"Faslig fas", snart nytt år och "rock" med A.L:s favoriter!

Leo är inne i en "Ingenting är bra, vad du än gör mamma"- fas. Tycker detta påhittade namn för "fasen" passar fint. För det är nämligen så att det bara är när jag och Leo är ensamna som han sätter sig på tvären och mest bara är onöjd näst intill hela tiden. När Jonas också är hemma, eller när vi har besök eller är ute på nån aktivitet så är han sig lik. Har varit så här några dagar och min "operation Felsökning" finner inget resultat. Tippade först på opigghet (hade ju magsjuka i flera dagar). Men nu är han helt pigg igen och missnöjet (med mig) kvarstår. Så slog det mig plötsligt "gaaaa, tänk om han inte känner sig trygg med mig"... Men jag släpper denna onda tanken och hoppas på att han blir sig lik snart igen. Kanske är så enkelt att han är tokless på att vara hemma med bara mig, han börjar kräva mer och behöver annat än vad bara jag kan ge!

Imorgon är det nyårsafton och vi ser fram emot att få huset fyllt av fina gäster.
Även detta årsskifte tänker jag göra som jag gjort de senaste åren. Skippa nyårslöften och mål som Måste uppnås och istället göra en sammanfattning av det gångna året och sätta upp förväntningar inför det nya. Förväntningar och önskningar som såklart kan ändras med tiden och för var dag som går. Gillar att fundera över hur saker och ting har varit, hade kunnat varit och kommer att bli. För mig känns det viktigt att reflektera över livet och åren som går..

Idag på förmiddan gjorde vi om lekrummet till ett dansgolv och rockade loss till "Astrid Lindgrens Favoriter"- En mycket omtyckt skiva som Leo fick av Fabbe i julklapp. Detta fick min, annars så missnöjda, prins att både skratta och dasa ett ganska långt tag :)

"Nu är glada julen slut, slut, slut"...

Så är julen förbi och över. Vi har haft det riktigt härligt! Idag drog vardagen igång igen- men bara för en kort stund för nu laddar vi förfullt inför mer festligheter på nyår!

Leo hade verkligen en toppendag på julafton. Han njöt förfullo av all uppmärksamhet han fick. Var han än vände sig hade han någon att busa/leka/mysa med.  Mig, Jonas, farmor, farfar, faster, mormor, morfar och moster... å alla samtidigt... det kan inte bli bättre! Där kan man prata om "tindrande barna ögon" :)

Tomten tog sig hit trots kylan. Det var tur, för jag hade verkligen sett fram emot att se Leos reaktion på mötet med den vitskäggiga gamle figuren. Vi satt och fikade då det knackade på fönsterrutan vid altandörren. Där stog tomten och vinkade. Att döma av Leos blick och min så blev han till en början nästintill vettskrämd. Det gick dock över så snart tomten gjort titt ut i några fönster till och kom in i värmen med julklappssäcken på ryggen. Han iakttog tomten med ett leende och efter att han fått ett paket av den "lustiga" figuren så lättade alla "spänningar" upp ;) Han kröp fram och hjälpte tomten att titta om det fanns nått mer i säcken. Sedan satt han till och med i tomtens knä!

Leo fick supermånga julklappar och han tackar ödmjukast för allt fint!!!


Våran lille tomtenisse vid gröt-frukosten!


♥ Tomtemys ♥

♥♥♥

Några av massor av fina julklappar. Både ett siffer-pussel och ett
bokstavs-pussel. Så nu ska vi leka -å lära :)Dan före dan...

Här har julstämningen infunnit sig och vi sitter och laddar inför bingo-uppesittarkvällen. Jag har tänkt att jag ska vinna en solresa eller en bil. Eller både och. Vi får se hur det blir ;)

Vill passa på att önska alla en riktigt härlig jul!♥ GOD JUL ♥Våran dag...

... har bestått av:

¤ Ett otaliga blöjbyten, tappade räkningen kring 10
¤ 4 duschningar- så ingen är renare än min lille grabb just nu ;) 
¤ 2 stora portioner blåbärspuré

Anledning: Magkrash hos Leo så här lagom inför jul! (Vi hoppas det ger med sig fort).

Vi har även:

¤ Haft besök av fina Lina, som även passade på att göra en välbehövlig klippning av Leos hår
¤ Lekt och busat i vanlig ordning, för energin är det minsann inget fel på :)

Å i kväll blir det:

¤ Bakning: 7 sorters kakor
¤ Lite glögg

Och om några dagar:

¤ kommer tomten!

Lyckad fest, snöskottning och tomtesvammel...

I lördags hade vi 30-års-fest för Mio. Många trevliga festdeltagare, tipsrunda, mat, tårta, dryck, gemensamt tal för Mio, 3-KAMP, sång och massa andra trevligheter. Det var riktigt lyckat! Glad 30-åring + lyckad fest = Nöjd festkommité.
Leo hade det alldeles förträffligt här hemma med farmor och farfar. Dom hade haft en bra kväll tillsammans och allt hade gått fint med nattning och så. Vi tackar för hjälpen <3 Sen ville Leo vara snäll mot sina tröttmössor till föräldrar på söndagsmorgonen, så han tog sovmorgon till 8 (brukar annars vakna innan 7).
Även det tackar vi för <3


Gud så härligt att det har kommit så mycket snö. Jag och Leo har varit ute och skottat nu på förmiddan å nu ser jag att det har börjat snöa igen. Så kanske får vi gå ut en omgång till :) Annars har vi inte så mycket planer denna vecka, förutom att förbereda inför jul såklart. Idag är det knäck å ischoklad som står på "att göra listan" å det ska vi nog få till :) Ser fram emot julafton. Har aldrig tidigare varit hemma hos oss på jul, så det ska bli roligt. Sen ska det bli roligt att se Leos reaktion då tomten kommer :)Julgranen och tre, av mig mest omtyckta, julpynten här hemma :)Förövrigt så har jag haft förutfattade meningar om huruvida det skulle funka att ha julgran och julpynt i år. Jag trodde nämligen att julgranen ganska snart skulle vältas eller "pyntas av" och att tomtar och annat pynt skulle "försvinna" från sina platser. Men se där hade jag fel! Julgranen och klapparna inunder är enligt Leo inte särskilt intressant. Julgranskulorna kan han undersöka lite då och då- men i övrigt bekommer detta "inne-träd" honom inte. Tomtarna var väldigt intressant just då dom kommit fram. Han kröp från tomte till tomte och tryckte dom på näsan :) En av tomtarna rörde han inte på flera dagar. Han kröp bara fram till den och satt stilla å tittade på den. Tror han var en gnutta rädd för den till en början, innan han insåg att även den var en snäll tomte :)
Fredag...

Idag har vi varit hemma hos Elin på lunch, fika och lek. Mycket trevligt som vanligt! Kommer att kännas tomt nu när alla snart börjar att jobba igen. Men vi får väl se till att hitta tid till att ses ändå :) På tal om att börja jobba så uppdagades det, då jag satt och pysslade med arbets- och dagisschema, att Leo till en början bara kommer att gå på dagis en dag i veckan. Nån vecka blir det hela två dagar... Jag kommer nämligen i princip bara arbeta kvällar å börjar då 16 (förutom onsdagar då jag har konferens på dagtid), medan Jonas slutar kring 16:30. Å denna lilla halvtimme däremellan blir det ju tokigt om man lämnar han på dagis... Det får pusslas ihop på annat sätt.. Känns lite halvgalet när det blir på detta vis, för det innebär ju inte bara det positiva med att jag är hemma med Leo längre, utan det innebär ju även att Leo får svårare att "komma in" på dagis då han väl är där... Men nu ska jag inte stressa upp mig genom att fundera en massa kring detta utan jag tror att det löser sig när vi kommer dit.. Kanske blir lite mer dagpass för mig i framtiden och tills det blir det så får jag njuta av den tid jag får vara med min son på dagarna <3 

Leo har åkt på en obehaglig hosta. Värst på nätterna då han har legat ner länge. Detta har medfört en hel del gråt, så de senaste nätterna har han fått mysa ner sig mellan oss i våran säng då han vaknat och varit olycklig <3 Förutom hostan är han pigg och alert, så jag hoppas att det stannar där så han slipper feber och så.

Det är mycket roligheter att se fram emot nu. Imorgon ska vi ha fest för systeryster som fyller 30 på Söndag. Hoppas att det blir lyckat och att hon blir nöjd med festen. Men det tror jag. Det kommer bli superbra! Leos farmor och farfar kommer hit och är med Leo medan jag och Jonas är på kalas.

Sedan planerar vi förfullt inför jul och nyår. På julafton kommer både Jonas och min familj att komma hit. Dock inte kusin-vitamin med familj, så kusinerna får vänta till nästa jul med att möta tomten tillsammans :) Men däremot så kommer dom få skjuta raketer tillsammans, för även på nyår blir det festligheter här med både familj och vänner. Ser fram emot detta!

Och till veckan kommer världens bästa Lina hem. Det gillas mycket!

Ikväll blir det en lugn kväll. Det sista inför morgondagen skall förberedas, sen blir det mys i soffan. Men idol är ju slut- vad ska man då titta på?

♥ Ha en härlig helg ♥Förskolebesök...

Idag har vi besökt förskolan. Fått titta runt i lokalerna, träffat fröknarna och barnen, fått info om verksamheten och rutiner, samt fått möjlighet att fråga å fundera. Det känndes bra. Leo verkade också tycka att det var ett ok ställe, för han var inte sen med att krypa omkring och busa tillsammans med de andra barnen. Så nu väntar inskolningen, som sätter fart den tionde Januari :)

Helgen har varit bra och lugn. Den har mest gått i julförberedelsens tecken. Julpynt, granar, glögg, bakning klappinslagning å inte minst rimmning. Lika roligt varje år då jag sätter igång med att försöka hitta på rim till de klappar vi köpt. Fastnar i rimmandet å börjar rimma på allt och inget i tid och otid. Hahaha. Ännu roligare blir det då Jonas kommer med sina rim-bidrag för att hjälpa mig då jag fastnat. Vi är föga överens om vad som rimmar och inte rimmar :) Men då vi slår ihop våra rimförslag så brukar det tillslut bli ganska bra ;)

"Ut i snö och kyla med varma kläder på.
Med denna under rumpan, du mycket skoj kan få :)"

Just detta rim är ok att skriva här för den lille skrutten som ska få den julisen kan inte läsa ännu, skrev det bara för skoj!

Förövrigt så känns det verkligen alldeles för kallt just nu. Hoppas att det inte är tänkt att det ska vara så här kallt många dagar i rad. Känns ju inte särskilt lockande att åka ut på aktiviteter med denna kyla bitandes i nacken. Tänk att det, när det var som kallast förra vintern, var nästan tio grader kallare än detta. Huvva.

Leo är inne i en "slita-ont-med-bissingar-period" nu igen. Det är tre stycken som är påväg upp. Han är märkbart påverkad av detta å hans mage är allt annat än ok. Det är en lång process detta med att få tänder. Personligen så tycker jag att det hade varit bättre om alla barn bara kunde få vakna en morgon och då ha alla tänder på plats!

Så här fann jag Leo i lekrummet för nån dag sedan.
Flöjtspelande- maraccasgrabb som åker båt. Det ni :)Önskar att jag blev lika glad som Leo då dammsugaren kommer fram.
Då jag säger att: "Nu ska vi städa", så skiner han upp och intar raketfart fram till
städskåpet där dammsugaren står. Sen när han får trycka på knappen för att den
ska börja låta... ja, då är lyckan total :)


Dumma grind...

Vi har äntligen fått upp en grind för trappen. Har bara haft en uppe tidigare. Detta är skönt (och välbehövligt) tycker jag, då jag numera vågar låta Leo försvinna kring hörnet utan att störta efter honom på en gång. Men Leo är djupt besviken. Trappan har varit hans favoritställe och han har lyckats få med mig på vandringar upp för trappan ibland flera gånger i rad (han smiter upp för den å jag går tätt efter)... Jag har lovat honom att han ska få fortsätta krypa upp för trappan då och då, men det hjälper inte- han är sur ändå. Se själv ;)

" Vad är nu detta? - jag hade ju tänkt att krypa upp en sväng"

(Undran och Besvikelse)

" men hallllååå... det går inte att öppna"

(Irritation)

" mamma. gör något- stå inte bara där- hjälp mig"

(Frustration)

"meeeeeeeeen ååååååååååå"

(Förtvivlan och Ilska)

 

 


Fix, trix, snöhärjardag å snart julafton...

Mycket av min tid går nu åt till att fixa, trixa, skriva listor ;), planera och förbereda. Bland annat julaftonsfirande, födelsedagsfest, arbets- och dagisstart med allt vad det innebär. Å jag gillar ju att ha koll på läget och att vara ute i tid så just nu känns det som jag har en del att göra! 

Idag har Leo och jag haft en riktigt mysig dag. På förmiddan gick vi ut och härjade i snön. Perfekt snöhärjarväder ju! Bara 7 minusgrader, lite lätta snöflingor i luften och en massa snö på backen. Vi hade skoj! Först fick Leo åka lite pulka, vilket gillades mycket. Sedan kröp vi runt i snön och busade lite (Om någon såg oss så lär dom ha undrat hur det stod till- för även jag blev som ett litet barn och härjade runt i snön :)) Innan vi gick in så skottade jag lite å då började Leo skratta så han nästan glömde andas... Han skrattade så gott så jag blev alldeles varm innombords. Att döma av hans ihållande skrattanfall så var nog detta det roligaste han har sett i sitt liv. En spade och snö som kastas åt sidan. Hahaha, härligt att se ett barns reaktioner på nya upplevelser <3 Efter lunch och vila mötte vi upp familjen Niiranen och tog oss en go´fika på Westerlunds.

Imorgon är det Öppnis- för sista gången innan juluppehållet. Det är alltså snart julafton. Tomten kommer snart. Helt galet vad detta år gått fort - det var ju nyss julafton ju...

<3 Härligt med pulkaåkning <3

Tisdag

Nu är alla julklappar färdiginhandlade och jag känner mig nöjd och belåten. Hoppas att dem som ska få dom blir nöjda och glada också!

Idag har jag varit på utbildning på jobbet. Det var riktigt intressant, men dock en gnutta klurigt. Något som måste övas på och nötas in riktigt innan det kommer att känns riktigt tryggt och bra. Sen känner jag mig lite off då jag inte jobbat på över ett år. Men det kommer nog gå till sig bara man kommer igång på riktigt igen. Medan jag var på utbildning fick Leo besöka morfar på hans kontor en stund å hjälpa han med lite pappersarbete, innan Jonas åkte dit och hämtade honom lagom till lunch å vila. Då min utbildning var slut och Leo hade vilat klart så for vi på 1års kalas hos sötaste Lilja! Mycket trevligt!

Ikväll har vi mest tagit det lugnt. Leo slog på stort ikväll och klarade 10-stegs-gränsen :)
Mio och Emma har varit här en sväng också. Mio busade med Leo medan jag och Emma talade lite om roligheter som kommer att ske inom kort :)

Nu kom Jonas hem från hockey-tittandet, så nu vågar jag mig på att släcka lite lampor och göra kväll här hemma.

God natt!
Vackert ljus...Detta är lätt det vackraste ljuset vi har haft här hemma. Det riktigt glittrar om det och det gjorde vårat fredags- och lördagsmys denna helg ännu mysigare! Köp ett du också! Det är min gode vän Erica som säljer dom. Hon har en hemsida man kan spana in (Erica: lämna adressen till hemsidan som en kommentar :))

"Herr går man"...

Leo övar för fullt på att gå. Jag tittar på och känner mig stolt som en tupp. Han är så duktig. Han går bara några steg åt gången. Han kryper helst fortfarande, men om han står upp mot något och vill någon annanstans (inom hyfsat nära avstånd) så ger han sig på ett gåförsök. Vissa gånger lyckas han  och andra gånger går han bet :) Har inte riktigt hittat den rätta balansen ännu så han "halvspringer" dit han ska. Men träning ger färdighet! Känns alldeles underbart att se honom gå. Ska ju inte förglömma att han faktiskt haft först gips och sedan skor med skena emellan från att han var 3 månader tills att han var 8 månader. Det är ju ganska många månader av honoms liv (läs: halva livet). Så att se honom gå blir liksom som ett "kvitto" på att det verkar vara OK med hans fossing. Ska inte sticka under stolen med att både oro och rädsla funnits där och såklart gör det ibland fortfarande. Men nu kan jag i allafall, med egna ögon, se att han kan gå (om än stappligt å ostadigt) och att han kan använda foten på rätt sätt <3 Det betyder mycket <3

I går var Leos farfar, farmor och faster här och hälsade på. Dom firade 1-åringen med en massa fina presenter. Vi åt god mat och fika å hade en trevlig dag tillsammans.

I fredags fick vi ett telefonsamtal från dagis. Avdelning och datum för inskolning och nu bokat. Plötsligt känns det lite mera verkligt att det faktiskt snart är dags. Närmare bestämt 10 Januari.
"ja ser den inte någonstans, var kan jag ha förlagt den..."

... Jag har tappat bort min energi. Den är som bortblåst. Är helt enkelt en tröttmössa som lätt hade kunnat sova några dygn i sträck känns det som. Hoppas energin återkommer snarast. För jag har massor med saker som jag vill göra. Men idag har jag gjort som björnen och gått i ide. Efter jag nattat Leo tog jag världens mjukaste filt och la mig i soffan och här tänker jag stanna tills det är dags att gå upp å sova!

Leo har blivit så kramig å gosig. Han har aldrig riktigt varit så förut, så det värmer verkligen i mammahjärtat. På eftermiddan- innan Jonas skulle åka och titta på hockey- så sov jag en stund. Hörde någonstans, långt bort (för jag var i drömmarnas land) att Jonas och Leo kom in i sovrummet och att Jonas sa till Leo att ge mig en puss så jag vaknade. Då jag en stund senare slog upp ögonen står Leo vid sängkanten, tätt intill mig med "pussmunnen" redo. Så gör han ett sånt härligt smackljud då han pussas. Fina <3

Idag (innan jag gick i ide) har vi varit hos Elli. Där bjöds det på supergod lunch och fika. En hel drös med söta å busiga barn och trevliga morsor. Skoj som vanligt!

Imorgon ser vi fram emot öppnis! Är ju inte så många gånger kvar nu, så det gäller att passa på :) Hoppas "björnen" vaknat bara... 

Nu ska jag se klart en film jag börjat titta på. Den är bra- men hemsk. Så därför var jag tvungen att ta en liten paus. Men nu är jag redo igen ;)

Kramgo som aldrig förr! Inte bara jag och Jonas som får kramar ♥


RSS 2.0