Tidig govärme...

Det känns häftigt att det varit sådan värme och fint väder så att gräset är torrt och gården färdigkrattad trots att det bara är April. En syssla som annars har utförts typ en bit in i Maj. Häftigt, härligt och lite ovanligt känns det också att...


Blåsippor ute på gården vår står....
Att björkarna börjar slå ut...
Att det redan nu gått att byta ut gammal risig "kvarglömd" ljung till
fina fräsha vårblommor...

Det är ju som sagt bara April... Därför måste detta dokumenteras :)

Härlig påskledighet...

Vi har haft en superhärlig påskhelg. Trodde först att det bara skulle bli att ställa in alla planer, då Leo spydde (otippat!) natten mot fredagen då vi skulle åka. På morgonen var han dock pigg och åt frukost med hyfsat god aptit, så efter att ha pratat med Jonas föräldrar och fått okej trots smittningsrisk så packade vi väskorna och gav oss iväg. Tur var väl det, för det var verkligen en "light-variant" av magsjuka så det blev inget mer av den än det som hade visat sig på natten. Tror ändå att jag ska ringa till BVC eller VC och rådfråga kring detta. Det var 5:e magsjukan för lilleman nu... Känns inte riktigt ok, eller så har han bara haft otur...

I allafall så har vi njutit av ledighet, finväder och god mat dessa dagar. Leo har varit på toppenhumör hela helgen. Vi har varit ute nästintill hela dagarna och han har lekt, busat, upptäckt och myst tillsammans med sin farfar, farmor och faster.

Resan dit gick bra. Vi stannade ett par gånger och "sprang bort" lite sprattel i benen :)

Som jag tidigare skrivit så bor dom helt underbart. Kan man inte slappna av och känna
livskvalite i den miljön, så kan man det ingenstans..
Leo har både åkt fyrhjuling och åkgräsklippare. Han har dragit runt löv/stenar i en skottkärra, spelat boll, lekt
tittut och utforskat det mesta i minsta lilla detalj. Han har upptäckt tjusningen i att få kasta stenar i vattnet så det plumsar och skvätter vatten... Hade vi inte begränsat hans kastande så hade han nog stått kvar och kastat ännu ;)Även hemresan, igår eftermiddags, gick hyfsat bra. Lite less, trött och gnölig var han allt. Men detta
löste sig genom ett stopp för lek, glass och stenkastning :)


Idag har Jonas varit i Sundsvall tillsammans med min pappa och bror och införskaffat diverse nyttoprylar. Jag och Leo var hemma på förmiddan och stökade på med det mesta. Leo blev tvärtrött som aldrig förr och totalslocknade i min famn redan kl 10. Efter hela tre timmars vila for vi ner på Skolis och hade en härlig dag i solen!

Han var grinig, å jag talade i telefonen, så jag lyfte upp honom för att bära han ett tag.
Men Poff sa det så sov han mot min axel. Tröttmössa där <3

 

Som avslut på detta till största dels bildinlägg, så visar jag en bild på en ivrig och glad Leo som upptäckt att vi faktiskt inte bor så illa till. Det finns ju nämligen en damm alldeles intill. Och där kan man (med mamma tätt brevid) kasta sten i vattnet :)Påsktradition...

Ännu en arbetsvecka har nått sitt slut och nu väntar en härlig påskledighet. Igår kväll åt vi en god middag på Toledos tillsammans med familj. Gott som bara den och smågrabbarna skötte sig väldigt bra, trots lite väl lång väntan på maten. Idag har jag och Leo varit lediga hela långa dagen. Jonas jobbade halvdag, så han kom hem redan vid 1-snåret. På förmiddan uträttade vi några ärenden och eftermiddan ägnade vi åt lite pyssel på gården samt en shoppingtur till Kläddax.  
   

  
Leo har fått lära sig att yxan är farlig, därav det betryggande avståndet (första bilden). Då Jonas säger att det är okej så hjälper han dock gärna till med att samla ihop färdigklyvd ved :)

Har skapat en liten påsktradition som jag hoppas att Leo och Fabian kommer att gilla framöver. Gjorde i ordning två påskägg med lite diverse gotta i. Tanken är att dessa ägg, varje påsk, skall placeras vid det träd som vi planterade i samband med deras namngivningsceremoni. För där har minnsann påskharen lämnat dem ;)  Glad påsk!
Detta är ditt påskägg, du får allt som är i.
Lägg det sedan nånstans där jag hoppar förbi.
Jag tar tillbaka skalet, & vänta får du se...
Att nästa påsk, vid trädet, nytt ägg jag dig vill ge!
/ Påskharen


  
Grabbarna sprang fram till äggen... Kastade omkring dem (verkade tro att det var bollar)
Men då dem gick itu och innehållet visade sig var lyckan total och dem fick frossa i godsaker en stund :)


I traditionen ingår det fotografering.
På detta sett får vi se grabbarna "växa med träden" som vi planterade åt dom vid deras
namngivning :)


Imorgon åker vi till Hallen (till Jonas föräldrar)! Så vi passar på att önska alla en riktigt härlig påskhelg!!!

 Brunobjörn åker på Leos axlar...

Leo tycker att det är roligt att sitta på mina (eller nån annans) axlar. Då han sitter där brukar jag gå till en spegel och "titt-uta" lite och då skrattar han gott :) Här om dagen gick han och hämtade brunoBjörn för att ge honom samma roliga upplevelse ;)I eftermiddags fick jag äntligen träffa Leo igen efter att ha arbetat sedan 12 i söndags. Jag fick en sån härlig kram av honom så jag blev alldeles varm innombords. Kärlek ♥


Helg...

Dock blir det en kort helgledighet för min del. Jag har jobbat ikväll och jobbar även söndag..
Idag har jag och Leo spenderat dagen tillsammans med Josefine och Fabian. Vi har haft en supermysig dag. Det är så härligt att se kusinerna ihop nu för tiden. Dom börjar samspela/"leka" allt mer och igår fick vi se det sötaste jag sett på länge. Leo och Fabian kramades. Tyvärr ledde kramen till en rejäl vurpa, men bortsett från det så blev hjärtat varmt av att se de små krabaternas omfamning ♥

Leo har varit på dagis tis, ons och to denna vecka. Dagarna har varit i längsta laget, men det har gått bra. Ännu har ingen sjuka visat sig och vi håller tummar och tår för att han får hålla sig frisk nu!

Ha en fin helg!

Sommarlängtan...

Gårdagens härliga väder medförde att jag fick en enorm längtan efter sommarväme, grön gräsmatta, bad, glass och grillat! Snart är den tiden här, vilket känns fantastiskt härligt. Kan se framför mig hur Leo tillsammans med sin kusin kommer fara fram i det mjuka gräset med spring i benen. Slippa overaller och klumpiga skor. Hoppa i ett par shorts, bara vara ute och njuta av tillvaron. Det kommer att gillas massor. Det är jag säker på ♥

 

Leo har haft en lång, men bra dag på dagis. Han var en riktig tröttmössa ikväll. Efter middagen hann vi umgås och leka en liten pyttestund innan det var dags för nattning. Imorgon väntar en ny arbets/dagisdag och nu väntar en välbehövlig nattsömn.

God natt!

Härliga vår-värme!

Hade tur då jag la mitt schema och lyckades pricka in en ledig dag just denna härliga dag! Såklart kommer det komma många fler varma och härliga dagar, men det känns alltid lite extra härligt de allra första gångerna man får möta värmen av solen!

Leo är inne i en period nu där han testa mig och mitt tålamod till max. Han gör ofta saker som han mycket väl vet att inte är okej. Det är dock bara med mig han "trotsar". Då han är med Jonas är han som vanligt! Jag försöker att inte göra sån stor grej av det hela. Skulle inte få göra annat än att tillrättavisa om jag skulle ta fasta på varje "trotsgrej" han gör. Väljer att fokusera på de "allvarligaste" sakerna istället. Om han exempelvis gör något som han redan vet att inte är okej, som att sitta och kasta matbitar på golvet och samtidigt spanar efter min reaktion, så får han fortsätta att kasta... Ingen större skada skedd. Men då han försöker slåss eller bitas så följs detta av en omedelbar och bestämd reaktion från hans mor.. Tror det kan vara bra att bestämma sig för vad det är som är värt att "strida" om. Tillrättaviselse på tillrättaviselse, tjat och gnat- tror jag inte håller i längden. Hur ska han då veta skillnaden på "det där är inte okej" och "det där är inte alls okej"... 

Hur som helst så gillar Leo skarpt att vara utomhus. Å idag var det ju en toppendag för denna syssla. På förmiddan var vi ute och pysslade lite på gården. Samlade i hop grenar och pinnar som blåst omkring vid tidigare "orkanväder". Vi tog även en liten prommis till kläddax och ok/Q8. Då det var dags för Leos vila så totalignorerade jag alla nyttosysslor och satta mig istället i en stol ute på gården och njöt i solen! Efter vilan åkte vi till Josefine och Fabbis och tog tillsammans med dem en prommis till Hågestaön, där vi lekte och fikade. Bortsett från några "trotsinhopp" så har vi alltså haft en suverän dag i vårvärmen!

Nu ska jag bildpeppra igen. Något som inte hör till ovanligheten :)

Som sagt så gillar Leo att vara utomhus! Han går på upptäcksfärder på gården, men mest
intressant är att "smita" i väg utanför gården och gå ner till garaget!


Hjälper mamsen att samla pinnar ♥


Efter handling är det kul att få köra lite bil!


På vagnfärd inomhus tillsammans med några av sina favoriter ♥

Söndag...

Trots att ingenting blev som det var planerat så har vi haft en helt ok helg! Leos magsjuka var som tur var en "lightvariant" och han har varit pigg och glad mest hela helgen. Vi har egentligen inte pysslat med något speciellt i helgen. Man blir ju som lite halvisolerad då det är magsjuka i farten. En hel del nyttopyssel har hunnits med i alla fall. Vi har även passat på att laga lite mat och fryst in för att underlätta de vardagarna då arbets/dagispassen är i längsta laget. Imorse bakade jag och Leo vanilj- och kardemummabullar. Leos uppgift var bland annat att lägga ut bullformar på plåtarna. En uppgift som han gillade och klarade galant ;)

Idag var vi i väg på en liten mini-utflykt. Vi tog med oss fika och åkte till en lekpark. Det var mycket trevligt, trots grått och regnit väder :)

En del av denna kväll har vi ägnat åt att trolla bort magsjukebaciller. Har tvättat i MASSOR, spritat en hel del, kokat nappflaskor och nappar samt skurat leksaker och andra föremål med klorin... Så den bacillen som överlevt denna sanering är förmodligen odödlig. 

Nu väntar en ny arbetsvecka. Jag och Leo får dock en mjukstart då vi börjar våran vecka med en ledig dag :)


Leo hjälper sin mor att skära sallad till middagen!


Dagens utflykt! Roligast var att titta på alla fåglar som befann
sig i närheten.

Tror jag måste gråta en skvätt...

... men det hjälper mest troligt föga. Tur jag inte hann rita det där korset i taket, för det hade allt för snart varit ogiltigt! Leo har fått magsjuka. IGEN. Är detta inte sjukt så säg. Pojken är inte ens ett och ett halvt år och han är nu inne på sin fjärde magsjuka.. Detta känns allt annat än bra. Det känns rent ut sagt gristugnt. Jag vet att det finns dem som har det jobbigt och som tycker att "vardagssjukor" är lyxproblem. Vill därför poängtera att jag också tycker det egentligen. Men just nu måste jag bara få klaga av mig en smula. Detta börjar nämligen tära reläjt på mitt psyke. Jag tycker så förbannat synd om Leo och det sticker och skär i mammahjärtat av vetskapen om att han är sjuk så ofta. Den senare tiden har han varit sjuk oftare än vad han varit frisk. Å när han är pigg och kry så är det ju ofta dagis som gäller, så våran tid med en frisk Leo känns ha varit minimal sedan en tid tillbaka. Något annat som tär på mig är att både jobbgrejer och privata planer gång på gång får ställas in p.g.a förkylningar, hosta, feber, magsjuka osv. Saker man sett fram emot. Saker man får dåligt samvete om man inte är på. Planerade träffat med nära och kära. Osv osv.

Färdig klagat.

Ha en fin helg! (mest troligt finns det ett ledigt hotellrum på Scandic i Sundsvall denna helg - så passa på att åk dit och njut vettja- säkert en alldeles utomordentligt god hotellfrukost också... Men... vad är väl en bal på slottet... ;) )

Pigga och glada å väntar på helg...

Här håller vi oss fortfarande friska. Tror jag ska rita ett kors i taket. Leo har nu varit på dagis i tre hela dagar och än så länge kan ingen tillstymelse till förkylning eller annan sjuka märkas. SKönt! Leo har helg nu och jag jobbar ikväll sedan är det helg för mig också. Jag och Jonas ska iväg på äventyr i helgen. Vi ska åka till Sundsvall och ha en myshelg och sova på hotell från lördag till söndag. Vår prins ska under tiden få kvalitetstid med sin moster! Ser fram emot detta. Det var inte igår jag och Jonas var iväg på nåt bara vi ♥

Tycker att det händer massor i Leos utveckling just nu. Det märks verkligen att han tar efter och lär sig en hel del av de andra barnen på dagis. Han börjar även visa en allt starkare vilja och har verkligen snappat upp detta med att "våga vägra". Vill han exempelvis inte sätta sig i bilbarnstolen så kan jag lova att det är en kamp att sätta honom där likaväl som det kan bli en hel del lirkande för att få lov att hjälpa honom med maten (ibland är det välbehövligt) då han vänligen men bestämt beslutat att det sköter han helt och hållet själv numera ;) Likaså tandborstningen har helt plötsligt blivit något som herr "kan själv" helst av allt skulle vägra ta hjälp med. Detta har alltid funkat hur bra som helst då han först fått borsta själv sedan fått hjälp att borsta efter det. Imorse borstade han själv, sedan kastade han iväg tandborsten å sprang där ifrån och var inte det minsa samarbetsvillig då jag senare skulle botsta hans tänder. Vidare har det börjar ploppa fram en hel del nya ord, varav vissa är helt förståliga medan andra fortfarande inte riktigt lyckats begripas :)

En rolig grej är att han har börjat intressera sig för de kläder han har på sig. Han älskar tröjor med tryck av nån rolig figur eller nåt. På morgonen då det är dags för påklädning brukar han ibland öppna garderoben och ta fram en tröja. En t-shirt med kakmonstret-tryck är en storfavorit. När han fått på sig tröjan går han och tittar i spegeln och ser SÅ stolt ut :) Men detta medför ju också att det man tar på honom inte alltid faller i smaken ;)

" vad är nu detta för tröja.. Hmm.. Den var INTE okej, så den måste av..."

Annat var det för en tid sedan. I stoppad i en drakdräkt- men ändå rätt nöjd ;)


Söndag...

Förra veckan var hemsk. Kommer inte ihåg att jag har mått så pyton nån gång förut. Hög feber och magkrasch på magkrasch. Å när jag väl blivit piggare igen och även återvänt till jobbet så tog det hela om och jag fick må pyton i ett par dagar till!

Vi hade besök av Jonas mamma förra veckan. Leo blev så otroligt glad att se henne och han har verkligen varit farmors grabb dom dagarna hon var här. Det var bara hon som gällde :) Han var så söt på morgonen dan efter hon hade åkt. När jag skulle klä på honom så satte han sig på tvären och ville inte alls ha några kläder på sig. Jag lät honom vara en stund för att se om han skulle ändra sig. Då tog han sin tröja och sina byxor och gick bort till gästrummet- öppnade dörren och stack in huvudet och sa titt-ut... Ganska snabbt forstod jag poängen i hans handlande. Han satte sig på tvären med påklädningen för att det var ju farmor som skulle hjälpa honom med det. Det var med besvikelse i blicken han återvände till mig då han insåg att gästrummet var tomt...

Helgen har varit bra! Igår hade jag en trevlig dag tillsammans med Elli. Vi var i Kramfors och fyndade. Först var vi på bytesmarknad, där ett och ett annat fynd gjordes. Efter det var vi på Erikshjälpen och fyndade ännu mera. Vi besökte sedan sylos för en bit mat och avslutade sedan våran tripp med ett Dollarbesök innan vi nöjda och glada återvände hemåt igen! Leo och Joans hade haft en bra dag tillsammans. Dem hade varit ute nästan hela dagen och njutit av plusgraderna :)

Idag har vi varit på skoterutflykt med pappa/morfar. En härlig dag med en stor dos friskluft. Då vi kom hem fick vi besök av Elli med familj. Skoj!

Nu är vi laddad för en ny arbets/dagisvecka och håller därmed tummar och tår för att vi får hålla oss friska :)

Leo leker ute på altanen. Att kasta iväg kottar och sedan samla ihop dom igen verkar vara hur skojigt som helst ;) ♥


♥ Dagens utflykt ♥


RSS 2.0