på dagis på morgonen. Åkte därefter hem och stökade på och bakade bullar. Lekte med tanken att detta bullbakande kanske skulle få igång något... Pratade med Josefine i telefonen å då hon sa samma sak så började jag hoppas :) Å sant så sant!!! Klockan 14 då jag åkte för att hämta hem mitt lejonhjärta från dagis så fick jag en värk på vägen dit, ännu en då jag höll på att klä på honom och ytterligare en då vi precis parkerade hemma på gården igen. Då började jag ana att nåt kanske var på G :) 

Mamma kom hit i samma veva som vi kom från dagis, för vi skulle äta nybakta bullar tillsammans... Vi fikade å värkarna fortsatte å jag ringde då till Jonas och sa att han kanske borde börja avsluta sin arbetsdag "Men du behöver inte stressa - det kan ju vara falskt alarm" (Dumma dumma Karin) Ringde även Mio eftersom vi hade planerat att hon skulle vara med Leo då det var dags! Sen ringde jag förlossningen där dom sa att vi skulle komma in för en koll å få åka hem igen om det nu visade sig vara falskt alarm... Men i alla fall så hade jag vett nog att ta med BB-väskan å kamera denna gång (om & Ifall att liksom)... Å tur var väl det!!!

Vi var på förlossningen klockan 15:45. En kurva visade täta värkar å fina <3 ljud. 16:00 gjordes en undersökning som visade att jag var helt öppen. Fick då en smärre panikattack då det stod klart för mig att ingen bedövning skulle hinnas med. Har sedan den dan jag fick veta att jag var gravid med bestämdhet sagt att denna gång SKA jag ha bedövning... Men men, det var bara att gilla läget å som tur var gick allt fort efter det, för klockan 17:00 kikade han ut. Lyckan var total å han är älskad från första sekund!

Allt gick alltså toppenbra! Å tusen miljoner tack till den underbara personen som kom på att man kan använda lustgas vid sånna här "inte-allt-för-osmärtsamma-tillfällen"... Den funkade ju klockrent!


Å nu så är vi hemma! Jonas stannade 1 natt med oss på BB. Sedan for han och hämtade Leo och dom kom tillsammans och hälsade på. Leos första reaktion på vår nya familjemedlem var bra. Han kramade honom, var försiktig och en gnutta avvaktande. På frågan om han tyckte att Noah var fin och söt svarade han dock "Inte jättemycket" ;) Jag och Noah stannade ytterligare en natt på BB och inväntade PKU-provet innan vi for hem!

Hittills har vår lille skruttunge inte gjort annat än ätit å sovit. Har bara fått se honom vaken i yttepytte stunder.

Det känns skönt att vara hemma nu. Skönt att allt har gått så bra! Nu har vi 2 barn att älska!!! Å jag tvivlar inte en sekund på huruvida kärleken kommer att räcka till. Den är nämligen oändlig å lite till ♥♥♥

Imorgon kommer bilder från dagarna på BB!

 

 


3 dagar kvar...

... till beräknad födelse av denne lille filur!

Tur att jag jobbade så länge som jag gjorde. Annars kan jag säga att jag hade varit galet rastlös vid det här laget! Idag är Leo på dagis en stund. Vill inte att det ska bli för långa uppehåll för honom. Det är nog jobbigt att lämna han där ändå... MEn det har blivit betydligt bättre! Det är nu 3 pedagoger (samma pedagoger) som är där varje dag. Å det gillas!

Skrattade lite innombords åt mig själv i morse då jag var stressad som få efter att ha jagat Leo för påklädning, tjatat en hel del, stressat som en tok å ändå kom i väg i sista minuten... Tänkte att hur ska detta gå om ett par veckor då det är två och inte bara en! Det återstår att se ;)  Å då Leo mitt i allt tjat & gnat plötsligt sa "Hörrudu gnällspik" till mig så kunde jag bara inte sluta skratta!

Igår var jag på sista besöket hos MVC-Ylva. Då hon hade svårt att riktigt få känna hur bebisen låg pga. täta å intensiva sammandragningar samt att jag inte kännt bebisen lika mycket på slutet så resulterade detta besök i ett besök på förlossningen. Dom tog en kurva i två omgångar för att se så bebisen var okej mitt i alla sammandragningar. En undersökning visade att jag är öppen 5 cm & har mogen tapp, ... så det känns ju bra att veta att det har börja hända nånting i alla fall. Halvvägs liksom :) Barnmorskan sa dock att det lika gärna kan ta två veckor som några timmar innan det kommer igång på riktigt. Så det är inte lönt att ställa in sig på att förlossningen är nära förestående.. Å pep-talk med magen har jag nu testat i omgångar och det verkar dessvärre inte hjälpa ett skvatt denna gång ;)

Nu ska jag ta en prommis å sedan vila lite, så jag orkar vara annat än en gnällspik då jag ska hämta hem min lejonunge igen!

 

Ha en bra dag!

 

 


Vinterfest i härligt väder, men ingen bebis ännu...

Igår var vi nere på stan och spanade in vinterfesten. Renar, hundar, skotrar, fyrhjulingar och korvätning gjorde det till en trevlig tur. Själv var jag mest imponerad av det grymt härliga vädret! På eftermiddan var Anders och Fabian här och busade med oss. Å senare kom även Mio och bjöd oss på nybakta bullar. En mycket bra dag med andra ord!

Idag har mitt humör inte alls varit på topp. Jag känner mig klumpig (konstigt va?) och allmänt otålig. Var ute å gick den snabbaste prommisen jag mäktade med, i hopp om att detta kanske skulle få igång nå värkar eller så... Men inte då... Det verkar vara en envis bebis som trivs rätt bra där han är!

Jag är rätt klok då jag resonerar med mig själv kring detta. Jag tänker typ såhär: " Varför vara otålig och vilja skynda på? Är ju bättre att ta varje dag som den kommer och istället njuta av att kunna hitta på roligheter med Leo. Njuta av att ta det lugnt och bara vara liksom. Bebisen kommer då den är redo. Å nån vecka hit eller dit har ju ingen betydelse- för inom en  snar framtid är han med all säkerhet hos oss! Men trots detta kloka resonemang så är den spontana känslan bara "kom ut nuuuuuuuuuuuu din lille rackare, jag orkar inte vänta längre, vill träffa dig nuuuuuuu"! Japp! Hur som helst så går ju detta inte att påverka så vad jag än känner och tänker och hur jag än resonerar så står faktum kvar: Bebisen kommer när den kommer!

Ungefär samma princip som det brukar vara då man toklängtar efter sommaren istället för att ta vara på och njuta av den fina vårvärmen!

Å så här låter jag nu... Tänk hur jag ska låta om typ en vecka då jag faktiskt gått över tiden på riktigt :)

Vänta på det bittra blogginlägget den som vill ;)

 

Fabian och Leo provsitter häftigheterna på vinterfesten ♥


Osten sluuut mamma....

I morse klockan 06:00 var det färdigsovet här hemma. En panikartad röst som rent skrek mellan tårarna sa "Ost Ossssst Osten slut mamma..." En "förskräcklig" mardröm som det tog en bra stund för lille man att hämta sig ifrån!

Nu efter att ha fått en ostmacka till frukost samt hunnit med ett antal omgångar av favoriten "Emil i soppskålen" så är dock humöret på topp igen! Å vad vi ska fördriva denna låååånga dag med återstår att se :)

Ha en bra dag!

 

 


8 dagar kvar till beräknad ankomst...

Jag är nu på graviditetsdag 272 av 280. Således har jag gått 97,1% av graviditetstiden! Ännu inget tecken på att lillisen börjar göra sig redo. Men jag håller fortfarande tummar å tår för att det inte är allt för långt bort! Vid denna tidpunkt var Leo redan född.. Så lite känns det faktiskt som att jag redan nu börjar "gå över" tiden :)

Sååå, denna 272:a graviditetsdag till ära har jag haft min första lediga dag på en lång följande mammaledighet! Å det känns faktiskt inte helt fel att detta inträffar i samband med att snön börjar smälta, solen börjar visa sig, teremometern står på 0 eller + å det droppar från tak å träd! <3

 


RSS 2.0