Men åååååhhhhh...

.... Varför glömde jag bort att knapra vitpepparkorn? Dumma dumma dumma Karin. Jag som hade sett fram emot att jobba ikväll/natt, imorgon å alla andra dagar... Typiskt!

Piggare...

Yttepytte vätska åt gången kombinerat med lite friskluft gjorde tydligen susen! Idag är han betydligt piggare och han har fått behålla det jag givit honom ända sedan igår mitt på dan :) Men huvva vad jobbigt det är då ens barn inte mår bra. Man blir ju alldeles matt av oro och hjälplöshet.

Nu ska jag busa lite med Leo och njuta av att min livliga lilla krabat verkar vara på väg tillbaka! Just nu har han hämat sina skor och en jacka och står här brevid mig och "babblar" på... Undrar vad han säger... Skulle tippa på typ: " Sluta vara så förbannat tråkig, kom och lek med mig istället. Jag vill gå ut" Eller nåt!

Hade glömt att det var dags att ställa om klockan nu. Så jag blev glatt överaskad då jag insåg att Jonas kommer hem en timme "tidigare" ikväll :) Han saknas mycket här hemma ♥







Lördag...



Spana in katten som jag hittade för nån vecka sedan (hade glömt bort att jag hade en sån söt liten katt). Nu har den fått sig en plats i lekrummet och blir väl omhändertagen av Leo. Det tog dock flera dagar innan Leo vågade klappa katten. Men han har varit väldigt nyfiken på den och gärna viljat stå och titta på den. Okej att det är en låssaskatt, men för Leo har det blivit en verklig vän, som han numera går och hämtar ibland och kommer fram med den till mig el Jonas och säger mjau mjau ;)

Under gårdagen roade sig annars Leo balnd annat med att...



bygga med lego, "spelat" dragspel och spexa genom att sätta olika saker på huvudet ;) En hel del bus med mormor blev det också. Han var som sagt piggare en piggast trots kräkningar som inte ville finna något slut. Idag är han dock inte lika pigg. Trött och slö och det är fortfarande svårt att få i honom något. Eller det går bra att få i honom vätska, men krukset är att nästan allt kommer upp lika fort :( Har ringt sjukvårdsrådgivningen och fått rådet att ge vätska på tesked. Alltså pyttelite åt gången men med väldigt täta mellanrum. Sen ska jag kontakta dom igen om han fortsätter att kräkas upp allt även denna dag. Men nu innan vilan drack han iallafall lite blåbärssoppa som ännu inte letat sig ut. Så jag har hopp om att han börjar bli på bättringsvägen ♥ Ska gå ut en stund med han efter vilan. Friskluft brukar ju alltid vara lite uppiggande!

Bus och lek trots feber som bytts ut mot magsjuka....

Busige Leo har idag utfört sitt första riktiga busiga bus... För det syndes i hans ögon att det var ett medvetet bus och han tittade med skräckblandad förtjusning efter min reaktion då jag anade ugglor i mossen och gick och tittade vad han hade för sig. Medan jag talade i telefonen hade han nämligen tagit fram en penna ur lådan (som tur var blyerts) och ritat ett helt konstverk på de vita garderoberna i datarummet ;) Han fick snällt hjälpa sin mor att sudda bort konstverket!

Natten har varit ungefär som föregående natt. Feber och orolig sömn. Men till vår stora glädje var febern nästintill obefintlig imorse då vi vaknade. Men hoppet om en frisk Lejonkung varade inte länge då det inte ser bättre ut än att han åter igen drabbats av den eländiga och förfärliga magsjukan. Han åt pannkaka till middag igår och efter det har han inte ätit nåt alls. Vällingvägrade innan nattning och det jag har försökt fått i honom idag har sökt sig ut lika snabbt som han svalt det. Stackar lilla hjärtat. Inte ens piggelinglass till lunch gick vägen. Jag blir så outhärdligt orolig då jag inte får i han nån mat eller dryck :( . Dock så verkar det inte gå nån nöd på honom än så länge ialla fall. Han är fasligt pigg för att vara sjuk. Han använder sig av någon slags reservenergi och härjar på som att allt var i sin ordning.

Mamma/mormor har sovit här inatt, vilket uppskattas mycket då jag är en smula mörkrädd. Leo blev överlycklig då vi kom ner imorse och han upptäckte att vi hade sällskap :) Nu babblas det från vagnen där Leo legat och vilat. Så nu är det dags för ett nytt försök att få i honom något. Håll tummarna!










Jäkla förkylningar...

Igår hade Leo varit trött och hängig på dagis, vilket brukar vara en indikation på att nåt inte är som det ska och som ett brev på posten så kom febern på kvällskvisten. Helt galet att det är så mycket baciller som strömmar omkring så att det räcker med ett par dagisdagar för att sedan bli sjuk igen. Men efter alla dessa förkylningar måste väl snart imunförsvaret vara starkt som stål! Han hade en tuff natt med hög feber, frossa och yrningar. Således har denna dag tillbringats i hemmets lugna vrå. Jonas var hemma på förmiddan och jag tog VAB efter lunch då Jonas skulle åka iväg på äventyr. Han har åkt till fjälls med arbetskollegor och kommer att vara borta till söndag. Så jag och mitt febriga lilla lejonhjärta blir solokvist över helgen. Håller tummar och tår för att han blir piggare snarast ♥

Rolig, klok och tänkvärd...

En rolig bild med några få rader text som säger så mycket klokt. Så mycket tänkvärt :) Man kan säkerligen tolka den på en mängd olika vis och ju längre man funderar över budskapet så ploppar det upp nån ny tanke... Men framförallt tycker jag att den talar om att tydlighet är oerhört viktigt samt att missuppfattningar med mer eller mindre konsekvenser lätt kan ske!





Jag och Leo fick en bra start på denna vecka. Vi tog nämligen en härlig sovmorgon. Kommer inte ihåg när det hände sist. Han brukar numera vilja kliva upp redan mellan 6-6:30, och brukar icket ha någon som helst plan på att somna om eller ligga och dra sig lite.. Det hade han nog inte, till en början, imorse heller.. Han vaknade strax efter 6 och fick välling å efter det gjorde han tappra försök att vara pigg och börja busa. Men hans ögon var som två smala sträck och han var så trött så han knappt hängde ihop. Efter många om och men fick jag honom att lägga sig ner för att vila lite till å när han väl slappnade av så somnade han som en stock och slog inte upp sina blå förrän några minuter efter nio och var då på ett strålande humör! Skönt och välbehövligt med lite extra sömn för både mor och son ;)

Då: Utflykt, simskola, mammaträff. Nu: Solsidan

Igår åkte jag, Jonas, Leo och pappa/morfar på en härlig utflykt. Skoteråkning, grillning och fiske. Mycket lyckad dag! Efter det gick vi en sväng på vintermarknaden. Besvikelsen var stor över att det inte fanns Langos att köpa, men pappa/morfar köpte istället massa munkar som vi åkte hem och smaskad på. Känns så ofantligt härligt att det börjar bli vår. Att solen börjar värma. Att det droppar från tak och träd. Att kunna sitta på en filt på bron och bara njuta. Detta gillas mycket!


Imorse åkte jag och Leo till badhuset för att titta på när Ian och Tove hade simskola. Det blev ett par timmars bus och lek där i lekhörnan och sedan gott fika som avslut innan vi begav oss hem igen. Mitt på dan var det dags för mamma/barnträff. Var ett tag sedan sist, så det var extra roligt att träffa alla och få se hur alla vuxit och blivit stora. Massa söta barn som var överallt och ingenstans samtidigt, så denna gång var det näst intill en omöjlig uppgift att fånga dem på samma bild ;) God lunch och fika och en massa lek. Trevligt som bara den!

Imorgon är jag och Leo lediga. Tänkte först att vi skulle gå på Öppnis, men jag tror bestämt att vi bara ska vara hemma och göra ingenting istället. Vi får se hur det blir. Nåt som är säkert är i allafall att sista avsnittet av Solsidan börjar nu- å det går ju bara inte att missa :)

 


Fredag

Igår hade vi en trevlig dag tillsammans med Erica och Isaac. Dom kom hit redan på morgonkvisten och senare på dagen begav vi oss ner på stan för att ta en fika. En dryg prommis hem blev det, då det var punka på ena vagnhjulet. Det var som att dra en gråsten uppför backarna ;) Väl hemma kom jag på att jag glömt ta tillbaka min nyckel av Erica, så vi var helt enkelt utelåsta.. Pinknödig som en anka, men vi fick vi gott spendera nån timma ute på gården tills Jonas hade möjlighet att komma från jobbet för att låsa upp åt oss... Så kan det gå :)

Idag på förmiddan har vi varit på Öppnis. Mycket trevligt tyckte både jag och Leo. Var evigheter sedan vi var där sist, så det är ju så roligt att se hur alla småttingar vuxit och blivit stora! Eftermiddan har vi spenderat med mamma/mormor. Min nacke/rygg mår gött efter lite massage och Leo är nöjd efter en hel del bus och bokläsning.

Efter många om och men har Leos "vampyrtänder" äntligen spruckit igenom och han verkar inte ha lika ont något längre. Skönt! Med dessa tänder har han slitit mest ont med hittills. Fick till och med lov att ge honom alvedon en kväll då han gallskrek och höll sig för munnen :(

Sen kan man undra var vårvädret tog vägen? Hade inte snö och blåst med i beräkningen då jag planderade mysutflykt för helgen.. Så skärpning nu vädergudarna. Fram med solen ;)

Ha en fin helg!



Ett utelåst Lejon som drar ingen i pulkan...

Att kyssa en groda och få en (två) prins (ar)...


För en tid sedan kysste jag en groda och önskade att få en prins ;)
Min önskan slog in och numera har jag inte bara en utan två prinsar!
Dom är det bästa som hänt mig.
Där dom är vill jag alltid vara.
Mina fina.
Mina ♥ ♥

♥ Älskar dom mest av allt ♥ 









Långa dagar, men nu väntar ledighet...

Det har blivit långa dagar på dagis för Leo denna vecka. I måndags då jag var och hämtade honom så var han ensam kvar med en fröken från grannavdelningen. Han satt i en vagn och såg så trött så trött ut å då han fick syn på mig möttes jag av ett snett litet leende och armar som sträcktes mot mig. Behöver jag påpeka att det då skar enormt i mammahjärtat? Huvaligen. Å väl hemma har det bara hunnits med middag och lite mys innan det varit dags att överlämna honom till John Blund. Idag blev han "överaskningshämtad" av sin gudmor direkt efter vilan, så då blev han nog nöjd kan jag tro. Och mitt samvete blev lite bättre av vetskapen om att han inte behövde bli sist kvar av alla barn ännu en dag! Så det tackar vi för <3 Men nu har jag och Leo iallafall helg och är lediga ända tills på tisdag (fördelen med att ha möjlighet att jobba massvis med timmar på några dagar).

Bortsett från denna "brottas-med-dåligt-samvete-grejen"- över att vissa dagar kommer att bli i längsta laget för Leo, så känns det riktigt roligt att ha kommit i gång med arbete igen!








Lördag...

Förundras över att det ibland känns så mycket jobbigare att kliva upp tidigt på morgonen bara för att det är helg och inte vardag... Morgon som morgon liksom... Det borde ju inte vara "jobbigare" bara för att det är helg. Förmodligen grundar sig denna känsla på min vetskap om att Jonas, i skrivandets stund, har en härlig sovmorgon medan jag sitter här och lyssnar på "heja Bamse" och undrar om inte Leo också vill sitta still och lyssna med mig en stund ;)

Vågen på BVC visade drygt 11,5 kg å längden är numera 82 cm.

Leos morfar har införskaffat en skoter. Igår hade han med sig den hit, så vi gick ut och spanade in den och åkte lite.
Det var med skräckblandad förtjusning som Leo undersökte den stora brummande "maskinen". Han fick även provåka en liten sväng. Att dömma av ansiktsuttrycket så var det enligt honom roligare att, från morfars trygga famn, titta på då Jonas och jag åkte istället. Han vinkade åt oss och skrattade då vi for iväg. Men nästa vinter är han nog med och strider för en sittplats på skotern ;)





Idag kommer Jonas familj hit på besök! Håller tummarna för att solen fortsätter att lysa och att det blir lite mildare så vi kan vara ute och grilla lite korv å så. Imorgon är det jobb som gäller för min del. Det kommer att bli första gången sedan Leo kom till världen som jag ska sova på något annat ställe än honom (jag har sovande-jour, så jag börjar 12 och sover sedan kvar på jobbet). Det kommer säkerligen kännas en smula skumt!





Ha en fin helg!


"Först måste du fånga mig"...

På förmiddan har jag och Leo varit och helghandlat. Innan det hann jag med det nyttopyssel som stod på dagens schema! Det är det som är det positiva med att det har börjat bli väldigt tidiga mornar här hemma. Man hinner likson med det mesta, innan halva dagen passerat. Annat var det för en tid sedan då Leo var lite mer sömntuta på morgonen och vi ibland hade svårt att komma i tid till Öppnis...

Leo är inte på något topphumör idag. Det är inte mycket som är bra, vad man än gör. Men sådana dagar har vi väl alla. Tror han sliter lite ont med "vampyrtänderna" som håller på att spricka igenom också. Vill gärna ha något att bita i helst hela tiden. Vid lunch var han inte alls intresserad av att sätta sig i stolen för att äta. Men då Bruno-björn föregick med gott exempel ändrade han sig och ville gärna äta lite han också. Alla ideér är bra, utom dem dåliga ;)


"Okej, ska björnen äta vill jag också äta"


"mmm det var rätt gott ändå ;)"

Om man säger typ att "jag ska torka bort lite snor på dig" eller "nu ska vi byta blöja" så brukar oftast Leo inte protestera. Ibland går han till och med och hämtar en blöja eller papper.. Men nu har det ibland börjat se annorlunda ut. Han har börjat bli lite mer bestämd den unge herren och vill han inte byta blöja så gör han allt för att slippa byta blöja. Han springer helt enkelt i från mig. Igår då jag sa att "jag ska gå och hämta lite papper så vi kan torka din näsa" så fick han eld i baken och sprang iväg och gömde sig. Då hämtade jag inte bara papper utan även kameran, så jag kunde fånga det lilla "först-måste-du-fånga-mig-busfröet på bild ;)



Nu ligger han och vilar och efter det är det dags för ett besök på BVC. Jag tippar på 12 kg. Vi får se!




Nu är det minst ett år kvar...

... till nästa tandläkarbesök. Inte ett hål så långt tandisögat kunde nå... Å dessutom var undersökningen gratis p.g.a tandvårdsgarantin (hade glömt att det var så- så jag blev positivt överaskad och 600 kr "rikare").
Dock så kvarstår faktum att tandläkarbesök ,enligt mig, är en otrevlig pina.
Om nån hade ringt och sagt att " om du åker till förlossningen och föder ett barn åt mig, så går jag till tandläkaren åt dig" så hade jag bytt utan att tveka... Hihi.. Dåligt exempel då det inte är verklighetstroget... Men bara för att poängtera min allvarliga skräck i detta ;)

Nu ska jag leka lite med Leo, innan det är dags för mig att arbeta.

Peta på pannan... eller pyttipanna :)

På förmiddan tog jag och Leo en prommis till klädax för att spana på vårskor och mäta fossingarna för rätt storlek. Det fanns några små söta vårskor där, men dem skull få in fler inom en snar framtid så vi avvaktar ett tag till! I allafall så insåg jag att det nog var den sista pulkapromenaden för i år då det numera är mer grus å sand än snö på vägen.

Snart ska jag till tandläkaren & jag är så förbannat nervös. Har av någon outgrundlig anledning en hemsk tandläkarskräck, som bara blir värre och värre. Varför förstår jag inte egentligen, för jag har aldrig varit med om nå hemskheter kring tänder.. Men ändå blir jag svettig bara jag tänker på ett tandläkarbesök... Huvva. Sist jag var där hade jag inte varit där på 8 år. Seriöst. Åtta År! Idioti. Jag vet. Hade då innan jag gick dit ett riktigt "katastroftänk", där jag förberett mig på både tandlossningsdiagnos, rotfyllning och annat. Men jag hade turen att allt såg fint ut. Nu är det "bara" 2 år sedan jag var där sist. Med tvivel å misstro i sinnet försöker jag intala mig själv att det kommer gå bra även denna gång... Men jag börjar bli svettig...

Leo snörvlar på, men börjar bli mycket bättre. Han var rolig igår då vi skulle äta middag. Han satt och tittade så konstigt på maten. Då sa jag typ: "det är pyttipanna.. Smaka.. det är jättegott". Han flinade då till, pekade på sin panna och började skratta... Det gjorde även vi :)

Imorgon ska vi på BVC för vägning och mätning. Har inte varit där sedan början av oktober, så det ska bli spännande :)




Bla bla bla Vabbvabbelivabb...

Det blev en kort dagisvecka för Leo även denna vecka. Dem ringde i går på eftermiddan och sa att han hade fått feber. Mio var snäll att gå och hämta honom med det samma. Tack! Idag har vi vabbat halva dagen var och inför imorgon var det jag som drog "vab-lotten" ;)

Har förstått att det inte riktigt kommer att bli heltidsarbete framöver. Det har redan blivit några vab-dagar här och där- och jag misstänker att det blir flera. Hade en tro om att allt rännande på "öppna bacillskolan :)" (läs: Öppnis) skulle hjälpa till lite i det här med uppbyggnad av immunförsvar, men det verkar dessvärre inte som att så är fallet. 

Hur som helst så kan jag inte direkt påstå att Leo är särskilt opigg. Det är snarare så att energin är på topp. Men han har en riktigt otäck hosta och är rosslig, snorig och täppt. Så det är bäst att låta han bli fri detta innan han återvänder till dagis. Vill ju undvika att han smittar de andra barnen, även om det verkar som att denna bedrövliga hosta bara går runt runt. Har iallafall försökt få honom att ta det lite lugnt idag. Men jag lovar att det inte är den lättaste uppgiften ;) Nu har han även börjat öppna ytterdörren och går ut på bron. Så är man inte i precis närheten av honom så är det nog bäst att från och med nu komma ihåg att inte glöma bort att låsa dörren :)

En favoritlek just för tillfället är att, med stolthet i blicken, visa var diverse kroppsdelar sitter- då man frågar honom. Roligaste blir då vi kommer till magen. Då drar han upp tröjan och spelar trumma på magen och skrattar gott ♥ Sen tycker jag att han är sötare än sötast då man frågar var rumpan är. Då skyndar han sig att vända sig om.. som att han skulle finna den där bakom.. 

Annars har Leo:


Kört runt bruno-björn i vagnen...


Testat koncentrationsförmågan genom att bygga torn...


lekt titt-ut i tältet...


...samt tagit välbehövliga vätskepausar. Som numera gärna intas visa sugrör..
Så spännande och kul att få dricka på det sättet :)


Snipp snapp snut...

Så var helgen slut...

Igår på morgonkvisten gjode vi en tråkig upptäckt. Det var nämligen någon eller några "korpaktiga nattuglor" som inte riktigt hajat det här med Mitt och Ditt och tyckte det var en bra idé att ta för sig av lite prylar i vårat garage. Irriterande? Japp! Som tur var stod bilen kvar där den skulle i alla fall. Bortsett från denna inbrottsincidentin har vår helg varit bra! Vi har bland annat tillbringat ett par timmar i gympahallen på mitt jobb, där Leo och Fabian kunde härja på och göra av med massa energi. Att döma av deras glada miner så tyckte dem att det var superskoj. Å det tyckte vi andra också!






"Men fattar du ingenting eller"...? ;)

Leo brukar hämta en filt och gå å ställa sig vid dörren/ eller försöka öppna dörren. Sen "babblar" han på (dock helt obegripligt), pekar, försöker visa vad han vill, å brukar bli irriterad- kasta filten och gå där ifrån... Nu har vi äntligen fattat... Han vill ut och åka pulka (den står på bron- å filten brukar han sitta på i pulkan) Ibland tar det ett tag innan poletten trillar ner ;)






Utomhusgående lejon har krockat med en spis... å blivit Stor som alla andra små...

Igår hade jag och Leo besök av Erica, Isaac, Linda, Loke och Elin. Erica intog kockrollen och "slängde ihop" en alldeles utomordentligt god lunch till oss, som vi avnjöt medan grabbarna vilade! Efter vila och lunch fanns lite tid kvar för bus å lek, innan det var dags för dem att bege sig och för mig att förbereda mig inför arbete.

Idag har det varit jobb och dagis som stått på schemat. Leo hade "krockat" med en spis idag på dagis å fått ett litet märke i pannan. I övrigt hade han haft en bra dag. När jag kom för att hämta honom på eftermiddan var dem ute och lekte i det fina vädret. Från håll kunde jag se en bekant liten skrutt som helt utan problem traskade omkring i snön. Så jag stog och spanade på honom en stund innan jag gick fram till han. Lagom till det så fick han spagettiben och "kunde" nätt och jämt stå & än mindre gå själv. SÅ: När det gäller huruvida han behärskar konsten att gå i skor utomhus så tror jag alltså bestämt att han lurat mig lite ibland ;) Skönt att se att han kan om han vill iallafall :)

Tycker att det är så enormt häftigt att se alla barns utveckling. Alla de små skruttarna som man nu fått följa ett ganska långt tag och som alla nu börjar bli Så stora. Unika individer med individuella personligheter, egenskaper och viljor. Bara för "ett tag" sedan låg dem ju alla så "hjälplösa" i varsin famn på babyrytmiken. 

Nu väntar jobb och dagis imorgon för att sedan njuta av en långhelg innan allvaret drar igång på riktigt igen!

Leo gillar att gå runt med den lilla söta hunden, som fick av sin faster då han fyllde år!
Roligast är då hunden skäller och jag ropa "tyst" - och drar i kopplet så den slutar skälla. Då dra Leo i
kopplet igen (så den börjar skälla) å skrattar så han kiknar <3


När jag var liten var jag helt galen i ost (är det fortfarande för den delen) Jag har fått berättat för mig att jag fick en ost i present av några bekanta till mamma och pappa då jag fyllde två år. Galet men sannt. Tror att Leo ärft denna helt-galen-i-ost-grej av mig. Är en ost inom synhåll så SKA han ha. NU.
Idag klättrade han på stolen för att fösa osten dit han nådde den, sedan ställde han sig på golvet igen för att göra sitt bästa för att ta sig en skiva av sitt "byte"... 







RSS 2.0