Namngivningsceremoni för Noah

Igår hade vi namngivningsceremoni för vår älskade Noah!
Det blev en fin & lyckad ceremoni, som jag nu tänkte dela med mig av här!
 
För den som vill titta och för att vi vill minnas...
 
♥ ♥ ♥
 
Att älska ett barn är inte alltid lätt,
en ständig hopplös oro om att inte göra rätt.
Men då jag ser dina ögon - som glänser, tindrar och ler
kan ingenting på jorden få mig att tveka mer.
Från den stund du kom till världen har jag älskat dig min prins.
Känslorna för ens barn är det starkaste som finns.
Trygghet, värme & kärlek ska jag ge till dig.
Att stötta genom livet är ett löfte ifrån mig!
 
(Dikt till Noah, skriven å framförd av mig).
 

 
 
Bakgrundsmusi: Himlen måste sakna en ängel, av Linn Wågberg!

 Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma
Ett barn som får stryk lär sig att slåss
Ett barn som hånas lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete

Men…

Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig känna kärlek i världen

(Skrivet av Dorothy Law Holte - framförd av Jonas).


Tal - framfört av mig!

Noah föddes i början av Mars och har nu hunnit bli lite mer än 5 månader.

Vi har alltså inte fått rå om denne lille krabat i ens ett halvt år ännu, men trots det känns det som att han Alltid har funnits hos oss. Noah fick från första sekund en naturlig plats i vår familj, han blev vår lille gosnos och vi älskar honom mer än ord kan beskriva!

Allt har gått så enkelt med Noah hela vägen. Graviditeten, förlossningen, den allra första tiden och all tid efter det. Kanske beror denna känsla mycket på att vi som föräldrar varit med om denna resa en gång tidigare. Men känslan av att det gått så bra beror garanterat främst på att vi har välsignats med ännu en pigg, frisk och välmående son! Och det är vi såklart oerhört tacksam över!

Noah är en glad liten stor grabb. Han charmar oss gärna med härliga leenden. Han har en busighet som avslöjas i hans glittrande ögon och han besitter en nyfikenhet som visar sig genom att han intensivt söker efter nya saker att upptäcka och utforska!

Sedan Noah föddes har vi verkligen fått erfara hur perspektiven kan ändras gällande att liten blir stor och att stor fortfarande är liten.
Det känns inte alls särskilt längesedan vi hade namngivningsceremoni för Leo och Fabian här ute i trädgården. Då var dom små och helt ny i världen. Även om dom såklart både blivit äldre och större sedan dess så har dom ändå fortsatt att vara små. När Noah föddes ändrades perspektiven. Han var ju ytte-pytte-liten. Så hjälplös, så beroende av oss & så skör… Leo och Fabian gick därmed i samma stund som Noah föddes från att vara smågrabbarna till att bli storgrabbarna. Å inte bara lite stora, utan det kändes verkligen som dom var STORA – och ändå visste vi såklart mycket väl att dom fortfarande var små.
Vår lille Noah växte så det knakade. Han blev mindre skör och hjälplös, men var fortfarande ytte-pytte-liten och alldeles ny…
Det blev då slutet av Maj och Milian föddes. Perspektiven på liten/stor gjorde nu en tvärvändning. Liten hade blivit stor och så liten som Milian var kändes det som att Noah aldrig hade varit, trots att det i själva verket faktiskt bara var 12 veckor och 1 dag sedan så var fallet.
Vi landade i alla fall i att Noah var en liten större bebis, att Milian var en ytte-pytte-bebis och att Leo och Fabian var stora grabbarna – som fortfarande var små!
Då blev det Juli och i samma stund som vi fick hälsa lille lille lille Alexander välkommen till världen var det dags för ändrade perspektiv ännu en gång. Milian som varit den ytte-pytte-lilla bebisen i ”hela” 6 veckor å 3 dagar blev plötsligt en liten större bebis, medan Noah blev minst sagt Stor. Å precis i denna stund känns det lite overkligt att det bara handlar om veckor å månader innan Noah, Milian och Alexande är precis jämnstora och att det faktiskt  bara handlar om några år innan dom även växer ikapp Storgrabbarna!
Sååå… Liten kan sannerligen bli stor snabbt, men det känns okej så länge man inte glömmer att även stor fortfarande kan vara liten.
Noah och resten av kusingrabbarna har haft tur. Det är få förunnat att ha så många i samma ålder i samma familj.
Dom kommer aldrig att behöva känna sig ensam. Dom kommer alltid ha nån att vända sig till!

Idag är det Noahs dag! Våran kille som blivit stor så snabbt, men ändå är så liten…
För varje dag som gått sedan han föddes har vi fått lära känna honom allt mer och för varje dag som kommer framöver får vi följa med på en resa bestående av utveckling!
En utvecklingsresa med många milstolpar.
En helt ny individ som skall hitta sitt jag här i världen.
Vi är så tacksamma för att vi får vara med!


Självaste namngivningen, Framfört av Jonas!

Vi har valt att ge vår son namnet John Anton Noah Hasselborg

Tilltalsnamnet Noah konkurerade med namnen Tino, Rasmus och William innan hans födelse. Men i samma stund som han kom ut till oss så försvann undran över vad han skulle heta. Det stod klart att det var en liten Noah som just kommit till världen!

Noah är  ett mansnamn av bibliskt ursprung med möjlig betydelse "vila, tröst". I svenska Bibelöversättningar stavas Noa utan h. Namnet Noah härstammar från Egypten och betyder också helig konung.
John och Anton är släktnamn från Noahs farmor – och mormors sida. John kommer från Karins morfar och Anton kommer från min morfar. 

Enligt almanackan har Noah ingen namnsdag så därav har vi bestämt att denna dag, dvs den 18/8, framöver kommer att vara hans namnsdag. Å det blev lite extra speciellt då det faktiskt är så att Lena har namnsdag idag. Så framöver får Noah dela namnsdag med sin mormor!

John Anton Noah som är älskad från första stund, vill vi här och nu, tillsammans med er, namnge och välkomna till oss! (Här kom Leo och barnens farmor fram och satte en krans på Noahs huvud).

Noah har välsignats med att ha många fina människor runt om sig. Vi hoppas och tror att NI alla kommer att finnas vid hans sida i både med- och motgångar! Ni alla betyder oerhört mycket för oss och kommer såklart betyda väldigt mycket även för Noah. Vi vill också passa på att tacka Anders och Josefine som tagit på sig uppdraget att vara gudfar å gudmor till vår älskade son. Det betyder väldigt mycket för oss!


 

 
Bakgrundsmusik: Var du än går - Niklas Strömstedt.

Efter detta lästes det upp några kloka och tänkvärda citat som handlar om barn! Sedan gick vi ut i trädgården och planterade träd (vår namngivningsgåva till Noah). Vi planterade 3 träd som ska stå för 2012 - grabbarna! Då ceremonin var slut så serverades mat å tårta och där efter öppnade vi väldigt fina presenter som Noah fick!
 
En fin dag, som vi kommer att minnas!
Bilder från namngivningen kommer i ett inlägg sen!
 

Kommentarer
Postat av: mio

Så himla fin dag! Nu gråter jag igen <3

2012-08-19 @ 17:29:25
URL: http://www.miosorganiseradekaos.blogg.se
Postat av: Elli

Verkar som ni hade en toppendag vännen! Så fint! Kram

2012-08-19 @ 18:03:50
URL: http://www.melwin.org
Postat av: Linda

Men guud så vackert!! Började gråta jag me
Vilken fin Noahdag ❤

- Kram-

2012-08-19 @ 18:36:04
Postat av: Gunilla

Sitter här med tårar i ögonen, vilken fantastisk dag för Noah och vilken fin dikt du skrivit till honom <3

2012-08-19 @ 22:38:51
Postat av: Karin

Tack! Ja, det var en fin dag <3

2012-08-20 @ 21:28:47
Postat av: Stina

Så otroligt vackert!
Din dikt fastnade jag direkt för och blev så imponerad då jag såg att du skrivit den själv!
Har du copyskydd på den eller kan man få låna?

2012-08-23 @ 14:42:30
URL: http://vikla.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0