Söndag...

I fredags gjorde Leo comback på dagis igen. Välbehövligt för honom, då han nästan började klättra på väggarna här hemma efter så långvarig "isolering". Det hade varit full fart på honom hela långa dagen och jag möttes av en riktigt glad grabb då jag hämtade honom. Han sprang från pryl till pryl och ville visa mig allt det roliga som finns på dagis :)

Vi har haft en härlig helg. Lördagen tillbringade vi tillsammans med Anders och Fabian. Vi var och tittade på pappa/morfar/farfar då han spelade curling, sedan blev det en stadstripp som avslutades med gofika. Idag tog vi till vara på det härliga vädret och hade grillutflykt ute på gården. Mys!

I morgon påbörjar vi sista "halvfartsveckan" (vilken vi börjar med en ledig dag). Nästa vecka går jag upp till heltid igen! Det känns skönt att ha fått en mjukstart på vardagen, men nu är vi laddade och ser fram emot att dra igång på riktigt :)

Leo tillsammans med "snuttis", som från början var en bra "lapp" att ha för ögonen då det var vilodags-
men som numera har blivit en trygg och kär vän som gärna bärs omkring på, framförallt då han är tött eller
ledsen ♥


Här hemma händer det titt som tätt att saker och ting plötsligt "förflyttar" sig från övervåningen till
nedervåningen utan att man tagit ner dem... Hur kommer det sig? Jo, Leo står så här och kastar medvetet ner
någonting för att sedan komma till en och säga -"tappa" "tappa" (å pekar) :)


Garderobskoja

Igår förvandlade Jonas och Leo en garderob till en koja. Dom la även en madrass och massa kuddar utanför så det blev verkligen en myskoja som synnerligen uppskattades av Leo!


Piggare...

Tur att magsjuka är en sjuka som inte håller i sig så länge. Idag har Leo haft en kräkfri dag. Så nu håller vi tummar och tår för att även natten går bra och att han under morgondagen kanske kan börja äta lite mat igen. Hans kost har dessa dagar bestått av yougert, blåbärssoppa och välling. Jag ska Vabba imorgon, så får vi se hur det blir på onsdag. Vill ju vara säker på att han är helt kry och kan äta bra innan det är aktuellt med dagis igen.

Han har i alla fall varit piggare idag. Busat på som vanligt. Och till hans stora förtjusning så hade han ju både sin far och mor hemma idag :) Vi var ute en sväng på eftermiddan för att skotta och få oss lite friskluft. Annars har vi bara varit inne och lekt, tagit det lugnt och läst en herrans massa böcker. Leo har börjat uppskatta att sitta tillsammans och kika i böcker. Något som jag länge försökt få honom att gilla- men hela tiden gått bet, då han inte kunnat sitta still ens någon minut. Men nu pekar han ofta på hylllan med böcker inne i lekrummet- sätter sig sedan i myshörnan och vill att man sätter sig med honom och läsa. Mysigt som bara den ♥ 

Rotade blad massa gamla prylar idag å hittade då min studentmössa, som Leo
såklart ville prova :) Känns galet att tänka att han en dag kommer att ha en sådan mössa
och bli mottagen av oss i parken! Liten som blivit så stor kommer bli ännu större ;)


Skojjigt värre att få stå på en stol och leka i köket. Roligast av allt är att hä på och
hä av vattenkranen :)



Sjukstuga...

Här är det fortfarande sjukstuga. Tvättmaskinen går varm och det har varit dusch av litet lejon både natt som dag. Jag jobbade från 8-22 igår och dom hade haft en bra dag här hemma. Leo hade varit lite hängig, men inte kräkts på hela dagen. Därmed hade vi förhoppningar på att han började bli bra igen. Men han väntade bara in mamsen ;) För när jag kom hem och precis krupit ner i sängen så började han kräkas floder igen. Sen har det bara fortsatt. Även Jonas blev dålig ikväll, så nu får jag ta hand om både mitt lilla och mitt stora ♥. Jag har käkat vitpepparkorn i mängder och VÄGRAR bli sjuk. Men om det hade gått att ta över Leos magsjuka, så han hade sluppit må så dåligt så hade jag förstås gjort det utan att blinka. Men det funkar ju dessvärre inte så...

Även om energin sviker ibland, så finns i alla fall viljan till att
busa på som vanligt. Här tyckte han att det var kul att sitta i en
kökslåda och hålla koll på att vi skötte matlagningen som vi skulle ;)











Fredag...

I morse for Leos farmor hem igen. Har varit trevligt att haft henne här och Leo har njutit till fullo av hennes sällskap. Igår var det bara hon som gällde. Vad som än skulle göras. Varken jag eller Jonas var intressanta överhuvudtaget.

Idag har vi haft en rolig dag! Fabian har varit här med mig och Leo å vi har både busat, lekt och myst. Full fart är det på grabbarna! I samband med att det var dags för mellis var det däsvärre slut på det roliga. Leo började kräkas som aldrig förr- å jag lovar att det blev en utmaning att ta reda på spya efter spya samtidigt som två fartfyllda och pigga ettåringar skulle vaktas ;) Har förstått att det är många som har magsjuka just nu, så det var väl inte helt otippat att den dumma sjukan även skulle infinna sig hit... Men typiskt värre att Fabbe också varit här idag- å då med stor sannolikhet blivit smittad... Å Leos farmor också... Hoppas verkligen att dom klarar sig!

Imorgon ska jag jobba hela långa dagen. Så det blir en grabbdag här hemma :)

♥ Ha en bra helg ♥

Stackars söta Fabbis som hamnade mitt i kräkkalaset... Men han var så inne i sitt mellanmål,
så han kanske inte ens märkte något av det hela... Å trots en massa kräkningar så var det heller inge fel på Leos aptit. Här sitter han och kittlar Fabbe under fötterna och passar på att haffa varje liten smula som kussen
tappar ner...


Kan nu andas ut å känna lugnet...

... för ortopeden hade bara gott att säga om Leos fot. Den ser fin ut och han uttryckte att han är riktigt nöjd med behandlingen av foten. Även om vi själva också haft känslan av att foten är bra nu, så är det SÅ skönt att få detta bekräftat av ortopeden. Känslan över att allt numera är bra är svår att beskriva i ord, så jag ger mig inte ens på ett försök. ♥. Nästa kontroll blir om ett halvår!

Vi hann med lite affärer och en spanarrunda på IKEA också.
Idag har det varit jobb och dagis som stått på dagsschemat. På eftermiddan när vi kom hem möttes Leo en trevlig överaskning. Hans farmor hade kommit på besök och han blev Så glad att se henne. I samma veva kom Mio förbi en snabbsväng för att säga hej å efter middagen kom Fabian med familj hit och lekte & fikade en stund. Så Leo har varit fullt sysselsatt och på toppenhumör denna dag/kväll. Å det var en trött grabb som var redo att knyta sig redan strax före sju!

Vissa gånger kladdas det mer än andra gånger.. Vissa gånger blir det även
massa klet i håret. Då måste man tvättas och då....


.... kan frillan bli så här cool ;)

Nymålat!







Så här såg det ut i rummet innan vi målade om. Rummet har endast använts som
ett extra gästrum vid ett par tillfällen- därav den sparsamma och inte allt för tilltalande
möbleringen ;)






Nu ser det ut så här. Olivgrönt och Babyblått. Blir dock roligare att få visa bilder sen då det är inrett :)
Några av de figurer, som Leo står vid på första bilden, kommer att sättas upp som
väggdekoration. Vill vänta med dessa tills möblerna står där dom ska stå!
Sen var våran plan att såga ner den stora baddaren till garderob som står där, för att kunna ställa den på kortväggen istället. Men vi gick bet i den planen. Det gick inte p.g.a. någon anledning som jag i ärlighetens namn
inte lyckades snappa upp.. Så antingen får den stå som den står eller så skaffar vi en ny garderob eller annat klädförvaringssystem. Vi får se. Leo gillar garderoben ialla fall :)

Alla hjärtans dag


Vi önskar alla en bra och fin Alla ♥♥ Dag!




"Hjälpredans" rum är nu färdigmålat å snart väntar sundsvallsresa...

Nu har vi målat klart Leos blivande rum. Det blev fint :) Det tog lite längre tid än beräknat att bli klar för när vi var "klar" första gången så var vi (läs: jag) inte riktigt nöjd. Klurade ett tag på om en vägg till skulle målas grön eller om det var bra som det var. Det slutade med att jag målade om en vägg. Å det ångrar jag inte för det blev betydligt bättre än innan. Ska visa några "före å efter-bilder" sen nån dag! Dock så kommer det nog dröja ett tag innan rummet blir möblerat. Vi har tänkt att Leo ska "flytta in" i det rummet den dagen det är dags att byta säng. Än så länge sover han gott i spjälsängen, så jag ser ingen anledning till att skynda på med att byta rum just nu.  

Leo har blivit en riktigt "hjälpreda" här hemma. Det glittrar verkligen i ögonen på honom då man ger honom ett litet uppdrag... Typ- "kan du slänga den här i papperskorgen" eller "kan du hämta den åt mig"... Å ingen blir gladare än han då man säger att "nu ska vi dammsuga". Han springer fram till städskåpet och ser rent lycklig ut :) Hihihi. Förmodar att det inte är sysslorna i sig som han finner så otroligt intressanta och roliga utan mer det faktum att han faktiskt börjar förstå mer och fler "instruktioner" och att han faktiskt kan göra saker och ting på egen hand numera. Vilken lycka och stolthet för en liten skrutt att helt plötsligt känna att "jag KAN SJÄLV"!!!
Hur som helst så har han sedan en tid tillbaka gärna gått med mig då jag dammsuger. Tryckt på och av dammsugaren osv. Numera är det lite svårt att lyckas dammsuga med han som "hjälp", då han gärna drar och sliter i dammsugaren å vill köra den själv. Så detta har vi löst med att han får en egen "dammsugare", nämligen en sopskyffel. Denna går han runt med å "städar" medan jag städar :) (detta trix funkar långt ifrån alltid, men ibland iallafall). Det enda krukset med detta är att han blir så arg då jag ställer undan dammsugaren då jag är klar, för då inser han plösligt att hans "dammsugare" inte låter nå längre ;)

Se här:


"Men Hallååå, vad händer... Var tog ljudet vägen???"


"öppna nu genast så det börjar låta dammsugare igen!"


En annan "storfavorit" just nu är att "hjälpa" till med tvätten. Han ser så stolt ut då han tar plagg efter plagg ur maskinen eller tvättkorgen och ger till mig!


Observera att han även pekar var jag ska hänga plagget.. Bra att han
håller koll på att man gör rätt ;)

Hihihi. Nu låter det ju som att Leo inte får göra annar än att hjälpa till med hushållssysslor här hemma. Så är inte fallet, jag lovar ;) Men han tycker att det är roligt att hjälpa till. Det är ett som är säkert!

På tisdag är det dags för oss att göra en resa till Sundsvall för att träffa ortopeden och titta till fossingen. Var nu drygt 6 månader sedan sist. Känns alltid lite vemodigt och nervöst. Även om vi tycker allt ser bra ut så finns ju ändå rädslan där för att ortppeden ska se något annat med sina expertögon... Men vi håller tummar och tår för att allt är fortsatt bra! Ska iallafall förena "jobbigt" med roligt och passa på att ta en spanarsväng på IKEA för att hitta lite inspiration till hur det nya rummet sedan ska möbleras...


Skynda fynda...

Leo, jag, Mio å mamma har idag varit på en liten utflykt i Kramfors. Vi var på Dollar, var å fikade och besökte butiken Terra-Cotta. Till min stora förtjusning var det rea som bara den på massvis av fina bankläder. Så jag kan varmt rekommendera ett besök dit (dom skulle fortsätta med rean även nästa vecka). Själv gjorde jag ett och ett annat verkligt fynd! Bland annat en vår/vindjacka som kostade nästan noll och ingenting. Som jag tidigare sagt: Sådant Gillas!





Fredag...

Leo är hos Mio och hälsar på och jag har hunnit med massor som jag egentligen hade tänkt göra på eftermiddan eller i helgen. Städat, tvättat, handlat och lite annat smått å gott. Skönt!

Den dagen Leo blev så ledsen när jag lämnade honom på dagis hade han, precis som jag anade, tinat upp ganska direkt efter jag lämnat byggnaden. Dock så hade han inte varit sig riktigt lik på hela dagen. Han hade varit reserverad och "fröknig" (om man annars säger "mammig" kanske man kan säga fröknig då dom är på dagis eller?).
Men onsdagen och torsdagen var han som vanligt igen. Så jag förmodar att var det långa glappet mellan dagisdagarna som ställde till det lite.

Igår, innan det var dags för mig att arbeta, så fick jag äran att vara barnvakt åt Isaac en stund medan Erica hade ett möte på jobbet. Vi busade lite och hade disco inne i lekrummet :)

Nu fick jag mess från Mio. Leo har nu vaknat så jag ska åka ner och hämta dom för vi ska åka på en liten utflykt!

Ha en fin helg <3




Fy...

... Leo blev ledsen som bara den då jag sa hej då och skulle lämna honom på dagis... Han klängde sig fast kring mitt ben å sa mamma mamma mamma.. Vet att det förmodligen redan gått över och att han nu i skrivandets stund säkert är sprallig och glad igen.. För jag såg allt hans glittrande ögon (innan jag sa hej då) då han kom in i lekrummet och såg de andra barnen. Men det spelar ingen roll. Det stack till rejält i mammahjärtat. Och det gör ont fortfarande. Och det är nu jag ska kunna koncentrera mig på läsarbete... Hmm, får se hur det blir med den saken...



Yrväder "hjälper" sin mor att laga middag...

Såhär kan det se ut hemma hos oss då jag och Leo ska till att laga middag. Ena dagen är han ett mer yrväder än den andre dagen. Idag var han en orkan. Var precis överallt samtidigt. Och det var alla prylar också... SÅ var bara tvungen att ta fram kameran och försöka hinna fånga yrvädret på bild ;)

   

Ett tag hade han svårt att bestämma om det känndes bäst att stå i kastrullen eller att försöka krypa in i kastrullskåpet. Ett ben i varje blev lösningen :)

Efter att han härjat runt i köket rejält en stund så försvann han in i vardagsrummet. Och det blev plötsligt så tyst så jag började ana att nåt bus var på gång... Men se vad jag möttes av för syn: 



Han låg och myste på gofilten för att samla lite ny energi (om än i en lite suspekt viloställning)

Där låg han kvar i ungefär 1 minut och 30 sekunder innan det var dags att börja härja igen. Ett nytt bustricks upptäcktes och han skrattade gott!

  

Hasade sig ner för soffkanten- för att hänga sig fast och sparka med benen så länge han bara orkade... Sedan ner på golvet- för att springa runt och börja om igen...hihihi.. han såg ut att ha riktigt roligt ;) 

Han är verkligen inne i en minst sagt Aktiv period just nu. Är inte stilla en sekund. En fas som jag skulle kunna tänka mig att kalla för "vägrar vara still- å gör Allt för att få som jag vill". Förundras över all den energi som de små liven besitter... Tänk om man iallafall hade haft hälften av den!

Vi hoppade över Öppnis idag och umgicks med Erica och Isaac här hemma istället. Med facit i hand så hade nog inte ett par timmar på öppna förskolan varit fel idag- då spralligheten hos mitt lejon svämmat över. Men vi hade iallafall en trevlig dag tillsammans med dom. En prommis till kläddax, lite lek, sedan lunch å vila för grabbarna medan jag och Erica avnjöt en god Albaburgare. Inte helt fel med andra ord.

Imorgon är det dags för Dagis och jobb. Hoppas verkligen att det kommer gå bra för Leo att vara där, trots det långa glappet som blivit sedan han var där sist.  

Härlig helg, lite ändringar å lite korvgrillning...

Vi har haft en toppenhelg! Har hunnit med det vi hade tänkt att hinna och dessutom hunnit tagit det lugnt också. Precis som jag önskade. Igår hade vi besök av Leos farfar. Mycket trevligt. Leo fick flera timmars kvalitetstid med honom, vilket han njöt till fullo av. Humöret var på topp. Själv påbörjade jag ett "måla-med-griffelfärg-på-väggen-projekt" i lekrummet. Målade även tavellister och en "hylla" vit, som skulle vara som ram till griffeltavlan. Och idag blev projektet klart. Det blev bra! Vi har köpt en hylla till lekrummet för att få lite mer ordning och reda där inne. Så nu har var sak sin plats och det blev genast ett mer trivsamt rum :) Här kommer några bilder på resultatet:



Griffeltavlan blev så här... å numera ser lekrummet ut såhär...



   

Glädjen var stor hos Leo då han Äntligen fick undersöka "svartatavlan"
som han inte fått vara i närheten av under torkningstid å så... Å att
få prova rita på den... det gillades massor :) 


Det skrivbordet som tidigare stog inne i lekrummet har nu flyttats upp till gärsrummet- som numera får vara ett kombinerat gäst/pysselrum. Rummet kommer på såvis mer till användning. Och det kommer att bli mer rofyllt att sitta där och pyssla med foton och annat istället för att sitta i lekrummet. Så här blev det: 

  



Så vi har alltså ägnat helgen åt att ändra lite här och var. Jonas har hållt på med massa förberedelser för att vi ska kunna sätta igång att måla Leos blivande sovrum. Själv tänkte jag att "vi har ju köpt färg, så det är väl bara att sätta igång". Men det är ju inte riktigt så det funkar har jag fått erfara. Det ska ju fixas lite detaljer också... Spacklas, slipas, tejpas, täckas osv.osv.osv... Dock lätta att "glömma" bort att sånt också tar tid, då man vill börja med det roliga på en gång :). Ikväll kunde vi äntligen påbörja målningen! 


Hör inte till vanligheten att jag gör sådana sysslor- så jag måste ge
ett bildbevis på att jag faktiskt målar ;) Å bra kommer det att bli!



Vilket fantastiskt väder det var idag! Mitt på dagen tog vi en paus från allt stökande och hade grillutflykt ute på gården tillsammans med Mio, Anders, Josefine och Fabian. Härligt! Smågrabbarna var nöjda och glada en lång stund innan dom blev lite rastlösa. Då gick vi in och busade istället. När det var dags för dom att åka hem så följde Leo med Mio å vi fortsatte att stöka på lite här hemma. Dom hade haft en mysig eftermiddag tillsammans! 

  


Nu har jag näsan "bilda-grant" visat våran helg ;)

Imorgon blir det öppnaförskolan, sedan lunchdate med Erica och Isaac!









                                                                                                                                                                      


Fredag...

Denna vecka har gått lika snabbt som alla andra veckor. Det rasslar bara till så är det sommar igen :) Fick lite vårkänslor här om dagen då solen sken och teremomertern visade plusgrader. Å lyckan var stor av att bara tänka tanken att det är färdigt med skottning å bilskrapning för en tid fram över. Glömde dock att tänka peppar peppar... å "glömde" även att det faktiskt bara är början av februari. Så idag krossades drömmen om att vår och sol står runt hörnet och väntar och istället blev det skottning ett par timmar på förmiddan. Hihi.. Men det känns i både kropp å själ att vi går mot ljusare tider. Å som jag började skriva: det rasslar bara till... 

Det blev inget dagispass för Leo i onsdags. Han fick vara hemma med Jonas, som därmed utförde sin första VAB-dag. Jag ville verkligen jobba eftersom jag bara skulle jobba onsdag och torsdag denna vecka. Dock så hade jag nästan inte sovit en blund natten mellan tisdag och onsdag- så jag var med död en levande den dagen. Men så kan det vara ibland. 

I helgen ska vi pyssla på med lite småändringar här hemma. Bland annat börja måla i det som senare ska bli Leos nya sovrum. Det är även några detaljer i lekrummet och gästrummet som ska fixas. Ska bli skoj! Får se hur mycket som hinns med. Jag ska visa lite foton sedan då det är klart! Sen skulle det vara härligt att hinna ta det lite lugnt också. Jag lånar uttrycket som en arbetskollega till mig hade skrivit en dag på sin FB status: " Det vore härligt att bara göra ingenting och sedan vila efteråt" :)

Ha en trevlig helg!


Tisdag...

Har tittat på Sofias Änglar och fällt en och en annan tår. Fint program- men SÅ sorgligt!

Idag gick det inte fullt lika bra som det tidigare gjort för Leo på dagis. Han ville inte riktigt släppa taget om Jonas då han skulle lämna honom. Då jag hämtade honom sa fröken att han hade varit väldigt reserverad och inte sådär sprallig och glad som han brukar vara. Kanske bara dagsformen som inte var på topp. Eller så får vi nu tillbaka, för att det gått över förväntan tidigare.. Vi får se..

Idag har Linda, Loke, Erica och Isaac varit här på våffel-lunch-date. Trevligt! Men till Leos stora besvikelse var det precis dags för dom att åka hem då han vaknade efter sin vila. Så dessvärre hanns ingen lek med, så han blev lite snopen. På eftermiddan tog vi en liten prommis i det härliga vädret. Känns SÅ skönt att det numera går att gå ut, utan att frysa sönder. Så nu kan man inte skylla på kylan längre då man ska nånstans och väljer att ta bilen (något som jag annars har lätt att göra). Här skall börjas promenera igen!   

Imorgon blir det jobb å dagis (heldag dessutom, så jag hoppas det kommer gå bra).
Nu blir det te sen sömn!





Såja...

Kanske lite "syslöjd-årskurs-fyra-varning" över det hela. Räta maskor rakt uppifrån å ner. Men jag är nöjd ändå :) Hoppas Fabian och Leo också blir nöjda så den inte bara killas å sticks ;)



RSS 2.0