Ett å två... Upp å stå!

Idag ställde sig Leo upp helt själv med en liten stol som stöd. Duktiga älsklingen! Äntligen får han bättre fäste, nu när skorna är avtagen. Dock så blev jag så till mig så jag studsade upp från stolen där jag satt... Han blev då lite rädd för min hastiga rörelse så han druttade på rumpan :)

Idag kom Mio hit och "kidnappade" Leo. Dom spenderade några timmar tillsammans medan jag, som inte alls var beredd på att vara Leo-lös, hann uträtta en hel del.. Härligt!!! 

Jag är nästan helt övertygad om att det är fler tänder på G hos lilleman.. Jag är även ganska övertygad om att han sliter mer ont denna gång än med dom två första bissingarna, som bara fanns där en dag. Han visar så tydligt han bara kan att det är något som irriterar och gör ont som bara den i lillmunnen. Stackars liten.. 

Förövrigt så stökar vi på med förberedelser inför lördag. Det är nära nu :)    

   

Skolös = Lycka <3

Tiden har inte riktigt räckt till att uppdatera här så ofta. Men jag får prova skriva ihop en liten sammanfattning över vad vi sysslat med sedan jag skrev sist :) Först och främst vill jag berätta att vår prins numera är skolös! Helt fantastiskt härligt känns det. Vilken lycka för honom att få lufta småfossingarna som bott inne i ett par skor under så lång tid <3  

Vi har planerat och pysslat en hel del inför den kommande namngivningsceremonin. Bara en vecka kvar nu! Längtar som bara den. Vi ber till övre makter att vädret blir fint den dagen. Att det åtminstånde inte regnar! 

Så har vi hunnit med ännu ett risöbesök, varit på stan och uträttat ärenden, vi har umgåtts med familj å vänner. Jonas har byggt en trapp till uteplatsen. Så nu har vi spendeat några härliga sommarkvällar därute. Blev superbra med en riktig uteplats där!

Igår var jag och Jonas på finaste Linas trettioårs-fest. God mat å tårta, roliga aktiviteter och riktigt trevliga människor. Lyckat som bara den! Leo var hemma och hade det alldelse förträffligt i Morfars sällskap! 

Hiihihi Jonas kom precis hem med en gåstol som vi fått låna till Leo.. Han fick såklart prova den med en gång. Verkar vara en succe. Han ser hellycklig ut å mäkta imponerad över sig själv av att han kan "stå" å nå saker på lite högre höjder. Kul! Tack snälla Elin! 



   






 


Hemma igen...

Så är vi hemma igen efter en härlig vistelse i stugan. Önskar det vore sommar några fler månader om året, så det fanns möjlighet att spendera mer tid där. Så underbart ställe! Vi har badat smågrabbarna i badbalja, doppat fötter i havet, gjort en liten utflykt till en silversmed å Bönhamn, grillat, hållt i en groda, sett en ödla, spanat efter möss å råttor som lämnat spår efter sig, firat födelsedagar med gomiddag på Mannaminne m.m.
Jonas kom dit i fredagseftermidda. Nu är det  bara en liten trapp som saknas på den fina uteplatsen som Jonas och pappa har snickrat ihop. Ska visa en bild på den nedan!
Leo har idag och igår varit väldigt mammig.. Har aldrig hänt tidigare, så det är verkligen något nytt för oss alla.. Han har alltid varit nöjd vem än han är med och vem än som närmat sig honom.. Idag fick jag ta sovmorgon, så Jonas och Leo spenderade förmiddan ihop med diverse sysslor. Det hade gått alldeles utmärkt, tills jag kom ner. Då blev Leo såååå grinig och han vägrade allt annat än att vara i min famn.. Finaste hjärtat.. Märks att han är inne i nån fas där han behöver mycket trygghet å närhet.
Han har även börjat dra sig upp efter möbler. Idag var han uppe på andra steget i trappen (med mig alldeles bakom såklart). Han reser sig å vill stå.. Men då är ju skenan under skorna så himla hal, så oftast halkar han ner igen ganska omgående.. Tur att det bara är några få dagar kvar med skor å skena :)

Nu kommer en herrans massa bilder... :) 



   

  



   

 

När solen lyser ute samlas "råttorna" i hörnen....

Senaste dagarna har vi näst intill bott utomhus. Det blir verkligen inte mycket gjort inne nu. Dammråttorna samlas i hörnen å tvätthögarna växer, men det är bara sommar några få månader på ett helt år så vad fasen gör det. 
I går gjorde vi en liten familjeutflykt till risön. Medan vi var där molnade det på rejält, så vi gick och spelade minigolf istället. Medan vi spelade golf kom solen fram igen, så efteråt gick vi tillbaka till badet och "plaskade" på lite med Leo, innan vi begav oss hemåt.  
Jonas och pappa har påbörjat ett uteplatsbygge här så imorse for Jonas till Sundsvall för att skaffa virke. Erica och barnen kom hit för att hålla mig och Leo sällis i sommarvärmen :) Ian å Tove badade, gungade i hängmattan och busade på med det mesta medan vi vuxna och dom minsta satt på filtar och fikade å bara var. Vi tog oss även en prommis till OK/Q8 för glassköp. 
Imorgon åker jag och Leo till stugan. Vi åker dit med pappa, då Jonas ska stanna hemma och snickra på uteplatsen nån dag till innan han åker dit. Ska bli härligt att spendera några dagar på det underbara stället!



Härlig dag med Erica och barnen (Isaac ligger å vilar i vagen, därav saknas han på bilden)

 

Mina fina <3
 
  


Ändrad plan, risön å lekrum...

Det blev ändrade planer för våran mini-semester. Det blev ingen resa till Hallen utan istället åkte vi till Östersund och bodde på hotell en natt. Mycket trevligt har vi haft. Gött att åka iväg så där ibland. Man behöver inte åka långt bort och vara borta länge för att "semesterkänslan" ska infinna sig. Fredagen spenderade vi på stan, där vi uträttade lite ärenden, åt lunch med Leos farfar, fikade med Leos faster samt träffade Leos farmor en sväng. Åkte till hotellet nån timma innan det var dags för nattning. Första gången vi sov borta med Leo, men det gick alldelses förträffligt. Lördagen började med en god hotellfrukost och efter det mötte vi upp Jonas familj på stan. Vi åt en god lunch ihop sedan begav vi oss till frösö zoo. Jag har tjatat om att gå på zoo länge nu, så glad var jag att min önskan äntligen slog in :) Blev dock lite besviken då jag var säker på att få se björnar, men ack så fel jag hade. Där fanns "bara" kragbjörnar... ingen vanlig björn, så nästa gång får det bli Junseles djurpark där Loke är ett säkert kort :) Dock så fick vi se riktigt roliga apor.. En busig rackare som var ute efter Jonas mammas glass.. Han förföljde henne längs stängslet och sträckte ut handen.. Hehehe riktigt lustigt såg det ut :) Efter zoobesöket började vi rulla hemåt. Så det blev en kort, men dock så trevlig tripp! 

  

¤ Leo inviger sin härligt bäddade hotellsäng som han sedan sov gott i hela natten. 
¤ Busar på hotellrummet.. Ålade längst in under sängen.. Förstår att han hade mycket energi efter en hel dag i vagnen. 
¤ Apan som ville ha glassen. Hade varit skoj att visa bilden där både Jonas mamma, glassen och den ivriga apan syns, men har inte frågat om det är ok, så då får det bli bara apan istället :) 

Idag har jag och Leo haft premiär-dag på risön tillsammans med moster Mio. Mysigt som bara den. Leo verkade trivas fint i vattnet med mor och moster <3



Detta blir ett långt inlägg, med många bilder... Men det var ju ett tag sedan jag skrev sist..
Förra veckan gjorde vi i ordning ett lekrum till Leo. Tanken var att göra det när han blir lite äldre, men jag kunde inte hålla mig längre så det fick bli nu istället. Sen får man ju ändra det med tiden.... Så roligt att pyssla på och Leo verkar trivas fint där inne (även om jag egentligen tycker att det känns lite överdrivet med ett helt lekrum, han trivs ju faktiskt var än han får åla fram). Hur som helst så finns det inte en enda penal därinne som är ajaj-nej-ajaj. Allt går att leka med. Det finns en liten myshörna för läsning och en liten stereo för barnmusik - å sagor Ska visa några bilder :)

  

Nu är klockan mycket... igen... Hade tänkt att lägga mig i tid ikväll.. I morgon kanske :)

Härliga sommar...

Fantastiskt väder vi har! Igår tycker jag det var som bäst, då det var varmt å skönt fast ändå molnigt. Tycker det känns mer okej att vara ute med en liten då inte stekande het sol ligger på hela tiden (även om man såklart försöker hålla sig mest i skuggan).. Så igår tog vi (läs: Jonas och Leo)  tillfället iakt och invigde poolen vi  införskaffade för nåra veckor sedan. Lite för kallt i vattnet ännu för att Leo skulle slappna av å riktigt njuta av det hela, men att dömma av miner å ljud så tyckte han det var helt ok iallafall. Roligast tyckte han dock var när han satt på sidan av poolen tillsammans med sin morfar och Jonas plaskade på så vattnet skvette.. Då skrattade han riktigt gott :) Mer bad kommer definitivt att stå på schemat denna sommar. 
Eftermiddan/kvällen i går tillbringade vi tillsammans med Elli å Micke och deras fina barn. Vi åt grillmiddag, spelade kubb  å busade med barnen. Trevligt! 
Idag var jag och Leo bjudna på lunch hos Linda och Loke. Även Erica, Elin å Elli var där med sina barn- så en hel drös blev vi. Vi satt ute i deras trädgård och mådde gott i sol och skugga! 
Nu har en del frågetecken inför den kommande namngivningsceremonin börjat klarna.. Har varit en aning stressad över det hela ett tag, men nu känns det lugnt igen. Längtar! 
På fredag åker vi på en liten mini-semester. Vi beger oss till Hallen (Nåra mil utanför Östersund), där Leos Farmor och Farfar bor. Ska bli riktigt trevligt att åka iväg en sväng! 



Bus-ungarna Leo och Melwin 

                    

   


Semesterdax

Så är det äntligen dags för Jonas 6 veckors långa semester! Ska bli superhärligt att vara hemma tillsammans under så lång tid :)

I fredags hade jag och Leo en heldag tillsammans med min vän Karro. Vi käkade lunch i parken, åt glass på stan och bara umgicks och pratade en massa. Var SÅ trevligt att träffa henne. Var ett halv-år sedan vi träffades sist. Men visst är det härligt med sådana vänner som man alltid är god vän med trots att man inte träffas ofta alls.
Jonas jobbade som sagt sin sista dag, innan semestern, i fredags så det firade vi lite på kvällen med god mat å jordgubbar!

Igår kändes det ju som man bodde i ett annat land än Sverige. Oj sån härlig värme det var! Vi var i Sundsvall över dagen å på kvällen efter Leo slumrat in så satt vi länge länge på bron å njöt av värmen. I Sundsvall passade vi på att köpa några prylar för att kunna barnsäkra lite. Tänk att det redan nu verkar som att det är det som är "olovligt" som är det mest spännande. Vi har inte mycket här hemma som Leo inte får röra eller utforska. Men de få sakerna som är "farliga" är just dom han är ute efter hela tiden. Kontaktuttag och sladdar verkar vara ofantligt intressanta. Lika så kaminen (som just nu inte är särskilt farlig-bara sotig-, men kommer dock att vara inom en snar framtid). Har en känsla av att denna lille energifyllda-skrutt inom kort kommer att klättra på möbler och se till att jag ständigt har hjärtat i halsgropen :)  

Ikväll har vi grillat och haft trevligt tillsammans med familj. Att grilla ananas kan varmt rekomenderas. En av mina favoriter just nu tror jag bestämt! 






   

   


Bilder också såklart :)

Jag "ljög" lite då jag skrev att hela dagen varit katastrogtråkig :) Det går inte att ha toktråkigt när man har en liten skrutt som förgyller tillvaron. Han har börjat vilja hålla i skeden själv när han ska äta, så idag vid mellis fick han "äta*" det sista själv (läs: kladda*) å bilderna nedan talar för hur det gick. Skattade gjorde vi båda två i alla fall :)



    



 


Tråkigt väder, tråkig dag...

Då vädret inte var det bästa igår så blev det fika på Westerlunds istället för ett risöbesök. Efter fikat gick vi på stan en sväng, sedan till en lekpark. Så vi hade en härlig dag trots regn. Tänk att min fina gudson som nyss var en liten plutt helt plötsligt är 5 år. Otroligt!
Stod å väntade ett tag utanför Hullsta igår innan Erica och barnen kom. Jag roade mig då med att se folks olika reaktioner då världens regnskur föll ner. Riktigt intressant faktiskt. En del tog det med ro, gick lungt och verkade inte bry sig ett skvatt om att regnet öste ner över dom. Andra såg märkbart irriterade ut, som om någon jäklades med dom liksom. Vissa sprang fort fort som om det brann eller som om det som föll från himmlen var något farligt typ o.s.v.. Själv stog jag under tak och skrattade lite inombords åt alla härliga refelktioner på skilda reaktioner :) 

Denna dag har varit katastroftråkig och tröttsam. Har haft så J---A ont i ryggen. Bara det vardagliga bus, lek å skötselsysslorna med Leo har varit jobbiga.. Sen blir mitt humör inte det bästa då jag vill göra massa saker men inte "orkar" typ. Har ängnat många tankat till folk som har kroniska besvär med rygg å annat.. SÅ besvärligt och irriterande att inte kunna röra sig som man vill. 

Leo har varit lite grinig och otålig idag (förståligt då vi inte gjort mycket alls). Han behöver verkligen aktiveras allt mer nu för att känna sig nöjd. Han lessnar rätt fort på att åla omkring bland leksaker på golvet. Vill liksom se något nytt helst hela tiden. Mamamamamamama låter han då och vill bli buren :) Sötskrutt! På eftermiddan kom Mio hit en stund och gjorde våran dag lite trevligare. Hon busade på med Leo och fick mig på lite bättre humör. Det tackar jag för! 

 


RSS 2.0